Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצחיק אותי לראות את הפרסומת המושקעת ל K44, "התוסף שחוסך לך דלק". לא רק שהתוסף הזה לא חוסך דלק, אלא הוא גם די יקר, ככה שגם אם היה חיסכון כלשהו בדלק הוא היה מתקזז מאוד מהר.

למרבה הצער בעולם הרכב אין שום הוקוס פוקוס. לא תוסף, לא מגנט, לא אביזר פלסטיק שעושה "יעני טורבו" ולא צמיג שחוסך דלק.

איתמר.

הם לא נותנים בפרסומת שלהם פתח לתביעות? הרי המוצר הזה לא באמת חוסך דלק, והם משווקים אותו בתור אחד שכן.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיטרואן C4 מגיעה עם מישלין ENERGY, צמיגים מעולים, נסעתי עליהם תקופה ארוכה וזה היה תענוג, במיוחד יחסית לGT שיש לי עכשיו על הרכב (מהליסינג).

אגב, בזמנו בדקתי מה מהחיר של המישלין (ניסיתי לשכנע את הליסינג שאני אוסיף את ההפרש בשביל לקבל את המישלין) וההצעה הכי טובה שקיבלתי (בטלפון) הייתה 780 ש"ח לצמיג 205/55.

פורסם

ה-GT, אאל"ט, הם צמיגים סיניים. תשווה את האנרג'י מול כל צמיג מתוצרת נורמלית ותרגיש הבדל מהותי באחיזת כביש. תענוג הם בטוח לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יש משהו במה שהוא אומר כי לדוגמא,

ראיתי I30 של יונדאי ועם איזה צמיגים לדעתכם היא נעולה?

מכונית שהיצרן שלה רוצה להיות מוביל בין היצרנים ושם

צמיגי הנקוק למכוניותיו למה?-אז תגידו האם היצרנים באמת רוצים

לשים צמיגים איכותיים או לחסוך עוד כסף על גבו של הלקוח?

אם היונדאי היתה מגיעה עם גודיר בריג'טון או יוקוהמה

התנהגות הכביש שלה לא היתה יותר בטיחותית וטובה?

בודאי שכן!-הפתרונים ליצרנים.

ה I30 הייתה מליסינג או בבעלות פרטית? מדבקות, מסגרת לוחית רישוי וכו' מסגירים את הנושא בדרך כלל.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

לפותח השרשור,

אין לך אפשרות לבחור צמיג מהסיבה שכבר הסבירו לך,ליצרן יש הסכמי רכש מסודרים עם יצרניות צמיגים לדגמים מסויימים של צמיגים בהתאם למפרט הרכב (רמת איבזור וכו') וייעוד הרכב (ספורטיבי וכו').

אין סיבה שהיצרן יכין עבורך רכב בודד מתוך פס ייצור על פי דרישותייך,יותר מזה, הוא לא יכול.

ב-90% מהמקרים,כשאתה מוסר את ההזמנה לרכב,הרכב שלך כבר סיים את תהליך הייצור,כלומר יש כבר מוצר מוגמר שמוכן למשלוח.

זו אגב הסיבה לכך שהתקנות של אביזרים לא סטנדרטיים (חיישני חנייה ושות') מבוצעים בהתקנה מקומית ולא אצל היצרן, הרי זה ברור שהיה יותר זול אם היצרן היה עושה את זה.

אם תזמין רכב שיביאו במיוחד עבורך, נניח גרסה ידנית של דגם שמביאים רק את האוטומט, תוכל גם לבחור ג'אנטים, צמיגים. צבע ריפודים, סוג ואיכות מערכת השמע ועוד.

כשאתה קונה בעצם מהמלאי, אתה מקבל את הסטנרד. אגב, אני מניח שבתוספת תשלום (כמעט כמו לקנות צמיגים לבד) היו מחליפים לך את הצמיגים. זה דווקא מקובל כשקונים רכבי שטח. כנ"ל לגבי מערכת המתלים.

הטעות שלך נעוצה בכך שאתה לא מבין שכמו שאתה קונה מהמלאי (מה שנכון),כך גם היצרן, הוא מייצר מתוך מלאי חומרי הגלם שיש לו, בין אם זה צבע ובין אם זה צמיגים.

אם יש ליצרן כרגע רק מלאי של צמיגי קונטיננטל,יתהפך העולם, אתה לא תקבל פירלי.

יותר מזה, אם כרגע היצרן עובד עם 4 דגמים של קונטיננטל ואת הרכב שאתה מזמין מייצרים רק עם קונטיננטל X, הסבירות שתקבל בהזמנה מיוחדת את קונטיננטל Y שואף לאפס,מהסיבה שכבר כתבתי, היצרן לא ישנה רכיב נקודתי במפרט הרכב רק להזמנה ספציפית שלך.

נדיר שיצרן יסכים לספק לפי מפרט מסויים רכב סטנדרטי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מסכים איתך, זה באמת מעצבן שאי אפשר לבחור אבל מה לעשות ככה הרכב מגיע. לפני שקנינו את הררכב לקחתי בחשבון את סוג הצמיגים שהרכב מגיע איתם(קונטיננטל אקו משהו כזה, הצמיג הירוק שלהם) בנסיעת מבחן הרכב היה עם אותם צמיגים וגם נסעתי על עוד רכבים עם הצמיגים האלה, פשוט זוועה הרכב מייצר זוויות גלגול ממש מפחידות בסיבובים שלא צריכים להרגיש אותם. חוץ מזה שלב איבוד האחיזה שלהם מגיע מאוד מהר. אחרי חודשיים החלפתי צמיגים לפירלי. הרכב מרגיש אחר לגמרי. והרכב הוא הדגם המפואר ועדיין הגיע עם צמיגים שבעיניי זולים.

פורסם

TAL-H, אין הרבה קשר בין צמיגים ירוקים לזויות גלגול :?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז למה תענוג?

כמו שכתבתי קודם ההשוואה היא ביחס לGT על אותו הרכב.

ההבדל מבחינתי הוא משמעותי ואם לבצע אנלוגיה קטנה,

על הGT אני מרגיש שאני נוסע על פלסטיק לעומת המישלין שהרגישו גומי-פלסטלינה.

הדוגמא הכי מובהקת שלי היא בכיכר ביציאה מהרחוב שלי, הGT פשוט ממשיכים ישר כאשר המישלין היו נושכים ופונים.

בגשם אין בכלל מה לדבר, הGT לא אוחזים בכלל, זה כבר משחק אצלי לבדוק את הבקרת החלקה.

בשניהם אני בדקתי ובודק לחץ אויר כל שבוע-שבועיים, בGT אפילו ניסיתי לשחק עם לחצי אויר שונים מה שלא עזר.

המישלין יותר שקטים בנסיעה מנהלתית לעומת הGT, אבל נגיד זניח.

בנוסף יש עוד עניין שקשה לי להגדיר, בפניות הדוקות בGT אני מרגיש חוסר ביטחון בעקבות התנהגות בלתי צפויה כאשר במישלין ידעתי בדיוק מתי הוא יחליק טיפה ומתי להכניס את התיקונים שלי.

אפשר אולי להגיד לא מתקשר.

לגביי צריכת דלק, נשמע לי זניח הסיפור של הצמיגים, למשל שיפור הנהיגה יחסוך משמעותית יותר.

ברור שגם אני הייתי הולך על הצמיגים האוחזים לעומת הירוקים, אין מה לעשות בטיחות קודמת.

פורסם
TAL-H, אין הרבה קשר בין צמיגים ירוקים לזויות גלגול :?

אני חושב שזה היה צמיג ירוק, כי היה רשום קונטי אקו וקראתי איפשהו שזה צמיג "ירוק". בכל מקרה, ירוק לא ירוק הצמיג הרגיש ממש גרוע לעומת מה שיש לי עכשיו. הרכב הרבה יותר מתון בסיבובים ואני לא נמרח על הכיסא

פורסם

בעבר הרחוק שקנינו רנו 19 חדשה מהסוכנות, היה ניתן לבחור בין שניי סוגי צמיגים.

ואת זה אני זוכר, סוג אחד היה מישלן והשני אני לא זוכר.

פורסם

אין קשר בין הצמיג לזוויות הגלגול של הרכב.הגלגל (כמעט) תמיד נמצא במאונך לכביש - משמע זווית של 90 מעלות.

זווית הגלגול היא הזווית שבין מרכב הרכב עצמו לכביש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לגבי הוקוס פוקוס- למה אין? לפני 20 שנה רכב משפחתי ממוצע עשה 13 קילומטר לליטר (נניח) היום עושה 15 קילומטר לליטר (שוב, נניח). אתה רוצה לקרוא לזה הוקוס פוקוס? בבקשה. אני מעדיף לקרוא לזה התפתחות טכנולוגית.

לא נכון. למעט במקרים של מנועי דיזל או או הייבריד, משפחתית מודרנית ממוצעת לוגמת ליטר בנזין לכל כ-10-12 ק"מ. אל תשכח שבד בבד עם ההתקדמות בטכנולוגיות הייצור של המנועים, משקל הרכב הלך ועלה כחלק מרגולציות בטיחותיות שונות. כלוב בטיחות, כריות אויר ושאר חבריהם מוסיפים משקל רב, וכידוע משקל = דלק. לכן, למרות השיפור הטכנולוגי, צריכת הדלק נותרה ללא שינוי משמעותי לאורך השנים.

אני חושב שזה היה צמיג ירוק, כי היה רשום קונטי אקו וקראתי איפשהו שזה צמיג "ירוק". בכל מקרה, ירוק לא ירוק הצמיג הרגיש ממש גרוע לעומת מה שיש לי עכשיו. הרכב הרבה יותר מתון בסיבובים ואני לא נמרח על הכיסא

עדיין לא הסברת את הקשר בין זוית גלגול לצמיג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מניסיון של חברים שנבחן על פני תקופה - מישלן אנרג'י באמת חוסך בדלק. מה שכן, זה בהחלט בא על חשבון אחיזת כביש ומכאן בטיחות. פיזיקה פשוטה - פחות חיכוך, פחות דלק.

פיזיקה לא כל-כך פשוטה. למעשה ככל שהחיכוך גבוה יותר אחיזת הכביש טובה יותר ולכן צריכת הדלק יותר נמוכה.

(אני אגב פיזיקאי)

• תוכן חדש...