Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני נהג רכב מסוג פולקסווגן גולף שנת 2000 בנפח 1600 סמ"ק. מכיוון שאין לי כסף להוציא על טיפול 10000 במוסך, אני מעונין לבצע את הטיפול באופן עצמאי. הבנתי מחברים שעלי לקנות פילטר אוויר, פילטר שמן, פילטר דלק ושמן מנוע מקורי לאוטו, אבל אני לא יודע איך מחליפים את כל החלקים האלה. יש לי שתי ידיים ימניות ולאחר הסבר טוב, אני גם אוכל לבצע את הטיפול בעצמי. אז אני מבקש מחברי הפורום להנחות אותי כיצד לבצע את הטיפול או להמליץ לי על חלופות לביצוע הטיפול במחיר זול ככל האפשר.

תודה לכל החברים

פורסם

אני לא ממליץ על גולף בתור רכב טוב להתחיל את מלאכת הטיפולים בעצמך

הקרטר אלומיניום, מאוד מאוד רגיש, ואם לא עשית עבודה כזאת בעבר סגירה שלו עם היד עלולה בקלות להוביל להברגה טחונה.

פילטר אוויר, פילטר שמן מוחלפים אחת ל-15 אלף קילומטר,

עלות מקורי כ-60 שקלים לכל אחד מהם, אתה יכול להשיג בשוק של - MANN במחיר של בין 30 ל-45 שקל לאחד,

שמן מנוע אתה לא צריך מקורי, אתה כן צריך 5/40 סינטטי מלא של חברה מוכרת ואיכותית (ליקווי מולי, ELF, מוטול1 וכו') ורצוי לקנות ממקור אמין כי הזיופים בחוץ חוגגים,

גאלון של 5\40 סינטטי מלא של חברה איכותית נע בין 120 ל180 שקלים למיכל, שים לב שאתה צריך 4.5 ליטר, אז תעדיף בהחלט מיכל של 5 ליטר אם יש, על אחד של 4 שאז תצטרך לרכוש 2 כאלו.

פילטר האוויר נמצא בקופסא מלבנית, 6 ברגים פיליפס המכסה בחוץ הפילטר מוחלף מכסה חזרה ברגים וזהו,

פילטר השמן נמצא בקדמת המנוע (בין המנוע לרדיאטור) קשר הוא פונה קלפי מטה - אתה צריך להכנס מתחת לרכב יש לך מגן פלסטיק בצורה "ח" אתה מפרק אותו עם 4 ברגי טורקס 25 נדמה לי, שלוף אותו החוצה, אתה תראה את הפילטר, הגישה יחסית טובה אבל אם לא תצליח ביד, תאלץ להשתמש בכלי יעודי כלשהו, אני ממליץ בהחלט על אחד כזה

32209085b.gif

ולא על שרשרת, לאור המיקום והסיכון שתקרע את הפילטר ולא תפתח אותו,

לא לשכוח למרוח מעט שמן על גומיית הפילטר שמן לפני ההרכבה על מנת למנוע קריעה שלה בעת ההידוק, להדק ביד בלבד ולא עם שום מכשיר

פילטר דלק נמצא סמוך לבית הגלגל הימני אחורי, גישה לא נוחה כלכך בלי ליפט, וגם יש שם שגמים כאלו שצריך ללחוץ כדי לפתוח, תסתכל תנסה להבין אם לא תבין כנראה שלא ממש אפשר להסביר.

לא לשכוח שכל פעם שמרימים את הרכב צריך לאבטח אותו עם בוקים יעודיים, החיים שלך שווים יותר מטיפול 10,000 (שאגב בגולף מתקיים כל 15,000 קילומטר)

פורסם

שלום,

טיפול 10K כולל גם בדיקה בטיחותית של הרכב על-ידי בעל מקצוע ולכן תמיד מומלץ להשלים את הטיפול העצמי בבדיקה בטיחותית במוסך.

1. בדיקת מתלים

2. בדיקת חופשים במערכת ההיגוי

3. בדיקת בלמים וצנרת

4. החלפת נוזל בלמים חייבים כול שנתיים

בצע חיפוש בפורום ותמצא שפע של מידע כיצד מחליפים נוזל קירור/שמן מנוע ועוד...

אני ממליץ לך לפנות למוסך רון ולראות כיצד מחליפים שמן מנוע ושאר דברים וללמוד.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שמרק הציע לך ,אולי כדאי לך לשלם שכר עבודה במוסך

ולצפות כיצד מתבצע טיפול ברכב הספציפי שלך לשאול שאלות וללמוד .

כמובן שתביא איתך את כל החלפים .

עלות העבודה כ 200-250 שח לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
אני לא ממליץ על גולף בתור רכב טוב להתחיל את מלאכת הטיפולים בעצמך

הקרטר אלומיניום, מאוד מאוד רגיש, ואם לא עשית עבודה כזאת בעבר סגירה שלו עם היד עלולה בקלות להוביל להברגה טחונה.

פילטר אוויר, פילטר שמן מוחלפים אחת ל-15 אלף קילומטר,

עלות מקורי כ-60 שקלים לכל אחד מהם, אתה יכול להשיג בשוק של - MANN במחיר של בין 30 ל-45 שקל לאחד,

שמן מנוע אתה לא צריך מקורי, אתה כן צריך 5/40 סינטטי מלא של חברה מוכרת ואיכותית (ליקווי מולי, ELF, מוטול1 וכו') ורצוי לקנות ממקור אמין כי הזיופים בחוץ חוגגים,

גאלון של 5\40 סינטטי מלא של חברה איכותית נע בין 120 ל180 שקלים למיכל, שים לב שאתה צריך 4.5 ליטר, אז תעדיף בהחלט מיכל של 5 ליטר אם יש, על אחד של 4 שאז תצטרך לרכוש 2 כאלו.

פילטר האוויר נמצא בקופסא מלבנית, 6 ברגים פיליפס המכסה בחוץ הפילטר מוחלף מכסה חזרה ברגים וזהו,

פילטר השמן נמצא בקדמת המנוע (בין המנוע לרדיאטור) קשר הוא פונה קלפי מטה - אתה צריך להכנס מתחת לרכב יש לך מגן פלסטיק בצורה "ח" אתה מפרק אותו עם 4 ברגי טורקס 25 נדמה לי, שלוף אותו החוצה, אתה תראה את הפילטר, הגישה יחסית טובה אבל אם לא תצליח ביד, תאלץ להשתמש בכלי יעודי כלשהו, אני ממליץ בהחלט על אחד כזה

32209085b.gif

ולא על שרשרת, לאור המיקום והסיכון שתקרע את הפילטר ולא תפתח אותו,

לא לשכוח למרוח מעט שמן על גומיית הפילטר שמן לפני ההרכבה על מנת למנוע קריעה שלה בעת ההידוק, להדק ביד בלבד ולא עם שום מכשיר

פילטר דלק נמצא סמוך לבית הגלגל הימני אחורי, גישה לא נוחה כלכך בלי ליפט, וגם יש שם שגמים כאלו שצריך ללחוץ כדי לפתוח, תסתכל תנסה להבין אם לא תבין כנראה שלא ממש אפשר להסביר.

לא לשכוח שכל פעם שמרימים את הרכב צריך לאבטח אותו עם בוקים יעודיים, החיים שלך שווים יותר מטיפול 10,000 (שאגב בגולף מתקיים כל 15,000 קילומטר)

תודה על התשובה המקיפה. לפי דבריך טיפול לגולף עושים כל 15K, טיפול קטן. מה לגבי טיפולים נוספים של החלפת מצתים וחלפים נוספים? חוץ מזה, ברכב שלי הוחלפה רצועת טיימינג ב-50K. מתי עלי להחליף שוב רצועת טיימינג?

פורסם

פלאגים כל 60

פילטר דלק לדעתי אין שום תיעוד לגביו בספרים (זכור לי איזה ניואס שכזה)

אבל תחליף גם כל 60

או אפילו 30, העלות כלכך נמוכה שלא שווה לחסוך

אני מצטרף להמלצה לטיפול במוסך של רון, ובכך להעצים את הידע שלך

אגב כתבתי פה תגובה בנוגע לטיימינג, לאחר שמשתמש אחר כתב תגובה גם הוא, לא ברור לי למה 2 התגובות נמחקו.

בכל מקרה רצועת טיימינג מחליפים כל 90 או 3 (יש הרבה וויכוחים על זה)

הוחלף ב-50 אלף,

כמה קילומטרים יש לרכב

כמה שנים עבר מאז

• תוכן חדש...