Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשיש זמן ואין מה לעשות, אז אפשר לשחק בהלחמות :) זה די כייף לראות את הבדיל נוזל לתוך PCB. במיוחד כשיש לך ציוד טוב להלחמה - פשות תענוג לעבוד איתו :)

[under construction]

פורסם

אדי - אני חושב שאתה טועה, המהנדס שישב וחשב איך לבנות את הלוח הזה ואתה הרכיבים האלו הוא קצת יותר חכם וקצת יותר מבין מאיתנו, אני בטוח שיש לו הסבר למה הוא עשה מה שהוא עשה, זה בדיוק כמו בשיפורי מנוע, תבדוק את הפרויקט שעושה כרגע POKO העלו לו את הספק המנוע ל330 כ"ס בגלגל מ230-240 שהרכב שלו מגיע במקור רק מעדכון תוכנה ותשאל את השאלה - למה? כי היצרן בונה על כך שיהיה לו מרווח לטעויות בדיוק כמו שהוא מתכנן את הלוח הזה של המגבר, אתה צודק יש מודים ודרכים לשפר אבל זה היצרן/מתכנן בטוח היו עושים אם היה משתלם להם כלכלית.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אני בטוח שליצרן היו סיבות משלו לעשות את זה ככה.

אני בטוח גם שאם תיקח את ההלחמה שאיתמר ושכנו עשו במגבר ותיקח את אותו המגבר ותעשה את החיבור שאני הצעתי - אתה לא תשמע שום הבדל שמיע ואני ממש בספק אם המגבר יתנהג אחרת או שהצריכה שלו תשתנה בצורה שיש לה חשיבות כלשהיא.

וכן - ראיתי את הת'רד של POKO - בעיקר אהבתי את עבודת הצבע שהם עשו לרכב חדש... דנדש... שעוד לא הספיק לראות את הכביש :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי - במצב רגיל אתה צודק, אי אפשר לדעת איך ייתנהג במצב קיצוני.

פורסם

איזה מצבים קיצוניים בדיוק?

4*50 WRMS :-D

תחום תדר הכי רחב שיכול להיות לו זה במקסימום 5הרץ עד 40 קילוהרץ :-D:-D

כבל ראשי בעובי 4 גייג' לאורך סה"כ 5 מטר :-D:-D:-D

הפכת את המגבר הזה למונובלוקים סדרת הדגל של גראונד זירו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, לקדוח חור בPCB (אחרי שלב הייצור שלו כמובן) זה לא רעיון טוב בכלל כי זה עלול (בסיכויים גבוהים) להעיף את הPAD שעליו יושבות ההלחמות ככה שמה שהם עשו זה עדיף.

אחלה עבודה איתמר, אבל שכחת את התמונה הכי חשובה - ציפיתי לראות את נקודות ההלחמה החדשות עם הכאבלים ששמתם ולא את המוצר המוגמר עם ה"תפאורה" של הנעל כאבל המדומה.

אגב, אתה מתחבר לסאונד שמגבר הזה מפיק או שזה פתרון low-cost למערכת פשוטה יחסית?

פורסם

עידו, מה הבעיה בתמונת דאבל-פיסט למגבר גרמני? :-D:-D:-D

דווקא מסתדר לי טוב בהגיון :-P

המגבר הזה אפרופו נחשב למגבר שיצא מאחת הסדרות הכי מוצלחות אי פעם שרוקפורד שחררו לשוק.

איתמר באופן אישי - הביע חרטה לא פעם אחרי שהוא מחר שניים כאלה, אחד מהם לי.

אני באופן אישי - התעוררה בי סלידה גמורה למגבר הזה אחרי שהרכבתי עליו רמקולים.

Pioneer TS-X150

פורסם
זה בדיוק כל העניין - ברכב, בתחומי התדרים לא מגיעים אפילו קרוב לגיגה הרצים, מערכת שעוברת את ה500A היא בלתי שמישה בעליל לרכב, וכל הנושא של מספר הכבלים הוא גם חסר משמעות - אז למה כל המאמץ הזה מלחתכילה?

אני הייתי לוקח מקדחה עם מקדח שיש לו מוביל - קודח חור ל8 גייג' ממש במרכז כל ה12 נקודות האלו - מרביץ הלחמה טובה ויפה על כבל 8 גייג' נורמאלי ואומר שלום.

אני מקווה בשבילך שאתה ידע מה אתה עושה. רוב המעגלים בימינו הם מעגלים רב שיכבתיים כלומר קיימות כמה שכבות של נחושת ומוליכים שלא ניתן לראותם, לכן לקדוח סתם מבלי לדעת אתה עלול לפגוע במוליכים בשכבות הפנימיות.

איזה כייף לי :)

פורסם

נכון - לגבי המעגלים רב שכבתיים. אך במקרא הזה שי המון פדים באזור של חיבור האדמה, ואין מצב שמהנדס נורמלי שם באזור הזה מוליכים בין השכבות. בנוסף, המגברים הם די פשוטים בד"כ וחוסכים בהם על כמות שכבות - אפשר למצוא בשוק המון מעגלים עם שכבה אחת בלבד... כשמדובר בציוד ישן יחסית, אז אין מצב שהוא רב שכבתי מטעמי עלויות (פעם זה עלה עוד יותר יקר)... (כל עוד הוא לא מסובך או דחוס לתוך PCB קטן).

[under construction]

פורסם

אני לא זה שעשה למגבר הזה דאבל... :-D נעזוב את הגרמנים בשקט :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

סחטיין על הפרוייקט איתמר :mm_yeah:

רק לי זה נראה מוזר שאתם מתדיינים על מעבר תדרים בכבל מתח?

לעניות דעתי, כל הדיון הזה קשור יותר לכבלים של רמקולים. אני אשמח כמובן אם מישהו יחדד את הנקודה הזו.

למי ששאל על משחה טרמית - כדי לקרר את רכיבי ההגברה במגבר, מצמידים אותם לגוף המגבר עצמו, אשר מתפקד כ- heatsink (צלעות קירור).

ישנם גם מגברים שבהם יש צלעות קירור יעודיות בתוך המגבר אשר מקוררות ע"י מאווררים.

כדי ליצור מעבר חום יעיל - בין רכיבי ההגברה וצלעות הקירור - משתמשים במשחה טרמית אשר לה תכונות מצויינות של העברת חום.

הבעיה היא, שלאחר כמה שנים, המשחה מאבדת מתכונות העברת החום שלה ויעילותה פוחתת.

לכן מגברים ישנים עלולים לסבול מתופעות של התחממות יתר (וכמובן שגם מגברים חדשים, בהם השתמשו במשחה זולה או שהיא נמרחה בצורה לא יעילה).

כמו כן, המשחות אשר מיוצרות בימינו, הרבה יותר יעילות מהמשחות הישנות (בטח אלה שהיו בסביבה כשהמגבר הנ"ל יוצר).

מנסיון רב ב- overclocking של מחשבים - ההבדל בין משחה פשוטה למשחה טובה יכול להיות משמעותי מאד.

הרוקפורד שלי (שעובד בגישור של 2 אוהם) נטה להכנס לפרוטקשן עקב התחממות ומאז החלפת המשחה ל MX-3 התופעה הפסיקה לחלוטין.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

תודה לכל המגיבים.

בקשר להלחמה החדשה - איך שלא יהיה ההלחמה שיפרה את המצב המקורי. חיבור ישיר מהבורד לשלדת הרכב עדיף מאשר טרמינל וכבל הארקה. לא עשיתי את זה כדי לקבל שיפור שמיע אלא פשוט בגלל שזה היה פתרון זול וטוב ממציאת תושבת חדשה.

אדי, היה מסוכן מדי לקדוח בבורד למרות שלא נראה לי שהיה קורה משהו. מאחר וחברי ממש אוהב לראות בדיל מותך אז אפשר לומר שהוא אפילו די נהנה לבצע 12 הלחמות במקום אחת :wink:

mindbomb, זה המגבר הראשון שיש לי מסדרת ה POWER אבל הוא כמעט זהה לארבעת המגברים מסדרת ה PUNCH שהיו לי לפניו. למעשה למעט קרוסאובר שונה אין כל הבדל בין המגברים מסדרת ה POWER וה PUNCH (בעצם בארה"ב מקבלים גם שנתיים אחריות במקום אחת על ה PUNCH).

את המגבר הזה רכשתי מחבר פורום במחיר טוב ובתקציב המצומצם שהיה לי. אני לא חושב שהייתי מקבל תמורה טובה יותר מאף מגבר שהוצע בזמנו בפורום. למגברים האלה יש מוניטין מצויין וגם נסיוני מראה שהם מגברים מעולים ובעיקר מאוד התחברתי לגוון הצליל שלהם.

fleshbone - כמו כל דבר בתחום האודיו, יש ת'כלס ויש חרטה. הטרמינל הזה הוא חרטה. עשו טרמינל עצום וכבד עם כניסת 4 גייג' (לדעתי אפילו 2 נכנס בו) למגבר שמוצהר 4X50. מה הקטע? רוקפורד ניסו להמציא את חוקי הפיזיקה מחדש?

Ctzvi - אין ספק שלמשחה טרמית יש תפקיד חשוב. אם היא לא מרוחה כמו שצריך או שהטרנזיסטור לא שקוע בה אז כל צלע הקירור מיותרת. אני לא מכיר את העובדה שעם הזמן משחה טרמית מאבדת מתכונותיה, אבל אם לך יש נסיון אחר אז זה מקובל. איך שלא יהיה אני חושב שתמיד אחרי שמפרקים רכיב עם משחה טרמית כדאי לנקות את המשחה הישנה ולמרוח חדשה. אם לא יועיל בטח שלא יזיק.

ולסיום - אני מקווה מאוד שהיום (או מקסימום מחר) יעלה פרוייקט מצולם הרבה יותר מעניין. צפו להתרחשות :twisted:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אתה צודק עם החארטה והתכלס אבל קח בחשבון שהPOWER נחשב לסדרה היותר יוקרתית של ROCKFORD וככזאת היה צריך למתג אותו גבוה יותר, משמע צריך לעשות לו איזה שינוי כדי שאנשים יהיו מרוצים שיש להם POWER ולא PUNCH, חוץ מזה כדי לדעת את ההבדלים אולי כדאי להשוות בין שני מגברים של PUNCH ן POWER שהם באותו הרמה לפתוח ולראות אם יש שינויים.

• תוכן חדש...