Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני עד 15K לצעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב עד 15K ש"ח. אני יודע שהתקציב לא גבוה במיוחד, אבל זה מה שיש כרגע. מאוד הייתי רוצה רכב "מעניין", משהו כמו אלפא רומאו או לנצ'יה. אני לא מבין גדול ברכב, ולכן השאלה שלי היא האם אני מכניס ראש בריא למיטה חולה. כלומר, האם הסוג הזה של הרכבים בעייתי מבחינה מכנית ? אני רואה הרבה אלפא רומיאו שמתומחרות בין 6.5K ל10K כמו זו:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1378100

הייתי שמח לשמוע את הדעה של חברי הפורום. תודה מראש...

פורסם

אני אישית לא ממליץ על המכוניות האלה בעיקר בגלל השנתון שאתה תצליח להביא אותן. הן מכוניות שצריך לדעת להחזיק ואם אתה לא מכיר אותן אז אני ממליץ לא לגעת בהן. הטיפולים של אלפא רומאו הם לא פשוטים ואין הרבה מוסכים שיודעים לתקן את הרכב הזה כמו צריך. גם לנצ'יה רכב שלא תמצא כמעט על הכבישים ויש לזה סיבה.

אם אתה רוצה משהו קצת יותר מעניין מאשר המכוניות הסטנדרטיות תנסה למצוא את הגירסאות היותר מיוחדות של הרכבים שהם כן סטנדרטיים לדוגמא גולף GTI אני בטוח שיש איזה כמה כאלה מתחילת שנות ה-90 שהן מכוניות נחמדות ויחסית אמינות אבל שוב אתה צריך לדעת מה אתה מחפש ולהבין שהתחזוקה השוטפת של המכוניות האלה היא בד"כ יותר יקרה.

אם אתה רוצה יש לך את האופציה של רכב סאלון יוקרתי יחסית משנתון ישן. המכוניות האלה בד"כ מחזיקות יותר טוב מהמכוניות הסטנדרטיות (שוב, תלוי איך טיפלו בהן) אבל אני לדוגמא רכשתי אאודי 80 שנת 94 עם מנוע 2000 שהיה יד ראשונה ועם 133 אלף קילומטר. זה דברים נדירים ייחסית אבל צריך לדעת לחפש. יש לך גם את BMW סידרה 3 שהן מוצלחות מתחילת שנות ה-90 שיתאימו לתקציב שלך.

אם אתה בכל זאת תחשוב שוב ותרצה ללכת על מכוניות סטנדרטיות אז המלצת הפורום היא בד"כ פיאט פונטו שאני מאמין אתה יכול למצוא קרוב לשנתון 2000 במחיר הזה.

בהצלחה.....

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה. אאודי 80 נשמעת מעניין מאוד. הצלחתי למצוא את זו:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1358831

ולמרבה המזל היא גם מאיזור המגורים שלי. היא נראית שמורה יחסית לפי התמונות. מה אתם חושבים ? יש מחלות ילדות ? בעיות נפוצות שכדאי לבדוק ?

שאלה נוספת היא האם אני לא "אקרע" מבחינת דלק ? האם שווה לקחת את הרכב גם עם ריג'קטים ולהשקיע עוד כמה אלפים על "יישור קו" ?

פורסם

בעיקר אמינות, נוחות אחזקה, וחסכנות. חשוב לי שהרכב יהיה מרווח (אני בחור גדול) ונוח. כמובן שגם יופי הוא פרמטר...

פורסם

תשמע אני עם האאודי 80 כבר משהו כמו 7 חודשים. בזמן הזה גם עשיתי לה טסט ללא בעיות. זה רכב גדול אז אם אתה מחפש מרווח זה יותר מרווח מהמאזדות 3 של היום. יותר בסגנון של מרווח של מאזדה 6 ואפילו קצת יותר. אמינות אני יכול להגיד לך שאחרי יישור קו שעשיתי לרכב בכ-3000 שקלים הוא עשה לי רק בעייה חשמלית אחת קטנה שהצריכה החלפת ידית אורות (עלה כ-400 ש"ח כולל עבודה) וחוץ מזה אין שום דבר חריג. צריך רק לדעת לטפל ברכב כמו שצריך.

מחלות של הרכב הזה הוא התחממות מנוע אז תבדוק שהרדיאטור עובד כמו שצריך ושהוא נכנס לפעולה ישר כשאתה מדליק מזגן. אני הייתי ממליץ לך יותר על האאודי 80 הידנית כי היא יותר חזקה קצת אבל זה כבר לשיקולך.

תלך לבדוק את האוטו ותיסע בו. האוטו הזה הוא לא אוטו ספורטיבי ואין לו ביצועים זה אוטו ממש טוב לנסיעה רגועה...הצריכת דלק של הידני היא 1:11 בתוך העיר ו-1:13 מחוץ לעיר. האוטומט צורך קצת יותר אבל לא בהפרשים גדולים מדי. בהצלחה.

פורסם

זה נהדר, מכיוון שבדיוק חיפשתי רכב ידני.

סלח לי על הבורות, אבל איך אני בודק שהרדיאטור עובד כאשר אני מדליק את המזגן ? האם מבטים במחט הטמפרטורה פה ושם יספיקו ?

במידה והרדיאטור לא נכנס לפעולה כשאני מדליק את המזגן, במה כרוך התיקון ? כמה בערך הוא יעלה ?

פורסם

אתה מרים מכסה מנוע ויש בחלק שהכי קרוב אליך גוף קירור עם מאוורר זה הרדיאטור. אם המאוורר פועל אז הרדיאטור פועל.

אני לא בטוח לגבי המחיר אבל לדעתי זה נע בין 700-1000 ש"ח כולל עבודה. אגב לא תמיד המד טמפרטורה מספר את האמת יכול להיות שהוא לא תקין או שהחיישן חום מנוע לא תקין.

פורסם

הבנתי. שאלה אחרונה לי אלייך... הסטיגמות אומרות שרכבים גרמניים מאוד יקרים לתחזוקה. האם האמירה תופסת גם לגבי האאודי 80 ?

פורסם

בשנים האלה החלקים לא כל כך יקרים. בטח שלא יותר מהונדה או טויוטה של אותן שנים. ובקיצור תמצא מוסך אמין (לא מוסך מרכזי ששוחט) שמבין ברכבים האלה ואתה תראה שהמחירים לא נוראיים. בינתיים לא היו לי חלקים יקרים להחליף...

• תוכן חדש...