Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

באופן קבוע אני מכניס נתונים לקובץ צריכת דלק שהכנתי. לאחרונה חשבתי לשכלל אותו מעט ולהוסיף נתונים סטטיסטיים לגבי צריכת הדלק.

אני מעוניין להוסיף חישוב אוטומטי של צריכת הדלק המשוקללת. הנוסחה צריכה להראות כך:

(ליטרים שנכנסו X ממוצע ק"מ\ל') + (ליטרים שנכנסו X ממוצע ק"מ\ל') + .......

סך הליטרים שנצרכו עד היום

מישהו יודע מה השם שלה או איך לבנות אותה ככה שתתפוס את כל הנתונים ולא רק של שורה בודדת?

מנסיונות שעשיתי האקסל לא מוכן להתייחס לתאים שיש בהם כבר נוסחה רשומה (עמודה C, חישוב ממוצע הק"מ\ל').

אני מצרף את הקובץ. אשמח אם מישהו יוכל לערוך אותו ולהעלות חזרה לפורום.

כמובן שכל מי שמעוניין להשתמש בקובץ הזה מוזמן לעשות זאת בשמחה :wink:

תודה וחג שמח!

איתמר.

צריכת דלק.zip

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בטח עשית עמודה של כמה ק"מ עשית מתדלוק אחד למשנהו.

אם תסכום אותה תקבל כמה ק"מ סה"כ עשית

תסכום גם את העמודה כמה ליטרים מילאת

תחלק את סך הק"מ בסך הליטרים וקיבלת

זה תופס אם אתה עושה גיליון אחד לכל שנה, אחרתיש לך אינספור תדלוקים (עד שתחליף רכב...)

אני עשיתי גיליון לכל שנה ואני מתדלק את הרכב כל 3 שבועות - חודש, כלומר 12-17 פעמים בשנה.

אז בשורה 19 עשיתי נוסחה של סכום של העמודות של הליטרים והק"מ.

מקווה שעזרתי

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

תודה, אבל מה שאתם מציעים לא נותן לי צריכת דלק משוקללת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בשביל צריכת דלק משוקללת אתה צריך לסכום את סה"כ הקילומטראז' שעברת בתקופה הזו ולחלק אותם לסה"כ הליטרים שמילאת.

פורסם

לא, צריכת דלק משוקללת מחושבת לפי הנוסחה שהכנסתי בהודעה הראשונה שלי. צרפתי דוגמה.

משוקלל.JPG

פורסם

לצד סך כל הליטרים שנצרכו עד היום תוסיף שדה נוסף - סך נסועה עד היום שיהיה סיכום של הק"מ

ואז תחלק את סך הק"מ בסך הליטרים

זו צריכת הדלק המשוקללת

פורסם

איתמר,

בבקשה.. כמה שינויים בוצעו בקובץ.

1. על מנת להסתיר את כל השגיאות של חילוק ב0, וכדי לבצע את החישוב על כל העמודות (כי אחרת לא מתקבל ערך..) השתמשתי בפונקציה IF של אקסל, כך שבדקתי האם המכנה (התא המבוקש בעמודה B) שווה ל0. אם כן, התא המיועד בעמודה C נשאר ריק, אחרת הוא מתעדכן בערך המבוקש.

2. לגבי הממוצע המשוקלל, השתמשתי בפונקציה SUMPRODUCT שבעצם מבצעת את הפעולה שאתה מבקש על המונה, ואת זה חלקתי בתא J7 שמכיל את סה"כ הליטרים.

מקווה שזה מה שהתכוונת אליו.

חוץ מזה, שכבר אמצתי את הקובץ לעצמי :)

צריכת דלק.zip

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

הקדמתי אותך ב2 דקות ;)

טוב, לפחות הפתרון מאומת..

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

כנראה שזה היה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי.

איך אומרת אחת המרצות שלנו: "מאז שנכנסתם לאוניברסיטה הפסקתם לחשוב פשוט!" :wink:

תודה לכולם, גם לאלה שעזרו בה"פ.

איתמר.

• תוכן חדש...