Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוקי ונניח שאשים עיתונים על הרצפה , למה שיעשה את זה דווקא שם ?

אני אמור לקבל צעצוע לעיסה מחר.

אז הוא לא ילעס את האוכל של האנשים , הוא ילעס דברים אחרים .

ביקשת עזרה. שלחתי אותך לאתר עם כל התשובות לכל השאלות הבסיסיות, ויותר מזה. אל תהיה עצלן, תקרא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם יש לו צעצוע משלו הוא לא צריך משהו אחר ללעוס. וגם פה, אם הוא עושה משהו אסור, אומרים לא! תקיף ומרחיקים אותו משם. אל תשכח שלא משנה מה שאתה עושה, בלי להרים ידיים.

לגבי צרכים, תעיין בזה http://www.vetclinic.co.il/?categoryId=42228&itemId=80408

זה דומה מאוד למה שכבר אמרתי לך שצריך לעשות אבל מפורט ולפי שלבים.

תומר:

במקרה הזה, זה נראה שפשוט בגלל מבנה הפנים שלו הוא שותה בצורה זו. אם אתה יכול לשים לו את האוכל והמים במקום שניתן לפרוס מגבת או משהו בסגנון מסביב ולהגביל את ההרטבה שהוא עושה למקום זה. ככה הוא ילכלך איזור מסוים ולא את הכל הבית אחרי שהוא דרך במים שטיפטפו לו וטייל איתם בכל מקום. חוץ מזה אני לא רואה פיתרון אחר.

בסופו של עיניין אין יותר מידי מה לעשות עם זה אם ככה נוח לו לשתות כמו שצריך.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אם אני אקנה מתקן שתיה כזה עם בקבוק (כמו בר מים של מי עדן), וכמות המים שתהיה בקערה כל הזמן תהיה נמוכה מה שיאלץ אותו להוציא לשון ולשתות, אני מניח שזה יהיה אפקטיבי יותר, לא?

השאלה מה לגבי התפתחות חיידקים בתוך המיכל מים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אם יש לו צעצוע משלו הוא לא צריך משהו אחר ללעוס. וגם פה, אם הוא עושה משהו אסור, אומרים לא! תקיף ומרחיקים אותו משם. אל תשכח שלא משנה מה שאתה עושה, בלי להרים ידיים.

בברכה,

גילעד

היא נושכת לי את הנעליים שאני בא אליה, גם אם אני אומר לה לא 20 פעמים לא עוזר, אז אני מרחיק אותה עם הרגל , או שהיא נושכת אותי הרבה בידים , מותר לתת לה מכה קטנה על האף?

תודה רבה לכולם

פורסם

אל תרחיק עם הרגל, היא תחשוב שאתה משחק איתה ותמשיך לנשוך את הנעל. אתה יכול לסגור לה את הפה עם היד כשהיא עושה את זה שתבין שאתה קובע ולא היא.

אם מישהו מכיר חנות ברחובות או בנס-ציונה שמוכרים של יוקונובה בוגר 15 קילו בסביבות 250 260 שקלים אני אשמח לדעת. מסתבר שבחנות שאני קונה העלו מחירים בטענה שהיבואן העלה מחירים, אבל בחנויות באינטרנט מסתבר שהמחיר לא עלה בכלל וכרגע הכלב לא מרוצה מהאוכל החדש וגם אני ממש לא מרוצה (פרופלאן).

in the face

with a chair

פורסם

בכל מקרה תגדל אותה באהבה, מאז שלנו יש כלב (4 וחצי שנים) החיים שלנו השתנו לטובה, זה מביא עוד שמחת חיים לבית

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
היא נושכת לי את הנעליים שאני בא אליה, גם אם אני אומר לה לא 20 פעמים לא עוזר, אז אני מרחיק אותה עם הרגל , או שהיא נושכת אותי הרבה בידים , מותר לתת לה מכה קטנה על האף?

תודה רבה לכולם

תומר צודק, בשבילה זה משחק. היא באה אתה דוחף, ככה אפשר כל היום. כל עוד אתה מרחיק אותה ואת הנעלים ממנה, ככה שאין יותר עם מה לשחק זה עושה את העבודה.

אם תתן לה משהו במקום, זה עוד יותר יעזור.

קח בחשבון שזה נורמלי: זה כלבה קטנה, בדיוק כמו ילד קטן היא משחקת ועושה שטויות ואז כשהם גדלים המרץ יורד קצת והם נרגעים.

כל עוד אתה מראה לה מה אסור ומה מותר ומי הבוס (שוב אין צורך באלימות, היא רק תפחד מזה סתם), אין סיבה שהיא לא תגדל להיות כלבה מצויינת.

תומר:

יכול להיות שמתקן כזה יפתור את הבעייה, אבל תבדוק טוב שהכלב שלך מסתדר עם זה ושותה את הכמות שהוא צריך בהצלחה אחרת הוא רק יסבול ואני בטוח שבזה אתה לא מעוניין.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

חבר - נשמע כאילו אתה מאוד מתחיל עם כלבים וחבל לעשות טעויות גדולות מאוד שאתה מתחיל עכשיו עם כלב צעיר.

אילוף נכון עוזר גם לבעלים להבין את הכלב וגם לכלב להבין את הבעלים ולחיות בהרמוניה. מינימום קרא ספר על הנושא ועל התנהגות (וגם זו בעיה כי יש די הרבה גישות לעניין) ולפי מה שאני מבין - אתה בהחלט צריך לפחות ליוי של חבר שמבין בנושא או מאלף לתקופה מסוימת.

כמו שנאמר - כלב לא קושרים ברצועה קבוע כשאין בעלים - זו פשוט התעללות.

לגבי לעיסה - הכלב עדיין גור - צריך להשגיח - ולשחק איתו במשחקים שלו כדי שיבין שבזה כדאי לו.

לגבי תקיפות - רק אם הכלב עושה משהו - באותו הרגע להגיד לו - לא. בלי להרים יד , בלי להזיז עם הרגל (שזה יכול להתפרש או כמשחק או כאלימות) ובלי להביא אותו לאחר מעשה (לדוגמא לצרכים).

אוכל - יוקנובה, פרופלאן , רויאל קנין ... לא חסר אוכל איכותי יבש - בונזו - לא הייתי נותן אפילו בצחוק.

טיפול - אתה חייב גם אמפולות וגם קולר. היעילות שלהם גם תלויה באיזור שבו אתה גר בארץ - טפל בזה במהרה.

חיסונים - כנאמר - אתה צריך לתת - ואל תשכח - זה לא רק כלבת (שזה נותנים אכן במועצה המקומית לרוב בסביבות ה100-150 ש"ח) - גור צריך לקבל עוד כמה חיסונים ויש את המשושה/משושבע שחובה לתת.

וכמובן לפי חוק - חייב רישום ושבב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי הגישות , אני מכיר בעל כלב אחד , שכרגע הכלב בן שלוש כמעט והוא ממש ממושמע ואוהב את בעליו.

שאלתי אותו לגבי איך אילפו אותו שהוא היה גור לצרכים , אז הוא אמר שהיו מקרבים אותו בשעת המעשה(אחר כך זה לא רלוונטי) ליד הצרכים ונותנים לו מכה קטנה על האף.כרגע הכלב בבית סגור ,והוא לא עושה צרכים בבית.(מורידים אותו 4-5 פעמים ביום ).

כרגע שיחקתי איתה קצת , כל פעם היא נושכת לי את הנעל , הזזתי אותה מהעורך ואמרתי לא בקול , אחרי שניה היא שוב חזרה.

זה קרה בערך 30 פעמים וכל פעם היא המשיכה.

אין לי בית עם גדר מסודרת , ובבית כרגע אני לא יכול לשים אותה, בגלל הצרכים שהיא יכולה לפזר לי פשוט בכל הבית.

מה אפשר לעשות ? פשוט לשחרר אותה ? היא רצה אחרי כל דבר שזה, במידה ויעבור ילד או רכב , היא פשוט יכולה לרוץ לכביש.

תוך כדי אני קורא מאמרים רבים בנושא, ואם יש מישהו שהתמודד עם זה כבר (שהייתה לו כלב\כלבה גורה והוא מההתחלה שם אותה בבית ) אשמח לשמוע איך . ונכנסתי לאתר של סמואל , ולא מצאתי למה דווקא במקום של העיתונים , היא תעשה.

הוצאתי אותה לטיול , היא עשתה פיפי ושיבחתי אותה , כמו שקראתי .

נ.ב- לא הבנתי "כלב לא קושרים ברצועה קבוע , שאין בעלים "?

אני נעזר בכם ואתם עוזרים לי המון, תודה רבה!

פורסם

בכל מקרה שלא יהיה, תאלץ לקנות לה "בית".

אם יש לך כוונה להכניס אותה לבית בעתיד, קנה מעכשיו כלוב טיסה לתוך הבית שזה יהיה המקום שלה. קנה לה שמיכת פליז כזאת של 20 שקל מה שיש בשופרסל דיל, גם אם היא תקרע אותה (והיא תקרע) לא יכאב ממש בכיס. כשאתה לא בבית אתה נועל אותה בתוך הכלוב וככה גם גורם לה ללמוד להתאפק וגם מונע ממנה לטייל בבית ולעשות נזקים. כמובן שלא להשאיר אותה 8 שעות נעולה בגיל הזה אלא כל שעתיים שלוש לחזור להוציא אותה ולנקות את הכלוב. כמובן להשאיר לה צעצוע בכלוב בזמן שהיא נעולה שם.

אם היא תעשה קצת צרכים בבית אז לא יקרה כלום, היא גם תלמד ככה שבבית לא עושים כי הבית הזה הוא שלה ושם אסור לעשות פיפי. מעבר לזה שהשינוי הזה של כלב שגדל בחוץ ונכנס לבית (או ההפך) לא טוב לכלבים. מה גם שבגיל כזה לא היתי משאיר אותה לבד בחצר מהחשש שהיא תלעס משהו ותחנק.

בחצר בנוסף יש אפשרות שהיא תקבל תולעת הפארק ולא תהיה לך שליטה על זה בכלל. בקיצור גור לא מגדלים בחצר בשום מחיר.

in the face

with a chair

פורסם

בזמן שהיא עושה - אם אתה רואה אותה - להגיד לה לא.

לגבי מה שעשית בחוץ - זו הדרך - אפשר אפילו לקחת חטיף לכלבים ולתת לה.

השיטה שאני מכיר לגבי הבית היא כשהיא עושה - פעם ראשונה לשים לנגב עם סמרטוט - ולשים אותו על העיתונים (יש משטחים יעודיים - אבל הם יקרים) - ואת הסמרטוט להעביר החוצא לגינה אחרי יום יומיים.

לגבי החצר - אתה בבעיה חבר - או שתסדר את הגדר , או שתכניס אותה הביתה.

מה שהתכוונתי זה שלהשאיר כלב קשור - ללא השגחה - זו התעללות בכלב.

במיוחד תחשוב שזו גורה עם המון מרץ , שלא רגילה ליהיות לבד באיזור פתוח - ואם אין גדר אז שלא חס וחלילה ילדים יציקו לה או משהו דומה.

עדיף שהיא תיהיה בחדר שהיא לא יכולה לעשות בו נזק בבית לטעמי מאשר בחוץ קשורה (במיוחד בגיל הזה - שהוא גיל שלגמרי מעצב את האישיות של הכלב) ופאק איט - אז תעשה לך פיפי כמה פעמים בבית ותשתוף את הרצפה, אז מה?

הבאת גורה - אתה צריך ללמוד להתמודד עם הבעיות האלו. (ולכן יש שמעדיפים לאמץ כלב בוגר - גור בתור כלב ראשון למשהו שלא יודע מי נגד מי - אולי לא הדבר הכי מומלץ)

לגבי ההמלצה של תומר לכלוב טיסה - צודק ב100% וכנ"ל לגבי תולעת הפארק.

Then dying is forgetting

פורסם

זה בית על מדרגות , לא נכנסים ילדים .

אין אופציה לסדר את הגדר, לפחות כרגע.

אפשר להגדיר לה מקום , שהוא לא חדר מוגדר ( חלק מהסלון ) שפשוט בחלק הזה היא תהיה קשורה בחבל ויהיה לה משהו כמו שלוש ארבע מטר ללכת שם , בתוך הבית ., במקום הזה לא יהיה לה מה לנשוך , ויהיה לי יותר קל לנקות אחריה.

ואיך אתה יודע שזה יהיה כמה פעמים בלבד? אם היה תעשה דווקא שאני לא יהיה בבית , אין לי מה לכעוס עליה כי היא לא תבין מה אני רוצה .

אין לי אפשרות כל שלוש שעות להוציא אותה , גם בלילה , שאני ישן, וגם בבוקר-צהריים שאני לומד.

אני לא יכול לתת לה להסתובב בבית חופשי , שוב הוא גדול מאוד והיא תמצא מה לנשוך, אני לא יכול להרים את הספה:)

ד"א, לגבי אוכל , לתת לה בזמנים מוגדרים ? נניח לתת לה אוכל בשעה 15:00, שבשעה שמונה אני יכולה להוציא אותה וככה להקל עליה?

פורסם

אוכל נותנים בשעות מסוימות.

בתור גורה שעדיין צריכה לגדול - נותנים די הרבה אוכל בכמות (מתחילים להגביל אותם די מהר כדי למנוע השמנה).

אבל בהחלט - תן לה פעם עד פעמיים ביום למשך רבע שעה עד חצי שעה (אח"כ תרים את הצלחת)

האמת גם שתיה בצורה מבוקרת יכולה לעזור לך עם הצרכים - במיוחד בלילה כשהיא יושנת - אין טעם שתיהיה לה קערה מלאה - אבל אם אתה שם את הכלבה בחוץ - אל תעז לעשות את זה.

היא תיהיה חייבת שתייה אחרי כל טיול ופעילות ואחרי האוכל בצורה חופשית.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...