Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קארטינג ביל"ו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה אי אפשר בביל"ו, יש פלקסי-טראק :wink:

לקארטינג בביל"ו יש יתרון גדול שכן מדובר על משטח אספלט ולא רצפת אפוקסי חלקה כמו בקניונים. הקארטים מהירים מאוד, בעיקר לאחר הסרת המגבלה שנמצאת שם. אין מה לעשות, מרבית האנשים שהולכים לקארטינג לא יודעים לנהוג ולשלוט בו, גם במהירויות נמוכות.

אני ממליץ.

איתמר.

פלקסי טראק זה לא תעודת ביטוח. אפשר להתהפך והיו מקרים מעולם. גם במסלול פתוח עם קרבים (kerbs) אפשר להתהפך.

הקארטים מתנהגים שונה בהתאם למזג האוויר. בוא בצהריים - האספלט רותח ומוביל לאחיזה גבוהה, האוויר חם והמנוע לא נושם.

בו בערב - יש פחות אחיזה והאוויר קר יותר, הקארטים יטוסו.

המגבלה באה לשמור על הבטיחות, מפני שברגע שהפרשי המהירות בין כלי הרכב על המסלול גבוהים, ככה הסיכוי לתאונה גבוה יותר -

עקב חוסר נסיון שלך, עקב חוסר מודעות של הנהגים האחרים.

בכל זאת, רוב הסיכויים שתיסע עם עוד אנשים שהם לא בהכרח מיומנים.

אם אתה רוצה להנות מהמהירות בקארטינג בכלל, ובפרט בביל"ו, ואתה לא יכול להתארגן במסגרת קבוצה, תנסה להתחרות בליגת ספארקו או 40/80 שמתקיימות שם.

אם אתה רוצה להנות באמת, תקנה קארט ותראה מה צריך לעשות כדי לגרום לו להיות מהיר.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

זיזקבב, מה העלות של קארטינג 2 פעימות ברמה טובה ?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
פלקסי טראק זה לא תעודת ביטוח. אפשר להתהפך והיו מקרים מעולם. גם במסלול פתוח עם קרבים (kerbs) אפשר להתהפך.

הקארטים מתנהגים שונה בהתאם למזג האוויר. בוא בצהריים - האספלט רותח ומוביל לאחיזה גבוהה, האוויר חם והמנוע לא נושם.

בו בערב - יש פחות אחיזה והאוויר קר יותר, הקארטים יטוסו.

המגבלה באה לשמור על הבטיחות, מפני שברגע שהפרשי המהירות בין כלי הרכב על המסלול גבוהים, ככה הסיכוי לתאונה גבוה יותר -

עקב חוסר נסיון שלך, עקב חוסר מודעות של הנהגים האחרים.

בכל זאת, רוב הסיכויים שתיסע עם עוד אנשים שהם לא בהכרח מיומנים.

אם אתה רוצה להנות מהמהירות בקארטינג בכלל, ובפרט בביל"ו, ואתה לא יכול להתארגן במסגרת קבוצה, תנסה להתחרות בליגת ספארקו או 40/80 שמתקיימות שם.

אם אתה רוצה להנות באמת, תקנה קארט ותראה מה צריך לעשות כדי לגרום לו להיות מהיר.

כדי להתהפך בביל"ו צריך התערבות של כוח עליון. הוא סלול מצויין ובלי בורות וגבשושיות. כמובן שפלקסי-טראק הוא לא תעודת ביטוח, אבל הוא בהחלט יותר יעיל וסלחן מצמיגים.

לגבי מזג האוויר, המצב בחניונים התת-קרקעיים לא הרבה יותר מזהיר. חוץ מזה שמאוד חם שם גם החמצן דליל עקב המצאות מכוניות בחלל סגור. עוד לא יצא לי לבקר בחניון תת קרקעי מאוורר כהלכה.

הסיבה היחידה שאני לא משתתף בליגה של ספארקו היא כי אני איש גדול וכבד (110 קילו, והחמאתי לעצמי) ואין שום טעם להתחרות מול רבעי עוף כמו... עומר? ליגת 40/80 לא ידוע לי שקיימת, לפחות לא ב 4 פעימות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

benjah: הרכישה היא חלק מהעלות, וזה תלוי בקטגוריה. קארט ימאהה משומש יעלה בין 5000 למשומש במצב כלשהו ל 20000 כאשר מדובר בשלדה חדשה עם מנוע חדש. מחיר לקארט טוב הוא איפשהו באמצע - תלוי. אתה יכול לקרוא על עלויות במאמר שכתבתי פעם ב mykart.net או לחפור בבלוג שלי.

קארט רוטקס יעלה יותר - הרבה יותר - בעיקר בגלל העלות הראשונית הגבוהה של המנוע (למעלה מ 10000 ש"ח). אין לי נסיון אישי איתו ולמעשה אין להרבה אנשים נסיון איתו בארץ כי רק עכשיו ממש מתחילים להשתמש בו - אז נחיה ונראה.

יש עוד מנועים שונים ומשונים, טובים יותר וטובים פחות, ויש אפילו כמה חתיכות מהם בארץ, אבל כרגע אין יבוא סדיר שלהם (וחבל).

איתמר: יש ליגת 40/80 בביל"ו שמאורגנת ע"י סיימון חביף. המוטו - מעל גיל 40 או מעל 80 קילו. אין לי את הפרטים שלו כרגע אבל אולי אפגש איתו בקרוב. אתה יכול להתקשר למסלול ולברר (תשאל את גיא).

לגבי התהפכות - זה לא קשור לאחיזה בכלל. אם קארט אחר מנגח אותך לצמיגים או לפלקסי טראק בזווית מסויימת, ייתכן ותטפס על המחסומים ואולי אפילו תתהפך. שלא נדע מצרות, אבל איך אומרים, never say never.

פורסם

אוקיי היום הייתי בקארט בבילו, פשוט כיף :-D

היחס מצויין, הכלים מתוחזקים טוב, ואחרי קצת דיבורים פתחו לנו את ההגבלות (לא לגמרי, אין לנו רישיון קארטינג).

מסלול טכני טוב עם קטעים מהירים, ממש חוויה, ממליץ בחום !

ד.א, כמה עולה קורס קארטינג ומה הוא נותן לי חוץ מפתיחת ההגבלות ?

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

פורסם

הבנתי, תודה רבה. :wink:

ד.א, יש לי ויכוח עם חבר שנהג איתי במקצה בנושא משקל הנהג.

במקרה הספציפי הזה אני (85 קילו) השלמתי הקפה ב 21.80 שניות, וחברי (64 קילו) השלים ב 21.54

האם 21 הקילו הנוספים יכלו לשנות את הזמנים דרסטית ?

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

פורסם

זמנים לא רעים בכלל, יפה.

ייתכן מאוד שהפרשי המשקל השפיעו.זה תלוי באורך המסלול ובאופיו. בביל"ו, לעניות דעתי, הבדל כזה יכול להתבטא ב 15 מאיות, אולי 20, אבל הרשה להסתייג ולומר שזה נכון אך ורק אם מדובר באותו הקארט ובאותם התנאים.

עם כל הכבוד להתרשמותך מקארטינג ביל"ו, עדיין יש שם הבדלים בין הקארטים, גם באופי המנוע וגם במצב הצמיגים. גורמים אלה משפיעים לא פחות ואולי אף יותר.

לפעמים חלוקת המשקל משפיעה, אם מישהו גבוה או נמוך יחסית.

אבל בסופו של דבר, רוב ההבדל נובע מנהיגה :)

פורסם

לגבי הזמנים, ראיתי שם תדפיסים של 17 שניות וכו', כנראה שאלו ללא הגבלה.

ברור שיש הבדל בין קארט לקארט, בכל מסלול בארץ.

כיוון ההגבלה הוא גם לא עניין מדוייק שיכול לשנות הרבה (בהקםה הראשונה הקארט שלי לא זז בכלל אז הוא פתח לי עוד קצת.

ד.א, אתה ממליץ על הקורס המדובר ב450 שקל ?

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

פורסם

אתמול הייתי, 55 ש"ח לאדם ל10 דקות, זה נשמע אולי קצת אבל כשאתה נוסע במסלול זה מרגיש הרבה.

ההנאה הייתה מקסימלית מסלול מצויין, מכונות חדשות אחלה של דבר !.

• תוכן חדש...