Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עוד כמה חודשים תפוג האחריות המדהימה לשנה שלמה (!) של צ'מפיון ...

החדשות הטובות שזה נותן אישור להתחיל לשחק עם האוטו.

כמובן שלפני שמתחילים לעשות שינויים יש ללמוד את הנושא המדובר ולכן החליטותי (יש מילה כזו?) לבנות כבל OBDII ולהתחבר לשקע הפלאים שדרכו אפשר לנטר כל מיני דברים.

אין לי שום בעיה לבנות את הכבל מבחינה חשמלית אבל נותרתי עם הבעיה המכנית הפשוטה של התחברות פיזית למחבר המוזר של הדיאגנוסטיקה. מכיוון שאני שולל אופציות חאפריות למיניהן, דרוש לי מחבר תקני (הידוע בשם J1962) ומופיע בתמונה להלן בצד ימין:

obdii_cable.jpg

לאחר חיפוש ממושך שלא העלה תוצאות ברצוני לשאול את יושבי הפורום:

א. האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג את המחבר הזה בארץ ? (בחו"ל אני יודע איפה למצוא, מחיר 100-120 שקל לא כולל משלוח).

לשם ההבהרה מספיק לי המחבר הימני בלבד ללא הכבל. אבל אם המחיר מתאים אז גם כבל טוב.

ב. האם מישהו בנה כבל ? אולי אפילו השתמש בו במנוע 1.8T ? (סתם לצורך החלפת חוויות)

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

פנה למעבדת רכב "נ. אייל ואלדר" שבקבוץ נצר סירני, טל' 08-9103737,

נייד 055-553787, פקס 08-9204477.

ברר אצלם, הם מקצוענים בתחום האבחון הממוחשב לרכב.

נא עדכן באם הצלחת.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :idea:

פורסם

לדעתי, כל חנות של חלקי אלקטרוניקה יכולה לספק לך את המחבר הזה.

לפחות, זה מה שאני הייתי מנסה.

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סער

תחשוב בהיגיון , למה שחנויות אלקטרוניקה יחזיקו את זה ?

פורסם

לגבי הרבה מחברים, אתה צודק. לגבי זה, אתה טועה. כדי שרכיב יהיה במלאי של חנויות אלק' צריכים להתקיים שני תנאים:

1. הרכיב מיוצר בייצור סדיר (לא בהזמנה ללקוח ספציפי, כמו למשל פולקסווגן), רצוי על ידי כמה יצרנים שונים.

2. לרכיב יש ביקוש סביר מצד חובבי אלק' ומעבדות תיקונים למיניהן (טלוויזיה, סטריאו).

במקרה הזה אף אחד משני התנאים לא מתקיים.

פורסם

במחשבה שניה אני חושב שלא תוכל, גם עם כבל מתאים, לבצע בדיקות ברכב כי עליך להיות מצוייד גם בתוכנת אבחון מתאימה המאפשרת למחשבך לקיים דו שיח עם מחשבי הרכב.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
במחשבה שניה אני חושב שלא תוכל, גם עם כבל מתאים, לבצע בדיקות ברכב כי עליך להיות מצוייד גם בתוכנת אבחון מתאימה המאפשרת למחשבך לקיים דו שיח עם מחשבי הרכב.

בברכה - רפי לין :idea:

אל דאגה. אני מסודר בעניין הזה.

אם הייתי יודע להסתדר ברכב חצי ממה שאני מסתדר בעניינים האלה, כבר הייתי מקמבן מאיפשהו 500 כ"ס ו-100 קג"מ ...

נ.ב. תודה על הלינק לאייל, האמת שאני מכיר אותו אבל לא חשבתי עליו משום מה. אני עדיין לא משוכנע שהוא יהיה מעוניין למכור כאלה.

פורסם

לגבי הרבה מחברים, אתה צודק. לגבי זה, אתה טועה. כדי שרכיב יהיה במלאי של חנויות אלק' צריכים להתקיים שני תנאים:

1. הרכיב מיוצר בייצור סדיר (לא בהזמנה ללקוח ספציפי, כמו למשל פולקסווגן), רצוי על ידי כמה יצרנים שונים.

2. לרכיב יש ביקוש סביר מצד חובבי אלק' ומעבדות תיקונים למיניהן (טלוויזיה, סטריאו).

במקרה הזה אף אחד משני התנאים לא מתקיים.

בחנויות אלק' לא תמצא את מבוקשך.

כבלים כאלה תשיג במוסכים מורשים. כיום כל היצרנים עברו לכבל עם מחבר בתקן אחיד מסוג OBDII או EOBD מחבר בעל 16 פינים אחיד.

במוסכים מחליפים כבלים כאלה מידי פעם כי הם נוטים להתקלקל עם הזמן כתוצאה משימוש בעבודה ברכבים. (החלון נסגר על הכבל הדלת וכו').

ואם יש לך מכר, שעובד במוסך מורשה ,בטוחני שתשיג כבל כזה ללא תמורה.

אבל עם הכבל לא יהיה לך מה לעשות. אתה תהיה זקוק ל'אינטרפייס', לאין תחבר אותו בדיוק לא ברור לי...

פורסם

למיטב ידיעתי המכשור שיש לו מחבר כזה עולה כ-85K שקל. לפחות זה המחיר שהמוסכניק שלי (מוסך VW/Audi מורשה) השוויץ איתו באוזני. נראה לי לא סביר שדופקים אותו על ימין ועל שמאל.

יכול להיות שמדובר בציוד של יצרן רכב אחר ? אתה מכיר מוסך כזה ספציפי ? לצערי אין לי מספיק מכרים / חברים בעולם הרכב ... (אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה ...)

כמו שכתבתי כנראה בצורה לא ברורה, את ה'אינטרפייס' אני מתכוון לבנות. כל העסק יתחבר למחשב נייד ונושא התוכנה בטיפול מתקדם.

בכל מקרה אם זה מעניין מישהו אני אעלה קצת תמונות ואינפו' לפורום אחרי שאני אגמור עם זה (או תוך כדי).

פורסם

המכשור המקצועי אותי עולה את המחיר המופקע שציינת, אך לא המכשור המוגדר כבייתי שבאמצעות כבל ותוכנה על לאפטופ או מחשב קבוע ברכב ניתן להשיג את אותן התוצאות..

למי שמעניין אותו התחום מוזמן לפורום הבא:

http://www.mp3car.com/vbulletin/forumdisplay.php?f=37

יש שם הרבה פרטים והסברים על מגוון האפשרויות, תוכנות וחומרה המתרימה לסטנדרט הזה.

פורסם
המכשור המקצועי אותי עולה את המחיר המופקע שציינת, אך לא המכשור המוגדר כבייתי שבאמצעות כבל ותוכנה על לאפטופ או מחשב קבוע ברכב ניתן להשיג את אותן התוצאות..

צודק, $100 לציוד זול. בערך $300 לציוד יותר מקצועי + קצת תוכנה.

אני מתכנן להשקיע פחות מזה בבניה עצמית.

פורסם

את הקונקטור עצמו, למה לא לפתוח מאחורה ולבצע "השתלה" של קונקטור נפוץ יותר?

הרי זה נורא פשוט, אתה אומר שבסך הכל אתה צריך את הקונקטור, מפה אני מסיק שאת סכימת החיווט יש לך, אם כך, פשוט תפצל מהחוטים שמגיעים לSOCKET הסתעפויות לפי אותו סדר ותכין קונקטור נוסף (ולא צריך שאף אחד ידע על זה ו\או יפגע באחריות) ותוכל להשתמש בו בעצמך...

רון.

-לא ככה?-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
כאן תמצא את מבוקשך:

http://www.rechev.net/carman/main.htm

תודה רבה. עכשיו יש לי שני מקורות אפשריים (זה ואייל). עדיין אני לא משוכנע שהחבר'ה האלה מוכרים חלקים, מהאתר שלהם נראה שהם מוכרים ציוד מקצועי למוסכים, מה שבד"כ לא בתקציב של מי שלא יכול לנכות הוצאות ולקבל החזרי מע"מ.

ואם הזכרת בניה עצמית, יש פה מישהו שעשה משהו כזה שמתואר שלב אחרי שלב

אני מקווה לעבוד פחות קשה ממנו. אין לי כוונה לייצר לעצמי מעגל מודפס. בכל מקרה זה 'מתכון' ידוע וסה"כ די פשוט ולכן אני לא רואה סיבה להוציא על זה הרבה כסף.

את המתכון המלא ניתן למצוא כאן

אני רק לא מבין דבר אחד, אם יש לך את הסכימה ואתה צריך רק את הקונקטור עצמו, למה לא לפתוח מאחורה ולבצע "השתלה" של קונקטור נפוץ יותר?

זה רעיון מאוד פרקטי אבל אם אני יכול לצאת בפתרון 'נקי' אז עדיף לי, וכך אני גם אוכל לבצע סריקה ברכבים אחרים (למשל הבורה הישנה שלי). האמת גם שהאחורה של הקונקטור ברכב לא כל כך נגיש.

ככלל אני מעדיף שלא לחתוך ולקלף חוטים של היצרן, זה מעלה לי תמונות קשות של כל מיני התקנות אודיו ישנות שעשו לי ...

סה"כ ייאמר לזכות הגרמנים (ולפעמים גם הספרדים) שהם עושים עבודה די טובה, כל החוטים מבודדים היטב, מחוברים טוב לקונקטורים, תפוסים בצמות, כל צמה עטופה בספוג למניעת קרקושים ומוצמדת בתפס לאיזשהי דופן. אני מוכן להתערב שאם היה רכב מתוצרת הארץ לא היינו זוכים לראות אף אחד מאלה.

• תוכן חדש...