Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגזור ולשמור

לקראת סוף שירותי הצבאי, כמעט 4 שנים אחורה, מצאתי מודעה על פג'ו 106 שמורה ומטופלת. איזור ת"א.

נפגשתי עם בעל הרכב ,שהתגלה כסוכן-סוחר לכל דבר. בשם בני מורדוך. הוא המליץ על שירותי בדיקה לפני קניה מחברת המומחה, שהם זולים יותר משמעותית ממכון אחר מקצועי. הם גם באים עד בית הלקוח.

לא הססתי, הגיע המומחה, עומר לוי, שהציג עצמו כאיש מקצועי שמבין במכונאות. עומר לקח את האוטו לסיבוב בלעדי.

כשחזר עם הרכב, העלה על ג'ק, עשה עוד בדיקה עם מכשיר כלשהו וכך הסתיימה הבדיקה. לאחר מכן, ישבנו לקבל את חוות הדעת על הרכב.

עומר הסביר שבגדול הרכב בסדר, "אתה יכול ליסוע עליו עד נתניה", ..."יש בעיות חשמל קטנות, אבל זה בסדר, הוא תקין"...

למרות שבדף הבדיקה חצי מהמערכות נמצאו לא תקינות. מבחינתו זה לא קריטי.

הסכמתי בעצתו לקנות את הרכב, ויום למחרת סגרתי את העסקה, העברת בעלות ויאללה נוסעים הביתה עם הרכב החדש.

לא עברו 10 דקות והרכב העלה רעשים מהמנוע שהלכו והחריפו. בצומת גלילות כבר היה בלתי נסבל המצב והעמדתי את האוטו.

עלה עשן מהמנוע, והזמנתי את שרות המומחה שוב. הגיע נציג שלהם, בדק ואמר שלדעתו הלך המנוע. כמובן שבני מודוך הסוחר כבר תירץ שהוא לא בסביבה ואין לו איך להגיע. כצפוי...

יום שישי ההוא כבר נשרף, ונאלצתי לחכות ליום ראשון. הגיע גרר לקח את הרכב למוסך שלי ושם הסתבר שהלך המנוע וכי המנוע היה גמור מלכתחילה. אני לא מבין במכוניות ולכן סמכתי על הבודק המקצועי. עומר לוי. הבנתי שנפלתי בפח.

כמובן שהוא הסיר אחריות, גם הסוחר לא הבין איך קרה שהאוטו הגיע למצב כזה. שרות המומחה גם דאגו לרשום באותיות קטנות בתחתית הדף, שהשרות אינו תחליף לחוות דעת של מכון בדיקה מורשה. בקיצור כיסו עצמם טוב.

מאז חברים יקרים, הנזקים בפג'ו ההיא לא נגמרו: מנוע, ציריה, אגזוז, מערכת הזרקה חדשה, והכל... בחודש וחצי הראשונים.

בקיצור, עצה שלי ממי שכבר עבר את הגיהנום הזה, אל תזמינו שירות כזה חאפר. עדיף עוד 100 200 שח במכון מוסמך. ואתם בידיים טובות.

שמיל

HYUNDAI GETS 1400 2008

פורסם

שלום

חבל לי על עגמת הנפש וההוצאות הכבדות והמיותרות שנגרמו לך.

אני שונא להשמע חכם לאחר מעשה,אבל היו לך את כל נורות האזהרה,

וחבל שלא היית עירני להן:

א.בעצמך רשמת שהמוכר הינו סוחר.

ב.הסכמת להצעת המוכר לגבי זהות בודק הרכב-טעות.

ג.חיפוש קל היה נותן לך תוצאות לגבי מהימנות המומחה.

נקודה למחשבה:יכול להיות שהמוכר והבודק סיכמו מראש את תוצאות הבדיקה?

מאחל לך הצלחה רבה יותר ברכישות הבאות

בברכה

אילן

סלע

פורסם

מרב שהרכב היה בעייתי אחרי שנה מכרתי אותו

גם הייתי אצל עורך דין, ולדעתו הוא המליץ לבלוע את הצפרדע מה שנקרא....

לא נורא אלוהים ישלם לעומר לוי המומחה הראשי בבריאות שלו...

HYUNDAI GETS 1400 2008

פורסם

העובדה שמדובר בסוחר רכב ושהתקלה אירעה ממש בסמוך לרכישה משחקות לטובתך בכל הנוגע להגשת תביעה בבימ"ש (גם נגד הסוחר וגם נגד מכון הבדיקה).

הטענה של מכון הבדיקה שהוא אינו לוקח אחראיות - אינה רצינית, לאור העבודה שמדובר בתקלה משמעותית מאוד שהיתה קיימת במועד הבדיקה ושאני מניח שבעל מקצוע סביר היה אמור לאתרה (האם נכון?? אני לא מכונאי).

במקרים כאלה ניתן להגיש תביעה קטנה (הליך פשוט וקל ללא צורך בעו"ד) עד לסך של כ-30K ש"ח. נראה שיש לך קייס לא רע בכל הנוגע לבעיה עם המנוע (ולא בנוגע לבעיות שהתעוררו בשלב מאוחר יותר).

מה שמשחק לרעתך במקרה זה הוא השיהוי של 4 שנים - מדוע המתנת כ"כ הרבה זמן?? מצד שני מה יש לך להפסיד? מדובר באגרה מינימלית וכדאי לשקול לתבוע את ההוצאות שהיו לך בקשר עם התקלה של המנוע (אילו היית תובע בזמן, לדעתי היית יכול לתבוע את השבת מלוא תמורת הרכב).

פורסם

לי הם המליצו לקנות רכב יחיד בארץ, שהמנתק שלו היה תקוע על 2800 סל"ד והיו לו בעיות מכאניות רציניות מאוד.

לא קניתי אותו, וטוב שכך.

מן הסתם התעצבנתי מהעובדה שאם משהו נדפק, הם מורידים מעצמם את האחריות.

פורסם

לא הבנתי מה קרה לחברה הזו בסוף?

עוד עובדים שם כרגיל במומחה או שעצרו אותם והפסיקו בינתיים את העבודה...?

HYUNDAI GETS 1400 2008

פורסם

היום הייתי אמור למכור את הרכב שלי, לאחר שמראש סוכם עם הקונה על מחיר, והוא פשוט רצה רק לדעת שהכל ברכב במצב סביר,

הסברתי למוכר שאין מה לעשות לרכב יש בלאי מסויים ולכן אני לא לוקח שום אחריות במידה ומצויין שצמיג או בולם במצב לא מזהיר.

הקונה הסביר לי שהוא לא מצפה ממני כלום, אלא רק בשביל הרקורד לדעת מה יהיה לו בידיים וביקש ממני לפרק את המערכת שלי מהרכב, לפי מה שהוא דבר הבנתי שהבנאדם רציני ולא משחק.

הלכתי היום בבוקר, אני רואה את הקונה יושב בתוך פג'ו פרטנר עם "בעל מקצוע" משרותיי ה"מומחה"..

לא התרגשתי כלל, הבנאדם החל בזריזות בבדיקה של הרכב, מפה לשם, הגיע לבדיקה של השילדה, פתאום הוא אומר "שמע, יש לך קצה שילדה"

אני מיידדד קפצתי לכיוונו ואמרתי לו שהוא מדבר שטויות וזה בחיים לא יכול להיות, הוא מיד בא אמר לי בוא תסתכל ..

אני בא מסתכל, הוא מצביע לי על קורה שממש נמצאת 40 ס"מ מהטמבון, אומר לי רואה את העיקומון שם בקצה בקצה..

אני מסתכל אומר לו "שמע אבאל'ה, אין שום עיקומון על מה אתה מדבר"

והתחיל להתווכח ולהסביר לי שזה נקרא קצה שילדה ואני כמובן לא האמנתי על מה שהוא מנסה להפיל, והחלתי להתווכח איתו שאין שם שום דבר ונהיה ויכוח, לבסוף הוא עשה "בדיקה" נוספת בדק את הקורה המקבילה ואמר "זה לא קצה שילדה" ישר התעצבנתי ואמרתי לעצמי מזל שבדקתי את זה כמו שצריך אחרת היה מפיל עליי תיק.

בכל אופן הוא כולו בעצבים ממשיך לבדוק את הרכב, נכנס עם מיטה על גלגלים למטה אומר "אהה הנה יש לך שאסי פה"

שוב אותו סיפור, התעצבנתי כבר עד כדי כך שהייתי עם חולצה צהובה בהירה ופשוט קפצתי על הכביש לא איכפת היה לי...

אני מסתכל הוא מראה לי באזור המשולש יש שם קורה כזאת, ויש עליה כמו שיפשופון כזה לבן, זה היה פשוט הפיח/זפת שפשוט נשרו מהמקום, ועוד עם היד משכתי וראיתי שזה חתיכות שנופלות, אמרתי לו שמע אדוני המומחה, אין פה שום שאסי..

הוא אמר לי כן יש פה יש פה, אני מסתכל אין בקע, אין עיוות אין כלום, הוא טוען שבאמצע נסיעה הציריה עפה מהמקום ונתנה פיצוץ לקורה ובגלל זה יש לי שאסי..

מיד התחלתי לצחוק ואמרתי לו "אני מבין למה המומחה נכתב במרחאות"..הוא התעצבן ואמר לי "שמע אני לא מתווכח אני אומר מה יש"

אני כבר הרמתי ידיים, הוא בחן את האוטו, בקיצור הוא אמר שכל האוטו מבחינת מכניקה, מנוע גיר וכו', במצב בריא..

בקיצור בסופו של דבר נדפקה לי העסקה. משום שהמוכר נבהל וביקש ממני להוריד מהמחיר בגלל ה"פגיעה" אני פשוט התעצבנתי אמרתי למוכר שזה פשוט היה בידור מה שקרה פה, לבסוף ה"מומחה" לקח את המוכר וחבר שלו לצד וכאשר הוא נסע הם אמרו לי "שמע תוריד 4K על הנזק" אמרתי להם בחלומות, התנעתי ונסעתי..

האנשים האלה פשוט בדיחה, ופיצצו גם לחבר עם ס.לאנסר עיסקה בגלל שטויות, הלכתי אחרי זה למוסכניק שיראה על מה היה מדובר, והוא פשוט הטיח בי לתבוע את החברה, אמרתי לו שאני לא מנסה למכור גרוטאה שאני מתרגש מקונה אחד, ולכן אני גם מוותר על העיין הפורמלי לתבוע אותם, למי יש עצבים לזה? :]

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תוכן חדש...