Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-oשלום רב.

אני מחפשת רכב מרווח למשפחה עם באגז' גדול בסביבות ה100K . מצאתי 2 דגמים באיזור המחיר הזה פביה / פביה ספייס של סקודה או SX4 של סוזוקי.

אשמח למשוע את המלצותיכם... אפילו המלצות על דגמים נוספים שאתם מכירים שיתאימו לא מעל 106-107K.

תודה!:-D

פורסם

לסוזוקי אין תא מטען גדול.

זה של הפביה דווקא מתאים. ההבדל בין שתיהן הוא שהפביה היא מכונית סופר מיני בגירסת סטיישן ואילו הסוזוקי היא (כמעט) משפחתית ומציעה תא נוסעים גדול ומרווח יותר.

נשמע שפורד פוקוס סטיישן או יונדאי I30 קרוס וואגון יתאימו בדיוק לדרישותייך אך הן עולות כ-117 אלף שקלים וידרשו להרחיב את התקציב, אך כרכב למשפחה הן יציעו רמת חיים עדיפה בהרבה מבחינת מרווח בתוך תא הנוסעים, נוחות נסיעה, ביצועים (יותר במקרה של היונדאי, הפוקוס מעט כבדה) וגם תא מטען גדול יותר.

בהצלחה.

פורסם

הפביה שלי משרתת את משפחתי (זוג + 2) כשנה וחצי. המכונית גבוהה (גם ה-SX4) ולכן מאד מרווחת ל-4 מבוגרים.

כמו כן יש לה תא מטען ע-נ-ק-י (480 ל' כאשר המושבים לא מקופלים) וסופר שימושי.

הפביה עברה מתיחת פנים ואמורה להגיע בקרוב עם מנוע TSI וגיר DSG אשר יחליפו את ה-1.6 ל' + TIP, ולכן אם אתה מוצא אותה מתאימה לצרכיך המתן לדגם החדש שאמור לנפק ביצועים עדיפים משמעותית וצריכת דלק חסכונית מאד (כ-15 קמ"/ל').

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

TSI 1.2 יגיעה לפאביה בקיץ והוא עדיף מכל הבחינות בשילוב עם DSG, חוץ מתנוע עירונית צפופה, שם DSG מתבלבל בלשון המעטה. לכן הם מעיפים את המלאי של1.6 וניתן לקבל היום הנחה ואבזור יפה מאוד.

פביה מכונית טובה מבחינת תחשוה ואיכות. גם שילוב של שני צבעים בפנים הוא מאוד נעים. בשילוב עם תצורת סטיישן זה שילוב מנצח

כי אפשר להעמיד מזוודות ולא רק לשים אותן.

לרעתה של פביה 1600 יעמוד מנוע לא שקט במיוחד וגיר מעצבן שיעבור להילוך ה6 כבר ב40 קמ"ש. מרווח פנים יהיה גם פחות טוב מזה של סוזוקי.

לסוזוקי יש בגז' גדול(4D), היא פשוטה ודי אמינה וסביר להניח שתשמור על ערכה היטב.

לרעתה יעמוד תא נוסעים קודר, עיצוב תלוש וקורת A בעייתית שחוסמת שדה ראייה משמאל.  

ישנה גם ניסאן נוט שיכולה להכנס לתמונה. 

פורסם

דווקא הסוזוקי SX4 עם ארבע דלתות נראתה לי גדולה מבחינת הבאגז' לא?

אגב ב117 K בטוח לא אקנה אבל בכל אופן יש את הרומסטר או את הפיקאסה במחיר הזה..הלוואי ויכלותי...נראה לי שבטוח עדיפים יותר

פורסם
TSI 1.2 יגיעה לפאביה בקיץ והוא עדיף מכל הבחינות בשילוב עם DSG, חוץ מתנוע עירונית צפופה, שם DSG מתבלבל בלשון המעטה. לכן הם מעיפים את המלאי של1.6 וניתן לקבל היום הנחה ואבזור יפה מאוד.

פביה מכונית טובה מבחינת תחשוה ואיכות. גם שילוב של שני צבעים בפנים הוא מאוד נעים. בשילוב עם תצורת סטיישן זה שילוב מנצח

כי אפשר להעמיד מזוודות ולא רק לשים אותן.

לרעתה של פביה 1600 יעמוד מנוע לא שקט במיוחד וגיר מעצבן שיעבור להילוך ה6 כבר ב40 קמ"ש. מרווח פנים יהיה גם פחות טוב מזה של סוזוקי.

לסוזוקי יש בגז' גדול(4D), היא פשוטה ודי אמינה וסביר להניח שתשמור על ערכה היטב.

לרעתה יעמוד תא נוסעים קודר, עיצוב תלוש וקורת A בעייתית שחוסמת שדה ראייה משמאל.

ישנה גם ניסאן נוט שיכולה להכנס לתמונה.

יש עכשיו את המבצע של חבר על הסוזוקי וחשבתי לקנות את ה4D בגלל הבגאז' למרות שדי מבאס שאי אפשר להעמיד בו דברים (עגלה) בכל אופן אם אחכה לפאביה החדשה בטח היא גם תעלה יותר לא? עכשיו קיבלתי הצעת מחיר של 107K עבורה....

לגבי ניסאן נוט לצערי ממש קטנה..

מה כדאי לעשות? אני ממש קלולס בנושאים האלה..

פורסם

1. זה היה בציניות - לאור העובדה שבכל ת'רד מישהו מחליט להכפיש פביות על סמך מספר מסויימים (וקטן ביחס למכירות כלליות) של תקלות כאלה ואחרות.

ואכן, גם הפביה הנוכחית שלי [רביעית או חמישית במספר. מי סופר כבר...] עושה צרות ובצרורות וקשה להגיד שאני מרוצה ממנה, בעיקר על רקע הפביות שקדמו לה וגילו אמינות מצויינת, בלי שום ביקורי פתע במוסך.

2. ה-SX4 מעט גדולה מהפביה ונהנית ממוניטין אמינות עדיף.

קשה להשוות אותה אל מול הפביה - בעוד שהפביה היא סופר מיני עם טוסיק, ה-SX4 היא סוג של משפחתית.

בכללי, ה-SX4 מתומחרת ומאובזרת לא רע ואלה היתרונות שלה על פני המתחרות. בכל שאר התחומים - המתחרות שלה עולות עליה ומשמעותית.

אני הייתי ממתין לפביה 1.2TSI ובוחן את 2 האפשרויות מחדש.

בפביה הנוכחית - טרום מתיחת פנים - לא הייתי נוגע. אין טעם.

שיהיה בהצלחה.

לא לשכוח נסיעות מבחן - בכל מקרה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
1. זה היה בציניות - לאור העובדה שבכל ת'רד מישהו מחליט להכפיש פביות על סמך מספר מסויימים (וקטן ביחס למכירות כלליות) של תקלות כאלה ואחרות.

ואכן, גם הפביה הנוכחית שלי [רביעית או חמישית במספר. מי סופר כבר...] עושה צרות ובצרורות וקשה להגיד שאני מרוצה ממנה, בעיקר על רקע הפביות שקדמו לה וגילו אמינות מצויינת, בלי שום ביקורי פתע במוסך.

2. ה-SX4 מעט גדולה מהפביה ונהנית ממוניטין אמינות עדיף.

קשה להשוות אותה אל מול הפביה - בעוד שהפביה היא סופר מיני עם טוסיק, ה-SX4 היא סוג של משפחתית.

בכללי, ה-SX4 מתומחרת ומאובזרת לא רע ואלה היתרונות שלה על פני המתחרות. בכל שאר התחומים - המתחרות שלה עולות עליה ומשמעותית.

אני הייתי ממתין לפביה 1.2TSI ובוחן את 2 האפשרויות מחדש.

בפביה הנוכחית - טרום מתיחת פנים - לא הייתי נוגע. אין טעם.

שיהיה בהצלחה.

לא לשכוח נסיעות מבחן - בכל מקרה.

מלך:lol: תודה רבה.

יש לי את המבצע של חבר על הסוזוקי אז אני מניחה שאחליט עכשיו..אם ארד מהסוזוקי אחכה לפביה. איכשהו יש לי תחושה יותר טובה לגביה...גם אני אוהבת את הסטיישניות שבה. יחד עם חבר שתיהן עולות אותו הדבר 105K על הכביש. מבלבל

פורסם

עשה נסיעות מבחן. ושוב - אני הייתי ממתין עוד כחודש להגעת הפביה 1.2TSI.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לבעלי ה-SX4 / כאלה שעשו נסיעת מבחן עליה:

1. עשיתי נסיעת מבחן על הרכב - קורת השילדה בצורת A בחלון הקידמי זה משהו חריג ביותר,

ממש חוסם שדה ראיה, בעיקר בכיכרות.

איך מסתדרים עם הדבר הזה?

יש מישהו שוויתר על המכונית רק בגלל המאפיין הזה, או שפשוט מתרגלים?

2. ראיתי מישהו פה שהמליץ לקחת את ה-GLX ולא את ה-GLA.

לפי ההסבר בסוכנות, ההבדל הוא חישוקי מגנזיום, פנסי ערפל ועוד כמה דברים מניקל.

בתור אחד שלא חשוב לו המראה יותר מידי (וההבדל של 3,000 ש"ח כן חשוב), יש סיבה שאני מפספס שתגרום לי לשקול שוב את ה-GLX?

תודה מראש

• תוכן חדש...