Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

לפני כשבוע קיבלתי כלבה(האסקי סיבירי, אני חושב מעורבת , בת שלושה חודשים בערך).כרגע היא קשורה בחוץ, עד שאצליח לאלף אותה(מקווה לפחות ).היא מלאת מרץ, והיא נושכת אותי ממש הרבה שאני משחק איתה ,יש לזה פתרון ?

ברצוני לנסות לאלף אותה לפקודות בסיסיות וצרכים אשמח לשמוע מאנשים שהצליחו או ניסו , ביצעתי חיפוש באינטרנט , ורוב האתרים פשוט מובילים למאלפים, ולא נותנים הסברי "עשה זו בעצמך"(אם מישהו ראה , אשמח לקישור ).

בגיל שלושה חודשים כבר מותר לעשות לה חיסון ? ללכת לוטרינר עם דרישה לאיזה חיסון ?משושה ? עוד משהו שצריך לבצע ?תילוע או משהו בסגנון ? שבב אני יודע שצריך לשים חד פעמי ובעז"ה אבצע זאת .

בנוסף, מצאתי אצלה 3 קרציות , שתים מהם נקבות אז אני מניח שהם הטילו ביצים כבר וברצוני לטפל בבעיה כמה שיותר מהר, אשמח לשמוע על אמפולה ממומלצת , ועל תרסיס לאיזור מחייה שלה (חצר ,עם חול ועצים ), אם אפשר במחיר סביר .

כרגע היא אוכלת בונזו (לצערי ) ורשמתי לפני את המתכון שבגירה העלה לפני כמה שנים , ואערבב לה אותו עם הבונזו.

תודה רבה, מוטי .

עריכה: אל תדאגו , תמונות בהמשך :)

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם ,

לפני כשבוע קיבלתי כלבה(האסקי סיבירי, אני חושב מעורבת , בת שלושה חודשים בערך).כרגע היא קשורה בחוץ, עד שאצליח לאלף אותה(מקווה לפחות ).היא מלאת מרץ, והיא נושכת אותי ממש הרבה שאני משחק איתה ,יש לזה פתרון ?

מדובר על נשיכות רציניות או כרסומים? גורים נוטים לכרסם כל דבר שמתקרב לפה שלהם, תופעה שנגמרת אחרי שצומחות להם השיניים הקבועות.

ברצוני לנסות לאלף אותה לפקודות בסיסיות וצרכים אשמח לשמוע מאנשים שהצליחו או ניסו , ביצעתי חיפוש באינטרנט , ורוב האתרים פשוט מובילים למאלפים, ולא נותנים הסברי "עשה זו בעצמך"(אם מישהו ראה , אשמח לקישור ).

אצלי הכלב גר בבית כך שמבחינת צרכים הנושא קצת שונה. קודם כל, חשוב לדעת שכלב לא יעשה את צרכיו בשטח שהוא מחשיב כטריטוריה שלו, שטח שיגדל עם הגיל. למיטב זכרוני, רצוי לקחת את הכלב לטיולים יזומים כל כמה שעות על מנת להרגיל אותו לעשות את צרכיו בחוץ (העובדה שאצלך הכלבה בגינה טיפה מסבכת את העניין אבל לא בהרבה, לראיה כלבה של חבר שאספר עליה בהמשך). בנוסף לזה, כלב לא יעשה צרכים בידיים של הבעלים שלו. היות וכמו שאמרתי, אצלי הכלב נמצא בתוך הבית, הייתי פשוט מרים אותו ולוקח אותו למטה. פחות רלוונטי אליך, אבל אולי תוכל לעשות שימוש בעניין הזה).

עוד דבר שזכור לי, בלילה רצוי לסגור את הכלב בתוך שטח קטן יחסית, כך שאת השטח הזה יחשיב הכלב בהתחלה כטריטוריה שלו. כמו שאמרתי, לכלב צעיר יש טריטוריה קטנה ולכן צריך איזור קטן מאוד, 1-2 מטר רבוע בערך. גם כלוב הטסה (בגודל מתאים כמובן) יעבוד. כך מקטינים מאוד את הסיכוי שהכלב יעשה את צרכיו כשהוא בבית/בגינה. כמובן שאם הכלב עושה סימנים שהוא צריך לעשות את צרכיו, צריך לקחת אותו החוצה מיד. על מנת שהכלב יחשיב את האיזור הנ"ל בתור הטריטוריה שלו, רצוי לשים בתוכו את האוכל ואת המים של הכלב.

לגבי פקודות בסיסיות (שב וכו') יש דרכים לעשות זאת בעזרת אוכל (מומלץ בעזרת ביסקוויטים מיוחדים לכלבים), קצת מסובך להסביר, אבל אני מאמין שיש סרטונים רלוונטיים ביוטיוב. אם לא, אנסה להסביר בהמשך.

אם אתה רציני בעניין מומלץ ללכת לקורס אילוף עם הכלב, אני מדגיש את ה "עם" מכיוון שמלמדים אותך איך לעבוד עם הכלב באותה מידה שמלמדים את הכלב לציית לפקודות (ובכל מקרה נראה לי יותר טוב שהאילוף יבוא מהבעלים ולא ממאמן רנדומלי כלשהו).

בגיל שלושה חודשים כבר מותר לעשות לה חיסון ? ללכת לוטרינר עם דרישה לאיזה חיסון ?משושה ? עוד משהו שצריך לבצע ?תילוע או משהו בסגנון ? שבב אני יודע שצריך לשים חד פעמי ובעז"ה אבצע זאת .

כן, מותר ואף רצוי מאוד להתחיל בחיסונים כבר בגיל הזה. הכלב שלי קיבל חיסונים החל מגיל חודשיים, אם אני זוכר נכון מדובר בשלושה חיסונים משושים (בגיל 3, 4, 5 חודשים), טיפול נגד תולעים, חיסו נגד פרבו (חשוב מאוד! מדובר במחלה שתוקפת גורים ועשויה לגרום למוות) ובגיל 6 חודשים חיסון כלבת+השתלת שבב (נעשה באמצעות כלי שנראה כמו מזרק מאוד עבה). בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם וטרינר, הוא ידע להגיד לך בדיוק מה צריך.

בנוסף, מצאתי אצלה 3 קרציות , שתים מהם נקבות אז אני מניח שהם הטילו ביצים כבר וברצוני לטפל בבעיה כמה שיותר מהר, אשמח לשמוע על אמפולה ממומלצת , ועל תרסיס לאיזור מחייה שלה (חצר ,עם חול ועצים ), אם אפשר במחיר סביר .

בנוגע לתרסיס אני לא יודע, לגבי האמפולות שכחתי את השם, אכתוב אותו כשאגיע הביתה. יש חומר שנקרא פרונטליין, אבל אני שם משהו אחר שהומלץ ע"י הוטרינר.

כרגע היא אוכלת בונזו (לצערי ) ורשמתי לפני את המתכון שבגירה העלה לפני כמה שנים , ואערבב לה אותו עם הבונזו.

תודה רבה, מוטי .

בונזו הוא אחד מסוגי האוכל הזולים יותר והטובים פחות (בלשון המעטה). מומלץ לקנות אוכל איכותי יותר (אמנם יהיה יותר יקר אבל טוב יותר לכלב). אני אישית נותן לכלב PRO PLAN, אני יודע שגם יוקונובה נחשב טוב, אני בטוח שקיימים עוד סוגים.

עריכה: אל תדאגו , תמונות בהמשך :)

מחכים לראות :-D.

התגובות מנוסחות בלשון זכר אך מועדות לשני המינים :wink:.

יכול להיות שאני טועה פה ושם לגבי האילוף, בכל זאת עברו כמעט 6 שנים מאז שהייתי צריך לחנך כלב, אבל אני מאמין שמה שכתבתי נכון.

לגבי הכלבה של חבר שלי, ראינו משהו מאוד מעניין- גם היא חיה בגינה רוב הזמן ובהתחלה גם היתה עושה שם את צרכיה. עם הזמן שמנו לב שככל שהיא התבגרה היא היתה מרחיקה יותר ויותר את הנקודה שבה היתה עושה את הצרכים, וממש יכולנו לראות שה"טריטוריה" שלה גדלה עם הזמן (עד שבסוף, כמובן, הפסיקה לגמרי לעשות בגינה).

ולסיום, תמונות של האוצר:

attachment.php?attachmentid=139128&d=1229804367

attachment.php?attachmentid=139136&d=1229804367

attachment.php?attachmentid=139129&d=1229804367

עוד קצת עליו כאן.

"ai motoare capul doare"

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מה עלות החיסונים הכוללת בערך ? עד לגיל חצי שנה ?

אני כרגע מערבב לו עם המתכון של בגירה, מקווה ישאהב, האוכל מוכן כבר ואתחיל ממחר בעז"ה.

הוא כרגע קשור בגינה , כמו בכל שעות היום , כי אני חושש שהוא יירד לכביש או משהו בסגנון , מכיוון שהגינה אינה סגורה.

יש לו כבל שקשור לרוחב הגדר של שתיי מטר בערך, ועוד רצועה שמושחלת בתוכו שנותנת לו עוד 2 מטר לאורך.נניח שאתן לו מקום קטן בלילה , והוא ייהיה חייב לעשות את צרכיו , איך אני ישמע אותו ?אני לא רוצה לגרום לו לצער.

נשיכות דיי מכאיבות , כמובן לא משהו רציני , למרות שאם אני משאיר את היד , סביר שהיא תצליח לנגוס בבשר.

קניתי לה חטיפים , וצעצוע.

כן , שמעתי על האמפולות פשוט רציתי חוות דעת שהתנסה עם אחד הסוגים , כי אני לא בטוח מה ההבדל בין אמפולה מחברה X לאמפולה מחברת אחרת .

שוב , תודה רבה על התשובה.

פורסם

בגירה בטח יכתוב לך על החידושים האחרונים, אבל אני מאוד מרוצה מאמפולות אדוונטיקס שמרחיקות היטב גם פרעושים וגם קרציות.

לגבי אילוף ממליץ בחום רב ביותר על מירלה דה לאון : http://www.my-dog.co.il/Dev2Go.web?id=224388&sPID=20

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עצות בענייני אילוף: http://samuel-y.co.il/apage/31068.php

עם זאת, אני ממליץ כן לקחת שיעורי אילוף, לפחות כמה בסיסיים, כדי לקבל גישה נכונה.

אני ממליץ לא להשאיר כלב קשור בגינה. אתה יכול לקרוא באתר של סמואל למה זה מאוד מזיק.

נגד פרעושים אני ממליץ על אמפולה, וקולר מיוחד נגד קרציות. קרציות, דרך אגב, לא מטילות ביצים על הכלב. הן כן מעבירות את המחלה הידועה כקדחת קרציות.

בכל מקרה, חובה לקחת את הכלב לוטרינר ולרושמו כחוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקשר לאמפולות, אני ממליץ על ProMeris Duo לכלבים במשקל 25.1-40.0 קילו (זה מה שאני מורח על האקיטה שלי, כי זה מתאים לה בול למשקל).

בקשר לאוכל, אני ממליץ בחום על יוקונובה לכלבים גדולים (צבע ירוק, עם איור של רועה גרמני [כבש ואורז] או איור של ויימרנר [עוף ובקר]).

הכלבה שלי אוכלת רק את זה, וממש רואים את הברק על הפרווה ואת השיניים הלבנות שלה (ואת הסימנים שהיא משאירה על המשחקים שלה :D).

שק של 15 קילו, אמור לעלות בערך 300 שקל שזה מספיק לחודש וחצי (פעמיים ביום, 180 גרם כל ארוחה [זה נשמע קצת, אבל הגרגירים גדולים]).

כמובן שיש את PRO PLAN שהם לא פחות טובים.

בהצלחה איתה וכמובן שעדיף ללכת למאלף, בכדי שלא תעשה טעות!

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם
עצות בענייני אילוף: http://samuel-y.co.il/apage/31068.php

עם זאת, אני ממליץ כן לקחת שיעורי אילוף, לפחות כמה בסיסיים, כדי לקבל גישה נכונה.

אני ממליץ לא להשאיר כלב קשור בגינה. אתה יכול לקרוא באתר של סמואל למה זה מאוד מזיק.

נגד פרעושים אני ממליץ על אמפולה, וקולר מיוחד נגד קרציות. קרציות, דרך אגב, לא מטילות ביצים על הכלב. הן כן מעבירות את המחלה הידועה כקדחת קרציות.

בכל מקרה, חובה לקחת את הכלב לוטרינר ולרושמו כחוק.

אז אם אני פשוט אקום יום אחד ולא אמצא אותה ?

שיעורי אילוף דיי יקרים לי , ואין הרבה מאלפים באיזור שלי .

פורסם

קודם כל, נגד פרעושים וקרציות אני משתמש בפרונטליין פלוס (לא יודע למה זכרתי שאני שם משהו אחר).

היות והרגשתי קצת נוסטלגיה בגלל השרשור הזה, הסתכלתי קצת בציוד של הכלב מהימים שהוא היה גור ונזכרתי בכמה דברים:

1) כשהכלב שלי היה גור השתמשנו בפרונטליין בצורת ספריי. לא ממש יודע להגיד למה זה עדיף, אבל זה מה שהמליצו לנו בזמנו.

2) כשמטיילים עם גור (אני מניח שכרגע אתה לא עושה איתה סיבוב, אבל באיזשהו שלב זה יגיע), רצוי להשתמש בשרשרת מברזל ולא ברצועה מבד/עור. כמובן שלא מדובר בשרשרת של אוניה, יש שרשראות שמיוחדות לגורים (השרשרת יחסית עדינה, מה שחשוב זה שלא קורה לה כלום אם הכלב מחליט ללעוס אותה). בנוסף לזה, עדיף מאוד שלא להשתמש ברצועה מתארכת. ממה שזכור לי, שימוש ברצועה כזו גורם לכלב להבין שאם הוא מושך הוא יכול להתרחק ממך, רצוי שהכלב יתרגל למשוך כמה שפחות, במיוחד כשמדובר בכלב שיהיה בסופו של דבר גדול וחזק.

כשהכלב עובר את שלב הלעיסה ניתן לעבור לרצועה נוחה יותר (בד/עור).

לגבי עלות של חיסונים, אני משלם בסביבות ה 150 ש"ח לכל חיסון, אבל יש להניח שזה משתנה ממקום למקום.

חיסון נגד כלבת קצת יותר זול, וצריך גם לשלם אגרה לעירייה/רשות מקומית כשעושים אותו (אגרת רישום כלב או משהו בסגנון).

הכוונה היא שלא תשאיר אותה בחוץ, נקודה. אל תשאיר אותה בחוץ משוחררת.

"ai motoare capul doare"

פורסם

כלב לא מגדלים קשור בקשירה קצרה בחצר (באופן קבוע). נקודה. או בבית או בחצר מגודרת, עם מלונה ותנאים מתאימים. אחרת, תן אותה למי שיכול לגדל כלב.

תקרא: http://samuel-y.co.il/apage/20678.php

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אמן אמן אמן.

פעם ההורים שלי עשו את הטעות הזאת, ומאז הם נשבעו שלא עוד וכל הכלבים שלנו מאז גדלו רק בבית.

אתה לא מבין איך כלב שגדל בחוץ מתנהג אחרת מכלב שגדל בפנים.

אני חוזר ואומר, כלב רק בבית או בחצר בחוץ חופשי ומגודר וגם אז צריך לתת להיות להיות בבית ליד בני הבית כשאפשר.

לא בכלוב, לא קשור לא מסכן בחוץ בגשם או בקור בלי גג מעליו.

לא חייבים לאלף כלב, ואת הפעולות הבסיסיות מאוד קל ללמד.

הכי חשוב בהתחלה זה ללמד אותו לא לעשות צרכים בבית שזה דבר שדורש סבלנות והתמדה אבל לא מסובך.

כשהכלב לומד, הוא כבר לא יעשה צרכים בבית, גם בלילה.

אם אין לך כסף לאילוף, אני ממליץ שתקנה ספר בנושא שיעזור לך להגיע לתוצאות טובות, במיוחד אם אין לך נסיון עבר עם גורים בפרט או כלבים בכלל, והוא גם ילמד אותך על כל הנושאים שקשורים לגידול כמו חיסונים, אוכל, ומחלות למניהם.

בנושא הנשיכות: אין לך מה לדאוג, זה מאוד נורמלי שגור ירצה לנשוך, בעיקר מתוך משחק, ואם אתה מעוניין, אתה יכול לקנות צעצוע שמתאים לגיל הכלב במקום הידיים שלך.

לסיכום:

אין מילים לתאר את הטוב שגידול כלב עושה לאדם, כל עוד זה נעשה נכון.

אני מקווה שתעשה זאת נכון, ותהנה ממה שיש לחייה המדהימה הזאת להציע והיא תהנה מבית טוב.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני לא יכול לשים אותו בבית כל עוד הוא לא מאולף לצרכים , הבית הוא דיי גדול ומספיק שהוא יעשה את הצרכים שלו בבית ויעביר את העקבות בכל הבית , יהיה לי ממש קשה לנקות .

שאני בבית ליידו , אני משחרר אותו ומשחק איתו גם בגינה וגם שהוא נכנס איתי לבית , אבל שהוא נכנס לבית הוא לועס הכל , ומגיע גם לאוכל (של בני האדם)שזה בעיה .

לכלב יש מלונה .

בדקתי , והוטרינר יגיע רק ביום שני .

פורסם

יש לי שאלה אחרת, איך אני גורם לכלב להפסיק לבלוע מים ולהשפריץ לכל כיוון בזמן השתיה?

ואיך גורמים לו לא לטבול את הסנטר שלו במים כדי שלא יטפטף אחרי זה שובל מים בכל הבית?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מוטי בנושא הצרכים הרעיון הוא להגביל את המקום שהכלב יכול לעשות אותם בו.

אם זה במתחם סגור (ניתן לבנות מעץ) או בחדר כלשהוא עם עיתונים על הרצפה (ניתן להקטין לאט לאט את השטח של העיתונים וככה האיזור יצומצם וגם יאפשר הרמה של המתחם הסגור שבנית לו.

כשהכלב עוד לא יודע להתאפק, צריך להוציא אותו הרבה החוצה, וכל פעם שהוא עושה צרכים בחוץ צריך להגיד לו מילה טובה ולתת לו צ'ופר (חטיפים לגורים וכו' לא שוקולד).

אין מה לצעוק או לכעוס עליו אם לא תפסת אותו בשעת מעשה כי זה לא יעזור.

בכל מקרה יש כמה שיטות לחנך כלבים בנושא הצרכים ואני בטוח שיש פה אנשים עם עוד רעיונות.

ולגבי הללעוס: את האוכל של בני אדם צריך פשוט להרחיק או לסגור וככה הוא לא יגיע אליו. האם יש לכלב צעצוע משלו? מה הוא מנסה ללעוס בבית?

תומר:

איזה כלב יש לך? יש כלבים שבגלל צורת הפה שלהם ההתזה הזו די בלתי נמנעת. אם לכלב יש שערות ארוכות יחסית מתחת לפה, הם לפעמים תופסות מים ולכן הוא מטפטף בכל הבית. אם זה המקרה, קיצור שלהם פותר את הבעייה. יכול להיות שהגבהה של הקערה או החלפה שלה לגודל שיהיה לכלב נוח לשתות יפתרו את הבעייה אבל שוב זה תלוי בסוג הכלב.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אוקי ונניח שאשים עיתונים על הרצפה , למה שיעשה את זה דווקא שם ?

אני אמור לקבל צעצוע לעיסה מחר.

אז הוא לא ילעס את האוכל של האנשים , הוא ילעס דברים אחרים .

פורסם

תומר:

איזה כלב יש לך? יש כלבים שבגלל צורת הפה שלהם ההתזה הזו די בלתי נמנעת. אם לכלב יש שערות ארוכות יחסית מתחת לפה, הם לפעמים תופסות מים ולכן הוא מטפטף בכל הבית. אם זה המקרה, קיצור שלהם פותר את הבעייה. יכול להיות שהגבהה של הקערה או החלפה שלה לגודל שיהיה לכלב נוח לשתות יפתרו את הבעייה אבל שוב זה תלוי בסוג הכלב.

בברכה,

גילעד

פיטבול, אבל הוא פשוט טובל את הסנטר בתוך המים, זאת אומרת הוא לא שותה עם הלשון הלא מכניס את הפה למים וסוגר את הפה ובולע את המים ממש כאילו הוא אוכל את המים. רק כשיש זרם מים (במקלחת למשל) אז הוא מנסה עם הלשון ובסוף מנסה להכניס את הפיה של הברז לפה שלו ככה שהמים פשוט יזרמו לו לפה בקלות.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...