Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה גיליתי שיש לי שמן ברדיאטור ואמרו לי שהלך ראש מנוע. לאחר בדיקה עם כמה אנשים הבנתי שלפעמים שעושים ראש מנוע זה לא תמיד מצליח ויש הרבה בעיות עם זה. אני לא יודע עד כמה זה נכון אבל עקב זה שקלתי להביא כבר מנוע מייבוא.

מה אתם אומרים? לעשות ראש מנוע או לקנות כבר מנוע חדש?

המנוע הוא 1600

פורסם

היי,

עדיף לך לרכוש מנוע מייבוא, בארץ לא יודעים לשפץ ראשים לי היה ניסיון מר עם העניין כך שלפי דעתי אם תקח מנוע חדש מייבוא אתה יכול להיות רגוע יותר, כמובן שהעניין הכספי הוא כבר שלך ...

פורסם

ראש מנוע יסודי טוב ומקצועי יכול להגיע לאיזור ה2500-3000 שקל. מנוע מייבוא סביב 5500 -6000 שקל ..

לגבי העדיפות .אם אתה עושה את זה במוסך בעל שם שעובד לפי ספר רכב ונותן לך גם אחריות נאותה בוא נגיד 3 חודשים שכוללת עבודה +חלקים אני הייתי הולך על שיפוץ לך תדע מה יגיע לך מייבוא .עוד דבר אתה חייב לוודאות שאכן מדובר באוברול ראש מנוע ולא באוברול כללי.אם תבצע אוברול ראש מנוע ובכלל צריך כללי .שפכחת סתם כסף.תבדוק את זה טוב !

פורסם

מה זאת אומרת אתה לא יודע מה תקבל מהייבוא? מה הוא קונה בשוק? ראשית כל זה מנוע חדש, שנית יש עליו אחריות ושלישית את משווה סגירה של המפעל לעומת סגירה של מוסך בארץ?

פורסם

מנוע מיבוא אינו מנוע חדש , המנועים אשר מיבאים הינם מנועים מפירוק בחו"ל לכן קניית מנוע מפירוק בחו"ל או בארץ זה בעצם קניית חתול בשק .

חסרים פרטים נוספים על הרכב : היסטוריית טיפולים , כמה הרכב עבר וכמובן איך נוצר המצב שנפרץ אטם ראש .

פורסם

אני התכוונתי בדיוק למה שיבגני כתב ...אני מחזק את המילים שלו.אגב המנוע מייבוא הוא לא חדש שכח מי זה! אלווי שהיה חדש אתמול בבוקר הייתי מחליף מנוע אם היה חדש !.

לפי דעתי כל ההתלהבות מיבוא ואני ממש חייב שתתקנו אותי אם אני טועה !.כל הקטע בייבוא זה מי ששיפץ את המנוע עבד לפי ספר רכב .ובעל הרכב שמימנו פירקו את המנוע ידע להתייחס יותר יפה למנוע זה אומר מים ירוקים ולא מי ברז החלפת הילוכים בזמן טיפולים בזמן.

עוד משהו קטן לגבי האחריות 3 חודשים אחריות זה לא ביג דיל בכלל !!! מיבחינתי זה לא אומר כלום! ו3 חודשים 95 אחוז מהמוסכים יתנו לך !

פורסם
לאחרונה גיליתי שיש לי שמן ברדיאטור ואמרו לי שהלך ראש מנוע. לאחר בדיקה עם כמה אנשים הבנתי שלפעמים שעושים ראש מנוע זה לא תמיד מצליח ויש הרבה בעיות עם זה. אני לא יודע עד כמה זה נכון אבל עקב זה שקלתי להביא כבר מנוע מייבוא.

מה אתם אומרים? לעשות ראש מנוע או לקנות כבר מנוע חדש?

המנוע הוא 1600

האם זה בן אדם אחד בדק וקבע שהלך ראש מנוע או שהיית אצל מספר מכונאים שבדקו יסודית שהלך ראש מנוע.

אל תמהר לחרוץ את גורל המנוע שלך על חוות דעת בודדת. מניסיוני עם המזדות האלה תופעה של שמן ברדיאטור בד"כ לא נובעת מראש מנוע אלה מגורמים אחרים כגון:

1. קולר של השמן מנוע סדוק ומעביר שמן למים. הפתרון החלפתו ואם לא מוצאים אז בינתיים מבטלים אותו.

2. סדק בקולר של הגיר האוטומט (שהוא חלק מהרדיאטור עצמו). הפתרון החלפת רדיאטור.

פורסם

תשובה לשאלתך

תלוי מאוד בן כמה המנוע עד 100.000 כדאי לעשות רק ראוש (במוסך טוב כמובן )

מעל אני היית מתחיל לחשוב על מנוע מיובא וזה בגלל שלרוב המנועים ההלה עם קילומטרז נמוך. וכן כל יבואן יודע בדיוק כמה עשה הרכה לפני שפורק

לרוב גם המוסכניק יכול לדעת .

ולעצם ההחלפה נכון שהחלפה תפתור לך את הביעה אבל יכול להיות שגם החלפת מקרר שמן יכולה לפתור את הבעיה .

וזה עולה בערך כולל ניקוי 400 עד 500 ש"ח .

ויש עוד כמה דברים לבדוק לפני .

אם המנוע היתחמם וכתוצאה מזה יש את מעבר המים לשמן אז כדאי מאוד לרכוש המונע ולהחליף מעוד כמה סיבות .

בהצלחה

אורי

פורסם
בארץ לא יודעים לשפץ ראשים לי היה ניסיון מר עם העניין...

ועל סמך זה שהיה לך נסיון מר עם העניין החלטת שבארץ לא יודעים לשפץ ראשים?! תגיד אתה מקשיב לעצמך?

פורסם

תארת תופעה אחת בלבד של שמן במערכת קירור ועל סמך זה להחליט אם לשפץ ראש או להחליף מנוע ?!

אם החסרת נתוני בדיקות נוספות שנעשו , אנא העלה אותן . אם אכן זה הממצא היחיד , לא הייתי ממהר לשפץ ראש ולא להחליף מנוע , יש לבצע מספר בדיקות נוספות לפני קבלת החלטה (בדיקת דליפה מהצילינדרים , וידוא כי אין מדובר בשמן גיר שאז הכיוון שונה לחלוטין , בדיקת שמן מנוע ושמן גיר ועוד).

אם אכן יש מעבר של שמן המנוע למערכת הקירור , לדעתי יש להוריד ראש , להשלים את הבדיקות הרלוונטיות למנוע ורק אחרי שמצבו ברור להחליט על פתרון - הדברים תלויים זה בזה .

אם הגעת לנקודה בה יש תשובות לשאלות הנ"ל , יש לקחת בחשבון כמעט את כל השיקולים שנאמרו פה לפני - הם נכונים .

אגב , המנוע עבר התחממות יתר אי פעם ?

אשמח לסייע .

צביקה .

פורסם

אם אכן יש מעבר של שמן המנוע למערכת הקירור , לדעתי יש להוריד ראש , להשלים את הבדיקות הרלוונטיות למנוע ורק אחרי שמצבו ברור להחליט על פתרון - הדברים תלויים זה בזה .

אם הגעת לנקודה בה יש תשובות לשאלות הנ"ל , יש לקחת בחשבון כמעט את כל השיקולים שנאמרו פה לפני - הם נכונים .

אגב , המנוע עבר התחממות יתר אי פעם ?

אשמח לסייע .

צביקה .

זאת אומרת אם הבנתי נכון שצילנדר אחד לא יעבוד בשביל לראות אם משם הבעיה באמת?

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד.

יש פה כמה אנשים שמזרזרים קישקושים שלא קשורים אחד לשני, זה פשוט לא יאומן.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

• תוכן חדש...