Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי ומתוך נסיון שלי אישי אם המכס בנמל אני מדגיש רק המכס בנמל לא הנבלות מיד אליהו.

מי אלה מיד אליהו?

דני

הקרבה למפגש ביד אליהו מקרית, מדובר על מכס דואר חבילות שיושב ביד אליהו אם אני זוכר נכון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלת תם:

נניח שאני קונה רכב אספנות מבעליו ובארץ ולאחר מכן מתגלה שהבעלים שממנו קניתי הביא את הרכב ו"טיפל" במסמכים על מנת לשלם פחות מכס ומיסים אחרים.

האם אני, כאדם שקנה ממנו את הרכב בתום לב (ובמחיר השוק) נמצא באיזשהי בעיה? האם יכולים להחרים לי את הרכב למרות שאין לי כל קשר לעבריות שנעשו בזמן ייבוא הרכב?

אין הכוונה לייבוא רכב על שמי בעזרת סוחר / סוכן, אלא קניה רגילה של רכב אספנות בארץ מאדם פרטי שייבא את הרכב מספר שנים קודם וכבר מותר לו למכור את הרכב הלאה.

תודה

פורסם
במידה והבחור שנתפס הוא אכן חבר מועדון החמש

אז כנראה שלא כל חבריך שומרים על המדיניות והצביון שרשמת .

אמנם אני לא חבר מועדון החמש אבל בתקופה האחרונה יש יותר מדי פרשיות שליליות של חברי מועדון החמש

והדבר הזה פוגע בייתר בעלי התחביב.

ואתה יודע יותר טוב ממני שבמדינה הזו יותר קל להרוס מאשר לבנות משהו , ומה שקורה זה שהכל מתחיל להתפורר בחוץ .

דודי שלום.

בלשון המעטה, מאד לא נח לי עם הבחורים שנתפסו ועם מה שעשו.

אך עדיין, כל אחד צריך לעשות חשבון נפש, וגם לראות את ההתנהלות הכללית:

• האם קומץ אנשים שעושים מעשה לא ראוי - מטילים רפש על כלל החברים? איני סבור כך.
  • האם מרבית מייבאי הרכב, כמו גם האזרחים החוזרים מטיול בחו"ל עם טובין מעבר לסכום הפטור ממכס, אינם מנסים לעבור במסלול הירוק? בהחלט כן.
  • האם לא קרה גם לך/לי/לנו? קצת? לעיתים רחוקות? משהו? בהחלט כן.
  • האם אין לחלק מאיתנו תגובה קיצונית מידי למעשה בעיקר כאשר כתוב בידיעה מסויימת שמדובר בחברי מועדון החמש? בהחלט!
  • האם המועדון יכול לעשות משהו בפועל כנגד חבריו מעבר להודעת הגינוי והצהרת כוונות? לא.
  • כאשר אתה מסתכל לעצמך בעיניים, האם היית עונה תשובות אחרות מאשר עניתי, לכל אותן שאלות שלעיל?

אז אנא, בואו נהנה מהתחביב ולא נחפש להדליק אש בכל רגע.

אין מה לדאוג - אחרים עושים זאת במקומנו...

יום טוב

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
דודי

מדובר בשניים חשודים מתוך 750

תעשה את החשבון לבד.

בני (כאדם פרטי)

סוג של הומור קוסמי, חשודים ממועדון החמש באים תמיד בזוגות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדעתי הכותרת (ציטוט מדברי אבי נוף ) כמו גם התנהלות מועדון ה5 שגויים !

בחצי השנה האחרונה יש לא מעט שרשורים בעיניין שימוש לא נאות בחוק האספנות כמו :

* עברות מכס

* שימוש ברכב אספנות לצרכי עבודה ׁׁ

* נסיעה בשעות אסורות.

העמדה הבולטת של כמה מחברי הפורום לרבות דברי מועדון ה5 היא שאין מה לעשות עבריינים יהיו תמיד ולא מתפקידנו לאכוף את החוק. לדעתי זו איסטרטגיה שגויה. גם בציבור וגם אצל המחוקק התופעות השליליות נקלטות...והתגברות המודעות

לנושא האספנות רק מעצימה את העוצמה השלילית...בצורה כזו או אחרת זה יתנקם בנו האספנים (והשרשור הזה

בעצם נפתח כהוכחה לכך).

הצעתי:

הגופים המייצגים את השמירה על חוק האספנות יחשבו ויצאו בהמלצות למחוקק על החמרה בחוק האספנות.

כמוכן יסייעו הגופים באופן יותר פעיל לאכיפה.

כדוגמאות

* שינוי תקנות כך שרכב מיובא יוכל להמכר רק אחרי 10 שנים (מוריד כדאיות לסוחרים )

* השעייה ביטול חברות במועדונים למואשמים מורשעים בעברות חמורות

(תוספת עריכה- אני לא חבר מועדון כל שהוא...אני לא זקוק למלח להוצאת מרירות...ואין לי שימחה לאיד על נבואה שהתגשמה )

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
שאלת תם:

נניח שאני קונה רכב אספנות מבעליו ובארץ ולאחר מכן מתגלה שהבעלים שממנו קניתי הביא את הרכב ו"טיפל" במסמכים על מנת לשלם פחות מכס ומיסים אחרים.

האם אני, כאדם שקנה ממנו את הרכב בתום לב (ובמחיר השוק) נמצא באיזשהי בעיה? האם יכולים להחרים לי את הרכב למרות שאין לי כל קשר לעבריות שנעשו בזמן ייבוא הרכב?

אין הכוונה לייבוא רכב על שמי בעזרת סוחר / סוכן, אלא קניה רגילה של רכב אספנות בארץ מאדם פרטי שייבא את הרכב מספר שנים קודם וכבר מותר לו למכור את הרכב הלאה.

תודה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%A7

פחות או יותר אמור לתת לך כיוון לנקודת המבט בנושא, אין תשובה מוחלטת בעיקר עניין נסיבתי (ועובדתי כמובן)

פורסם
לדעתי הכותרת (ציטוט מדברי אבי נוף ) כמו גם התנהלות מועדון ה5 שגויים !

בחצי השנה האחרונה יש לא מעט שרשורים בעיניין שימוש לא נאות בחוק האספנות כמו :

* עברות מכס

* שימוש ברכב אספנות לצרכי עבודה ׁׁ

* נסיעה בשעות אסורות.

העמדה הבולטת של כמה מחברי הפורום לרבות דברי מועדון ה5 היא שאין מה לעשות עבריינים יהיו תמיד ולא מתפקידנו לאכוף את החוק. לדעתי זו איסטרטגיה שגויה. גם בציבור וגם אצל המחוקק התופעות השליליות נקלטות...והתגברות המודעות

לנושא האספנות רק מעצימה את העוצמה השלילית...בצורה כזו או אחרת זה יתנקם בנו האספנים (והשרשור הזה

בעצם נפתח כהוכחה לכך).

הצעתי:

הגופים המייצגים את השמירה על חוק האספנות יחשבו ויצאו בהמלצות למחוקק על החמרה בחוק האספנות.

כמוכן יסייעו הגופים באופן יותר פעיל לאכיפה.

כדוגמאות

* שינוי תקנות כך שרכב מיובא יוכל להמכר רק אחרי 10 שנים (מוריד כדאיות לסוחרים )

* השעייה ביטול חברות במועדונים למואשמים מורשעים בעברות חמורות

(תוספת עריכה- אני לא חבר מועדון כל שהוא...אני לא זקוק למלח להוצאת מרירות...ואין לי שימחה לאיד על נבואה שהתגשמה )

היי יוסי,

לא ברור לי מה קשורה הכותרת - לציטוט כלשהו שמופיע בשמי ...

אנא, אם אתה משתמש בשמי - צטט את מה שאמרתי בנדון. לא ברור לי ההקשר שעשית.

עכ"פ, מהו הציטוט הלכה למעשה.

לגבי הצעותיך, הגם כי נראה לי שההצעה השניה ראויה לגוף המכבד את עצמו, ויש לשקול אותה בחיוב, עדיין כאן קיימות מספר שאלות:

האם נקיא מקרבנו כל מורשע בעבירה כלשהי?

האם כנגד מי שמורשע בבימש"פ בעבירה חמורה מנושא השרשור, אך אינה קשורה לנושא הרכבים, לא יינקטו צעדי הרחקה?

האם אנו מועדון חברים או גוף שיפוטי?

או אולי אנו חלק ממערכת ההוצל"פ?

האם כבר החלטנו בעניין אשמתם של שני החברים עליהם פורסם לאחרונה? חזקת החפות נעלמה לה?

תודה ויום טוב,

אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

היי אבי

הקשר די ברור. אתה וגם דובר מועדון ה5 אומרים בעצם אנחנו נגד התופעות השליליות אבל אין מה לדאוג....

אני לא רק טוען שיש מה לדאוג ויש מה לעשות אלא שתחזיות שלי מלפני כחצי שנה על כך שימאס לשלטונות

ויכבידו את ידם...הולכות ומתגשמות.

פורסם
אני לא רק טוען שיש מה לדאוג ויש מה לעשות .

מה ניתן לעשות מול אדם שמחליט ביום בהיר אחד להעלים מס?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
היי אבי

הקשר די ברור. אתה וגם דובר מועדון ה5 אומרים בעצם אנחנו נגד התופעות השליליות אבל אין מה לדאוג....

אני לא רק טוען שיש מה לדאוג ויש מה לעשות אלא שתחזיות שלי מלפני כחצי שנה על כך שימאס לשלטונות

ויכבידו את ידם...הולכות ומתגשמות.

כאשר אתה מביא דברים בשמי, תן ציטוט. בעצם לא תוכל כי מעולם לא הקלתי ראש. אני רק מתקומם שכמה "נשמות טובות" קושרות אוטומטית את מועדון החמש. התגובה שלי כדובר בתחילת השירשור הזה מדברת בעד עצמה, גם בהקשר הרצינות שבה אנחנו מתיחסים לעניין.

לא אצפה ממך להתנצלות על המשפט הראשון שכתבת ביחס לאבי ולי. אבל להבא אנא דייק בדבריך

בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אבי ובני אין לי בעייה להתנצל אני אפילו מתנצל על מה שלא אמרתי (כמו "להקל ראש" )

אבל לא אני כתבתי כאן אין מה לדאוג

וחבל שהדיון מתרדד למריבה אישית במקום לחפש דרך/דרכים למיזעור נזקים לאספנים.

פורסם
דודי שלום.

בלשון המעטה, מאד לא נח לי עם הבחורים שנתפסו ועם מה שעשו.

אך עדיין, כל אחד צריך לעשות חשבון נפש, וגם לראות את ההתנהלות הכללית:

• האם קומץ אנשים שעושים מעשה לא ראוי - מטילים רפש על כלל החברים? איני סבור כך. - היית חושב כך לו היה מדובר, למשל בקהל של בית"ר ירושלים?

• האם מרבית מייבאי הרכב, כמו גם האזרחים החוזרים מטיול בחו"ל עם טובין מעבר לסכום הפטור ממכס, אינם מנסים לעבור במסלול הירוק? בהחלט כן. - טיעון דמגוגי במקצת.

• האם לא קרה גם לך/לי/לנו? קצת? לעיתים רחוקות? משהו? בהחלט כן. המשך של אותו טיעון, באותו אופן אני יכול לשאול מה עם לעבור את המהירות המותרת בכביש מהיר [100 קמ"ש] - האם תנועה שזורמת במהירות של 120 קמ"ש מכשירה את אלה שנתפסים במהירות של 190? לפי ההגיון שלך כן.

• האם אין לחלק מאיתנו תגובה קיצונית מידי למעשה בעיקר כאשר כתוב בידיעה מסויימת שמדובר בחברי מועדון החמש? בהחלט!
  • האם המועדון יכול לעשות משהו בפועל כנגד חבריו מעבר להודעת הגינוי והצהרת כוונות? לא.
  • כאשר אתה מסתכל לעצמך בעיניים, האם היית עונה תשובות אחרות מאשר עניתי, לכל אותן שאלות שלעיל?

אז אנא, בואו נהנה מהתחביב ולא נחפש להדליק אש בכל רגע.

אין מה לדאוג - אחרים עושים זאת במקומנו...

יום טוב

אבי.

היי אבי

התגובות לדברים שלך באדום.

נראה שאין הפנמה מעשית של מי שכבר יש בידיו רכב אספנות למעשים האלה ולנזק שכאלה פרשות עושות.

אפשר להמשיך לטמון את הראש בחול ולומר - זה קומץ, בדיוק כמו הטיעונים שעלו בדיונים על שימוש ברכב אספנות מעבר לשעות המותרות או לצרכי עבודה \ מקלט כלכלי

אבל יש פה פספוס קריטי של הנקודה - רכבי אספנות נהנים מהטבות מפליגות בהמון מקומות, אחד מהם - היה עד לא מזמן תחום היבוא של רכבי האספנות - ובמסגרתו יכלו אנשים מהיישוב, כאלה שאין באמתחתם הכנסה מטורפת, לגשת אל מעבר לים ולייבא עבור עצמם רכב ישן ומתוק שעורר בהם נוסטלגיה.

כניסה של שחקנים משמעותיים, בעלי כוח, ובעלי חוצפה ויכולת לנצל את הפרצה שהיתה - משנה את כללי המשחק.

ואם עד כה יבוא רכב אספנות היה תחום שאדם ממוצע מין היישוב יכול לו בקלות, הרי שעתה - אפשר לומר כמעט בוודאות שהאפשרות הזו לא קיימת.

בראיה הזו - הטענות שלך למעלה נשמעות לי קצת כמו התחמקות מלהתמודד עם הבעיה.

ותוספת ל-ל'

למי שיום אחד מחליט להעלים מס לא ניתן לעשות הרבה, כן ניתן להביע שאט נפש, ולהרחיקו קבל עם ועדה - מאיזה גוף שעוסק בתחום האספנות - בעיקר כדי ליצור את הרושם והאווירה בה אין שום קשר בין מי שפועל באופן הזה לבין מי שאוהב את תחום רכבי האספנות.

הרי בסופו של דבר הכל מדרדר לכדי תדמית, לובי, ונראות ציבורית.

אפשר להזניח את הנושאים האלה - אבל באותו אופן הדבר יקבל ביטוי אצל מקבלי ההחלטות.

רון.

-כל זה נכתב מנקודת מבט של מי שאינו חבר במועדון החמש,אלא של מי שהתכוון בשנתיים הקרובות לייבא לעצמו רכב אספנות, ווכעת נאלץ לשקול את צעדיו בעקבות המצב המחפיר אליו הדרדר תחום ייבוא רכבי האספנות על ידי אנשים שאין להם שום ענין מלבד בתחום מלבד הענין המסחרי -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%A7

פחות או יותר אמור לתת לך כיוון לנקודת המבט בנושא, אין תשובה מוחלטת בעיקר עניין נסיבתי (ועובדתי כמובן)

כיוון אולי כן, תשובה לא, מאחר והתנאי של "והמכירה הייתה במהלך הרגיל של עסקיו" לא מתקיימת ברוב המקרים. בדוגמא שנתתי, איני קונה את הרכב מסוחר רכב אלא מאדם פרטי (שיכול להיות בעל כל עיסוק) שהחליט למכור את רכב האספנות שלו, כמו שכל אדם מוכר רכב פרטי.

אם נתייחס ספציפית לדוגמא לאדם שבגללו נפתח השירשור הזה, גם כאן התנאי הזה לא מתקיים כי זה לא עיסוקו.

תודה

פורסם

היחידים אבל אני מדגיש היחידים שהיו ממש בסדר אם חישוב המכס של רכבי אספנות היו אנשי המכס.

הינו מסיעים אותם לנמל הם היו בודקים כללית את הרכבים וחיבו מכס בצורה הוגנת ומכובדת ואני מדגיש שהם היו אוהדים של מועדון החמש!

בברכה בני ל.

מה שנכון, נכון.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...