Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה קבל כח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול לנחש את האמת אבל אני בכל זאת מעוניין לדעת. חיפשתי בפורום אבל יש איזה 37 דפים... ניסיתי לחפש חיפוש מדוייק יותר ו.. לא מצאתי כלום

פורסם

קבל כוח עם כבר היית צריך לפרסם בפורום אודיו אבל בכאל זאת זה קבל שמחברים אותו למגברים באוטו שיש בו בעיות חשמל הוא מקל על המערכת חשמל

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

יותר מדויק יהיה להגיד, שהוא אוגר כוח..

כאשר בפיקים גבוהים של באסים (שזו הצריכה הגבוהה יותר של חשמל) חל בו שימוש בכך שהוא פורק את הכוח שהיה בו ובכך עוזר למגבר..

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם
שהוא פורק את הכוח שהיה בו ובכך עוזר למגבר..

אני ישלים. ובכך עוזר למערכת החשמל להתגבר על המשכיה הרגעית.

במשיכה רציפה כבל לא עושה כלום.

מקובל עלי 8)

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

מצבר בנוי מאלפי תאים לכן זמן התגובה שלו איטי יחסית לקבל שבנוי מתא אחד גדול(זמן הפריקה והטעינה שלהמצבר מוגבל ואיטי)זמן הפריקה והטעינה של הקבל מהיר מאד לכן הקבל טוען במהירות הדרושה את הקבלים שבמגבר,בעצם הקבל הוא מעין שליח הדואג להעברת הזרם במהירות הדרושה למגבר.

פורסם

בקיצור

אם לדוגמא האורות של האוטו מהבהבים ביחד עם הבאסים, או אם הבאס מתחיל טוב ומאבד כוח אם הזמן, אז יש אפשרות שקבל יוכל לעזור.

ההמלצה היא 0.5 פארד לכל 500 וואט

יש כל מיני פתרונות אחרים לטיפול לבבעיות חשמל כמו להחליף אלטרנטור או מצבר אבל כל מקרה לגופו

פורסם

ברוב הפעמים אין צורך לשים קבל, אלא במקרה והינך רואה שינויים כאשר אתה מרים ווליום, וכאשר יש בס חזק (השינויים באורות, טורים יורדים וכאלה).

במידה ויש לך 2 מגברים חזקים באוטו (ואם אחד מהם הוא מונו-בלוק אז אדרבה), הייתי ממליץ לך לשים קבל כדי לשמור על אורך חיים האלטרנטור והמצבר.

וגם המגברים.... :wink:

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

הייתי חייב פשוט לתקן אותך (מנהל הפורום), מאחר ולא רק שאני עוסק בתחום, אני גם עוסק בתחום האלקטרוניקה והחשמל שנים רבות,

אחת הבעיות שיכולות להיווצר במידה ולא יהיה קבל, היא שהאלטרנטור ייהרס כתוצאה מפיקים כלשהם של צריכת זרם מצרכן כזה או אחר - למשל מזגן או במקרה שלו - המגברים.

הקבל נועד לסייע שלא יהיו פיקים כאלו ולשמור על רמת מתח וזרם יציבה ככל האפשר. ללא צל של ספק, כל מכשיר אלקטרוני שתהיה לו אספקת זרם יציבה וטובה - יאריך חיים, וכמו כן האלטרנטור, שלא יצטרך לסבול מצריכת "פיקים" אלא צריכה יציבה.

לתשומת ליבך, למרות שהינך מנהל הפורום.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

עצם היותי מנהל הפורום לא קשורה לעניין, כל אדם יכול ללמוד ובוודאי שגם אני :)

אתה בוודאי יודע שהמגברים עצמם מכילים בתוכם קבלי אגירה וכאלו שמתוכננים כהלכה מכילים אותם בצורה מספקת זה דבר ראשון.

שנית, הקבל לא יגרום לכך שלא יהיו פיקים בצריכה שכן המגבר ימשיך לצרוך את אותו הזרם. הדבר היחידי שהוא יכול לעזור זה ליישר מעט את המתח ככה שבצריכת זרם גבוהה של המגבר הוא משחרר אנרגיה ואז לא יהיו לנו נפילות מתח חדות כמו בלעדיו (מה שיגרום לכך שהאורות למשל לא יהבהבו).

העומס על האלטנטור יהיה זהה ואפילו קצת יותר שכן הקבל הוא צרכן בעצמו. מגבר של רכב מתוכנן לעבוד בטווח מתחים של בערך 10-16V ככה ששינוי כל כך קטן במתח בטח שלא ישפיע עליו.

לקריאה בנושא:

http://www.bcae1.com/capacitr.htm

• תוכן חדש...