Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות באישור מכס-בטחון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני למכור רכב שנקנה דרך משרד הבטחון (ללא מיסים).

כשהלכתי להעביר בעלות בדואר לא ניתן היה לבצע.

לאחר בירורים התברר לי שבסעיף "תנאים והגבלות" ברישיון רכב מצויין: הע"ב באשור מכס-בטחון.

הבנתי שעליי לגשת למכס ולמשרד הרישוי לשם הסרת המגבלה, אך מאחר וחג השבוע לא ניתן לעשות כלום (עד שבוע הבא 11.10.09).

ידוע לי שההגבלה הזו הוסרה במסגרת החוק כבר בשנת 2003, אך לא נמחק מהרישיון שלי.

הרכב שלי מודל 2000 (שוויו כ-20,000 ש"ח).

מה ניתן לעשות בכדי לא לאבד קונה לרכב? האם ניתן לטפל בלי לגשת למכס או למשרד הרישוי?

מילוי טפסים/הצהרות באינטרנט או שליחה בפקס?

הקונה הפוטנציאלי לא רצה לחתום על זיכרון דברים ואני מבינה את החשש שלו.

תודה וחג שמח!

פורסם

לא ניתן לעשות כלום.

גם אם הגבלת המכס כבר אינה רלוונטית מבחינת רשות המיסים, עדיין הרישום ברישיון מפריע גם אם מקורו בטעות או שיכחה.

רשות הרישוי אינה גוף הקובע את הגבלת המכס, היא רק גוף שמעדכן את הרישיון. אם לא הבאת מסמך שבו הוסרה ההגבלה, ממילא אין מה לעדכן.

הדבר דומה למשכנתא - אחרי 20 שנה גמרת לשלם, אבל אם לא הלכת לבנק לבקש שיסירו את השיעבוד ברשם המשכונות ובטאבו, אזי הדירה תישאר משועבדת לעולמי עד. אם הבנק לא יודיע להם, לא הטאבו ולא רשם המשכונות יודעים שסיימת את חובותיך לבנק.

אני לא מבין, הרי ההגבלה הזאת אמורה להיות מודפסת על-גבי הרישיון עצמו - האם לא הבחנת בה כל השנים ? או שאולי הבחנת והתעלמת?

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה רבה על עזרתך.

ההגבלה אכן מודפסת על הרישיון, אך לא שמתי לב לזה, רק עכשיו כשהחלטתי למכור.

כנראה שאין לי ברירה ורק להמתין לשבוע הבא ולגשת למכס להסרת ההגבלה.

שוב תודה וחג שמח!!!

פורסם

כמו שהזכירו, צריך לגשת למכס ולמשרד הרישוי ע"מ לבצע העברת בעלות.

אבל יש עוד קאץ', והוא שאם אתה משלם אגרה מסובסדת (כמו אבא שלי שהוא נכה צה"ל), במעמד העברת בעלות

הקונה יצטרך לשלם בנוסף לדמי העברת בעלות את החלק היחסי מסכום האגרה השנתית ללא הנחה.

No worries 8)

• תוכן חדש...