Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

מהו הצילום היפה ביותר לדעתכם?  

271 הצבעות

1. 1. מהו הצילום היפה ביותר לדעתכם?

• סופת שלגים
    • hitanrun
    • אקשן ביערות
    • צלם האופנוע
    • PARAKALO - PARKALA - NE
    • מי גאל אותנו ממצרים?
    • fast & furious תוצרת ישראל
    • כחול אל תוך הלילה
    • יגואר ביער
    • יום חורפי

פוסטים מומלצים

פורסם

רועי צוקרמן, תשמע. אני חושב כמו ג'רמי. בזמן שאני הייתי עסוק בלמצוא את הצמצם המתאים, ואת אורך החשיפה המדוייק. ובזמן שאני חיפשתי לוקיישן ועמדה מתאימה, אחרים בכלל לא יודעים מזה.

אבל אני משלים עם החלטת השופטים הנכבדים, שאני מאמין שעשו כמיטב יכולתם.

את דעותיי אני משכיל לשמור לעצמי, אני רואה שאין כאן מקום לביטוי של "הגולש הקטן".

אבל על כך לא אתבכיין.

חג שמח לכולכם.

ד"א, הצבעתי לתמונה- "מי גאל אותנו ממצרים?". שגם קשורה להיום(ערב פסח).

אם התוצאות היו מתפרסמות ב-1 באפריל- הייתי בטוח שזו מתיחה.

172

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רועי צוקרמן, תשמע. אני חושב כמו ג'רמי. בזמן שאני הייתי עסוק בלמצוע את הצמצם המתאים, ואת אורך החשיפה המדוייק. ובזמן שאני חיפשתי לוקיישן ועמדה מתאימה, אחרים בכלל לא יודעים מזה.

התמונה שלך אמנם נהנית מאיכות צילום מצויינת (בשיא הכנות), אבל גם מחוסר השראה מוחלט.

המיקום שלה סתמי (והקרחת הקטנה לפני החלק הקדמי של ה-A4 לא תורמת), הגדר מאחור מיותרת,

ובחרת יותר מדי עצמים לשדה הפנימי, מה שגורע ממוקד התמונה.

גם התאורה - או הדרך בה בחרת להציג אותה, ליתר דיוק - מעט רכה מדי ופוגעת באופי החד של התמונה.

המקרה שלך, אם כך, הוא מקרה ברור של תמונה שאיכויותיה גבוהות מאוד - אבל פשוט

לא מעניינת מבחינת רעיון.

אולי אם היית מתעסק קצת פחות עם חשיפות וצמצמים היה לך זמן לעוד אלמנטים...

במקרה של ג'רמי המצב שונה, שם איכות התמונה נמוכה יותר והצילום נראה כמו עצירה בצד הדרך (או צד השביל), שליפת מצלמה וצילום.

אמנם תמונה לא רעה בכלל, אבל לא כזו שמציעה איכות בלתי מתפשרת מחד, או רעיון מעניין וייחודי מאידך.

כמובן שזו דעתי בלבד שמוצעת כביקורת בונה. אני גולש ככל הגולשים :roll:

פורסם

בחרתי ביגואר האמת היה דיי קשה לבחור כי התמונות הם לא מה שציפיתי כי כולם פרסמו תמונות דיי משעממות.

ואתם יודעים למה הם היו משעממות, כי מה שאתם מנהלי קארספורום רציתם זה נוף יפה בפוזה ואם אפשר אז לדחוס בו מכונית.

לדעתי צוות מגזין אוטו עשו עבודה מצויינת בבחירת התמונות, תודה רבה לכם (גם על העיתון המצויין).

פורסם

חבל. שהמקום הזה, מבחינתי עדיין בגדר שמורה מוטורית-תרבותית, יהפוך להעתק רב משתתפים של פורומים אחרים. השמצות הדדיות וריבים מיותרים היו לכולנו בפורום אחד. רמת שיח נמוכה באחר ופלצנות דוחה בנוסף. מה עוד צריך? ראבאק, נכון להיום זה כנראה המקום הטוב ביותר ברשת לשוחח על מה שכולנו אוהבים, וצריך לשמור עליו כזה. תקשורת ברמת ה"מי בכלל יכול להתייחס לכזו תמונה מחורבנת" אינה קשורה לביקורת, ואני משוכנע ששניכם מודעים לכך שאינה תורמת דבר לצלם. בוא נראה אתכם מעבירים ביקורת בונה על כל תמונה ותמונה. לסגור או לפתוח צמצם, מהירות גבוהה יותר או פחות, משחקי רגישות ורעיונות קומפוזיציה, עדשות שונות ותמיכה בפלש, תריס אחורי וקדמי, בראקטינג ופאנינג, דפיוזרים ובלנדות, השד יודע מה. אבל "גם אחותי יכולה לצלם טוב מזה?". ביקורת סגנון "זה לא חוכמה וגם אני יכול" היא לכל הפחות לא לעניין.

אבל הכי חשוב, ואני ממש מתפלא שזה לא מובן, שבסופו של דבר הכל עניין של סגנון. ואני כבר לא מדבר על היכולת להיות נדיב בעת ניצחון, וצנוע ומפרגן בהפסד - אפשר לחשוב במה מדובר... - כי זה בטח מובן מאליו. ועוד קטנה לג'רמי. גילוי נאות על כך שלקחת חלק בתחרות. לא זכור לי שראיתי כזה.

חוץ מזה, באמת קחו הכל בפרופורציה. חג שמח

פורסם
בחרתי ביגואר האמת היה דיי קשה לבחור כי התמונות הם לא מה שציפיתי כי כולם פרסמו תמונות דיי משעממות.

ואתם יודעים למה הם היו משעממות, כי מה שאתם מנהלי קארספורום רציתם זה נוף יפה בפוזה ואם אפשר אז לדחוס בו מכונית.

לדעתי צוות מגזין אוטו עשו עבודה מצויינת בבחירת התמונות, תודה רבה לכם (גם על העיתון המצויין).

מר עלי G ה"יקר". אמנם זה ערב חג, ואני מיד יוצא לפקקים של לפני הסדר, אבל אני חייב להגיב על מה שכתבת.

תסביר לי בבקשה, איך לעזאזל אתה בכלל מעז לתת ביקורת על תמונות של אנשים אחרים? לא זכור לי שאתה אפילו העלית תמונה לתחרות - איך אתה לא מתבייש?

התמונות משעממות אותך? מעניין את קצה הז** שלנו. ברצינות. ו"אנחנו מנהלי קארספורום" רצינו, ועדיין רוצים, תחרותיות, איכות צילום ובעיקר - כיף. הנוף מעניין את התחת שלי, ומצדי תצלם תמונה של הונטיל של הדייהו שלך, או מה שזה לא יהיה, העיקר שתהיה יפה.

וכאן גם לא המקום להתחנף לצוות "אוטו" (מה הקשר לעזאזל?).

חג שמח לכולם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חבל. שהמקום הזה, מבחינתי עדיין בגדר שמורה מוטורית-תרבותית, יהפוך להעתק רב משתתפים של פורומים אחרים. השמצות הדדיות וריבים מיותרים היו לכולנו בפורום אחד. רמת שיח נמוכה באחר ופלצנות דוחה בנוסף. מה עוד צריך? ראבאק, נכון להיום זה כנראה המקום הטוב ביותר ברשת לשוחח על מה שכולנו אוהבים, וצריך לשמור עליו כזה. תקשורת ברמת ה"מי בכלל יכול להתייחס לכזו תמונה מחורבנת" אינה קשורה לביקורת, ואני משוכנע ששניכם מודעים לכך שאינה תורמת דבר לצלם. בוא נראה אתכם מעבירים ביקורת בונה על כל תמונה ותמונה. לסגור או לפתוח צמצם, מהירות גבוהה יותר או פחות, משחקי רגישות ורעיונות קומפוזיציה, עדשות שונות ותמיכה בפלש, תריס אחורי וקדמי, בראקטינג ופאנינג, דפיוזרים ובלנדות, השד יודע מה. אבל "גם אחותי יכולה לצלם טוב מזה?". ביקורת סגנון "זה לא חוכמה וגם אני יכול" היא לכל הפחות לא לעניין.

אבל הכי חשוב, ואני ממש מתפלא שזה לא מובן, שבסופו של דבר הכל עניין של סגנון. ואני כבר לא מדבר על היכולת להיות נדיב בעת ניצחון, וצנוע ומפרגן בהפסד - אפשר לחשוב במה מדובר... - כי זה בטח מובן מאליו. ועוד קטנה לג'רמי. גילוי נאות על כך שלקחת חלק בתחרות. לא זכור לי שראיתי כזה.

הלל ורועי, אתם מאכזבים אותי.

חשבתי ששניכם מכירים אותי טוב יותר מאשר לחשוב שאני מעביר ביקורת מכיוון שהתמונה שלי לא נכנסה לרשימת המובילים.

נכון, צירפתי לתחרות תמונה מהיותר מוצלחות שיצאו לי (לדעתי). כמו שכבר כתבתי, אני צלם חובב אבל גם זה בקושי, והחומרה שלי (קאנון S30) רחוקה מלהיות מה שחובב אמיתי לוקח איתו לשטח.

לאור חלק מהתמונות המצויינות שהוצגו בתחרות לא היו לי כל ציפיות להיות בין הזוכים, וזה בוודאי לא המניע לביקורת שלי.

אגב רועי, הביקור במצוק היה יזום ולא מזדמן, חיכיתי שם לא מעט זמן עד שהשמש הגיעה לזוית ולתאורה המתאימה, ואני אשמח לדעת למה התכוונת ב'איכות נמוכה'. האם הכוונה לרזולוציה? אני פשוט הקטנתי את גודל ואיכות התמונה על מנת להעלות אותה לתחרות, מכיוון שהובהר שמתעלמים מעניין האיכות, והזוכים יתבקשו להעביר את התמונה באיכותה המקורית במידה ויזכו.

לגבי ביקורת - בגלרית התחרות היה מקום לתגובות לתמונות. אני הגבתי שם בכמה מקומות עם ביקורת בונה שהיתה לי לגבי כמה תמונות. חבל שרוב התגובות האחרות הסתכמו בדברים בסגנון "וויי איזה תמונה פגז!"

ולסיום לגבי התהייה שלך, רועי, על איפה הגולשים האחרים ש tommy g טוען שחושבים כמוהו וכמוני.

הם מעדיפים כנראה לשתוק מאשר להכנס לעימות על גבי הפורום עם דמויות מכובדות ומוכרות כהלל פוסק וכמוך. אני בטוח שגם אתה זוכר ימים בהם לא היית מעז לפתוח את הפה מול הודעה של פרומצ'נקו או מישהו אחר.

ולסיום באמת - הלל, גם אני חושב שהפורום כאן מצויין. אחרת לא הייתי מבקר כאן קבוע, אבל דיונים סביב התמונות הנבחרות לתחרות הצילום הם לגיטימיים לחלוטין ואפילו מעניינים. הם לא פוגעים בפורום בשום דרך לדעתי.

אני לא ראיתי כאן השמצות.

הלוואי ויכולתי להעביר ביקורת בונה מקצועית ברמה שאתה יכול על כל תמונה ותמונה.

לצערי אין לי את הידע המתאים, ולכן הביקורת שלי הסתכמה במה שאני יודע.

קח לדוגמה את צילום הסופרמוטו בזינוק.

לי זה נראה כמו תמונה ברדקיסטית. עם קצת יותר תשומת לב והשקעה ניתן היה להביא פריים שבו צד ימין יהיה נקי מאופנועים באופן ש"מוביל" את הרוכבים לצד ימין. ניתן היה ליצור מיקוד על אופנוע אחד בתוך בליל של מריחות צבע. ניתן היה לצלם מזוית קצת פחות שגרתית (כל תמונה שצולמה ממצב של עמידה רגילה כבר נמצאת בחסרון אצלי) לא היה בתמונה הזאת שום דבר מיוחד. זה סתם פאנינג ברגע הזינוק, וגם הפאנינג הזה לא היה בדיוק במהירות הנכונה. ו...כן. ברור לי שלצלם היו רק 2 או 3 הזדמנויות באותו יום לנסות את השוט הזה.

אני בספק אם אני הייתי יכול לצלם טוב יותר, אבל לדעתי ראוי לפי רוח התחרות שהזוכה יהיה מישהו שכן מסוגל לצלם משהו טוב יותר, ובינתיים תוצאות ההצבעה מסכימות איתי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קראתי את כל השרשור ולא ראיתי הודעה אחת שמחזקת את מה שאתה טוען שהולך כאן. בייחוד לא אלו של ג'רמי ושל Tommy G (?). אלא אם כן מחקו הודעות.

ביקורת בונה בהודעות שלהם דווקא כן ראיתי. כל הויכוחים צצו על סמך ההשערה הזו שלך לפי מה שאני רואה. וחבל, זה מה שגורר ויכוחים ופלצנויות שמורידים רמה אם כבר.

שוב, אם היו הודעות אחרות שנמחקו ואליהן התייחסת - לוקח את הדברים חזרה.

בכל מקרה - בהצלחה למתמודדים

פורסם

קח לדוגמה את צילום הסופרמוטו בזינוק.

לי זה נראה כמו תמונה ברדקיסטית. עם קצת יותר תשומת לב והשקעה ניתן היה להביא פריים שבו צד ימין יהיה נקי מאופנועים באופן ש"מוביל" את הרוכבים לצד ימין. ניתן היה ליצור מיקוד על אופנוע אחד בתוך בליל של מריחות צבע. ניתן היה לצלם מזוית קצת פחות שגרתית (כל תמונה שצולמה ממצב של עמידה רגילה כבר נמצאת בחסרון אצלי) לא היה בתמונה הזאת שום דבר מיוחד. זה סתם פאנינג ברגע הזינוק, וגם הפאנינג הזה לא היה בדיוק במהירות הנכונה. ו...כן. ברור לי שלצלם היו רק 2 או 3 הזדמנויות באותו יום לנסות את השוט הזה.

אני בספק אם אני הייתי יכול לצלם טוב יותר, אבל לדעתי ראוי לפי רוח התחרות שהזוכה יהיה מישהו שכן מסוגל לצלם משהו טוב יותר, ובינתיים תוצאות ההצבעה מסכימות איתי.

ג'רמי,

מתברר שעל טעם ועל ריח באמת קשה להתווכח.

כמו שאתה יודע, במרוצת משהו כמו 16 שנים יצא לי לבחור אלפי תמונות לשימוש בכתבות בעיתון, לבדוק דרך לופה עשרות אלפי צילומים, להתעמק בצילומים מזרימי-ריר בעיתונות זרה וגם לצלם לא מעט בעצמי.

אני יכול לומר לך, כעורך בעל נסיון וכקורא בעל נסיון רב עוד יותר, שצילום הסופרמוטו המדובר הוא אחד מצילומי האקשן-מירוצים הטובים ביותר שיצא לי לראות: דווקא בגלל הטשטוש, בגלל הבלגן, בגלל האופנועים שנכנסים לפריים בצד אחד ויוצאים בצד שני. זה צילום שמעביר אווירה, אקשן. בחרתי בו למקום ראשון, בלי להסס בכלל - זאת למרות שידעתי, בודאות, שזה היה צילום מקרי לחלוטין. אני מכיר את כל סט התצלומים של אותו צלם מאותו אירוע, ואף אחד מהם לא מתקרב בכלל לרמת התצלו םהזה. זה תצלום של "פוקס", שיצא באופן אקראי - אבל מה שאותי ענין זה מבחן התוצאה: האם הייתי משתמש בו בדבל-ספרד כדי להעביר את האקשן של מירוץ. התשובה שלי היא "כן" רבתי. ולכן, למרות שזה לא תצלום שיצא כך בגלל תכנון, שימוש חכם בעדשה ומבזק או הקפדה על צמצם ומהירות תריס, הוא מספר אחד בשבילי. התוצאה עושה את העבודה וזה הקריטריון בשבילי, לא עד כמה הצלם התאמץ.

בלי שום קשר, גם אני סבור שהודעתך המקורית לא היתה לענין - כי היא פגעה בצלמים של אותן תמונות, שלא לצורך. הרי לך דוגמה למה שאני מגדיר כביקורת עניינית, על הצילום שלך מאולגה: ביקשת "זוית לא שגרתית"? שמת לב מאיזה גובה צילמת את האופנוע שלך? הקומפוזיציה לוקה בחסר כי הייתי מצפה לראות את האופנוע משקיף למרחקים - צילום מזוית נמוכה יותר היה גם את האופק ואת וקצת שמיים לפריים. האופנוע קרוב מדי לצד שמאל של הפריים (הוינקר כמעט נוגע). התאורה ישירה מדי על האופנוע והתוצאה "שטוחה" ולא מעניינת. עדיין, אגב, התמונה שלך היתה בין ה-20 שדירגתי, אבל לא במקום גבוה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

תודה על התגובה העניינית שלך. בהחלט עזרת לי להבין את השיקולים המקצועיים שלכם.

ותודה גם על הביקורת על הצילום שלי.

לפי מה שאתה אומר, בעצם היה לי סיכוי יותר טוב לזכות אם הייתי מציג את התמונה הזאת כמועמדת? :wink:

114-1410s.jpg

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמיה....

מבלי להכנס לכל מה שהלך כאן בשרשור...

השדון ישמח לראות את ג'רמי מוציא תמונה כמו התמונה

של הסופרים. השדון נותן לג'רמי מצלמה לבחירתו, 2 עונות

של מירוצי סופר מוטו ובלבד שיוציא תמונה כזו...

הרי כל אחד יכול לעשות פאנינג כזה, לא ?

תמונה מדהימה. נקודה.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

בכל מקרה ולמי שלא שם לב, לא ביקשנו שתיתנו את ההערות שלכם, את אלו היה אפשר לתת לכל תמונה בגלריית התחרות.

ביקשנו שתבחרו את מה שהכי נראה לכם, לא מסובך.

אם כל אחד יתחיל לזמר פה על קומפוזיציות של אור ועצמים, זה ייראה ההפך המוחלט ממה רצינו.

האנשים שבחרו את התמונות מבינים בנושא הזה "קצת" יותר מכל אחד אחר כאן .

ולנסיך, מחקתי את ההודעה שלך כי זה סתם ביקורת מיותרת והורסת , מצחיק שאתה קוטל תמונות של אנשים בעוד אתה לא הטרחת את עצמך לצלם תמונה אחת.

פורסם

אני בחרתי בתמונה עם היגואר, לא צריך להיות מבין בצילום כדי לראות שהתמונה הזאת פשוט מדהימה, ובקשר לויכוח שלכם הוא נראה לי סתמי השופטים כבר בחרו ואין מה לעשות (למרות שיש צדק עם דבריו של גרמי והיו תמנוות שלדעתי היו צריכות להיכנס לכאן אבל לא נכנסו).

פורסם

בחרתי ביגואר ביער. הייתה לי התלבטות בינה לבין hitanrun אבל למרות שאני אוהב אופנועים והתמונה יפה לא יכולתי להתעלם מהתמונה המחושבת והיפה של יגואר ביער

פורסם

בחרתי ב - מי גאל אותנו ממצרים? . :)

לפי דעתי תמונה מדהימה , במיוחד שיש גם סדר מסויים בתמונה (סדר המכוניות שחונות\נוסעות אחת אחרי השנייה) .

דבר אחד רק מעניין אותי במיוחד , איך נוצר הפס הורוד (שעושה את התמונה עוד יותר יפה) ?

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם
בחרתי ב - מי גאל אותנו ממצרים? . :)

לפי דעתי תמונה מדהימה , במיוחד שיש גם סדר מסויים בתמונה (סדר המכוניות שחונות\נוסעות אחת אחרי השנייה) .

דבר אחד רק מעניין אותי במיוחד , איך נוצר הפס הורוד (שעושה את התמונה עוד יותר יפה) ?

מכונית עברה בזמן הצילום, וכתוצאה מהחשיפה הארוכה הפנס האחורי של המכונית יצר את האפקט.

172

• תוכן חדש...