Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[נחסמתי בפורום "חזרה למדים"] מילואים בתנאי קבע,מה ואיך?

BMW
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

רגע לפני סיום שנה ב' בלימודי ההנדסה יש לי אפשרות להתארגן לחודש/חודשיים בעבודה זמנית (לתקופת הקיץ) ביחידה הצבאית שבה שירתתי.

היחידה היא יחידת פיתוח של משהב"ט, כוללת המון התנסות טכנית במקצוע אותו אני רוכש (בנוסף לרזומה שזכיתי בו במהלך 3 שנות שירות).

המפקדים- אלו שאירגנו לי את האפשרות הזאת, בקשר חם והדוק איתי לאורך כל השנים, הם גם אלו שאהיה כפוף אליהם.

כעיקרון, הבנתי שסידרו לי כרגע חודש של משהו בסגנון של "מילואים בתנאי קבע".

הדבר לא נאמר באופן רשמי, ומחכה לי פגישה עם הקצינים ביום א' הקרוב.

אני יודע שקיימות 2 אפשרויות שנראות באופק- או מילואים על תקן רגיל או תנאי קבע.

בשני המקרים מדובר בזימון רציף של X ימים בשבוע לצורך סיוע ותמיכה בנושאים השונים שהכרתי במהלך השירות.

לא מאמין שיציעו לי משהו בסגנון אזרח עובד צה"ל (זאת פרוצדורה אחרת ובד"כ לא מיועדת למשהו זמני וקצר אלא טווח ארוך).

אני לא מצפה למשכורת היי-טק, אני כן מצפה לסכום סביר ולצבירת ניסיון ורזומה (ולא פוסל אפשרות לחזור לתחום בתום התואר).

אשמח לקבל מידע על התנאים (פיננסי וסוציאלי) בשני המקרים המיועדים או כל פיסת מידע בנושא (אני יודע שיש מענקים, השתתפות בהוצאות רכב וכדומה).

נ.ב- קיבלתי פטור ממילואים עם השחרור ("צמצום כוחות ביטחון") ואני גם חותם בין היתר על בקשת התנדבות למילואים.

היחידה היא יחידת פיתוח במרכז הארץ, יומיות, ככה שמבחינת דירוג מבצעי אני נמצא בתחתית הרשימה.

נ.ב 2 -כאיש מילואים על מדי ב', לאילו "אינסטרומנטים" ו"אביזרי לבוש" אני מחוייב?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם מדובר על חודשיים בלבד הייתי מציע מילואים רגיל ולא מת"ק .

במילואים רגילים תקבל שכר גבוהה יותר מאשר במת"ק כמו כן בשנה שלאחר מילואים תקבל מענק על הימי מילואים . במילואים רגיל תקבל כ 220 ש"ח ליום ( במידה ואתה מובטל / סטודנט ) , במת"ק תקבל גלובלי , כ 3800 - 4000 ש"ח לחודש .

הוצאות רכב לא תקבל , החזר נסיעות רכב מקבלים רק אנשי קבע ובכל מקרה מדובר בסכום מגוחך .

ככל הידוע לי , מת"ק או מילואים רגיל יקבע ע"י אנשי השלישות ולא על ידך או המפקדים שלך .

כאיש מילואים אתה מחוייב להגיע על מדי ב' , אתה יכול לא ללבוש נעליים צבאיות .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה יבגני.

האם הסכום הגלובלי במת"ק נקבע ע"פ מספר נטו של ימי עבודה?

כי הרעיון מאחורי הסידור הזה הוא שזה יהיה גמיש "לפי צורך", כלומר, שתהיה הסכמה משותפת על ימי העבודה במשך החודשיים האלה.

אגב, האם יש ליחידה הגבלה על מספר ימי המילואים שהם יכולים לקרוא לי?

שוב תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסכום הגלובלי במת"ק אינו נקבע ע"י נטו ימי עבודה .

אם הסידור גמיש אז אני לא רואה שום דרך שהיחידה תסכים לשלם גלובלי .

ליחידה יש הגבלה על ימי המילואים :

א. תקציב .

ב. מעל כמות ימים מסויימת בשנה יש צורך באישורים של מפקדים בכירים , אני לא זוכר מעל איזו כמות ימים אישור של איזו דרגה צריך אך בגדול לא תוכל לחרוג מ 70 ימים בשנה . מעל 70 יום היחידה תצטרך אישור של אלוף . לעומת זאת במת"ק ימים אלו לא נספרים ולכן ניתן לבצע מעל ל 70 יום .

אם אתה רוצה פרטים מדוייקים , מחר אוכל לברר לעומק .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במת"ק תוכל לנסוע בתחבורה ציבורית חינם. לא יהיה לך ביטוח רפואי כמו לאיש קבע

כל מה שרצית לדעת לגבי תנאי השירות מפורט בפקודות מטכ"ל 35.0211 , 31.0822

http://dover.idf.il/IDF/pkuda/350211.doc

http://dover.idf.il/IDF/pkuda/310822.doc

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במת"ק השכר שלך הוא בהתאם לשכר של איש קבע בדרגה ובשלב המקצועי המקבילים לשלך.

למעשה השכר שלך בנטו, גבוה יותר כיוון שאין לך הורדות שיש לאיש קבע כגון קופ"ג, קה"ש וכד'.

במת"ק סופרים ימים ברוטו כלומר שבת שאתה בבית או יום שאתה בחופש הם ימים שאתה מקבל עליהם שכר.

אתה מקבל נסיעות כפי שמקבל מקבילך איש הקבע.

לא נראה לי הגיוני שיגייסו אותך למת"ק לפי ימים, סביר שזה יהיה ע"ח ימי מילואים של היחידה.

עד כמה שזכור לי, גיוס למת"ק הוא ע"ח תקן קבע פנוי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי מהמעט שאני יודע עדיף לך מילואים , תהייה זכאי בנוסף להטבות מהמכללה במידה ותעשה קורסים בקיץ.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נראה לי הגיוני שיגייסו אותך למת"ק לפי ימים, סביר שזה יהיה ע"ח ימי מילואים של היחידה.

עד כמה שזכור לי, גיוס למת"ק הוא ע"ח תקן קבע פנוי.

.

תודה אמיר,

אני פטור ממילואים באופן כללי, ככה שאם אני מתנדב זה על בסיס קומבינה שהיחידה שלי מסדרת (כי בתכלס אין שם מילואים בכלל).

אני גם יודע שיש תקן פנוי למהנדס ביחידה, הציעו לי אותו, כרגע זה בסירוב כי אני מעדיף להמשיך בלימודי יום ולא לעבור ללימודי ערב.

אומי, אני אבדוק מול המכללה מה אני יכול לקבל.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חכה על תבדוק עדיין אני וקורן מנסים לשנות את הנוהל מילואים

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שאתה צריך לקחת כל מה שנאמר כאן בעירבון מוגבל, אצלנו גם מחתימים על מילואים בתנאי קבע והמשכורות נעות בסביבות ה5500 ש"ח לחודש.

מעבר לזה, כך בחשבון שבתנאי קבע למשל אתה עולה על תחבורה ציבורית בחינם, ולכן זה יכול לחסוך לך לא מעט כסף על נסיעות וכדומה(כך בחשבון שאם אתה עושה יומיות אז זה 2 נסיעות ביום, אם כל נסיעה תעלה לך 10 ש"ח, אז פעמיים זה 20* 5 ימים זה 100 ש"ח* 4 שבועות זה 400, ככה שאתה צריך לבדוק איפה תקבל יותר כסף- במילואים או בתנאי קבע).

תבדוק את כל התנאים שיציעו לך, וכמובן תכתוב אותם מיד על דף, אחרת אתה יכול לשכוח מהבטחות שניתנו לך בעל פה(מתוך ניסיון עם חותמי קבע).

אל תשכח לבדוק אם במילואים בתנאי קבע אתה מקבל שמירות וכדומה.

קובי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרגע מוצע לי להתנדב לחודש מילואים. רגיל.

אחרי החודש הזה ינסו לאשר מת"ק לעוד חודש, בהתאם לתקן (אם ישיגו), וא"כ אני חוזר חזרה ללימודים עד, אולי, לקיץ הבא (אם ארצה לעבוד שוב לפרק זמן קצר של חודשיים).

כמובן שהמילואים לא יכללו שמירות בשום אופן, רק קריאה לתעסוקה ביחידה.

אלו כרגע הממצאים.

תודה לעוזרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...