Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

חזרתי כרגע מהווטרינר, הוא אמר שבגלל הגיל , היא צריכה רק שני חיסונים ולא שלושה , ועשיתי אחד היום שעלותו היא 120 שח . עוד שלושה שבועות אני צריך לעשות עוד אחד שגם הוא עולה 120 שח.הגיוני המחירים ?

בנוסף צריך גם כלבת שבב ורישום בעלות של 200 שח .

תיכף אעלה תמונות , עם מרפסת שיש לי בבית , שאולי היא תשמש לכלב .

אשמח לתשובה בנוגע למחירים

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם בטיולי הצרכים , צריך לתפוס אותה קרוב אליי ?

אני לא יכול לשחרר אותה סתם כך , היא לא מגיבה ל"בואי " או לשם שלה, היא רצה אחרי כל מה שזז.

אני יודע שזה הוצאה כספית לא קטנה , והכנתי את עצמי לכך ,לפחות לחלק מההוצאות , הרי לא כל אחד לקח את הכלב שלו איתו לאילוף נכון ?

קראתי באתר שרק מהחיסון המשושה השני , אפשר להוציא אותה לטיול ,הגיוני ?

אני זורק לה כדור , היא רצה מנסה לתפוס אותו ולא מביאה , אני חושש שהוא גדול לפה שלה (כדור טניס) אז אני אשתמש בצעצוע שאני אקבל היום (חבל קטן ).

הכלבה שלי רצה אחרי כל דבר , פרח שמתעופף או רכב שעובר ,בגלל זה אני לא יכול לשחרר אותה ,איך אפשר לטפל בבעיה הזו ? רצועת חנק?

באיזשהו שלב תצטרך לעבור לרצועת חנק (רצוי לכל כלב גדול). בינתיים תישאר עם קולר רגיל או לכל היותר חצי חנק.

המחירים שרשמת בהודעה האחרונה נשמעים סבירים בהחלט.

לגבי רגלי- יכול להיות שעדיין קצת מוקדם בשביל זה. רגלי היא פקודה יותר בעייתית מאשר שב או ארצה מכיוון שהיא דורשת שהכלב ישים לב אליך כל הזמן, עניין בעייתי לגורים בכלל ולאנרגטיים בפרט (ונשמע שזה המצב אצלך).

"ai motoare capul doare"

פורסם

שלי אכן אנרגטית מאוד.

יש לה צעצוע לעיסה חדש, אם אני לא משחק איתו ומתנגד לה (מושך מהצד השני ) היא בקושי נוגעת בו, לפחות ביום הראשון שלו פה .

קניתי לה גם חטיפים .

אני כרגע חושב על רעיון איך להעביר אותה הבייתה.

היא לא מגיבה לשם שלה, או לבואי, רק לשבי וגם זה פעמים רחוקות , התחלתי את הקטע עם הפקודות ועקביות לפני שבוע בערך.

פורסם

אל תשתמש בפקודה סתם - אל תזרוק את המילה לאוויר.

רק כשאתה מתכוון לזה.

לגבי השם - תעבוד עם חטיפים (תחלק אותם לחלקים קטנים קטנים) וכנ"ל לארצה (צריך להבין אבל איך להראות להם את הכוונה לארצה)

לגבי החנק - אכן יכול ליהיות שהיא עוד קצת צעירה לרגלי עם חנק - מה שאתה חייב לשים לב - זה שחנק זו רצועה שאסור! לעבוד איתה כשהיא מתוחה.

כלב לא נשען על חנק בשום שלב! אם כן - העבודה איתה לא נכונה ורק מזיקה.

חנק נועד לתיקון נקודתי (שצריך לדעת איך לעבוד איתו) ולא להתנגדות לגרירת הכלב או משיכות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, לצערי אני לא מסכים אתך בנושא.

כפי שרשמתי מקודם, יש מספר שיטות לאלף כלב וכל אחד בוחר בשיטה שלו.

אצלי העניין עובד טוב מאוד ועל כל דבר שהכלב מקבל מכה (אם זה צרכים או משהו שהוא לא צריך להכניס לפה) הוא מפסיק לגעת בו.

עוד נושא חשוב שלא העלו פה זה ללמד את הכלב להעסיק את עצמו עם הצעצועים כשאתה לא נמצא בבית, אחרת הוא רק יחפס איפה לעשות נזק (ZX2.0, זו כנראה הסיבה שהכלבה שלך אכלה לך את הספות). אם מדובר בחבל כמו שמופיע באחת התמונות שפרסמתי (צהוב) אז ניתן לשים אותו בתוך קערת האוכל (כשיש בה אוכל) לחצי שעה, זה מוסיף להם אטרקציה במשחק עם הצעצוע.

יכול להיות שהכלבה שלך עדיין צעירה מדיי בשביל לתרגל רגלי. אצלי הכלב בן חצי שנה (אצלנו כחודשיים) ורק לאחרונה התחלנו לתרגל רגלי.

בינתיים אתה יכול לתרגל פעולות בסיסיות לבד (שב/ארצה/שכב) ועם עוד אדם (לא לזוז(לאחר שהוא יושב)/בוא).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שני השיטות שלכם בסדר וזה תלוי בסוג הכלב וברמת אגרסיביות שלו,

הפעלת כוח שלילי בישביל תוצאה חיובית היא שיטת אילוף נפוצה (כמובן שאז הכלב לומד ואז מתחילים עם כוח חיובי).

הפעלת כוח חיובי (חטיפים/חתיכות לוף) נפוצה גם היא אבל פחות מומלצץ, אבל תלוי איך הכלב מגיב לזה מההתחלה.

בקשר לפקודות, לא לזרוק באוויר אף פעם !

לכלב יש קשר זכרוני של 3 שניות, אם הכלב לא מבצע פקודה ב3 שניות ~ אחרי שנתת לו אותה, הוא ישכח. בגלל זה חשוב תיקונים מהירים.

עריכה:

תרגול רגלי לבצע או בקורס ייעודי או שיראו לך תנועות נכונות לכניסה למצב, אחרת תהרוס את הכלב וחבל.

הניסיון אילוף שלי זה רק עם כלבי עבודה יעודיים בעלי קו ספציפי מאוד (מלינואה עבודה בעיקר), אז אולי בכלבי בית זה קצת אחרת ואפשר להקפיד פחות.

פורסם

לפותח השרשור, אם תמשיך להתעצל ולא לעשות את המינימום, ולקרוא את החומר שכוונת אליו, תמשיך להיות בור. מלימוד אילוף באינטרנט ע"י לא מקצועיים, לא ייצא לך כלב מאולף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פאפא - לא הבנת אותי כנראה.

עבודה עם חנק ובצורה נקודתית - זו בהחלט עבודה נכונה - לא הכל עובד עם פוצי מוצי וחטיפים.

הטוענה שלי היא מכה עם היד - היא אף פעם לא עבודה נכונה - לא משנה איך.

וגרירת הכלב שעה אחרי שהוא עשה את הצרכים לצרכים שלו ולתת לו מכה - כנ"ל - כי כמו שאמרת בעניין האסוציטיביות.

לגבי כח חיובי בלבד - אני מסכים - לדעתי זו שיטה קצת פנטזיונרית - ואלא אם הכלב - מאוד רגוע - היא לא תעבוד.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הטוענה שלי היא מכה עם היד - היא אף פעם לא עבודה נכונה - לא משנה איך.

וגרירת הכלב שעה אחרי שהוא עשה את הצרכים לצרכים שלו ולתת לו מכה - כנ"ל - כי כמו שאמרת בעניין האסוציטיביות.

זה מאוד תלוי בכלב.

הכלב שלי לדוגמה (ז"ל, מת בפרשת נוטרה נאגטס יימח שמם :evil:) היה סופר חכם ושהיה עושה משהו שידע שהוא אסור (לחפור בגינה לדוגמה) היה רץ לתוך המלונה שלו ומתחבא איך שהיינו מגיעים ורואים את אותו דבר, ולתת לו מכה חלשה עם היד ולהגיד לו "פויה" ו"כלב רע" בהחלט עזר לאלף אותו (והוא היה מאוד מאולף).

פורסם

זו בעיקר הנקודה שלי - הכלב היה מפחד נקודתית ממך ברגע שהיה קולט שהוא עושה משהו רע בשילוב עם זה שאתה כועס - במקום פשוט לא לעשות משהו רע בפני עצמו.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

Blaz00r

מה שאתה ממליץ פה זה אסור והורס את הכלב ומבלבל אותו לטווח ארוך, אילוף זה הדבר האחרון שאתה עושה פה, בישביל זה גם אל תמליץ המלצות לא מבוססות במיוחד שמדובר בבעלי חיים.

מכות לכלב באילוף בסיסי מיותרות, באימוני תקיפה והעלאת אגרסביות זה חובה.

יש לשים לב להתנהגות הכלב ולסימנים שהוא משדר בזמן אילוף/אימון ותגובתו לפקודות, חשוב מאוד !

פורסם

אם תשים לב טוב תראה שלא המלצתי על כלום אלא רק אמרתי מה עבד עם הכלב שלי, וזה עבד - הוא היה מאולף, ממושמע, אהב את כל המשפחה וכל המשפחה אהבה אותו, אף פעם לא ניסה לנשוך מישהו או התנהג באגרסיביות, ובכלליות היה מאושר עד הרגעים האחרונים שלו :cry:

תמונה שלו:

dsc00341n.jpg

פורסם

כל עוד הוא עשה מה שאמרתי לו (רגלי, שב, חזר כשקראתי לו כשהוא היה משוחרר בפארק וכו'), לא ממש אכפת לי באיזו צורה הוא היה מאולף\לא מאולף :wink:

• תוכן חדש...