Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אין שום בעיית מגעים (אצלי מעל שנה)

כמובן קיים גם שלט, אם אתה נוהג מהמושב האחורי :-P

מתחדשת*

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תתנהג למכשיר בעדינות ותלטף אותו כל בוקר הוא ישאר נאמן .

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
עולם ומלואו.

צריך להיות לך לפחות כיוון של משהו ששמעת ואהבת, כי כל חברה נשמעת קצת שונה, וכל סט באותה חברה נשמע קצת שונה מסט אחר של החברה.

אבגדה

מתחדשת*

פורסם

כל אחד יכול להגיד תקנה מה שאהבתה לשמוע אותו,אבל אולי שאני ישמע משהו אחר אני יאהב יותר?רשמתי כמה כיוונים שחשבתי עליהם,השאלה אם מומלץ לשמוע על עוד כמה חברות שאולי ישמעו לי טוב,בשביל זה אני מתייעץ פה:roll:

פורסם

שי - בוא נתחיל עם זה שבחרת ללכת על שני סטים בעלי אופי צליל שונה לחלוטין, איך אתה מצפה שמישהו יוכל להמליץ לך על סט אחד שכמעט לא מוכר (RAINBOW) כשהוא בכלל לא יודע מה אתה רוצה מעצמך ולא ציינת איזה סאונד אתה אוהב לשמוע, בתקציב שלך לך על המורל בלי לחשוב על זה פעמיים מהסיבה הפשוטה - אי אפשר לפספס עם הסטים שלהם, תמיד יהיו סטים שיימעו יותר טוב חלק פחות טוב, ממורל אתה יודע שאתה מקבל תוצאה טובה.

קח בחשבון שכל מגבר שתיקח בתקציב של עד 1000 ש"ח חדש כמה סביר שהוא יהיה יישמע עדיין כמו מגבר של 1000 ש"ח, פתח את פורום יד2 של אודיו תחפש מגבר בתקציב של עד 1500 ש"ח (תמיד אפשר להתמקח ולמתוח טיפה תקציב) ותראה איזה אופציות יש לך בכלל, אחרי זה תבוא לשאול שאלות מבין מה שהמלצת לך על מה שאתה ממליץ לכולם הJBL.

קח עצה ידידותית - אל תמהר לקנות כלום ואל תמהר לעשות כלום לפני שאתה מגבש דעה, יש משפט חמוד שאומר שהחיפזון מהשטן.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אוקי,קצת סדר להבנה כללית:

אני כל יום חוקר את עניין הרכיבים שאני הולך להביא,במשך 4 חודשים,אז להגיד שאני ממהר בטח שלא יהיה נכון,4 חודשים למערכת בינונית נחשב המון זמן,ויש לי סבלנות של עוד חודשיים אפילו,עברתי בארבעה חודשים האלו המון והתלבטתי אין ספור פעמים,יש מוכרים שניסו לשגע אותי עם שמיעה של סטים לא מוכרים,והתרחקתי מהם מהר מאוד.

אני ממליץ לכולם על ה JBL כי בתקציב של 1000 שקל הוא המומלץ ביותר בפורום,מה לעשות שלא כולם עמוק יותר בתחום הזה, ומחפשים את התמורה הטובה ביותר למחיר ואין בכוונתם להתחיל לגבש דעות ולהבין יותר בנשא,אז לאנשים כאלה נהוג לתת משהו שהם יהיו מרוצים ממנו כך או כך.זה לא שאני מבין גדול אבל אם בא אליי בן אדם ואומר לי יש לי 1000 שקל תמליץ לי על מגבר אני מרשה לעצמי להגיד לו ישר בלי לחשוב הרבה GTO1004,למרות שבתקציב הזה יש עוד כמה מתחרים שראויים להיכלל ברשימה.

למתוח את התקציב אני בטח שלא יכול.אני מחושב על השקל ומתחתי אותו מעל ומעבר,התחלתי ב2000 שקל והגעתי ל4000 כדי לא להתחרט ולשדרג בעתיד,לא ניראה לי שהגיוני להגיד לי תביא מגבר ב1500 שקל,במיוחד לא מיד שנייה.

בנוגע לסטים שאני מתלבט בינהם-נכון האופי של הצלילים שלהם שונה לחלוטין ולא בטוח שכל אחד מהם יספק אותי,אבל החלטתי לתת צ'אנס לחברות טובות שיודעות לייצר רמקול כמו שצריך,אני לא רוצה לקפוץ כמו כל אחד ישר על ההמלצה "תיקנה מורל" כי אני לא הולך אחריי מה שאומרים לי עם פעמון על הצוואר כמו איזה כבשה,מי שיחליט איזה קומפוננט לרכוש יהיו האוזניים שלי,מגבר קצת לבדוק לכן אני מבקש המלצות ואני מדגיש זאת כי גם המלצה היא בגדר הצלמה בלבד ולא בטוח שאת הדגם הספציפי שהמלצתם אני יקנה,לפעמים יש גם שיקולים אחרים (בעיקר כספיים).אני מעוניין לשמוע כל סט אפשרי בתקציב שעומד לרשותי,כמו כן אתה טועה ודווקא כן ציינתי מה אני אוהב לשמוע,אעשה זאת שוב:40% שחורה,40% מזרחית,20% כל השאר שנישמע טוב לאוזן-האוסים טראנסים שירים של מסיבות וכל דבר שהאוזן אוהבת.

נ.ב תודה רבה על התגובה!

פורסם

אני חושב שהרץ ישמע לך טוב.

גם קלארוס (אם תמצא במחיר טוב)

שבת הבאה יש מפגש, תקבל שם תשובות לכל השאלות שלך (אלו שצריך לשמוע את התשובה בשבילן :-P)

מתחדשת*

פורסם

קשה לי להאמין שאני ימצא קלארוס בתקציב שברשותי,תוכל לפרט למה דווקא הרץ ישמע לי טוב?

בנוגע למיפגש הסיכוי שאגיע נורא קטן,אני ינסה לעשות מאמצים.

פורסם

אוקי הבנתי,דווקא הרוב אמרו לי שהרץ מתאימים לאלקטרונית יותר,אבל לא משנה,עדיף להאזין מה יש לסט הזה להציע ואני יעשה זאת כניראה סוף השבוע.

פורסם

בנוגע לסטים שאני מתלבט בינהם-נכון האופי של הצלילים שלהם שונה לחלוטין ולא בטוח שכל אחד מהם יספק אותי,אבל החלטתי לתת צ'אנס לחברות טובות שיודעות לייצר רמקול כמו שצריך,אני לא רוצה לקפוץ כמו כל אחד ישר על ההמלצה "תיקנה מורל" כי אני לא הולך אחריי מה שאומרים לי עם פעמון על הצוואר כמו איזה כבשה,מי שיחליט איזה קומפוננט לרכוש יהיו האוזניים שלי,מגבר קצת לבדוק לכן אני מבקש המלצות ואני מדגיש זאת כי גם המלצה היא בגדר הצלמה בלבד ולא בטוח שאת הדגם הספציפי שהמלצתם אני יקנה,לפעמים יש גם שיקולים אחרים (בעיקר כספיים).אני מעוניין לשמוע כל סט אפשרי בתקציב שעומד לרשותי,כמו כן אתה טועה ודווקא כן ציינתי מה אני אוהב לשמוע,אעשה זאת שוב:40% שחורה,40% מזרחית,20% כל השאר שנישמע טוב לאוזן-האוסים טראנסים שירים של מסיבות וכל דבר שהאוזן אוהבת.

נ.ב תודה רבה על התגובה!

אתה יודע משהו, יחסית לאחד שיושב פה כל היום וממליץ על המורלים ולא שיש לי בעיה איתם הם אחלה סטים שבעולם, אתה בעצמך לא מוכן לקנות אותם וטוען שהם מתאימים ל"עדר" כהגדרתך, אולי במקום להמליץ עלייהם תחפש סטים חדשים להמליץ עלייהם באותו התקציב כדי שאנשים אחרים יוכלו להנות מהם גם כמוך? מה שאתה אומר בעצם זה כולם עדר ואני המנהיג עם זה שאתה ממליץ לאנשים, אני חשוב שההמלצות שלך הם נטו מקריאה בפורום ולא מידע/שמיעה בפועל של הרכיבים.

פורסם

אוקי,מותר לך לחשוב ככה,אתה טועה,שמעתי מורל דוטק מספר פעמיים והסט הזה מעולה למחירו,אבל כיוון שלא שמעתי סטים אחרים בתקציב הזה אני לא מרשה לעצמי לקנות ישר את הדוטק כי אולי אני יתחבר לצלילים של סט אחר יותר.

הסברתי בדיוק למה אני מרשה לעצמי להמליץ לאנשים דווקא מורל,מגבר JBL וכדומה,אני מניח שמי שאומר לי "יש לי תקציב X תמליצו לי על רמקול Y" והוא לא רושם אם יש לו כיוון כמו שאני עשיתי,פשוט מחפש מערכת שהוא יהיה מבסוט ממנה,וכמו שהזכרתה ובזה אתה צודק,עם מורל קשה ליפול לכן לאנשים כאלו שפחות מתעסקים בתחום אפשר להמליץ שיקנו רכיבים עם תמורה טובה למחיר מבלי לשגע אותם "לכו תישמעו" כי יש כאלה שמספיק להם מה שהם רואים מהבית בפורום שהמליצו להם והם יקנו.מצטער שאני לא כזה,אני נותן צ'אנס לכל רכיב שאני הולך לקנות ועובדה שאני כבר מחכה 4 חודשים ואם אני יצטרך אני ימתין עוד.

אני מקווה שהיתי מספיק ברור עכשיו ולא שוב תרשום לי דברים כאלו בלי לנסות להבין את הכוונה,שוב תודה על התגובה.

פורסם

שי אל תיקח את זה בתור ניסיון תקיפה או משהו, מה שאתה ממליץ עליו אלו רכיבים טובים למחיר שלהם ואין כאן צל של ספק בכלל, אבל וכאן האבל הגדול, יש אנשים בפורום שעשו את המדריך ובדקו את התקציבים ואתה יותר נשען על ההמלצות שלהם מאשר על סמך הניסיון שלך, בדיוק כמו הבחור עם האמירה המוזרה - אין סט 3 חלקים של זאפקו, אז יש וזאפקו מוכרים את הרכיבים שלהם בנפרד, כל אחד מגיע בקופסה נפרדת בדומה לרכיבי HIGH END אחרים, שב תלמד את הנושא.

רוצה עוד אופציות לרמקולים בתקציב שלך: HERTZ, IMAGE DYNAMICS, BOSTON את חלקם לא תצליח למצוא לשמוע, את חלקם תשמע, לא חסרות חברות השאלה שכנראה לא הבנת היא איך אתה אוהב את הצליל של הרמקול לא איזה סגנון מוזיקה אתה שומע.

פורסם

דבר ראשון אני לא רואה בתגובות שלך כתקיפה אני דווקא מאוד מאוד מודה לך כי הם עוזרות לי להחליט,פשוט רציתי להבעיר את הנקודה שדווקא בחצי השנה הזאת יצא לי לשמוע כמה סטים שונים ויש בסיס להמלצות וזה לא רק ממה שאומרים פה בפורום,עובדה שבתחילת השרשור שלי הבאתי כמה אפשרויות בניגוד למישהו ששואל "איזה סט קומפוננט הכי כדאי לקחת ב 1000 שקל"? לא שאני מזלזל חס וחלילה במישהו כל אחד והידע שלו!

אני נוסע לשמוע שוב הרץ אנרג'י השבוע כדי "להיזכר" בצלילים אחרי תקופה של חודש שלא התעסקתי עם קומפוננטים כמעט,תאמין לי רק הדלק וכל הנסיעות בשביל הבחירה הם חלק בלתי נפרד מהתקציב,אבל למי איכפת:lol:

כניראה שבאמת לא הבנתי את הכוונה שלך בנוגע לאיך אני אוהב את המוזיקה ורשמתי סגנונות,אז האמת שזה לא משהו שניתן לתאור,אבל אני ינסה בכל זאת:אני אוהב טיפה אגרסביות בסט,כלומר בקטעים שיש הרעדות במוזיקה שחורה בעיקר שידע "לתת בראש",סט שיהיה נעים לאוזן, לשמיעה ארוכה מבלי לצאת מהרכב עם כאבי ראש וצלצולים ומבלי להנמיך את הווליום בגלל צרחות מהרמקול,אני דיי מסתבך לתאר את זה,בוא נגיד שאני לא רוצה סט "כוסית" שידע לנגן הכל נעים וטוב כמו אופרה,שידע קצת להיות חד,לא יותר מדיי,צליל חי ולא בועט באוזניים,שלא יהיה פראייר מבחינת עוצמה ונוחכות,שיהיה פאנצ'י במידת הצורך,חשוב לי בעיקר שאני שומע מזרחית (אני שומע מזרחית פחות מודרנית,מזרחית של פעם,ולפעמים מזרחית של "היום")

זה פחות או יותר התאור שאני יכול לתת על המידבאס,מהטוויטר אני מצפה שיהיה רך ונעים לאוזן,לא צורם ולא מורח צלילים,מדוייק ומפורט.

אני יודע שהצפייה הזאת מסט של 900 שקל ענקית ועצומה בגודלה,אבל הסט שיענה על הכי הרבה דרישות מבחינתי הוא המנצח שלי.

• תוכן חדש...