Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה פשוט חייב ללכת לייעוץ מקצועי.

אם אין כסף, קנה ספר בן ימינו ותחרוש.

אני לא ממליץ על יוטיוב, כי שם כל דביל יכול להציג את מה שבא לו.

אתה לא יכול לדעת אם מה שאתה רואה שם זה דבר נכון.

חפש לך פורום של בעלי כלבים. אני בטוח שבתפוז אתה תמצא פורום כזה.

גם קח בחשבון, שמה שהלך בקלות עם כלב אחד, יכול ללכת פחות קל עם הכלב שלך

וזה לא אומר שאתה עושה משהו לא נכון או שהכלב שלך אידיוט.

האסקי אמרת ?

מישהו אמר לי פעם שזה גזע לא קל לאילוף.

לא יודע אם זה נכון.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי , אם לדעת חברי הפורום , יהיה אפשרי לשים אותה כמו שהצעתי בתגובה למעלה , אכניס אותה לבית .

ד"א, ביררתי עם וטרינר אחר, מחר אני לוקח אותה.

פשוט כל ההוצאות עליה מתנקזות לעכשיו(חיסונים , רצועה וקולר, אוכל , משחקים , חטיפים וכו).

אכן אני מתייעץ עם הרבה, אבל יש המון גישות , וכל אחד חינך את הכלב בצורה שונה .

פורסם

לקשור זה לא טוב, יש לי חבר שקשר את הכלב שלו (פיטבול מגודל) בתוך הבית, הכלב התחיל לחפור בקיר ויום אחד נפער חור.

מעבר לזה שהקשירה עצמה יוצרת סוג של בעיה פסיכולוגית כי היא בתור חיה בטבע לא יודעת מה זה להיות קשורה. תסתכל על ילד שפעם ראשונה משאירים אותו אצל המטפלת וההורים הולכים, הילד מתחיל לבכות ולעשות בלגן. זה בערך אותו הסיפור וזה ממש לא טוב. זאת הסיבה שהצעתי שכשאתה לא בבית שים אותה בכלוב טיסה, ככה היא לא תלכלך את כל הבית וגם לא תלעס לך דברים וגם תרוויח לה מקום קבוע כשבעתיד תרצה תשלח אותה לשם.

הכלב שלי עם כלוב טיסה מגיל חצי שנה בערך, הוא יודע שכשיוצאים לטייל בלילה הוא חוזר והוא פשוט מעצמו נכנס לשם והולך לישון (לפעמים אם הוא קצת נודניק אני אומר לו ללכת לישון והוא מחכה שאני אכניס לו לשם את הסמיכה). הכלוב גם לא אטום ככה שהיא רואה את הבית ומה קורה ככה שהיא עדיין חלק מהבית ולא מנותקת לגמרי.

זה כלי מאוד יעיל גם בחינוך וגם בתור המקום שלה זה יעיל מאוד בעיקר בגלל המבנה הסגור שנותן תחושת ביטחון.

אצלי למשל הוא יודע שכדי לקבל לאכול, הוא צריך להיכנס ולשבת במקום שלו ורק כשאני אומר לו בתאבון מותר לו לצאת לאכול. וזה סתם דוגמה אחת

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כלוב טיסה כזה ייתן לה מקום קטן ביותר , ואמרת שאני אהיה חייב להוציא אותה כל כמה שעות .

כלוב הטסה היא לא תוכל לשתות או לאכול באמצע הלילה ?

כמה עולה כלוב כזה, אני מניח בין 150 -200 שח לא ?

במלונה הרגילה שלה שבניתי לה , אוכל הוסיף דלת עם ציר ושזה ישמש לה "כלוב הטסה"?

פורסם

העצות שחילקו פה חלקן טובות חלקן יכולות להזיק !

ממליץ לך לקרוא על סולם ההיררכייה שהכלבים חיים לפייה, יעזור לך להבין איך הגור/בגיר מסתכל עליך.

חלק מהעצות שקיבלת פה הן מזיקות בזה פותחות תיגר על האלפא (''הבעלים''/''שולטים'') והכלב מנסה לבסס את מקומו.

תלוי הרבה בדרישות.

בקשר לנשיכות, משתחררים לכלבים אנזימים שגורמים להם לתחושת אופוריה/HIGH רגעית בנשיכות מלאות, בגיל צעיר יותר קשה להשתלט על זה - שום דבר שקשור לשיניים.

פורסם

1. כלוב טיסה אתה קונה לה מראש בגודל שאליו היא תגדל. הכלב שלי היה נראה כמו ג'וק בתוך הכלוב כשהיה בן חצי שנה.

2. אוכל לא שמים לה בלילה וגם לא בצורה חופשית במשך היום אלא בצורה מבוקרת. מים אתה יכול לשים לה קערית קטנה. בכל מקרה אין חובה לנעול אותה בלילה בכלוב כי גם ככה מהשעמום היא תילך לישון שם ולא תעשה נזקים.

3. כלוב יכול לעלות מהמחיר שציינת וגם להגיע למעלה אלף ש"ח, תלוי בחברה ובגודל וכמובן אם יש תוספות לכלוב כמו גלגלים וכ"ו.

4. לא יודע ממה בנית לה מלונה, אבל רצוי מאוד שזה יהיה פלסטיק, ככה זה קל לניקוי. עץ יהיה בעייתי בגלל שהוא מאפשר גידול של קרציות ופרעושים וזה דבר שאתה לא רוצה. בלוקים ושאר האילתורים זה משהו שאסור להתעסק איתו בבניית מלונה.

כלב זה לא דבר זול במיוחד לא בהתחלה, יש הוצאות וטרינר בשנה הראשונה שמגיע לכמה מאות שקלים, ויש את הצעצועים והכלים לאוכל וכ"ו. כלים ואוכל ומים רצוי מנירוסטה כי זה זה מונע פציעה של הכלב באזור הפה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הכלי אוכל שלה ומים שלה , נירוסטה.

המלונה כרגע מ"עץ קרטון " כזה, אך אם אתה אומר שזה לא טוב , אנסה להחליף.

בעץ קרטון גם יכול להיות קרציות ?

לשים לה קערת מים בתוך הכלוב הטסה?

תודה לכולם

פורסם

רצוי להשתמש בכלוב הטסה אמיתי כי יש בו פתחם (שחסומים בסורגים) והדלת עצלמה עשויה מרשת מתכת, כך שהכלב יכול לראות מה קורה בחוץ. לדעתי זה גם פחות טראומטי לכלב מאשר מלונה שבה הוא סגור לגמרי.

לגבי לקשור את הכלבה בתוך הבית, כמו שאמרו, עדיף להשתמש בכלוב הטסה או איזור סגור בצורה אחרת. מישהו הזכיר פה סגירה של איזור עם עץ, עד שקנינו כלוב הטסה זה גם מה שאנחנו עשינו (מצ"ב תמונה משנת 2004). מדובר באיזור של קצת יותר ממטר על מטר. צירפתי עוד שתי תמונות מאז, אם כבר חפרתי בארכיונים אז שיהיה.

החבל, אגב, עדיין קיים, אז אתה יכול להיות בטוח שצעצועים טובים נשארים להרבה שנים.

F1010019.jpg

F1000027.jpg

F1000030.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם

חיכיתי שיהיה שרשור על כלבים כדי שאוכל להתגאות בשדרוג האחרון שלי למשפחה:

34265690.th.png

63157983.th.png

22586673.th.png

לייצור הקטן והאנרגתי הזה קוראים מוש (צ'יוואוואה מעורב כנראה עם זאב), אני אספר את הסיפור שלי כדי שאולי תוכל להפיק ממנו כמה לקחים.

קודם כל נתחיל מזה שהכלב שלנו נלקח מהכלביה העירונית (לא רשמת מאיפה חברים שלך הביאו את הגור) וכנראה יש לו חרדת נטישה רצינית כי הוא ממש לא יכול להסתדר שניה בלי שהוא צמוד אלינו לתחת.

אנחנו גרים בדירת 2 קומות ובהתחלה ניסינו לחסום לו את המדרגות ולהשאיר אותו למטה כי למעלה יש פרקט וממש לא טוב שהוא יעשה שם את צרכיו. הוא מצא כל פעם בדרך זו או אחרת לעקוף את המחסום אז בשבועיים הראשונים פשוט אחד מאיתנו ישן איתו למטה על הספה.

לאחר מכן הוא הפסיק לעשות את צרכיו בבית בלילה אבל עדיין כאשר היינו עוזבים את הבית לכמה שעות הוא היה לפעמים מתאפק ולפעמים היה עושה את צרכיו. רק לאחר חודשיים הוא הפסיק לעשות את צרכיו בבית. כאשר הוא עושה צרכים בבית פשוט לקחת אותו לזירת האירוע, לקרב את האף שלו ממש קרוב לצרכים שהוא עשה ולתת מכה חלשה בפה (חשוב מאוד לא באף כי זה פוגע בחוש הריח המפותח שלהם וגם לא בראש כי אז הוא מפרש את המכה כתקיפה) וכמובן ללוות את הפעולה בצעקות "אסור" או "לא" בטון תקיף.

למזלי הרב חברה שלי גדלה עם כלבה (שלקחו עוד כשהייתה גורה) ולכן היא מנוסה בנושא. צריך להרים מהרצפה כל מה שאתה לא רוצה שהוא ינשך (כולל נעליים) כי גור הוא כמו תינוק וכל מה שהוא רוצה זה לשחק, הוא כרגע לא יודע מה כן מותר לעשות ומה לא ולכן כל דבר שנמצא בהישג יד הוא פוטנציאל לצעצוע.

אנחנו החבאנו את הנעליים (למרות שמאוחר יותר גילינו שהוא פשוט לא אוהב ללעוס נעליים) וקנינו מלאי גדול של משחקים ועצמות (בנוסף זה יעזור לך לגלות איזה סוגי עצמות ובאיזה טעמים הוא אוהב).

כל כלב צריך לחנך בצורה שונה, לדוגמא במקרה שלנו היה מדובר בפרזיט קשה לחינוך ומהר מאוד רצנו לחנות לקנות חגורת חנק כי הוא היה מתפרע בהליכה (לא הולך צמוד, רץ לכל אדם/כלב שעבר ליד וכו'). עם הכלבה הקודמת של חברה שלי היא הייתה הרבה יותר קלה לאילוף ולכן הם לא הגיעו לשלב של לקנות חגורת חנק.

כלב זו הוצאה לא קטנה, במיוחד כשהוא גור, בנוסף הוא צריך המון צומת לב והשקעה בחינוך. אם אתה לא יכול לספק לו את זה, אולי מוטב שתעביר אותו למישהו שכן יוכל להעניק לו את זה כי בעתיד אתה עלול לסבול כתוצאה מחינוך לקוי (כשהם גדלים הרבה יותר קשה לשנות להם הרגלים). אם תתקוף אותך לאחר מכן ההרגשה של בית ריק וחסר תוכן, אני ממליץ לקחת כלב בוגר שכבר מחונך לצרכים והליכה נכונה.

ממליץ לך לשחק איתו הרבה, להתמקד בזריקת חפצים שירוץ להביא מכיוון שזו פעולה שלא מצריכה הרבה השקעת אנרגיה ממך אבל כן מוציאה מהכלב הרבה אנרגיות. לאחר המשחקים אתה תשים לב שהכלב חוזר עייף הביתה ולך יש כמה שעות של שקט. אם יש לך גינה גדולה באיזור ביתך כדאי לקחת אותו לפחות פעם ביום ולשחרר אותו (חשוב למצוא אזור בלי כבישים ועם כמה שפחות כלבים מסביב כי אתה עדיין לא יודע איך הוא מגיב לכלבים חדשים), אתה תודהם לגלות כמה אנרגיות משתחררות ואיך הוא סתם רץ הלוך ושוב כדי לשחרר את האנרגיות האלה. דרך נוספת שמומלצת לשחרר אנרגיות זה לקחת אותו אתך להליכות, הבעיה היא שאתה גם מתעייף מהפעולה הזו (אלא אם כן אתה כבר מבצע הליכות בשביל הכושר האישי שלך) וגם אתה תצטרך לחנך אותו ללכת יפה במהלך ההליכה.

היום עשינו לו סירוס, הכלב חזר מסתול הביתה מההרדמה ומאוד קשה לראות אותו במצב כזה (בקושי עמד על הרגליים). לכלבים זכרים סירוס מאוד מרגיע את הכלב.

ולסיום קצת תמונות של הכלבה של חברה שלי (בת 13 אוטוטו):

66441663.th.png

43959782.th.png

והכלב הקטן של השכן (בוקסר מעורב עם סן ברנרד) שאוהב נורא לשחק עם החבל שלו:

25915381548209112845379.th.jpg

57924913m.th.png

92078880.th.png

11830792.th.png

לאחר עריכה: אני מסכים עם רוב מה שרשמו פה לגבי האוכל והחינוך אבל הנה קצת טיפים שגילינו לאחרונה. כדאי כבר מגיל צעיר להרגיל אותו לאכול גזר, זה עוזר להם לשמור על שיניים נקיות וגם בריא. כפי שניתן לראות באחת התמונות אפשר לתת לו ללקק שאריות מהקופסא של הגבינה/קוטג'/מעדן, הסידן נורא בריא לעצמות שלהם (במיוחד כשהם מתפתחים) אבל צריך לשים לב שבאיזשהו שלב הוא מתחיל לכרסם את הפלסטיק (זה השלב לסיים את החגיגה) וכמובן לא לתת מעדנים עם שוקולד כי זה נורא לא בריא להם.

אני נגד לתת לו אוכל של בני אדם, לדוגמא הכלבה של חברה שלי לא אוכלת גרגרים סתם ככה, צריך לערבב לה עם פסטרמה/כורכבנים/רוטב כדי שהיא תאכל, זה דוגמא למשהו שאני מנסה לא לחנך את הכלב שלי (אין שום מניעה לתת לו לאכול פעם ב... אבל אם מגיעים למצב שצריך כל שבוע לבשל לכלב זה לפי דעתי מוגזם).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גם בטיולי הצרכים , צריך לתפוס אותה קרוב אליי ?

אני לא יכול לשחרר אותה סתם כך , היא לא מגיבה ל"בואי " או לשם שלה, היא רצה אחרי כל מה שזז.

אני יודע שזה הוצאה כספית לא קטנה , והכנתי את עצמי לכך ,לפחות לחלק מההוצאות , הרי לא כל אחד לקח את הכלב שלו איתו לאילוף נכון ?

קראתי באתר שרק מהחיסון המשושה השני , אפשר להוציא אותה לטיול ,הגיוני ?

אני זורק לה כדור , היא רצה מנסה לתפוס אותו ולא מביאה , אני חושש שהוא גדול לפה שלה (כדור טניס) אז אני אשתמש בצעצוע שאני אקבל היום (חבל קטן ).

הכלבה שלי רצה אחרי כל דבר , פרח שמתעופף או רכב שעובר ,בגלל זה אני לא יכול לשחרר אותה ,איך אפשר לטפל בבעיה הזו ? רצועת חנק?

פורסם

אלעד - כלב לא מקשר בין הצרכים שלו אחרי שהוא עושה ועזב את המקום לזה שאתה גורר אותו לשם ו"תופח" עליו.

אין להם יכולת אסוציציה כזו מורכבת (תקרא על זה קצת... זו גישה שממש עברה מהעולם).

בנוסף - עדיף לא לתת לו מכה - לא על הפה ולא על שום מקום.

גם להמליץ על עבודה עם חנק - למשהו שלא עבד עם מאלף - זה די פשע. עם חנק צריך לעבוד בצורה מאוד מוגדרת ונקודתית ואחרי שמבינים מה המרחקים ומתי משתמשים - זה לא תחליף לקולר / רצועה / ריתמה לבן אדם שלא יודע איך לעבוד עם זה - וזה יכול לעשות יותר נזק מטוב (ולכן מוטי - לא חנק הוא לא פיתרון לריצה אחרי דברים - עבודה ברגלי כן, אבל היא עוד גורה).

לדוגמא - טיול נורמאלי יהיה חלק ממנו ברגלי וחלק בחופשי - (בשביל העניין של הצרכים)ץ

מוטי - גם עם כלוב טיסה - תקרא על זה קצת ואיך עובדים עם זה - הכלבים שלי כמו שתומר נתן דוגמא - רואים את הכלוב טיסה בתור הבית בתוך הבית שלהם ומקום חיובי.

כשנוגעים באוכל לדוגמא בערב - כולם שם מנענעים בזנב באושר והם נכנסים ויוצאים לשם בעצמם (ואם הם פתוחים יושנים שם במהלך היום) - אבל בעבודה לא נכונה - אתה תיצור תסכול מהכלוב.

כלוב טוב יעלה בן 400 ל1000 ש"ח.

ועשה לגורה טובה - אל! תבנה מעץ - ותכין סטוק של כריות בתור מזרן בהתחלה - כי היא תלכלך אותן.

לגבי לא כל כלב צריך אילוף - נכון, אבל כמעט כל בעלים שווה שילמד פעם אחת את המינימום על אילוף כדי ללמוד להתנהג עם כלב נכון.

ברור שאפשר בלי - אבל יותר כיף ונעים לשני הצדדים יחד. האילוף הוא בעיקר בצד של הבן אדם - לא הכלב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איך ליצור עבודה נכונה עם הכלוב הטסה?

ב"הלוך" של הטיול , אני נותן לו לללכת לאן שהוא רוצה , בדרך שאני קבעתי , ובחזור מחזיק אותה דיי קצר,וחוזר על המילה "רגלי " שהיא מנסה לרוץ.

ועשה לגורה טובה - אל !- לא הבנתי

פורסם

אני מאמין שהכוונה היתה שלא תבנה את הכלוב מעץ. במידה ואני טועה הוא יתקן אותי.:wink:

הכלבה שלי, בגלל השעמום בלילה, היתה לועסת את הספות (אבל את כל השלוש) ופשוט פירקה אותן המשך שנה וחצי כמעט. באיזשהו שלב זה פשוט הפסיק (ולא משנה שבאמצע הלילה היינו תופסים אותה בשעת מעשה והיינו צועקים ונותנים לה מכה- לא היה עוזר).

לפחות מאז ועד היום הכל בסדר.

הכלבה שלי לדוגמא לא מחזירה לי צעצועים. אני זורק לה, היא תופסת מגיעה עד מצב של הושטת יד וחצי שניה לפני שתופסים בורחת ומחכה שירוצו אחריה...

נ.ב- החבל, אחח החבל מעולם לא החזיק יותר מחודש! גם אם הוא היה עם כדור ופלסטיק- הם היו מפורקים כבר בימים הראשונים והחבל עצמו היה הופך לשלושה דקים בתוך כמה שבועות.

בכל אופן זה כיף לא נורמלי, אני מרגיש שהיא כמו בת בשבילי (למרות שאין לי ילדה :shock::-D).

בהצלחה!

• תוכן חדש...