Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חצי שעה עברתי בתחנת דלק לתדלק את האוטו ובדיוק שסיימתי אני רואה אחד תמים שבודקים לו שמן במנוע.

אני פותח את החלון ברכב ואומר "אין לך טעם לבדוק שמן, אני אומר לך כבר מעכשיו שיחסר לך שמן".

המתדלק שמע את מה שאמרתי ובעל הרכב לא, המתדלק לקח אותו הצידה ואמר לו "הנה זה השמן שצריך" (הסיח את דעתו כדי שבעל הרכב לא ישמע אותי".

את האמת שלא היה לי כוח לעצור את הרכב ולדבר איתו, בדיוק חזרתי מהעבודה, וחבל שיש אנשים שלא יודעים שאי אפשר לבדוק שמן מנוע כשהמנוע פעל לפני 5 דק', צריך לחכות כמה שעות טובות שהשמן ירד לקרטר.

ואם אני לא טועה, המחיר ששמעתי שהוא אמר לו שלקח אותו הצידה זה יעלה לך 175 ש"ח - אני מנסה להבין כמה שמן הוא דחף לו.

בחשבונית הייתי נותן לו על הדרך פלייר של מוסך לרכב, כנראה שמשתלם לבעלי מוסך לחלק פליירים ביציאה מתחנת דלק.

:?

פורסם

זה לא מדוייק

כשהרכב חם השמן מתפשט

מה שאומר שאחרי 5 דקות (אפילו אחרי 2 דקות) מצב מדיד השמן אמור להראות תקין - אם יש מספיק שמן

וזה גם אחרי נסיעה (בעיקר) כשהמנוע חם

פורסם

אולי הוא יראה תקין ( בין המקס' למינ') אבל זאת לא בדיקה מדוייקת.

הבדיקה הכי מדוייקת זה לבצע בדיקה בבוקר לפני שמניעים את האוטו, ולצורך העניין - המנוע שלו היה מונע.

פורסם

פעם המיליון שהנושא הזה עולה. טיפשי, מטומטם, וחסר טעם לבדוק שמן כלכך מעט זמן אחרי שמנוע עבד, וזה רק פותח חלון לאותם מתדלקים לדחוף שמן לאנשים שלא מבינים ולעשוק אותם, ועל הדרך לגרום לנזק.

צריך להוציא את המשפט הזה (לבדוק שמן מים?) מחוץ לחוק. או לפחות כתבה בכלבוטק/חדשות כמו ההיא עם משאבות הדלק. שאנשים יתחילו להתעורר ויפסיקו להיות מרומים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

למה למלא שמן בתחנת דלק גורם נזק?

גם ברכב שלנו מילו לפני כחודש בערך שמן בתחנת דלק, למרות שלא ממש הייתי בעניין אני לא מי שאחראי. לבסוף כמובן היה חסר שמן, אבל גם נורית השמן (בצורת מנורת שמן) דלקה.

זאת הייתה טעות? גם לא ראיתי שהשמן שמילו לנו מומלץ ע"י היצרן.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לא גורם נזק, אבל אי אפשר להעריך את כמות השמן שנמצא במנוע כי השמן עוד לא ירד למטה - לקרטר.

שלא נדבר על איכות השמן הירודה שיש שם, ראיתי פעם תוצרת פז עלק, שמתי לאופנוע ים את השמן, והצטערתי על אוטו רגע.

אבל אח"כ החלפתי את הפלאגים ושמתי שמן חדש נסע כמו בובה :)

פורסם

זה שנורת השמן דלקה,ובאמת היה חסר שמן - מישהו צריך להתעורר.לא מחכים למתדלק שיציע את עצמו

אם הוא לא היה מציע? אז ?..

וזה לא מצדיק מחיר כזה + בדיקה שלא הכי מדוייקת.(מנוע פועל)

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

אני מסכים שזה אכן מטופש.

ואף מכריחים את המתדלקים להציע את זה.

אני אומר את זה מנסיון.

בזמנו שהשתחררתי מהצבא, עבדתי בעבודה מועדפת בתחנת דלק למשך חצי שנה.

במקרים בודדים מאוד ביקשו ממני לבדוק שמן מים,

והרוב היו לקוחות קבועים שבימי שישי בבוקר היו באים לתדלק את הרכב, לבדוק שמנים ולקחת עיתון לשבת.

אני מעולם לא הצעתי זאת ללקוחות, ודאגתי לעדכן גם את בעל הבית בעניין.

זה היה מוסכם ביננו.

יחד עם זאת, יצא לי לפחות 4-5 מקרים בהם ביקשו ממני לבדוק באופן ספונטני, בעיקר במשמרות לילה, ולבסוף יתברר שהרכבים היו בלי טיפת שמן.

אפילו בלי סימן על המדיד.

אז כן, בשעה 2 לפנות בוקר, גלון של שמן בעלות של 150 ש"ח (קסטרול GTX) שווה זהב ביחס לעובדה שמדובר על מנוע יבש משמן.

הנזק שהיה יכול להגרם לאותו רכב שמקרה היה בדרך חזרה לחיפה, או לבאר שבע(התחנה הייתה בהוד השרון), או זוג שנסע לפנות בוקר לאילת עם הרכב של העבודה שהפעם האחרונה שמישהו בדק לו שמן זה היה בטיפול 10000 , לפני חצי שנה..

המחירים של השמנים בתחנות דלק השונות הם שחיטה, אבל באמצע הלילה, או במקום שכוח אל זה נותן פיתרון נהדר.

זה כמו להתפלא למה וודקה פינלנדיה עולה בפיצוציה 80 ש"ח בשעה 4 לפנות בוקר.:roll:.

מה שבאמת הזוי וטפשי בתחנות דלק, זה האנשים שרוכשים שם שישיות של מים או קולה, שעומדים בשמש רוב היום, ואם זה לא מספיק אז הם סופגים אדי דלק בכמויות היסטריות.

under construction..

פורסם

אני נתקל כל הזמן במתדלקים "חרוצים במיוחד" שכאשר אני בעמדת שירות עצמי,

אצים רצים כדי להציע לי לבדוק שמן-מים-חומוס-צ'יפס-סלט...

משעשע לסרב להם ואז חלקם שואלים "למה לא?"

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

זה מעצבן , אבל אין מה לעשות.

תסרב בנימוס.

סה"כ מאוד לוחצים עליהם וכל הזמן מבקשים מהם הסברים ודין וחשבון מדוע זה לא נבדק, ומדוע ההוא לא נבדק.

לסרב ולהתעלם.

under construction..

פורסם

יחד עם זאת, יצא לי לפחות 4-5 מקרים בהם ביקשו ממני לבדוק באופן ספונטני, בעיקר במשמרות לילה, ולבסוף יתברר שהרכבים היו בלי טיפת שמן.

אפילו בלי סימן על המדיד.

אז כן, בשעה 2 לפנות בוקר, גלון של שמן בעלות של 150 ש"ח (קסטרול GTX) שווה זהב ביחס לעובדה שמדובר על מנוע יבש משמן.

בוא אני אתן לך תשובה לשאלה.

ברכב של אבא שלי (מהעבודה) רכב חדש (שנת 2008), שאין בעיות נזילה ואין בעיות של שום דבר טפו טפו טפו, ואתמול ד"א עבר טיפול 120 אלף ק"מ, שכלל בתוכו החלפת שמן מנוע.

הייתי בתחנת דלק עם חבר שלי והסתבר שהוא לא ידע שאי אפשר לבדוק שמן אחרי נסיעה ברכב, הראתי לו עובדה - כיביתי את המנוע, פתחתי מכסה מנוע הוצאתי את המדיד, נקיתי אותו, החזרתי והוצאתי והתוצאה הייתה מדהימה - לא היה שמן!! יבש במלואו.

המוסכניק שכח לשים שמן אחרי שרוקן את השמן הישן?:shock::roll:

ובכן לא, אחרי חצי שעה חזרתי לרכב הנ"ל והמדיד הראה שמן בדיוק על קו המינ'.

לאחר 3 שעות בדקתי סתם בשביל עצמי (כי פחדתי כבר) והמדיד הראה על מקס'.

אז - קח לצומת ליבך.

פורסם

גם הוריי היו קורבן תמים למקרה כזה עד שאימא שלי התערבה.

ולמרות שהבקבוק שמן נפתח החזרנו אותו לבעליו התמים לכאורה.

Polo 2012

פורסם
בוא אני אתן לך תשובה לשאלה.

ברכב של אבא שלי (מהעבודה) רכב חדש (שנת 2008), שאין בעיות נזילה ואין בעיות של שום דבר טפו טפו טפו, ואתמול ד"א עבר טיפול 120 אלף ק"מ, שכלל בתוכו החלפת שמן מנוע.

הייתי בתחנת דלק עם חבר שלי והסתבר שהוא לא ידע שאי אפשר לבדוק שמן אחרי נסיעה ברכב, הראתי לו עובדה - כיביתי את המנוע, פתחתי מכסה מנוע הוצאתי את המדיד, נקיתי אותו, החזרתי והוצאתי והתוצאה הייתה מדהימה - לא היה שמן!! יבש במלואו.

המוסכניק שכח לשים שמן אחרי שרוקן את השמן הישן?:shock::roll:

ובכן לא, אחרי חצי שעה חזרתי לרכב הנ"ל והמדיד הראה שמן בדיוק על קו המינ'.

לאחר 3 שעות בדקתי סתם בשביל עצמי (כי פחדתי כבר) והמדיד הראה על מקס'.

אז - קח לצומת ליבך.

לקחתי ל"תשומת ליבי".

אבל ברכב שהונע לפני מס' דקות(נסיעה של פחות מק"מ) מדיד ללא סימן מעיד על חוסר.נקודה.

under construction..

פורסם

רק שלך תדע מי נכנס לתדלק דקה אחרי שהוא הגניע או אחריי שהוא נוסע שעתיים וחצי רצוף.

אסור לבדוק, וזהו.

*שאלה, יש אפשרות בעזרת הנהלת הפורום לפנות לגורם ציבורי שאולי יפתח את העיניים של הציבור?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לפעמים בודק שמן בתחנה בעצמי ואם אני רואה שזה על המינימום אז זה אומר שיש מספיק שמן כי בבוקר זה יהיה על המקס' כי גם ככה ההבדל בין המינ' למקס' זה 1 ליטר.

ואז בפעם אחרת שהמנוע קר אני מוסיף את השמן החסר .

תחנת דלק טובה לבדיקת שמן גיר ומילוי דלק ואוויר בצמיגים וזהו!!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...