Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני פה בדילמה של כמה עולה להפעיל את המזגן לשעה.

זה המזגן:

http://www.dailysale.co.il/pz.asp?id=25355

עכשיו הבנתי שהחישובים הם לפי קילווואטים אבל אני לא מוצא בשום מקום כמה עולה היום קילווואט לשעה. [גם לא באתר של חברת החשמל].

עכשיו כתוב שהמזגן 850 וואט בקירור, אבל בכמה מעלות? עם יוצאים מתוך הנחה שתפוקת הקירור של 850 וואט זה כשהוא על המקסימום [18 מעלות ועל מצב טורבו]? אז כשהוא על 25 מעלות ובינוני הוא לוקח בערך 200-400 וואט לשעה?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

קוט"ש (קילוואט-שעה) עולה היום 41.32 אגורות לפני מע"מ. זה כתוב בחשבון החשמל שלך.

אם תשים לב לפעולת המזגן, תראה שמה שקורה זה שהמדחס נכנס לפעולה וקור מתחיל לצאת מפתח היחידה הפנימית. כל זה קורה עד שהטמפרטורה בחדר יורדת לטמפרטורה שקבעת בשלט של המזגן, וברגע שזה קורה המדחס מפסיק לעבוד והיחידה הפנימית מוציאה סתם רוח בטמפרטורת החדר.

כשהמדחס עובד המזגן צורך הספק של 0.85 קילו-וואט. כשהמדחס לא עובד המזגן צורך הספק קטן יותר, ממש קטן יותר.

אם תכוון את טמפרטורת המזגן שלך ל16 מעלות סביר להניח שהמזגן לא יצליח להגיע לטמפרטורה כזאת, המדחס יעבוד באופן רצוף וצריכת החשמל של המזגן תיהיה 0.85 קילו-וואט לשעה. אם תעלה את הטמפרטורה בשלט ל30 מעלות המדחס לא יעבוד בכלל ואז צריכת החשמל תיהיה אפסית.

(כל זה נכון בהנחה ויש לך מזגן רגיל, לא אינוורטר).

מקווה שזה סגר לך את הפינה :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה שהבנתי זה שכול עוד המדחס בחוץ פועל אז המזגן עצמו מקרר את החדר, ברגע שהמדחס נכבה [כשהחדר קר], ה"מזגן" סתם עושה רוח, עד שהטמפרטורה של החדר עולה\יורדת ואז המדחס נכנס לפעולה עוד הפעם בישביל לקרר.

עכשיו מה שלא הבנתי, עם אני שם 25 מעלות במזגן או 21, כול פעם שהמדחס פועל הוא צורך 0.85 קילו וואט וזה לא משנה מה הטמפרטורה?

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

פורסם
מה שהבנתי זה שכול עוד המדחס בחוץ פועל אז המזגן עצמו מקרר את החדר, ברגע שהמדחס נכבה [כשהחדר קר], ה"מזגן" סתם עושה רוח, עד שהטמפרטורה של החדר עולה\יורדת ואז המדחס נכנס לפעולה עוד הפעם בישביל לקרר.

עכשיו מה שלא הבנתי, עם אני שם 25 מעלות במזגן או 21, כול פעם שהמדחס פועל הוא צורך 0.85 קילו וואט וזה לא משנה מה הטמפרטורה?

מה שהבנת נכון.

לגבי מה שלא הבנת - בגדול, למדחס של מזגן רגיל (שוב, לא אינוורטר) זה לא משנה איזו טמפרטורה קבעת בשלט. מבחינתו תצייר על השלט פינגווין, כשהוא עובד הוא נותן 100% מעצמו לטובת קירור החדר. כשיחידת הבקרה של המזגן מזהה שהגעת לטמפרטורה המבוקשת היא נותנת פקודה למדחס לצאת לחופשה קצרה. השמש דואגת לחמם חזרה את החדר לטמפרטורת הסביבה, הבקרה מזהה שלפינגויין חם ומפעילה שוב את המדחס. וחוזר חלילה, עד שמגיע חשבון החשמל ומישהו צריך לשלם על אחזקת הפינגויין :mm_eek:

אגב, גם כשהמזגן עובד "על ריק" וזורק סתם רוח הוא צורך, כמובן, חשמל. אבל זאת צריכת חשמל די נמוכה שדומה לצריכת חשמל של מאוורר רגיל.

פורסם

אוקי תודה רבה הבנתי.

יש לי עוד שני שאלות שלא בטוח שתוכל לענות אבל אשאל בכול מקרה כי מהחוברת הוראות לא הבנתי.

יש בשלט שני כפתורים, על אחד כתוב AUTO CLEAN ועל אחד PLASMA, מה הפונקיוצת האלה עושות?

עריכה: לפי גוגל הבנתי מה זה פלסמה, אבל מה זה AUTO CLEAN?

פורסם
מה שהבנת נכון.

לגבי מה שלא הבנת - בגדול, למדחס של מזגן רגיל (שוב, לא אינוורטר) זה לא משנה איזו טמפרטורה קבעת בשלט. מבחינתו תצייר על השלט פינגווין,

הבקרה מזהה שלפינגויין חם ומפעילה שוב את המדחס. וחוזר חלילה,

עד שמגיע חשבון החשמל ומישהו צריך לשלם על אחזקת הפינגויין :mm_eek:

הממממ...פינגווין...:yum:

האמת, מצטרף לשאלה ולשירשור.

גם לי יש מזגן של פאמילי.

השאלה, אם אפעיל אותו להנאתי (או שמא נאמר להישרדותי) בלילות היפים של כנען, כמה אני אצטרך לשלם על זה?

מה ההפרש של נטו מזגן בחשבון החשמל?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, כנראה שהפינגווין בלבל אותך. באיזה מזגן מדובר? מזגן מרכזי או מזגן מפוצל קטן? מה הספקו? על איזו טמפרטורה אתה מכוון אותו בדרך כלל? באיזה קומה אתה גר? כמה חלונות בחדר? כמה ברווזים איתך בחדר?

בקיצור, יש 1001 פרמטרים שמשפיעים על צריכת החשמל של המזגן. בתכלס, מה שצריך לעשות זה לבדוק מה ההספק של המזגן שלך בקירור. אחר כך להפעיל אותו בטמפרטורה מסוימת למשך שעה ולספור כמה דקות בשעה, פחות או יותר, המדחס עובד. מחלקים, מעלים בריבוע, מכפילים, מוציאים שורש ריבועי ועושים אינטגרל משטחי על הדיברגנץ של פונקציית הפוטנציאל ומוצאים את הממוצע החשבוני של העלות החודשית.

סליחה, ברחו לי כמה מושגים מהמחברת הלא נכונה.

ברווז, תן עוד קצת פרטים וננסה לחשב במדויק. אם אתה מחפש חשבון מקורב אז שעת עבודה של מזגן מפוצל בינוני, שמכוון על טמפרטורה סבירה (נניח 23-24 מעלות), בחדר עם חלונות ודלתות סגורים, שאינו עובד בבקעת הירדן באוגוסט בשעה 15:00, עולה בערך 30-40 אגורות. עכשיו תכפיל את זה בכמות השעות שאתה יושן בלילה (אין לי מושג מה עושים הברווזים) ותדע, בערך.

פורסם

אין נוסחה מדויקת לבדיקת תצרוכת חשמל של מזגן כי כל חדר והמיקום שלו, מספר הנפשות שבו, הנפח שלו והבידוד שלו.

הבדיקה המדוייקת צריכה להתבצע ע"י רישום מונה החשמל בזמן הפעלת המזגן ורישום נוסף של מונה החשמל בזמן כיבוי המזגן - בדיוק כמו שבודקים צריכת דלק של רכב (רק ששם יש מונה אחר שניתן לאפסו). מהמספר שקיבלת יש להחסיר כמות מסויימת שהולכת על חשמל למקרר ולמכשירים אחרים בבית שצורכים חשמל (ואם אתה ממש רוצה לדייק, תעשה בדיקה זהה ללא הדלקת המזגן ותראה מה צריכת החשמל בלילה כאשר מרבית מהמכשירים והתאורה בבית כבויים). את הסכום שקיבלת מהבדיקה ללא הפעלת המזגן, תחסיר מהסכום שקיבלת כולל הפעלת המזגן וככה תקבל את הצריכה "נטו" של המזגן.

שים לב: הסיפרה האחרונה במונה החשמל (בצבע אדום) היא סיפרת העשרות של כל קילו-וואט בודד אחד. זה אומר שאם רשמת קריאת מונה שהיא 453425 ולאחר כמה שעות רשמת 453465 זה לא אומר שצריכת החשמל היתה 40 קילו-וואט אלא 4 קילו-וואט בלבד. אם אין לך סיפרת "עשרות" בצבע אדום במונה, אז החישוב יהיה לפי יחידות שלמות של 1 ללא עשיריות.

בכל מה שקשור למזגנים בחדרי שינה (עד 1 כ"ס בד"כ) - אם תקפיד לסגור חלון היטב (מומלץ גם את הדלת) ולכוון את המזגן לאיזור ה 24 מעלות, מניסיוני האישי תתקשה לעבור צריכת זרם של 4 קילו-וואט ללילה של 8 שעות (שזה כ- 2 שקלים ללילה).

המקרה הקיצוני ביותר שאתה יכול לחשוב בו את החשמל הוא רק אם המזגן עובד ללא הפסקה של המדחס בכלל !

850 וואט לשעה כפול 8 שעות זה 6.8 קילו-וואט. תכפיל את זה בעלות של קילו-וואט אחד בודד (47.93 אג' כולל מעמ) זה יוצא בדיוק 3 שקלים ו 26 אגורות ללילה. מאחר וחשבון חשמל הוא דו חודשי, תכפיל את זה ב 60 יום לערך ותקבל עלות של כ 195 שח לחודשיים (וזה במקרה הכי גרוע שהמדחס לא עושה הפסקה של דקה).

ריאלית תצפה, כמו שכבר אמרו, לאיזור ה 140-150 שח תוספת לחודשיים אם תישן עם המזגן בכל לילה ל 8 שעות רצופות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ברווז, כנראה שהפינגווין בלבל אותך. באיזה מזגן מדובר?

מזגן מרכזי או מזגן מפוצל קטן?

עילי קטן ופשוט.

מה הספקו?

שאלה טובה...

על איזו טמפרטורה אתה מכוון אותו בדרך כלל?

כנראה 21-22, כמו לשמירת מרחק.

באיזה קומה אתה גר?

שלישית(אחרונה).

כמה חלונות בחדר?

אחד ויחיד.

כמה ברווזים איתך בחדר?

לא ברווזים, אין עוד מלבדו. לעומת זאת, ישנה פרה אחת...:twisted:

בקיצור, יש 1001 פרמטרים שמשפיעים על צריכת החשמל של המזגן. בתכלס, מה שצריך לעשות זה לבדוק מה ההספק של המזגן שלך בקירור. אחר כך להפעיל אותו בטמפרטורה מסוימת למשך שעה ולספור כמה דקות בשעה, פחות או יותר, המדחס עובד. מחלקים, מעלים בריבוע, מכפילים, מוציאים שורש ריבועי ועושים אינטגרל משטחי על הדיברגנץ של פונקציית הפוטנציאל ומוצאים את הממוצע החשבוני של העלות החודשית.

בשם ישו הקופץ על מקל פוגו תוך כדי צפייה בדרדסים ואוננות מאסיבית, לא הבנתי חצי ממה שאמרת...

סליחה, ברחו לי כמה מושגים מהמחברת הלא נכונה.

ברווז, תן עוד קצת פרטים וננסה לחשב במדויק. אם אתה מחפש חשבון מקורב אז שעת עבודה של מזגן מפוצל בינוני, שמכוון על טמפרטורה סבירה (נניח 23-24 מעלות), בחדר עם חלונות ודלתות סגורים, שאינו עובד בבקעת הירדן באוגוסט בשעה 15:00, עולה בערך 30-40 אגורות. עכשיו תכפיל את זה בכמות השעות שאתה יושן בלילה (אין לי מושג מה עושים הברווזים) ותדע, בערך.

אוקיי, תודה.

הבדיקה המדוייקת צריכה להתבצע ע"י רישום מונה החשמל בזמן הפעלת המזגן ורישום נוסף של מונה החשמל בזמן כיבוי המזגן - בדיוק כמו שבודקים צריכת דלק של רכב (רק ששם יש מונה אחר שניתן לאפסו).

ריאלית תצפה, כמו שכבר אמרו, לאיזור ה 140-150 שח תוספת לחודשיים אם תישן עם המזגן בכל לילה ל 8 שעות רצופות.

איציק

תודה רבה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...