Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם.

לפני כשבועיים מישהי נכנסה ברכב שלי בחניה (אני לא הייתי באוטו בזמן הזה). התוצאה: החלפת דלת נהג + כנף + מתלה קדמי + הרבה-הרבה (!!!!!) עצבים וריצות...

תבעתי את הביטוח שלה וכעת אני ממתין להחזר כספי מחברת הביטוח, כולל ירידת הערך של הרכב.

השאלה היא: האם במקרים דומים ניתן לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות על עוגמת נפש? כי בטוח נוספו לי כמה שערות לבנות מל הסיפור (שבעצם טרם נגמר)

תודה

פורסם
השאלה היא: האם במקרים דומים ניתן לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות על עוגמת נפש? כי בטוח נוספו לי כמה שערות לבנות מל הסיפור (שבעצם טרם נגמר)

תודה

אם סכום כספי יגרום לך להיות מאושר בשנית אז תגיש תביעה, ואז תתרוצץ שוב בבתי משפט כדי לתת עדות בדיוןם, תרוץ למלא טפסים, במקרה הטוב הקלדניות לא ישבתו ואם כן אז תהיה לך עוגמת נפש בשנית כי תאלץ להגיע לדיון נוסף ובלה בלה בלה.

היתה לך תאונה, יש רק נזק בלבד, הכל תוקן והסתיים, ונמצא מאחוריך, אתה רוצה להכנס לסאגה הזו שוב, או שפשוט כמה שקלים נוספים יגרמו לך לאושר?

חן פרחי פעם אמר משהו...

חן פרחי

לפני כמה שנים עשינו ישיבת צוות, ובה הגענו למסקנה שמהחיים האלו לא נצא לא בחיים ולא עשירים גדולים, ולכן אני מעדיף חיוך של חבר טוב שיצא מרוצה, מעוד 50 או 100 ש"ח, שבאמת לא ממש ישנו לנו את החיים..

ה 200-300 ש"ח במשפט זה מה שיעשה אותך מאושר?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

להבדיל מארה"ב ששם אפשר לקבל סכומים יפים על עוגמת נפש, כאן בארץ בתי משפט לא יודעים לכמת את ענין עוגמת הנפש ולכן לרוב מדובר במשהו סמלי.

מעטים המקרים בהם בתי משפט פוסקים סכום משמעותי על עוגמת נפש. במקרים כאלה, מן הסתם ברור שעוגמת הנפש והסבל שנגרמו הם בולטים ויוצאי דופן.

אם על תביעה של אלפים בודדים תבקש עוד 200-300 שקל, אולי תקבל ואולי לא. אם תבקש 1,000 שקל, סביר להניח שלא תקבל.

ברוב המקרים שבהם סדר הדברים הולך כהילכתו: גרירה, תיקון, תביעה (מהפוגע) ותשלום, הרי שכאן מדובר בעולם כמנהגו נוהג. אם תתבע בשל כך עוגמת נפש, יתכן ובקשתך תידחה כי אתה מטריד את ביהמ"ש בשל זוטות.

לעומת זאת אם הפוגע מתנער ממך ומעביר אותך 7 מדורי גהינום ובסוף אתה רואה רק חלק מהכסף או כלום, המצב אילץ אותך להגיע לדיון משפטי שבו אתה זוכה, יש סבירות ששופט יקבל את בקשתך לעוגמת נפש ולו רק מהטעם שזה בזעיר אנפין סוג של "ענישה" שהשופט יכול להטיל על המפסיד. לא בטוח שהשופט עושה את זה למענך כמו שהוא "כועס" על הטרבל-מייקר שהטריד את בית-המשפט במשהו שמלכתחילה לא היה אמור להגיע לפיתחו. גם כאן אי אפשר לצפות להתעשרות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...