Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פיאט פונטו ספייס שנת 2003.

אני כבר מתתת להרכיב בה מערכת!

בינתיים בדקתי קצת באינטרנט, וחשבתי על אלה:

אחוריים - pioneer tsa6993, ארבע מאות ושישים וואט כל אחד.

קדמיים - pioneer tsg1642r, מאה ושמונים וואט כל אחד.

רדיו דיסק - pioneer deh2150ub.

סאב וופר - pioneer tsw307d4, אלף מאתיים וואט.

כמו שאתם רואים, חסר לי מגבר.

איזה מגבר אני צריך לקנות? כמה וואט אני צריך לכל המערכת הזאת? תקציב זו לא ממש בעיה, איזו חברה ממש מומלצת ואמינה?

תודה רבה, אני ממש צריך את העזרה הזאת, נדפק לי כבר השכל, ותגידו לי אם סתם בחרתי רמקולים ועשיתי שטויות של חובבן :D

פורסם

חוץ מהרדיו דיסק ( מכשיר פשוט והתחלתי )- כל השאר אתה יכול לזרוק לפח.

הרמקולים והסאבים של פיוניר לא איכותיים ( לפחות בארץ, כי בחו"ל הסיפור שונה ), ולא שווים את הכסף.

בוא תגיד לנו מה התקציב שלך לכל המערכת, האם כולל התקנה או לא , איזה סוגי מוזיקה אתה שומע לרוב ?

מציע לך לוותר על האחוריים, כי ברכב כמו שלך ( ובדרך כלל בכל מערכת עם סאב ) העוצמה של הסאב פשוט תבלע אותם- ככה שרמקולים אחוריים הם סתם בזבוז כסף, כי מה שחשוב הוא הבמה הקדמית.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

לפי מה שכתבת ולפי הלוגיקה, אתה צריך מגבר של Pioneer... :-D

ועכשיו ברצינות, למה אתה נעול על החברה הזאת?

תיתן תקציב שאתה מוכן להשקיע, ותערוך חיפוש בפורום על חלקים מומלצים.

פורסם

^^^פיוניר אחלה חברה שבעולם!!^^^

2000-2500גג? תנסו לא לגמור לי את כל התקציב.. שלא יכלול מגבר, כי אני כנראה מביא בחינם איכשהו, אני רק צריך את הפרטים על המגבר. דגם, וואט וכו'..

על הרמקולים האחוריים של פיוניר אני די נעול.. הם מצויינים, ניסיון, חברים, משפחה.

תודה!

עוד שאלה, חייב סאב? יענו אי אפשר להינות גם בלי סאב? (ברור שעם סאב תהנה יותר חחח..)

כי אתה אומר שהסאב יבלע את הרמקולים האחוריים, ואני לא מחפש את זה, אני רוצה רמקולים מאחורה, הרי זה בערך מה שיפיק את מירב הצלילים באוטו!

אגב, אני שומע רק אלקטרו-האוס.

פורסם

רדיו דיסק- פיוניר 4050, עולה כ- 600 ש"ח.

קומפוננט- מורל טמפו, עולה כ- 500 ש"ח.

סאב- קיקר C12 עולה כ- 500 ש"ח עם תיבה.

נשארו לך עוד כ- 900 ש"ח.

שוב אני אומר- לפיוניר אין רמקולים איכותיים בארץ ( ורוב הפורום יסכים איתי ), ובמחיר שלהם תוכל להביא רמקולים איכותיים יותר של JBL או של MOREL, אבל אם אתה מרוצה מהם ואומר שהם מצויינים- אז תרכוש אותם.

מירב הצלילים אתה אמור להרגיש מקומפוננט קדמי וסאב, אחוריים הם בזבוז ( ובמיוחד של פיוניר ).

עם סאב אתה תרגיש הרבה יותר באס עמוק יותר, סאב עדיף בהרבה על רמקול רגיל מבחינת הבאס.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

קודם כל, אני מעריך את זה מאוד שאתה עוזר לי ומייעץ :)

יחד עם הסאב, עדיין, לא שווה לקנות רמקולים אחוריים? JBL, MOREL, PIONEER, משהו??? אני נורא רוצה אחוריים!!

רדיו דיסק, למה דווקא את הדגם שנתת לי? רק אם תוכל בבקשה להסביר מה טוב בו ממה שאני נתתי, אני אשמח :D בכל זאת, הוא רק מנגן דיסק.. חחחחח

הקיקר שנתת לי, 300 וואט זה לא קצת מדי? :D או שזה ההספק שמתאים לבימבה שלי?

קומפוננט, רצוי JBL או MOREL?

פורסם

אני מניסיון אומר לך - רד מרמקולים אחוריים..

אתה תקנה אותם ולא תשמע אותם אתה תרגיש שהם לא שם, מה שנותן לך את רוב הצלילים

הוא הקומפוננט הקדמי (צלילי מיד וגבוהים - אם אני טועה שמישהו יתקן אותי בבקשה )

באמת, אין לך מה לעשות עם אחוריים זה סתם זריקת כסף לא נורמלית..

סיפור אישי שימחיש לך ככה זה לא מועיל:

נסעתי לא מזמן עם חבר שלי לאוטו מוטור..

יש לו מערכת מהסרטים סבבה? מורל דוטק אוביישן וסאב 1000 וואט ומגבר גם לא זוכר בקיצור משהו רציני ביותר..

עכשיו הנקדוה היא, שאני ישבתי מאחורה וחבר אחר ישב מקדימה ליד החבר בעל המערכת..

ומה שמעתי מאחורה חוץ מבאס שעשה לי מערבולות באוזן? כלום בפיתה..

והוא היה בקושי על רבע עוצמה.. רק שתהיה בעניין כמה תצטער על אחוריים

פורסם

המערכת שרודי הציע לך זאת מערכת שתתאים כי כנראה שגם אני ילך עליה כי גם לי הוא המליץ עליה..

:lol: :lol:

פורסם

מה שאני עדיין לא מבין, שאיך רמקולים כאלה מכוערים, ונראים כל כך כל כך עלובים (הקומפוננט), יכולים להתעלות על העוצמה של הרמקולים האחוריים?????

האחוריים לא יתרמו אפילו לא קצת למוזיקה באוטו?

אני הרי הולך להקשיב ולבצע רק מה שאתם אומרים, אני חסר כל ניסיון בזה.. אבל אני עדיין מתפלא.

אגב, תוכלו בבקשה לתת לי את ה 3-4 חברות הכי טובות למגברים?

פורסם

אין דבר כזה הכי טוב, מה התקציב שלך, בארץ מה שמיובא מבין הטובים הם : AUDISON, ZAPCO, SINFONI TRU, גנסיס, DLS ועוד, הכל שאלה של תקציב.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אני מודע לכך שהמגבר יעלה כ1500 שקל.

לכן אני רוצה שבתקציב הזה, אני אוכל להביא את המגבר הכי טוב בהתאם לתקציב.

תנו לי בבקשה 4-5 חברות מובילות בארץ למגברים, 1000-1200 וואט..

עוד משהו, ותענו לי על זה.

עכשיו תכלס, כמו לכל מערכת נפוצה בארץ, שאתם שומעים מכונית עוברת וכולה קופצת ממוזיקה, ככה גם הסאב וופר הזה והקומפוננט יעשו?

כדאי להוסיף עוד קומפוננט בדלתות מאחורה?

פורסם

מגברים טובים וזולים יש לjbl שאין מה ליפול איתם, קצת יותר זול יש mac audio אבל הם כבר יותר שנויים במחלוקת...

זה הנפוצים יותר.

ואל תתיחס לערך של ה"וואט" הוא לא אומר כלום - לא במגברים ולא ברמקולים. יש ערך שנקרא וואט RMS הוא כבר אומר יותר.

אתה צריך לקנות מגבר, סאב וקומפוננט שמתאימים מבחינת הRMS פחות או יותר..

בקשר לאחוריים - קודם כל הם פשוט נשמעים חרא ולא מתקרבים לאיכות של קומפוננט.

בקשר לאיך שהם נראים - להפיך.. חברה כמו פיוניר תעשה לך רמקול נוצץ ומעוצב שנשמע כמו צנון, כי זה מה שהם מסוגלים. חברה רצינית תעשה לך רמקול שחור ומשעמם, אבל שתשמע אותו... רמקול לא צריך להראות טוב.

דבר שני האחוריים כל כך רחוקים ממך באוטו שאתה בקושי שומע אותם לעומת הקומפוננט שנמצא לידך, כמו שכתבו לך פה תנסה לשבת מאחורה באוטו עם סאב ורמקולים קדמיים בלבד ותראה מה אתה שומע.. רק באס תשמע. אז אותו דבר רק הפוך, מקדימה לא תשמע את האחוריים.

עוד חסרון של רמקולים אחוריים זה שבמקרים מסוימים הדפיקה של הסאב מזיזה אותם תוך כדי נגינה ויוצא עיוותים מעצבנים.

ועוד חסרון שנתקלתי בו אצלי זה שהמגש האחורי הרעיש בגלל המשקל של הרמקולים שהרכיב בעל האוטו הקודם והסאב שהרעיד אותו, ועכשיו שהעפתי את הרמקולים המגש יושב בשקט מוחלט.

קומפוננט בדלתות מאחורה - אין שום צורך מאותם סיבות.

אתה רוצה שמי שישב מאחורה ישמע גם? אז אולי כבר יהיה צריך להוסיף איזה רמקול קטן מאחורה. וזה יהרוס קצת לקדימה.

אם אתה רוצה שרק הנהג ומי שלידו ישמעו טוב אז אתה צריך רק קומפוננט וסאב, לא שום דבר יותר מזה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תודה רבה לכולכם, באמת, אתם ממש עזרתם, הכנסתם לי אולי 99% מהידע שכרגע יש לי

Liorwohl, Rudy, מעריך מאוד את העזרה שלכם.

שיהיה המשך יום נעים!

אגב, בחנות שאני בודק כרגע את הסאבים, יש שני דגמים שונים.

אחד 800 וואט-kicker cvr12, והשני 300 וואט-Kicker c12.

מי מבין שניהם עדיף לאוטו הספציפי שלי? יש הבדל של 150 שקל בסך הכל בין השניים.

פורסם

אם אתה אחד שאוהב באס חזק ומפוצץ תיקח את הCVR12 ואם לא אז אין לך מה לעשות איתו,

המלצה שלי לגביי אחוריים (יש לי גם פיאט פונטו אז אני קצת אובייקטיבי) אחוריים יתאימו לך רק אם אתה אחד כזה שרוצה שלא רק אתה תשמע אלה כל העולם ישמע איתך ביחד יענו פוזה (שזה לא דבר רע אני לא שולל את זה כל אחד קונה מערכת מהסיבות שלו) אבל אם אתה רוצה איכות תקח רק קדמיים, אתה מוזמן לשמוע אצלי באוטו ואחרי שירד לך דם מהאוזניים תגיד לי מה אתה חושב,ותיקח בחשבון שאם אתה לוקח אחוריים זה מקפיץ לך את המחיר של כל העסק כי אז אתה תצתרך שתיי מגברים, המלצה שלי :

רדיו דיסק : http://www.ninja-polo.com/index.php/pioneer-dehp4050ub-1.html

קומפוננט :http://www.ninja-polo.com/index.php/morel-tempo-6.html

סאב :http://www.ninja-polo.com/index.php/kicker-cvr-13.html

מגבר:http://www.ninja-polo.com/index.php/jbl-gto1004.html

תיבה לסאב אם אין לך כח לבנות (מומלץ לבנות לפי דרישות יצרן) http://www.ninja-polo.com/index.php/next-12.html

תראה אם המחיר שיצא מתאים לך, לפי דעתי אתה תיהיה מרוצה עד הגג מהמערכת הזאת.

דרך אגב אני לא מפרסם של נינג'ה או משהו כזה פשוט הם יצאו הכי זולים בחיפוש של זאפ בהכל תבדקו את זה :)

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

• תוכן חדש...