Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אציין קודם כל שאופי הנהיגה שלי (עירוני ברובו) לא השתנה בחצי שנה האחרונה כלל.

הרכב, הונדה סיוויק 2002 אוט' 1.6 "עשה" כ-12 ק"מ לליטר בנזין.

לפני כחודשיים הרכב עבר טיפול 110 אלף ק"מ - לא היו שום בעיות מיוחדות.

אני ממלא תמיד מיכל מלא של דלק ומאפס מד מרחק זמני - בתדלוק הבא אני מחלק את מס' הקילומטרים (בדר"כ כ-500 ק"מ) בכמות הליטרים שמילאתי באותו תדלוק (בדר"כ כ-42 ליטר) וכאמור הממוצע העירוני שלי הוא כ-12 ק"מ/ל'.

לא היו יותר פקקים לאחרונה (היו לי אפילו כמה גיחות בינעירוניות - קרי, חסכניות יחסית בדלק), ובכ"ז בשני התדלוקים האחרונים שלי באותה תחנה (אולי הם מוהלים?!?) נאלצתי למלא דלק עוד לפני שמד המרחק הגיע ל-400 ק"מ(!) - בערך 380 ק"מ ל-42 ל' הרגילים שלי, או בגסות: כ-9 ק"מ/ל' - עלייה של 25% בתצרוכת הדלק?!? איך מסבירים דבר כזה? :-(

היום אני צריך למלא מיכל שלם (כבר דלקה לי נורה), ואעשה זאת בתחנה אחרת. אם אגיע לאותן תוצאות אני מתכוון ללכת ישר למוסך. בחודש הקרוב אני צריך גם לעבור טסט (יכול להיות שזה קשור לפליטת מזהמים באיזשהי צורה?) - עד אז, אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת.

תודה!

פורסם

אתה בכוון הנכון. ראשית בדוק אם אין שינוי בתדלוק בתחנה אחרת ואם לא נפתר, קפוץ למוסך. החשוד העיקרי הוא החיישן חמצן.

פורסם

תודה לך! גם חבר בעבודה העלה את המושג חיישן חמצן. במה בדיוק מדובר? מה העלות? (מתקנים? מחליפים? אני מטפל רק במורשה) ומה יכולה להיות הסיבה לתקלה בחיישן כזה? מה הסכנות בהמשך נהיגה עם חיישן חמצן מקולקל?

אגב, בלי שום קשר, רק כדי לשלול סיבות אחרות, רציתי גם לציין שבדקתי נזילות מתחת לרכב (אין) ולחץ אוויר תקין בצמיגים בתדירות קבועה.

תודה על העזרה! אני אנסה גם לחפש מידע בעצמי ברשת על החיישן הזה, אבל אשמח לדגשים ספציפיים לדגם שלי :-)

פורסם

ובכן - "חרשתי" על פורום זה ואחרים - חיישן חמצן מקורי כולל עבודה במורשה (לא מתפשר) צפוי לעלות לי כ-1500 ש"ח - יקר מאוד לטעמי - לא להוצאת מוסך שכזו פיללתי כשרכשתי הונדה.

מקריאת אלפי הודעות לגביי 44K (הדעות חלוקות) הבנתי שהוא עשוי לנקות את מערכת הדלק בצורה שתשפר את ה"סחיבה" של הרכב (לא התלוננתי עד היום, אבל תמיד הרגשתי שאני צריך "לסחוט" את הגז בהונדה, מאז ומעולם, ע"מ שתזוז) אבל מנסיון של לא מעט אנשים הבעיה חוזרת להם כשבועיים אחרי השימוש בתוסף - תוסף שאמורים להשתמש בו פעם ב-20K ק"מ (?) בלבד, ואני אפילו חושב שהמוסך שלי כבר השתמש בו לפני כחודשיים בטיפול 110K האחרון.

אז אם אני הולך למוסך ומוצאים תקלה בחיישן - יש או אין טעם לבקש לפני כן ניקוי יסודי? ("אינפוזיה"?) - תודה!

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי חבר,לי יש הונדה סיוויק 2002 (צריך להחליף את התמונה בצד),בכל אופן כשאני ממלא פול טנק זה מספיק לי לבערך 430 ק"מ בממוצע,כאשר יש לחבר שלי הונדה סיוויק אותה מודל שעושה לו 620 ק"מ למיכל מלא,יש לציין שהוא נוסע בנסיעות יותר פתוחות ממני שאני רוב הנסיעה היא עירונית אבל עדיין אני חושב שהצריכת דלק מוגזמת,יש קשר לחיישן חמצן במקרה הזה??

C!V!C

• תוכן חדש...