Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיטוטיי היום אחר רכב קטן וחסכוני יצא לי להיתקל בשתי מודעות ביד2 בנוגע לסיריון 2007.

מקרה 1 -סיריון עם 44K ק"מ ב-57K ש"ח (מושבים בשרון):

לאור הנתונים והמחיר המפתה עשיתי את הדרך הארוכה מביתי לכפר יונה. החשד שלי התחיל להתעורר כשהרגשתי שהרכב לא סוחב כ"כ טוב והבלמים גמורים (לא ממש סביר לרכב עם 44K ק"מ). לאחר נסיעת המבחן בחנתי את רישיון הרכב והופתעתי לגלות שהמוכר נרשם כבעלים רק אתמול (27.4). כשביקשתי הסברים הוא התחיל לתרץ שהוא לא רצה שהרכב יהיה על שמו (כן, ממש) ואז שמתי לב שרשום שהרכב נמצא בהפקדת סוחר... למה לא מבליטים את הנתון הזה ברישיון כדי למנוע הטעיה?

מקרה 2 - סיריון עם 80K ק"מ ב-53K ש"ח (תל אביב):

במקרה הזה מדובר במוכרת. איני חושב שמדובר בסוחרת, ולו בשל העובדה שהיא הראתה לי את הרכב בחניית ביתה, אך הנתונים מוזרים. דבר ראשון, הרכב נסע 87K ק"מ ולא 80K ק"מ כפי שצויין במודעה, כך שהאמינות של המוכרת מלכתחילה עומדת בספק. דבר שני, גם כאן הפתעתי לגלות שהמוכרת נרשמה כבעלים לפני שבועיים בלבד. כששאלתי אותה לפשר הדבר היא אמרה שלפני שבועיים היא סיימה להחזיר את ההלוואה על הרכב ולכן הרכב נרשם על שמה רק כעת (האם הגיוני?? נשמע לי תמוה).

אגב, החלטתי לרדת מהסיריון. בלי קשר לשני המקרים המפורטים, הרכב הותיר בי רושם שלילי מאוד.

פורסם

תראה, לגבי הסחיבה של הרכב, גם אני לא ככ אהבתי אבל מבחינתי סריון היא בגדר קופסאת גפרורים.

לגבי המקרה השני, אכן, אם הרכב נרכש כליסינג מימוני הוא יהיה רשום בכל תקופת הליסינג על חברת המימון ובתום העסקה הוא יעבור ללקוח כפרטי.

אני אישית הייתי יורד מ2 המקרים ומחפש רכב מעט פחות מפוקפק.

זכור שבתקציב שנתון לרשותך (אני מניח כ60 אלף) אין לך הרבה חלופות ובטח שלא טובות יותר.

(הבנתי שהסריון מאוד חסכונית ?)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לגבי הרכב השני - מדובר ברכב יד שניה שנרכש על ידי המוכרת (בסיוע מימון) מחברת ליסינג לאחר שכבר היה בליסינג תפעולי. האם זה עדיין נחשב לליסינג מימוני? להבנתי, אם אדם מקבל מימון מחברת ליסינג לרכישת רכב יד שניה הרכב נרשם על שמו בעת הקניה.

פורסם

אם הוא קונה מליסינג רכב משומש - זה רכב פרטי שבעברו שימר להכחר (ליסינג תפעולי).

אם הוא קונה את הרכב חדש עם מימון של כאל או קלאוטו או כל חברה אחרת - ליסינג מימוני, היד הראשונה על חברת המימון והיד השניה על בעל הרכב.

בכל מקרה, תוכל לבקש ממנה רשיונות קודמים כדי להבין כמה זמן הרכב אצלה.

מה שלא ציינתי:

במידה ורוכשים רכב מליסינג תפעולי בהסדר תשלומים, לפעמים הרכב נשאר באמת על שם חברת הליסינג ולפעמים מועבר בעלות לפרטי עם שעבוד.

בכל מקרה 90 אלף קמ ל2007 זה גבוה מידי לטעמי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בחיפושיי אחרי לנטיס,נתקלתי במודעה ביד 2 על רכב שנת 2001 עם 140000 ק"מ בחולון,התקשרתי ונמסר שהגעתי לסוכנות רכב מזדה,התלהבתי ונסעתי,אני מגיע לכתובת אך לא רואה שום מרכז של מזדה,מסתכל ימינה שמאלה ורואה איזה מגרש מכוניות מאולתר,כבר זה הוריד אותי מהעניין לא יודע למה,

אך אמינות בשבילי מתחילה בשיחת טלפון,

מקרה שני שהיה התקשרתי ללנטיס אחרת,ענה אדם מבוגר שעשה עליי רושם טוב,קבעתי איתו באחד הרחובות,ופתאום הגיעה אתיופי עם קול אחר,אני שואל אותו לשמו והוא אומר לי שדיבר איתי בטלפון,אני רוצה לראות רשיונות והוא מתחיל לתרץ שכנראה שכח את זה בבית,אפילו לא התרגש כשלא מצא את המסמכים.

אמרתי לו אל תתקשר אליי אני אתקשר אלייך

• תוכן חדש...