Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש לי רעש חזק מהמנוע,משהו שהתחיל לא מזמן ונמשך כחודש להערכתי.

היום במקרה היה מוסכניק ששמע את האוטו ואמר לי שיש לי חור באגזוז.

קראתי קצת פה בפורום ויש ויכוחים אם זה משפיע על הצריכה של הדלק/ביצועים,ומעניין אותי לדעת האם יש השפעה או אין.

הרעש מגיע מאזור מהמנוע.

הלכתי ככה למישהו שמבין והוא אמר לי שבגלל שהאוטו קר אז זה השסתומים למרות שגם האוטו חם יש את אותו הרעש.

איך אפשר לדעת בוודאות אם יש חור? אני אמור לראות אותו?[יודע איפה האגזוז עובר מתחת לאוטו].

מאזדה לאנטיס 97 GLX

פורסם

גם במרצדס שלי יש חור בדוד האחרון וגיליתי אותו לפני חודש בזמן הטיפול.

לפני שבוע זה התחיל להיות רעש חזק כבר וכנראה שהדוד רקוב למרות שהוא נראה במצב טוב חיצונית.

אני נוסע כי זה עדין נסבל ,ויש לי אגזוז להחליף אבל אני צריך למצוא זמן לזה.

אני גם רוצה לדעת האם זה מעלה את צריכת הדלק או מוריד ביצועים ? כי האגזוז לא סתום(נראה לי לפחות...)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הכוונה היא לקחת סמרטוט להרטיב אותו ואז

לאטום בעזרתו את קצה האגזוז כשהמנוע עובד

כמובן :wink: ובמידה ואין חור אמור להיבנות לחץ

בסעפת פליטה שיגרום למנוע להיחנק ולהכבות.

אם יש חור המנוע ימשיך לעבוד וסביר להניח

שתוכל להבחין באיזור החור (אפשר להעזר בתורן שכונתי).

ככלל לא ממולץ לינסוע עם חור בסעפת פליטה:

1. במידה והחור לפני הממיר יש סכנה של פליטת גאזים רעילים.

2. רעש לא נעים בזמן נסיעה.

3. עלולים להריח את הגאזים הנפלטים בתוך הרכב.

4. דובר כאן בעבר שבמידה והחור נמצא סמוך לחיישן למדה הדבר עלול

לפגוע בהתנהגות הרכב וכפועל יוצא בצריכת הדלק.

5. בהצלחה, דודו.

פורסם

אז לפי ההסבר הזה והעובדה שהרעש לא ממש מפריע, במכונית עם קרבורטור אפשר לנסוע עד שהאגזוז יפול, או שכן יש פגיעה בביצועים, בלי קשר לחיישן שאין לי?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

שלום גולן

לגבי החור באגזוז באמת הדרך הפשוטה ביותר היא לסתום את הקצה שלו עם סמרטוט רטוב . אם נשמעת שריקה אז סימן

שיש חור באגזוז .

במידה והאגזוז לא רקוב ניתן לאטום את החור באגזוז ע"י הלחמה .

אנו מבצעים שירות זה במרכז ההתקנות שלנו ברח' אימבר 12 בפ"ת .

פורסם

נתחיל מהשורה התחתונה- גש לבדיקה. כל מוסך / מכון אגזוזים יכול להרים את הרכב ולבדוק בנקל אם אכן יש חור. לפעמים רואים אותו מייד ולפעמים צריך לסתום את קצה האגזו כמו שציינו, אז הלחץ בפליטה עולה וקל מאד להבחין בחור.

רעש של חור באגזוז שונה מאד מרעש של שסתומים לא מכוונים. מוסך יודע להבדיל בין הרעשים ללא קושי.

לשאלתך- אם אכן יש חור והוא לפני הממיר הקטליטי הדבר עלול לגרום לכך שתיכשל בבדיקת זיהום אוויר. בנוסף חור בפליטה גורם לכך שהגזים לא מתפנים מאחור במלואם ויכולים למצוא את דרכם לתוך הרכב- לא בריא ומסוכן.

גש לבדיקה וחזור לעדכן.

• תוכן חדש...