Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רגלי הכוונה שלא משנה באיזה מצב הכלב נמצא הוא ירוץ אליך, יחתוך אותך לצד ימין יסתובב מאחוריך ויתיישר עם החזה העליון שלו עם רגל שמאל שלך יתיישב ולא יוריד את המבט שלו מהעיניים שלך (המבט ברגלי הוא הכי חשוב !)

רגלי פקודה שנייה, מתחילים ללכת, הכלב בעקביות עושה צעדים איתך באותו הקצב ולא מוריד את העיניים שלו מהעיניים שלך (אתה לא חייב להסתכל עליו, להסתכל ישר הולך גם), החזה שלו באותו קו עם רגל שמאל שלך בכל מצב.

רגלתי פקודה שלישית, נעצרים (הכלב מתיישב בצמוד).

הפקודות נמדדות ברמת דיוק ולהגיע לרמה מינימלית ברגלי צריך לפחות חודש אימונים עם הכלב.

ככה עשית רגלי ?

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

:shock:

לא ידעתי שהפקודה כ"כ מורכבת, בעקרון ב"רגלי" התכוונתי שכשאמרתי את הפקודה הוא פשוט היה הולך לצידי באותו קצב שלי (השלב השני ע"פ מה שאמרת).

אני לא מדבר איתך פה על אילוף לתחרות או משהו בסגנון, אלא פשוט על אילוף "בסיסי", ומבחינת פקודת רגלי - שבטיולים הוא יילך לצידי כשאני אומר את הפקודה מבלי להתחיל להתפזר.

*עכשיו נזכרתי שדווקא כן נעזרנו במאלף כלבים פרטי איזה חודש-חודשיים, ככה שמן הסתם גם זה תרם לאילוף.

פורסם

הפקודה מורכבת הרבה יותר מהתאור שלי פה,

טיפ:

לפני כל פקודת אימון להגיד את השם של הכלב, דוגמא:

*לכלב קוראים בוריס

בוריס, אליי

בוריס, רגלי

בוריס, השאר

פורסם

קודם כל תודה לכולם .

באמת שאני לא מבין למה אתה חוזר שוב על זה שלא קראתי את החומר באתר שהפנית אותי אליו ,עברתי שם על המון מאמרים גם בנוגע לנשכנות , תקשורות , פקודות , צרכים וכו'.

את פקודת הרגלי נעזוב , עד שתתבגר קצת .

כרגע הכי חשוב לי הצרכים, בואי, שבי,ולא לזוז , שלגבי ה"לא לזוז" אני ממש לא יודע איך להתחיל בכלל,עד שהיא יושבת שאני אומר "שבי ",היא זזה אחרי שתי שניות.

לגבי הצרכים התחלתי להוציא אותה לטיולים מסודרים , שעות הזנה מסודרות ,וגם הכניסה לבית קרבה.

היא לא מגיבה לשם שלה(ריאל -ולא, לא אוהד של ריאל מדריד כך שזה לא קשור ) בכלל .. לא מזיזה את הראש או משהו,בגיל הזה זה הגיוני ?

שבוע טוב .

עריכה: לבחור שמעלי , לפי מה שאני קראתי מה שאתה אומר לא נכון , כדי שהכלב לא יקשר את השם שלו לפקודה .אשמח אם יתקנו אותי\אותך .

פורסם

בקשר לפקודות, לא לזרוק באוויר אף פעם !

לכלב יש קשר זכרוני של 3 שניות, אם הכלב לא מבצע פקודה ב3 שניות ~ אחרי שנתת לו אותה, הוא ישכח. בגלל זה חשוב תיקונים מהירים.

.

לזרוק באוויר סתם ? זה לא כמו להגיד אותה ?

(מצטער על הדאבל , רציתי להעביר את הקודמת לכאן , אך עבר הזמן .)

פורסם

הכוונה שלו זה אל תגיד לה אלף פעמים שבי מרחוק בלי "אמצעי אכיפה"

או אל תגיד רגלי 10 פעמים בלי לתקן אותה אלא לצפות שהיא תגיב לפקודה לפי המילה לפני שהיא סיימה ללמוד אותה.

זה רק יוצר בלבול וקישור רע בין הפקודה לסיטואציה (כי רגלי או שבי - זה לא אומר שהכלבה עשתה משהו רע , רק שאתה מצפה ממנה למשהו)

לגבי השם והשימוש שלו לפני פקודה - אני מהמר שהוא מתכוון לשם כדרך לוודא שהכלב עם התשומת לב אלייך.

הגישה שאני מכיר מנסה לא להשתמש בשם - כדי אכן לא לקשר אותו לאסוציציה של הפקודה.

לגבי השם וזה שהיא לא מגיבה, תנסה לדוגמא להתכופף שהיא תבוא אלייך וברגע שהיא מתחילה לבוא אלייך - לקרא לה בשם, ואז להגיד - נגיד - פזית טובה... ובכלל להשתמש בשם שלה כשהיא מפנה אלייך את התשומת לב.

(האמת דווקא זה עם שלושת הכלבים שלי עבר מאוד חלק תוך כמה ימים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בקשר לשם, בתחילת אילוף ממה שלימדו אותי צריך לחזק עם שם לפני הפקודה, בשלבים מתקדמים יותר (מעבר בין פקודות וכו') כבר בלי. (בד''כ, יש פקודה לתחילת אימון אבל אני מאמין שזאת לא הרמה פה)

*''לזרוק באוויר סתם'' הוסבר מעליי.

מוטי, אני לא מכיר פקודה ''לא לזוז''

אז אני אנסה להסביר ''השאר'' (בשכיבה, ישיבה)

רצועה מחוברת לקולר, תחתוך נקניקיה לקוביות או לוף או כל דבר אחר שכלבים מתים עליו ותשאיר ביד אחת.

תושיב / תשכיב את הכלב,

שם של הכלב + פקודה (השאר ! חזק ובקול רם)

לאט לאט תגש להיות מולו, ברגע שאתה רואה שהוא מתחיל להזיז את הזנב או לשחק עם הלשון לתת פקודה שוב ואז הוא זז כל הזמן להחזיר אותו למקום ביחד עם השם פלוס הפקודה.

לאט לאט (כל כלב שונה) הכלב יתחיל לזוז פחות, תניח לו כל כמה פקודות ותיקונים חתיכת פרס מתחתיו.

לאט לאט תתחיל לזוז אחורה ולשחרר רצועה, ברגע שהכלב זז אתה חוזר על הפקודה ביחד עם השם באגרסיביות ומתקן אותו, וכך חוזר חלילה.

שתראה שהכלב זורם איתך ומתנהג כמו שצריך באימון כל הזמן תזרים לו מחמאות (לא פוצי קופי של תינוקות, זה מראה על חולשה, אבל LIVIUR הרג אותי עם ה''טובה'', החזיר אותי אחורה לצחוקים של הצבא) ופרסים.

זו אחת הפקודות הקלות, במקום השאר אתה יכול להגיד לו מה שבא לך, זה לא ממש משנה.

תיקונים יכולים להיות עם רצועת חנק (לא מומלץ אם אתה לא יודע איך להשתמש) או אפילו משיכה חזקה בקולר (מין מכת תיקון, לא לדאוג זה לא מזיק לכלב בשום מצב !).

טיפ חשוב מאוד באילוף, למצוא שטח לא גדול אבל לא קטן מדי ולהתמיד להתאמן בשטח הזה בלבד.

לא מומלץ למתחילים לעשות סשן אימונים ארוכים, הכלב לא עומד בעומס (במיוחד שזה לא כלב ייעודי) ומתבלבל מהר = יותר נזק מאשר תועלת. (*עד 30 דקות גג עם פקודות)

*התגובה נכתבה אחרי כמה כוסיות, בהזדמנות אחרת אני אסדר הסבר מפורט יותר.

פורסם

אתה מחזיק את הרצועה, אתה לא הולך קילומטרים אחורה, אתה מתחיל מצעד, עובר ל2 וככה הלאה, אני לא יודע את קצב ההתקדמות של הכלב שלך ככה שאני לא יכול להאריך כמה זמן ייקח לו ללמוד לא לזוז גם שהאלפא שלו הולך אחורה.

בישביל להבין יותר על מה חבר'ה דיברו פה, אתה חייב ללמוד את ההיררכייה אצל הזאבים ולהבין את המבנה שלהם, יעזור לך באילוף מאוד !

פורסם

כל הדיבורים הלא מובנים ולא מסודרים הללו על אילוף' טובים כמו ללמד שחייה בהתכתבות.

אני יכול רק להוסיף שתיאורית ההיררכיה בלהקה, כבסיס להבנת התנהגות הכלב, הפסיכולוגיה שלו, ולכן דרך אילופו, זוכה היום להרבה ביקורת, ותיאוריות חדשות תופסות (לעיתים) את מקומה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא שאני מבין גדול בכלבים, אבל אם אתה בעניין יש בזמן האחרון תוכנית מעניינת ב- National Geographic שנקראת הלוחש לכלבים. מדובר באדם מדהים שמטפל במקרים של כלבים עם בעיות התנהגות קשות. תוך כדי התוכנית הוא מסביר דברים חשובים בהקשר ההתנהגות לכלבים.

פורסם

סיזר מילאן אתה מתכוון, בחלק מהדברים הוא פוגע בול , ומצד שני חלק מהדברים שלו מאוד במחלוקת.

הוא נחשב מאלף מהדור הישן.

מה שכן - ונחמד מאוד לראות אצלו בתוכניות והרבה אנשים מפספסים במציאות - מעבר לפקודה יש את ההתנהגות הגופנית והטון - שמשנים בדיוק כמו המילה.

לא צריך לקחת כל מה שרואים שם כתורה מסיני - אבל יש דברים יפים מאוד שם - אין ספק.

טלוויזיה טובה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש לו DVD נחמד מאוד שלוקחים שם 3 כלבים ועל כל אחד הוא מדגים פיתרון לבעיה אחרת.

אני חושב שזה לא חומר שניתן ללמוד באמצעות צפיה אלא צריך שאדם מוסמך יעמוד מהצד ויתקן אותך, אחרת אתה עלול לחשוב שאתה פועל נכון בזמן שאתה לא. האילוף הוא בעצם לא ללמד את הכלב דברים, אלא ללמד את הבעלים לתקשר עם הכלב ולקחת מנהיגות. אחרי זה הלימוד של הפקודות הוא דבר יחסית קל. מה שקשה זה לגרום לכלב לבצע את הפקודה.

יש כלבים שיודעים מה צריך לעשות כשאומרים להם שב, אבל בגלל שהםא לא סופרים את הבעלים, הם לא יבצעו את מה שמורים להם ולכן זה שהם יודעים מה צריך לעשות לא עוזר במיוחד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
כל הדיבורים הלא מובנים ולא מסודרים הללו על אילוף' טובים כמו ללמד שחייה בהתכתבות.

אני יכול רק להוסיף שתיאורית ההיררכיה בלהקה, כבסיס להבנת התנהגות הכלב, הפסיכולוגיה שלו, ולכן דרך אילופו, זוכה היום להרבה ביקורת, ותיאוריות חדשות תופסות (לעיתים) את מקומה.

יכול מאוד להיות, מהניסיון שלי עם כלבי עבודה עובדים לפי הדפוס שרשמתי, בעצם גם ב''שוטצהונד'' עובדים לפי התפישה הזאת בכל העולם.

וכן קשה מאוד להסביר אילוף בדפי הפורום, כי פשוט אין לזה תמצית.

• תוכן חדש...