Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה

היום אני נוסע באיזה כביש מפותל וואלה כביש בנז*נה שאני מאוד אוהב (קצר כזה אבל טוב!)

אז אני לוקח סיבובים בהדיקות כזה....

סיבוב ראשון הדוק משו פחדדד היה יפה... שליטה מלאה....

(כשאני עושה ת'כביש הזה אז פה ושם החלקות יפות כאלה זריקות תחת וכל זה משו בטעם טוב עם שליטה מלאה....)

עכשיו אני בסיבוב ימינה.. האוטו במגבלות שלו אין האחיזה על סף הלא יודע מה אתה ממש רואה שהוא אשקרה הולך לזרוק לך ת'תחת ופשוט להתחרפן.......

הסיבוב בסיומו.... מחזיר הגה.... ופתאום קרה לי הדבר הכיייייייי מפחידד בעולם.... האוטו איבד שליטה!!!!!!! לגמרי!!!!!!!!!!!!! וואי הוא התחיל להחליק מצד לצד....! (פשוט מאוד כמו זריקות תחת בקצב מצד לצד!!!)

עכשיו אני רוצה להבין כמה דברים:

1. איך כאילו מה בדיוק הגורמים העיקריים שהכניסו אותי למצב כזה? כאילו הרכב מצדו נמצה בבלבה ימינה שמאלה פשוט משוגע.. איך הוא מגיע למצב כזה...?

2. בכללי איך יוצאים ממצב כזה?...

3. לגבי קורס נהיגה מתקדמת שמעתי על זה הרבה ועל זה שזה ילמד אותי איך לצאת בדיוק ממצבים כמו שהיה לי היום אבל (!!!) איך הם יכולים לגרום לי/לאוטו להיכנס למצב כזה במגרש???

פורסם
האוטו איבד שליטה!!!!!!! לגמרי!!!!!!!!!!!!!

האוטו לא איבד שליטה ....

אתה איבדת שליטה על האוטו , חשוב שתבין את זה.

פורסם

נכנסנו!!!! נכנסנו!!!

ומה ראינו בהודעה? שלמרות שאתה נהג WRC עם שליטה מלאה בטוב טעם, שוב פעם אתה מקבל אותה בהפוכה כשאתה משתולל על הכביש. בדיוק כמו כאן:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=249465&highlight=#249465

אז מה העצה? תירגע קצת, תלמד את הרכב ואת התגובות שלך, רצוי בקורס מסודר - לפני שתהרוג מישהו עם כל הטוב טעם שלך.

פורסם

למרות שלפי סגנון הכתיבה שלך אני מוכן לשער שלא תבין את כוונתי, אני אסביר לך מה קרה.

1. המצב שתיארת נקרא FISHTAIL (זנב דג? :wink: ) והוא קורה כאשר הרכב נכנס להיגוי יתר לצד אחד אבל אתה מתקן מאוחר מדי. התיקון שלך, מתוקף היותו מאוחר, חייב להיות הרבה יותר חזק מאשר אם היה מגיע בזמן. הוא גורם לכך שהרכב לא חוזר למסלול אלא עף לצד השני (בגלל שלא עצרת את התיקון בזמן), כשזה קורה, הרכב עף לצד השני בכוח גדול פי 2/3 בערך מהכוח שהוא עף לצד הראשון (אם אני זוכר נכון, את החישוב אני לא מכיר) - לכן דבר כזה הוא מסוכן מכיוון שהוא מוביל מהר מאוד לצלחת.

2. איך יוצאים ממצב כזה? לא נכנסים אליו. לפחות לא במהירות גבוהה. בנוסף - קורס נהיגה במשטח החלקה יתן לך את הכלים לדעת איך להגיב. לצערך, בחיים האמיתיים לא תמיד זה עוזר ולפעמים האינסטינקטים השגויים מתגברים...

3. הם יכולים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נכנסנו!!!! נכנסנו!!!

ומה ראינו בהודעה? שלמרות שאתה נהג WRC עם שליטה מלאה בטוב טעם, שוב פעם אתה מקבל אותה בהפוכה כשאתה משתולל על הכביש. בדיוק כמו כאן:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=249465&highlight=#249465

אז מה העצה? תירגע קצת, תלמד את הרכב ואת התגובות שלך, רצוי בקורס מסודר - לפני שתהרוג מישהו עם כל הטוב טעם שלך.

אישפוז, יופי של זכרון :mm_yeah:

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

3. לגבי קורס נהיגה מתקדמת שמעתי על זה הרבה ועל זה שזה ילמד אותי איך לצאת בדיוק ממצבים כמו שהיה לי היום אבל (!!!) איך הם יכולים לגרום לי/לאוטו להיכנס למצב כזה במגרש???

אכן הקורסים האלה נועדו כדי ללמד אותך לצאת ממצבים שעדיף לא להכנס אליהם, עושים את האימונים האלה במגרש החלקה, ונכנסים למצבים האלה בדיוק איך שאתה נכנסת, מהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך, או מגרש חלק, כלומר רטוב וככה הרבה יותר קל להכניס את האוטו למצב של איבוד אחיזה וכו'.

לפני שאתה עושה דברים כאלה בכביש ציבורי כאשר אתה מסכן לא רק את עצמך אלה גם נהגים אחרים חשוב מאוד לדעת לשלוט על האוטו בצורה אופטימלית ומעטים מאוד האנשים האלה, לכן עדיף להמנע בכלל מהדברים האלה במיוחד בכביש ציבורי.

עצה שלי תעבור כזה קורס, למרות המחיר המרתיע, תלמד שם דברים שלא ידעתה על שליטה באוטו :!:

:wink:

פורסם

מה שיכתב להלן לא בא לגרוע ממה שהיה כתוב קודם על הנחיצות בקורס.

ממה שאני מבין - אתה נוהג על הכביש הזה לא פעם ראשונה, ולא פעם ראשונה שאתה מתפרע עליו. אבל - זו הפעם הראשונה שהאוטו יוצא מאיזון.

יכול להיות שפשוט מיכלול המיתלה של האוטו שלך התבלה בדיוק מספיק כדי שתאבד אחיזה איפה שקודם לא היתה מאבד.

חשוב לזכור שלא מספיק קורס על מנת לנהוג כמו נהגי מרוצים - רכבי מרוץ עוברים כיול בדיקה והחלפת מכלולים לפני כל מירוץ ,ולפעמים תוך כדי מרוץ.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם
למרות שלפי סגנון הכתיבה שלך אני מוכן לשער שלא תבין את כוונתי, אני אסביר לך מה קרה.

1. המצב שתיארת נקרא FISHTAIL (זנב דג? :wink: ) והוא קורה כאשר הרכב נכנס להיגוי יתר לצד אחד אבל אתה מתקן מאוחר מדי. התיקון שלך, מתוקף היותו מאוחר, חייב להיות הרבה יותר חזק מאשר אם היה מגיע בזמן. הוא גורם לכך שהרכב לא חוזר למסלול אלא עף לצד השני (בגלל שלא עצרת את התיקון בזמן), כשזה קורה, הרכב עף לצד השני בכוח גדול פי 2/3 בערך מהכוח שהוא עף לצד הראשון (אם אני זוכר נכון, את החישוב אני לא מכיר) - לכן דבר כזה הוא מסוכן מכיוון שהוא מוביל מהר מאוד לצלחת.

2. איך יוצאים ממצב כזה? לא נכנסים אליו. לפחות לא במהירות גבוהה. בנוסף - קורס נהיגה במשטח החלקה יתן לך את הכלים לדעת איך להגיב. לצערך, בחיים האמיתיים לא תמיד זה עוזר ולפעמים האינסטינקטים השגויים מתגברים...

3. הם יכולים.

רוני

תיקון בנושא "משטח החלקה" -

משטח החלקה לא יעזור בכלום משום שהוא לא משקף תנאי אמת (חלק כמו קרח).

מה שכן יכול לעזור הוא קורס נהיגה מתקדמת, שהמרכיב הרלוונטי במיוחד בשבילך הוא קודם כל הלימוד התאורטי. ממה שכתבת ברור שאינך מבין דבר וחצי דבר בהתנהגות הרכב, בהחלקות ובהבנת התחושות שהרכב מעביר לך.

אחרי שתלמד את הדברים הללו מהצד התאורטי, תוכל לתרגל מצבי החלקה שונים ולשפר את שליטתך ברכב. עם זאת, אל תשלה את עצמך שקורס נהיגה מתקדמת אחד יהפוך אותך מנהג גרוע לנהג מצטיין. הדרך לשם עוד ארוכה.

דני 325 G.

פורסם
תיקון בנושא "משטח החלקה" -

משטח החלקה לא יעזור בכלום משום שהוא לא משקף תנאי אמת (חלק כמו קרח).

הכוונה שלי הייתה, ותקן אותי אם אני טועה, שבמשטח החלקה (או במתקן כמו הסקידקאר שלכם) הוא יוכל לתרגל שליטה במצבים כאלו, שתעזור לו להבין מדוע ה-fishtail קורה ואיך מונעים אותו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
טוב אז ככה

היום אני נוסע באיזה כביש מפותל וואלה כביש בנז*נה שאני מאוד אוהב (קצר כזה אבל טוב!)

אז אני לוקח סיבובים בהדיקות כזה....

סיבוב ראשון הדוק משו פחדדד היה יפה... שליטה מלאה....

(כשאני עושה ת'כביש הזה אז פה ושם החלקות יפות כאלה זריקות תחת וכל זה משו בטעם טוב עם שליטה מלאה....)

עכשיו אני בסיבוב ימינה.. האוטו במגבלות שלו אין האחיזה על סף הלא יודע מה אתה ממש רואה שהוא אשקרה הולך לזרוק לך ת'תחת ופשוט להתחרפן.......

הסיבוב בסיומו.... מחזיר הגה.... ופתאום קרה לי הדבר הכיייייייי מפחידד בעולם.... האוטו איבד שליטה!!!!!!! לגמרי!!!!!!!!!!!!! וואי הוא התחיל להחליק מצד לצד....! (פשוט מאוד כמו זריקות תחת בקצב מצד לצד!!!)

עכשיו אני רוצה להבין כמה דברים:

1. איך כאילו מה בדיוק הגורמים העיקריים שהכניסו אותי למצב כזה? כאילו הרכב מצדו נמצה בבלבה ימינה שמאלה פשוט משוגע.. איך הוא מגיע למצב כזה...?

2. בכללי איך יוצאים ממצב כזה?...

אם הייתה לוקח מנטוס אז לא הייתה נכנס ואו צריך לצאת מהמצב הזה :roll: (מצמץ שלאחר התגובות כאן לא חושב שהוא צריך להוסיף עוד פנינים).

• תוכן חדש...