Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהו המתח שמגיע למצבר מהאלטרנטור (במכונית פרטית עם מצבר 12V)?

האם המתח הנ"ל משתנה בהתאם לסיבובי המנוע?

השאלה נשאלת בעקבות מקרה שקרה לי הערב. ניסיתי להניע רכב ע"י כבלים, בנסיון ראשון הרכב המונע לא נתן בכלל סטרטר.

בנסיון שני ישבתי ברכב ולחצתי על הגז ואז הרכב השני הניע. נראה לי מוזר, האם המתח בין הדקי המצבר הוא לא קבוע?? האם כשלחצתי על הגז המצבר קיבל מתח יותר גבוה?

אשמח להסברים.

פורסם

מתח המוצא של האלטרנטור יכול לנוע בין 13.6-14.2 בהתאם לעומס וסיבובי המנוע והטמפ' של ווסת המתח.

בעיקרון ווסת המתח אמור לשמור על מתח מוצא קבוע למרות שינוי הסל"ד של המנוע.

לדוגמא:

ללא עומס קרי ללא הדלקת אורות/מזגן מתח המוצא בסל"ד סרק אמור להיות בסביבות 14 וולט.

עם הדלקת צרכנים זוללי אנרגיה מתח המוצא עשוי לרדת ל-13.6 וולט.

כמו כן קיימים הבדלים בין ייצרן רכב אחד למשנהו במתח המוצא הנקוב של ווסת המתח (SET POINT).

איזה כייף לי :)

פורסם
מהו המתח שמגיע למצבר מהאלטרנטור (במכונית פרטית עם מצבר 12V)?

האם המתח הנ"ל משתנה בהתאם לסיבובי המנוע?

השאלה נשאלת בעקבות מקרה שקרה לי הערב. ניסיתי להניע רכב ע"י כבלים, בנסיון ראשון הרכב המונע לא נתן בכלל סטרטר.

בנסיון שני ישבתי ברכב ולחצתי על הגז ואז הרכב השני הניע. נראה לי מוזר, האם המתח בין הדקי המצבר הוא לא קבוע?? האם כשלחצתי על הגז המצבר קיבל מתח יותר גבוה?

אשמח להסברים.

כנראה שהרכב שמצברו התרוקן בעל אמפר גבוה יותר ולכן רק כבלים בלי יצירת מתח חזק יותר לא הצליח להתניע אותו

הרי ברור שככל שהטורים יותר גבוהים הרכב מיצר יותר מתח

פורסם
כנראה שהרכב שמצברו התרוקן בעל אמפר גבוה יותר ולכן רק כבלים בלי יצירת מתח חזק יותר לא הצליח להתניע אותו

הרי ברור שככל שהטורים יותר גבוהים הרכב מיצר יותר מתח

אתה ממציא מחדש את תורת החשמל ?

פורסם

ההספק של האלטרנטור הינו מכפלת הזרם במתח ומסומן ביחידה וואט (W).

תפוקת הזרם של האלטרנטור בסל"ד מסויים תלוייה בעומס קרי בצריכת הזרם של הצרכנים.

נניח שבסל"ד של 1200 סיבובים לדקה זרם המוצא של האלטרנטור הינו 10 אמפר ולאחר מכן אתה מדליק אורות דרך כאשר כול מנורה צורכת כ-4 אמפר זרם המוצא של האלטרנטור יהייה 18 אמפר ולא יותר גם בסל"ד של 1500 סיבובים לדקה.

פורסם

לפי התיאור שלך הבעיה הייתה בכבלים. כמו רוב הכבלים שקונים בחנויות לא ניתן להניע איתם משהו מעבר לקטנוע, למרות שהם מסומנים כ-400A ואף יותר. ברגע שהשארת אותם מחוברים מספיק זמן המצבר של הרכב הנתרם נטען קצת ואז הנעת ממנו.

• תוכן חדש...