Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי שרייד 93 אוטומת שרכשתי לא מזמן

וניראה לי שהיא שותה המון דלק..

עד עכשיו חשבתי שהיא שותה בסביבות 1:9 בממוצע (שזה לכשעצמו ממש לא מעט)

אבל ניראה לי שהיא שותה הרבה יותר מיזה..

אני יודע שזה לא אוטו חסכוני בדלק, אבל זה ניראה לי כבר מוגזם.

רציתי בבקשה לדעת

מה הצריכה של הרכב הנ"ל בעיר, מה הצריכה מחוץ לעיר, ואם מדליקים מזגן עד כמה הוא מוסיף לצריכה

(אני יודע שאני יכול לעשות את הבדיקה של למלות דלק בטנק מלא.. לנסע ולמלות שוב וכו' אך אני מעדיף קודם כל לקבל את הנתונים כאן)

תודה רבה

פורסם

עוז שלום רב !

בצע מספר בדיקות של תצרוכת דלק, במספר קטגוריות, בנסיעה עירונית, בנסיעה בין עירונית, ובנסיעה משולבת,חזור לפורום עם עם נתוני הצריכה.

כפי שציינת שרייד לא נחשב כרכב חסכוני, בוודאי לא המנוע 1300 וגיר אוטומטי.

בנסיעה במזגן ובעיר תצרוכת הדלק עלולה לעלות ב15 עד 20 אחוז.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ואני חשבתי כבר שיש לי בעיות עם הכיוונים הוא משו דומה

טוב לדעת שהצריכה לא כזאת טובה בשרייד

יש לי אחת כבר חודש שנת 92 אוטומט 1.3

הרכב אוהב דלק יותר מאימפרזה טורבו בלחיצות :)

בתוך העיר אני מגיע לצריכה של אחד לשש גג שבע

מחוץ לעיר אחד לעשר.

רוב הנסיעות עם מזגן ונסיעה מאוד רגועה

פורסם

לשכן שלי יש שריד 93' יד שניה שעושה 1-15 ועם גיר אוטומט.

אני גם לא האמנתי אבל הוא אמר שהוא מלטף את הדוושה ובגלל זה גם הקאווליר שלו צורכת 1-13 .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שלום רב !

צריכת דלק, ברכב זהה, בהנחה ששני הרכבים במצב מכני ומופלים בצורה זהה, יכול להיות שונה באופן משמעותי, ותלוי בהרבה גורמים משתנים, כגון מצבו המכני של המנוע, תיבת ההלוכים ומצבו של הקרבורטור.

מרכיב חשוב מאד בתוצאה הסופית של תצרוכת הדלק, תלוי מאד במסלול נסיעות הקבוע של הרכב, עירוני בין עירוני ומשולב, פקוק ועמוס, או ריק במכוניות, דרך מישורית ועליות, נסיעה עם מזדן ובלעדיו, סוג תיבת ההלוכים, וכאן אני מגיע לפרט החשוב, אופן נהיגתו של בעל הרכב.

צריכת דלק של 1:15 בשרייד, היא נתון מעניין נדיר אך אפשרי, עם רגל קלה על דוושת התאוצה, האצות עדינות, ומעט בלימות והאצות פתאומיות.

נתון של 12/13 קילומטר לליטר בשרייד אוטומטי, בנסיעה בין עירונית וצריכה של 8.5-9 קילמטר לליטר בנסיעה עירונית ללא מזגן תחשב כסבירה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה הבנאדם נהג אוטובוס לשעבר ב"דן" ,והוא אמר שמישהו אמר לו שלא יעבור את 2000 סל"ד ואז התצרוכת דלק תרד .

והוא אמר שהקאווליר באמת אוכלת הרבה מתי שלוחצים ומתי שמלטפים את הדוושה ולא נותנים לו לעבור את ה2000 סל"ד הוא אוכל קצת דלק 1-13.

אותו דבר לגבי השרייד ,שלו נקנתנה מחייל שהיה יד שניה ונראית שמורה מאוד ,הוא אמר שהוא בדק והיא אוכלת 1-15 בנגיעה קלה על דוושת הגז .(מה שמזכיר לי את מאיר מהפורום עם הסובארו DL)

מכוון שאתה מהתחום הזה -האם זה הגיוני או שזה סתם סיפורים?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי שלום רב !

אני חייב לציין שהייתי סקפטי מאד לגבי התצרוכת דלק, שעליה הצהיר בפני מאיר, מיד לאחר בדיקת תצרוכת הדלק, לאחר הטיפול שביצעתי בקרבורטור שלו.

אך מי אני שאתכחש לעובדות.

בתור אחד שעקב בוודאי אחרי השרשור הארוך של מאיר, בוודאי נתקלת בתגובות שפתחתי בעקבות בשרשור הארוך, ובה ציינתי שרכב זהה סובארו שנת 92 ידני לאחר נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור בירושלים, תצרוכת הדלק שנבדקה בנסיעה לטבריה לטיול משפחתי, בנסיעה עם מזגן, תצרוכת הדלק הגיעה ל1:10, ההבדל הוא עצום, והאם יש קשר בין שפוץ מקצועי, ונהיגה מתונה, עם לטיפה קלה של דוושת התאוצה, זה יחליטו הקוראים.

השילוב של נהג אוטובוס מקצועי בדן, ורגל קלה מלטפת בשרייד, במכונית מטופלת ושמורה, מביאה כנראה לתוצאות מדהימות.

ולהלן דוגמא:

ביצעתי טיפול בפיאט אונו של חבר פורום אספנות, תושב נתניה, שנת יצור 89, מנוע 1300, שהצהיר בפני שהרכב בעבר הלא רחוק, צרך 1:18, והוא הגיע אלי בגלל עלייה בתצרוכת הדלק, הרכב החל לצרוך 1:14,ובשביל זה הוא הגיע אלי, טיפלתי לו כמובן בקרבורטור, אך לא הבטחתי לו מראש תצרוכת דלק פנטסטית של 1:14 או 1:18.

עדיין הוא לא עדכן אותי מה הצריכה הנוכחית.

סיפורים ופנטזיות, או מציאות קשה לי לדעת.

בברכה

צביקה

פורסם

אין מה להיות סקפטי. אני חושב שסגנון הנהיגה הוא הדבר המשפיע ביותר על צריכת הדלק.

דוגמא אישית: סוויפט 91' שהייתה לי צרכה אצלי ממוצע קבוע של 1:15.

פעם אחת השאלתי אותה לחבר שסגנון הנהיגה שלו אגרסיבי יחסית. הוא עשה מיכל אחד. במיכל שלו יצאה צריכה של 1:12.5.

כנ"ל בקנגו 99' שצרכה אצלי 1:15 ואצלו 1:13.

מי שיש לו משמעת עצמית גבוהה יכול לעשות בשתי המכוניות המדוברות 1:16 ואפילו 1:17, אבל זה כבר גובל בסבל אמיתי..:wink:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
עוז שלום רב !

בצע מספר בדיקות של תצרוכת דלק, במספר קטגוריות, בנסיעה עירונית, בנסיעה בין עירונית, ובנסיעה משולבת,חזור לפורום עם עם נתוני הצריכה.

כפי שציינת שרייד לא נחשב כרכב חסכוני, בוודאי לא המנוע 1300 וגיר אוטומטי.

בנסיעה במזגן ובעיר תצרוכת הדלק עלולה לעלות ב15 עד 20 אחוז.

בברכה

צביקה

במידה ואני יעשה את הבדיקה ואני יגיע למסקנה שהרכב שותה בסביבות 1:7-1:8

האם יש דרך לשפר זאת?

(חוץ מליהיות רגוע עם הגז כי אני גם ככה לא לוחץ יותר מידיי)

פורסם

עוז שלום רב !

סיפקתי לך בתגובתי הקודמת, את נתוני הצריכה המתאימה לצריכת דלק בעיר ובנסיעה בין עירונית, בצע בדיקת תצרוכת דלק, וספק לנו את הנתונים, באם הנתונים ינועו בסביבות 7-8 לנסיעה בין עירונית, יש בהחלט וניתן לשפר זאת על ידי נקוי שפוץ וכוון קרבורטור.

בברכה

צביקה

פורסם
עוז שלום רב !

סיפקתי לך בתגובתי הקודמת, את נתוני הצריכה המתאימה לצריכת דלק בעיר ובנסיעה בין עירונית, בצע בדיקת תצרוכת דלק, וספק לנו את הנתונים, באם הנתונים ינועו בסביבות 7-8 לנסיעה בין עירונית, יש בהחלט וניתן לשפר זאת על ידי נקוי שפוץ וכוון קרבורטור.

בברכה

צביקה

אני יתחיל היום בבדיקה ועוד 100 קילומטר אני יחזור עם התוצאות

תודה

• תוכן חדש...