Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אהלן רציתי לדעת האם יכול להיגרם נזק במידה ואני ממלא במיכל מים מעבר לקו של הMAX?

אני אישית חשבתי שאולי זה יגרום לחור או משהו דומה באחד הצינורות, או שבפועל לא יקרה כלום?

נ.ב

שמעתי שניתן לשים ברכב מים של מזגן/מקרר זה נכון?

אגב רציתי לדעת האם ניתן לסגור סדק קטן אבל ארוך במיכל מילוי מים בעזרת דבק אפוקסי.

תודה.

קובי

פורסם

נכון אני מסכים איתך, אבל, יותר מאדם אחד אמר לי שניתן לשים מים מהמזגן/ מהמקרר(יש לנו חנות ומקרר ענקי שימלא לך כמה בקבוקים בשבוע) בלי כל חשש. אחד האנשים שאמר לי הוא הטכנאי של המקרר.

אני לא חושב שהיצרן יכתוב לך לשים מים של מזגן כי זה לא ישתלם לו.

קובי

פורסם

שהטכנאי של המקרר ישים מי עיבוי במערכת הקירור של רכבו, אתה, אם יקר לך המנוע ומערכת הקירור של מכוניתך, שם נוזל קירור איכותי או מקורי.

מיכל העיבוי או העודפים אמור להיות מלא עד המקסימום ולא יותר. ברוב המקרים העודפים פשוט יפלטו החוצה תוך מספר מחזורי התחממות והתקררות, במקרים אחרים זה עלול להפריע לתהליך טבעי של ניקוז אויר עצמי מלהתבצע בצורה תקינה ולגרום להתחממות המנוע.

פורסם
אגב רציתי לדעת האם ניתן לסגור סדק קטן אבל ארוך במיכל מילוי מים בעזרת דבק אפוקסי.

תודה.

דבק אפוקסי לא יחזיק מעמד ומהר מאוד הנזילה תופיע שוב פעם. מומלץ לרכוש מיכל עיבוי חדש או מפירוקיה, במידה ורכשת מיכל מפירוקיה מומלץ לנקותו היטב לפני ההרכבה.

על איזה רכב מדובר ?

איזה כייף לי :)

פורסם
דבק אפוקסי לא יחזיק מעמד ומהר מאוד הנזילה תופיע שוב פעם. מומלץ לרכוש מיכל עיבוי חדש או מפירוקיה, במידה ורכשת מיכל מפירוקיה מומלץ לנקותו היטב לפני ההרכבה.

על איזה רכב מדובר ?

טרנספורטר שנת 92, בכלליות- אבא שלי לא תמיד שם לב ובדרך כלל ממלא קצת יותר מים ממה שמותר, כי הוא לא רואה כל כך את הסימון של הMAX. לאחרונה ניראה שיש בריחת מים קטנה מאוד. לכן ניקיתי היום את המיכל על מנת שהוא יראה יותר טוב את הסימון.

נתקלתי ב2 בעיות: בתחתית המיכל יש מין המשך כזה כמו צינור באורך 3-4 ס"מ שעליו מתלבש הצינור שיורד למטה לרדיאטור אם אני לא טועה. בכול מקרה אני לא יודע אם זה מתוצאה של בלאי טבעי או הפעלת כוח יתרה מצידי אבל החלק הנ"ל במיכל נסדק, לא נראה שבורחים משם מים משום שהחלק הנ"ל מכוסה בצינור, ליתר ביטחון הציעו לי להכניס לתוכו צינור מעט קטן יותר מנחושת על מנת שההמשך הפלסטי לא ישבר בעתיד.

עד שהרכבתי בחזרה את המיכל הוא כבר הספיק להתייבש, כאשר מילאתי את המיכל במים שמתי לב לכך שבאורך המיכל יש סימנים של מים, ככול הנראה בגלל שהמיכל עשוי מ2 חציי עיגול ובחיבור של החציאים בורחים מים, שוב ממש קצת אבל בסוף זה יתפרץ(וזה לא נעים). לכן חשבתי למרוח מסביב לחיבור הנ"ל דבק אפוקסי/ דבק קיט.

קובי

פורסם

לגבי סוג הנוזל: נוזל קירור יעודי מכיל אנטי-פריז - חומר המונע את קפיאת המים אשר בתעלות המנוע ומיכל העיבוי במהלך הלילה וכמו-כן מכיל רכיבים כוהליים למיניהם (תלוי בסוג הנוזל) אשר מעלים את נק' הרתיחה של הנוזל.

המים אשר יוצאים מהמזגן הם מים המתיימרים להיות מזוקקים (אותם המים שאנחנו ממלאים במצבר הרכב) אך עדיין מכילים חלקיקי אבק ולכלוך מהאויר. המים האלה גורמים לקורוזיה מואצת בתעלות בבלוק ובראש המנוע וראשי המנוע של פולקסוואגן אשר בנויים בד"כ אלומיניום רגישים במיוחד לזה. לכן היצרן ממליץ על נוזל ספציפי.

בנוגע לאיטום המיכל: כאשר הרכב מונע המים מתחממים מאד (כמובן) ובתוך מיכל העיבוי וצנרת המים נבנה לחץ גבוה של אדים ותיקון המיכל בעזרת דבק אפוקסי במקרה של פיצוץ מלחץ יהייה כמו להניח פלסטר על איבר כרות. תאמין לי, מנסיון, אתה לא רוצה לגלות באמצע נסיעה שהתפוצץ לך צינור מים או מיכל עיבוי כשפתאום אתה מגלה שהמנוע רותח...

עשה לעצמך טובה ורכוש מיכל עיבוי/צנרת תקינים ושלמים ואל תיקח סיכונים בעניין.

פורסם

לגבי נוזל הקירור - יש לו כמה מטרות:

1. להוריד נקודת קיפאון (לא כל-כך משמעותי בארץ)

2. להעלות נקודת רתיחה (תכונה זו לא קיימת במים מהמזגן)

3. שימון משאבת המים וצינורות מערכת הקירור (גם כאן, תכונה זו לא קיימת במים מהמזגן)

4. למנוע קורוזיה של המנוע וכל חלקיו (ושוב, תכונה זו לא קיימת במים מהמזגן)

אני מקווה ששיכנעתי אותך :wink:

• תוכן חדש...