Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה סבתא שנוסעת רגוע או אחד שלא נוסע הרבה בכבישים מהירים , אז כן , עדיף בקידמיים .

למה ?

כי הסיכוי שתיכנס לסיבובים חזק הוא דיי אפסי ( במקרה שאתה הסבתא ) והפחד לפנצ'ר הוא כבישים מהירים.

אם אתה אוהב נהיגה ספורטיבית או נוסע הרבה בכבישים מהירים אז עדיף באחוריים כי לא תרצה לסכן צמיג אחורי....

הנעה קידמית או אחורית לא משפיעה על ההחלטה איפה לשים צמיג . פנצ'ר באחוריים כאשר ההנעה אחורית זה עדיין דיי מפחיד ואנחנו נהיה נתונים לחסדיו של "מרפי".... ( שהוא כידוע לא אוהב לעזור אלא רק לעשות דווקא )

שלג לא קשור אלינו , האפשרות שתפרפר בכביש כמו שהם מפרפרים בשלג היא אפסית ( אלא אם יש לך 700 כ"ס בערך )

לכן זה לא רלוונטי .

זו דעתי .

יאשה , שמוסר את אהבתו לכל האנשים אשר חשקה נפשם בטלפון - מצלמהההה !

( מה קשור ? אנאערףף.... )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ומה עושים במצב שלי? 3 צמיגים בני שנה-שנתיים וצמיג אחד חדש... לאן לשים את הזוג עם הצמיג החדש?

מקדימה כמו שהבנתי זה יוצר בלאי מוגבר על מערכת ההיגוי.

ומאחורה זה יכול להשפיע רציני על האחיזה?

Scooby WRX

פורסם
ומה עושים במצב שלי? 3 צמיגים בני שנה-שנתיים וצמיג אחד חדש... לאן לשים את הזוג עם הצמיג החדש?

מקדימה כמו שהבנתי זה יוצר בלאי מוגבר על מערכת ההיגוי.

ומאחורה זה יכול להשפיע רציני על האחיזה?

קונים אחד חדש , זהה לחדש שכבר יש.

שמים את הזוג אחורה , ואת האחד שנותר שמים בתור ספייר.

פורסם

לאחר הדיון כאן, החלטתי להתעמק מעט בנושא וחיפשתי מאמרים בירחוני תחבורה מקצועיים ובעתונות רפואית שעוסקת בתאונות דרכים. יש לי גישה למאגרים לא קטנים, ובכל זאת לא מצאתי, ולו דיון אחד, העוסק בשאלה איפה למקם צמיג לא טוב. כנראה שרק בארץ השאלה כלל עולה. במקומות אחרים מחליפים צמיג לא טוב וזהו.

לגבי הקישור ל Netcar . ה"מחקר" של סנ"צ מאיר אור שמובא שם הוא מביש, וזה בלשון המעטה. אין בו עמידה בשום קריטריון של מהימנות מדעית, ובודאי שלא ניתן להסיק ממנו מסקנות מעשיות.

אם למישהו יש גישה לחומר מדעי בנושא - אשמח לקרוא. בכל מקרה, מסקנה מתבקשת היא, שאם יש שאלה לגבי איכות של צמיגים כדאי להחליפם ולא להחליט שבמיקום קדמי/אחורי "אפשר עוד לסחוב".

נמרוד

פורסם

רק בשביל הרקורד, אני מסכים ב 100% עם נמרוד.

בינתיים הטיעון היחיד שנשמע לטובת מיקום הצמיגים הטובים מאחור זה מה יקרה אם אחד יתפוצץ בנסיעה מהירה, ונדמה לי שלכולם כאן ברור שאם הצמיג במצב כל כך "פחות טוב" שאנחנו מפחדים שהוא יתפוצץ (או מפחדים שהוא יאבד אחיזה בכל סיבוב טיפה רטוב), הרי שהצמיג לא צריך להיות בכלל על האוטו.

הצמיגים הקדמיים נושאים (ולא נוסעים שלומי :wink: ) לא רק בעומסי הבלימה וההיגוי אלא גם בעומסי ההאצה, לכן לי נראה ברור מאליו שאם אני רוצה לנצל את מירב היכולת של הרכב שלי, ולהיות במעטפת המירבית האפשרית של הצמיגים שלי במצבים קיצוניים (יזומים או חירום), אני רוצה את הצמיגים הטובים מקדימה תודה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כל אחד ימקם איפה שבא לו.

לכו ותשאלו אנשי מקצוע,מוסכניקים(כן אני יודע שאתם יותר חכמים מהם) והם יאמרו לכם שאת צמיגים הטובים יש למקם מאחור.

ודי לטחון כל דבר!

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

טעות גלעד, אבא שלי היה בעל מכון פרונט יותר מ-20 שנה וגם הוא בעד צמיגים טובים מקדימה, לפחות בשלב שהקדמיים שחוקים יותר מהאחוריים ועושים הצלבה.

פורסם

מה שיש לי להגיד מנסיון זה שלפני כמה ימים היה לי פאנצ"ר בגלגל האחורי,והחלפתי לרזרבה שהוא לא במצב ממש טוב.וכל סיבוב קצת יותר חזק הרגשתי שאני מחליק,לא נזרק אלה ממש כמו על חמאה,שהצמיג לא מתנגד לפניה..

פורסם
לא עניין של דעה ולא כלום.....

בקיצור

הצמיג הפחות טוב צריך להיות מקדימה,אם הצמיג האחורי מתפוצץ אין לך את יכולת ההיגוי.

אתה מאבד שליטה ו.....

כשצמיג קידמי מתפוצץ עדיין יש לך את יכולת ההיגוי לתקן.

הבנת לחלוטין את מה שאמרו, רק בדיוק הפוך.

את מה מסובב ההגה באוטו רגיל? נכון, את הגלגלים הקדמיים.

באיזה גלגלים יש את מירב עומס הבלימה? נכון, בקדמיים.

אם כך, איפה כדאי לשים צמיג פחות טוב? (רמז: לא בקדמיים)

תוספת שלי:

אם הצמיג הוא מעט פחות טוב, זה לא משנה איפה תשים אותו כי הוא יתפקד כמו כל צמיג אחר. אם מידת הליקוי בו כזו שאתה צריך להפעיל שיקולי "איפה יעשה פחות נזק", עדיף לא להשתמש בו כלל, או לשמור אותו כרזרבי לנסיעה איטית עד לצמיגאי.

נמרוד

נמרוד.

חד משמעית - הצמיג הטוב הולך אחורה.

בכל מקום ששאלתי ההמלצה זהה (אלא אם אתה מחפש זנב מכשכש).

אני חד משמעית לא מכיר המלצה גורפת כזו.

פעם נהגו לטעון שעדיף לשים את הצמיגים הטובים בגלגלים המניעים: בהנעה קדמית מקדימה וברכב בעל הנעה אחורית - מאחור. המלצה זו מקובלת עד היום בצמיגי שלג במקומות קרים. בהמשך שמעתי המלצות, כפי שציטטתי כבר, שעדיף בכל מקרה לפנים.

אין ספק שצמיג בעל אחיזה פחותה ישפיע יותר בגלגלים האחוריים ברכב בעל הנעה אחורית עם היגוי יתר מאשר ברכב הנעה קדמית עם תת היגוי, אך אם פגימות הצמיג היא עד כדי כך משמעותית - עדיף שלא להשתמש בו כלל.

ברכבים שלי אני תמיד מחליף צמיגים ברבעיות. במכוניות של אשתי בד"כ הצמיגים לא מגיעים לגיל מופלג, והיא מחליפה בזוגות כשהחדשים קדימה.

אם אתה מכיר מקור מוסמך (לא הצמיגאי השכונתי) - אשמח לשמוע.

נמרוד

אז עכשיו יש לך המלצה מצמיגאי באוטו-דיפוט סניף י-ם.

צמיג טוב הולך לציר האחורי. נקודה.

אין טעם להוסיף למה שנאמר על מצב של איבוד שליטה וכו'.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
מה שיש לי להגיד מנסיון זה שלפני כמה ימים היה לי פאנצ"ר בגלגל האחורי,והחלפתי לרזרבה שהוא לא במצב ממש טוב.וכל סיבוב קצת יותר חזק הרגשתי שאני מחליק,לא נזרק אלה ממש כמו על חמאה,שהצמיג לא מתנגד לפניה..

יופי... ומה אמרת בזה?

אם היית שם את הצמיג הדפוק מקדימה היית מרגיש איך בכל פנייה לצד הנגדי מאיפה שהצמיג האוטו היה ממשיך ישר בתת היגוי.

תנסה לשים את הצמיג הדפוק מקדימה לסיבוב קצר ותרגיש בעצמך.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

(אני לא מדבר על עשרות המיכאל שומאכרים שצצים בפורום כמו פיטריות לאחר גשם) ידע להשתלט טוב יותר על תת היגוי, ובעיות בסרן הקידמי (בעזרת ההגה) מאשר בהיגוי יתר, לכן צמיג טוב ילך אחורה, בנוגע לג'רמי ול"ניצול" האוטו, אם אתה רוצה לנצל את מירב הכח של המנוע+יכולת הבלימה+יכולת ההיגוי, כדאי שהאוטו שלך יהיה על 4 גלגלים, ולא זרוק בתעלה כי היה לך היגוי בן זו++ אבל תחת מעפן.....

בקשר לבחור ששאל ראשון שאלה "איפה למקם צמיג לאחר שהיה בו פאנצ'ר" לתיקון פאנצ'ר אין משמעות הוא לא פוגע בצמיג אם הוא נעשה באופן מקצועי (גם חור קטן מרחיבים לטובת פיטריה ומוותרים על מדבקה)

• תוכן חדש...