Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות מתלים ב-C5?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן-מה קראתי כאן שיש ב-C5 בעיות מתלים בסדרות מסויימות. ידוע למישהוא אילו סדרות? מאיזו תקופה? וכמובן - במה מתבטאת הבעייתיות? תודה מראש.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הבעייתיות מתבטאת בעובדה שהרכב אינו רך כבעבר.

בחברה בה אני עובד יש רכב כזה בליסינג - הוא בילה יומיים במוסך - וחזר כמו חדש...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה. האם זה אופייני לרכבים הראשנוים מ-2002 שיובאו לארץ? והאם התיקון במסגרת האחריות?

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אהלן ! אני הוא זה שעלה על בעיות המתלים.

איפה עליתי על זה?

כנס ל http://www.yahoo.com

ושם יש קהילות

תמצא את הקהילה של C-5.

הייתי מוצא לך אבל צריך להרשם כדי להכנס לקהילה עצמה.

ושם יש בעיות נפוצות שבעלי C-5 כותבים עליהם, ובין היתר , יש שם מסמך שמסכם את כל הבעיות.

תוכל למצוא שם לגבי הבעיה במע' המתלים, ואיך לדעת אם הרכב שלך הוא בסדרה הנ"ל.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
תודה. האם זה אופייני לרכבים הראשנוים מ-2002 שיובאו לארץ? והאם התיקון במסגרת האחריות?

התיקון - במסגרת האחריות. הרכב מודל 2002, אין לי מושג אם הבעיה אופיינית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי

שלום רב!

מערכת מתלים של C5 הינה מערכת מיוחדת אשר במסגרת האחריות של היצרן אמורה להחזיק או 10 שנים או 200K ק"מ.

ברור שזוהי מערכת חכמה וצריך מדי פעם לעקוב אחריה, ז"א לבדוק מפלס שמן הגה כוח - שזה אותו מפלס של מתלה (שמן LDS כתום) , מדי פעם לראות מהם תגובות של רכב במצב SPORT , ואני כבר לא מדבר מצב מתלים עליון תחתון.

לפי דעתי זוהי מע' אמינה, ואין מה לחשוש ממנה . נסיעה של C5 , לא משתווה לאף רכב אחר עקב מערכת זו ובשמה הלועזי :

HYDROACTIV PNEOMATIC SYSTEM אשר מלוות בכמה גרסאות

ברכבי זה 3+ , אשר נקבע לפי כמות הבומבות ברכב ודברים חיונים אחרים.

כמה שמערכת זו חכמה , כך גם היא פשוטה.

0009004_11.jpg

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם
היי

שלום רב!

מערכת מתלים של C5 הינה מערכת מיוחדת אשר במסגרת האחריות של היצרן אמורה להחזיק או 10 שנים או 200K ק"מ.

ברור שזוהי מערכת חכמה וצריך מדי פעם לעקוב אחריה, ז"א לבדוק מפלס שמן הגה כוח - שזה אותו מפלס של מתלה (שמן LDS כתום) , מדי פעם לראות מהם תגובות של רכב במצב SPORT , ואני כבר לא מדבר מצב מתלים עליון תחתון.

לפי דעתי זוהי מע' אמינה, ואין מה לחשוש ממנה . נסיעה של C5 , לא משתווה לאף רכב אחר עקב מערכת זו ובשמה הלועזי :

HYDROACTIV PNEOMATIC SYSTEM אשר מלוות בכמה גרסאות

ברכבי זה 3+ , אשר נקבע לפי כמות הבומבות ברכב ודברים חיונים אחרים.

כמה שמערכת זו חכמה , כך גם היא פשוטה.

אתה מגיב על שרשור מלפני 6 שנים...

ועם זאת קבל תיקון:

ב-C5 דור 1 אחריות על מערכת מיתלים הינה במסגרת אחריות כללית (4 שנים או 100K ק"מ)

ב-C5 דור 2 אחריות על מערכת נ"ל הינה אחריות מלאה למשך 5 שנים ללא קשר לאחריות כללית.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אתה מגיב על שרשור מלפני 6 שנים...

ועם זאת קבל תיקון:

ב-C5 דור 1 אחריות על מערכת מיתלים הינה במסגרת אחריות כללית (4 שנים או 100K ק"מ)

ב-C5 דור 2 אחריות על מערכת נ"ל הינה אחריות מלאה למשך 5 שנים ללא קשר לאחריות כללית.

נא לעיין ביצרן הרכב - לגבי האחריות

לפי נתונים שיש לי זה ל- 200K או 10 שנים לפי CITROEN FRANCE

בארץ זה 4 שנים או 100K לפי לובינסקי

בברכה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לגבריאל.

אני בעלים של סיטרואן C5 מודל 2002 ,לאחרונה אני מקבל אתראת מיתלים שנקראת serious suspension fault ,קראתי שיש לך נסיון בנושא .האם אתה יודע מה מקור התקלה(אולי חיישנים),היכן ניתן לקנות חלקים ואיך מחליפים .

תודדה.

פורסם

1. כדאי לחבר את הרכב למחשב דיאגנוסטיקה של סיטרואן, יתכן וזה יתן תשובה מדויקת.

בכל מקרה, לפני שאתה ניגש למוסך תבדוק כמה דברים?

2. האם אתה חש שנוחות הרכב פגומה והרכב הפך להיות קופצני?

3. האם יש נזילת שמן הידראולי מתחת למנוע או מאחורי הגלגלים הקידמיים?

4. האם גובה הרכב מהכביש במצב נורמלי לא גבוה או נמוך מדי? (לגבי הגובה הרצוי בצע חיפוש בפורום יש שירשור ארוך על זה)

5. האם ההגה קשה או רך מהרגיל?

תשובות לשאלות הנ"ל יתנו לנו כיוון איך להמשיך.

פורסם

עודד שלום,

יש לי מס' תשובות ושאלות .

1. כן הרכב קצת יותר קופצני במתלים האחוריים.

2. אין נזילות שמן .

3. חלקו האחורי של הרכב גבוה קצת יותר מהמצב הרגיל.

4. ההגה במצב תקין לחלוטין .

5.אין אפשרות לבצע העלאה או הורדה של גובה הרכב ע"י לחיצה על לחצני ההגבה.

6. לגבי התחברות למחשב,האם נהוג לשלם עבור דיאגנוסטיקה בלבד .

7. האם יש לך או למישהו נוסף המלצות לגבי מוסך באזור ירושלים .

תודה על העזרה.

פורסם

מניסיון אישי וגם מעצות שנתתי כאן ופתרו את הבעיה הבעיה היא בחיישן הגובה(הקדמי או האחורי).

אפשר לנקות אותו ויש כאלו שממש הצליחו או לקנות חדש. אם אתה לא בעל ידע עדיף שתיגש למוסך.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שלום לגבריאל.

אני בעלים של סיטרואן C5 מודל 2002 ,לאחרונה אני מקבל אתראת מיתלים שנקראת serious suspension fault ,קראתי שיש לך נסיון בנושא .האם אתה יודע מה מקור התקלה(אולי חיישנים),היכן ניתן לקנות חלקים ואיך מחליפים .

תודדה.

סביר להניח שאחד מחיישני הגובה - לרוב המקרים - קדמי הפסיק לתת אינדיקציה לגבי מצב הרכב !

זה משהיה אצלי

ברור שיכול להיות כל דבר במערכת הידראולית אך בוא נתחיל מהחיישנים - שיש להם נטיה נפוצה להתקלקל

מה שצריך לעשות קודם כל לאתר מיקום של חיישן זה - שנמצא בדיוק מתחת לידית ההילוכום ברכב - מלמטה ומוחזק ע"י בורג אום אחד וכבל נתונים משולש-a(ראה שרטוט חיישן גובה), וחיבור מתכתי למוט מייצב שיורד בלחיצה (מ-1 בשרטוט מצורף).

פתח חיישן נקה אותו עם כוהל ,+ חדש מוליך בצורת "קרינה רדיאוקטיבית", + חדש לוח חשמלי מצד שני בו מסתובב המוליך. החיישן הוא רכיב מכטרוני - ז"א יש בו גם חלק אלקטרוני וגם מכני שעובדים יחד, החזר הכל חזרה, סגור מכסה של חיישן ע"י דבק אפוקסי

והרכב ברכב חזרה.

* במידה ותלך על חיישן חדש - אני לא יודיע אם תצטרך "ללמד את הרכב" לחיישן החדש - דבר שידרוש חיבור למחשב ומוסך שיודיע לעשות זאת

אני אישית שיפצתי את שלי ונכון להיום זה עובד כשנה ולא עשה לי בעיות תפו תפו...

הערה: כשהורדתי את חיישן גובה קדמי ,עליתי עם הרכב על מדרכה עם שני גלגלים קדמיים בלבד - על מנת שיהיה לי מרווח עבודה וחופשיות מתחת לרכב,כמו כן גישה מועדפת לחיישן גובה קדמי מתחת לרכב היא מצד הנהג . לא לשכוח אמברקס וPARKING !

בהצלחה

המשך נסיעה נוחה ובטוחה

גבריאל

2009aug21_img20.jpg

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

• תוכן חדש...