Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מנכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

אני מחפשת רכב עקב הרחבת המשפחה. לאחר חיפושים לא רבים בחרתי להתמקד במרצדס ויטו. הבנתי שזהו רכב אמין, ועלויות הטיפול והדלק שלו לא גבוהות.

חששתי שזהו רכב מסחרי בעיקר, אך גיליתי שיש רכבים פרטיים שנמכרים מנכים.

השאלה מה זה אומר?

הבנתי שבגלל שנכה קונה את הרכב במחיר נמוך לשימושו, כאשר הוא מוכר עליו לשלם מס קנייה? האם זה נכון? למי לפנות כדי לברר את העלויות המדוייקות והאם העלות חלה על הקונה או על המוכר?

דבר שני, כיוון שהרכב שימש נכה, האישור ממשרד הרישוי הוא ל4+1 וצריך להוסיף מושב. האם ניתן לשנות את הרישוי הזה? היכן לברר ועד כמה זה מסובך? מה העלות של הוספת מושב במרצדס ויטו?

תודה

פורסם

הבנתי שבגלל שנכה קונה את הרכב במחיר נמוך לשימושו, כאשר הוא מוכר עליו לשלם מס קנייה? האם זה נכון? למי לפנות כדי לברר את העלויות המדוייקות והאם העלות חלה על הקונה או על המוכר?

נכה לא משלם מחיר נמוך. הוא משלם מחיר מלא ועל המכס הוא מקבל הלוואה שבזמן מכירה הוא צריך להחזיר חלק יחסי שלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

או.קיי. קראתי קצת בנושאים דומים.

אז אני מבינה שהמוכר צריך לדאוג לפטור ממס, לאישור על הסרת מערכות העזר וכך בעת העברת בעלות במשרד הרישוי מבטלים את ההערה ברישיון.

הבנתי שהעלות שחלה עליי כקונה היא תשלום הטסט.

מה שנשאר לי להבין עד כמה זה מסובך להוסיף מושב ומה העלות לכך?

ואם יש משהו שאני עוד לא יודעת, ולא יודעת לשאול, אשמח לדעת עליו.

פורסם

הבנתי שהעלות שחלה עליי כקונה היא תשלום הטסט.

הכוונה לאגרת רישוי. תשלום עבור טסט הוא זהה לכולם במכון רישוי לפי סוג רכב.

מי משלם את אגרת רישוי - תלוי מהסכם בינכם. אבל בעיקרון, התשלום לפי כל ההיגיון עליך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צריך לשלם את החלק היחסי שנועד עד למועד הטסט, זא שאם נשארו שישה חודשים ועלות הטסט השנתית היא 2000 ש"ח, יש לשלם 1000 ש"ח במעמד הבעלות.

על מי חל התשלום? צריך להחליט בין הצדדים. כשאני קניתי את הרכב שלי מנכה, לא ידעתי על העניין, המוכר לא טרח לידע אותי שכך ופתאום התווספו לי ח"י שקלים למכיר הרכישה (שגם ככה היה מעל המחירון) בסוף התחלקנו חצי חצי.

אגב על רכב מנכה אין אגרת העברת בעלות (גם זה שווה כמה שקלים)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
צריך לשלם את החלק היחסי שנועד עד למועד הטסט, זא שאם נשארו שישה חודשים ועלות הטסט השנתית היא 2000 ש"ח, יש לשלם 1000 ש"ח במעמד הבעלות.

על מי חל התשלום? צריך להחליט בין הצדדים. כשאני קניתי את הרכב שלי מנכה, לא ידעתי על העניין, המוכר לא טרח לידע אותי שכך ופתאום התווספו לי ח"י שקלים למכיר הרכישה (שגם ככה היה מעל המחירון) בסוף התחלקנו חצי חצי.

אגב על רכב מנכה אין אגרת העברת בעלות (גם זה שווה כמה שקלים)

בדיוק' מה שלי קרה לפני שנתיים, בתמימות שאלתי את הבנאדם לכמה זמן יש טסט והוא אמר שיש לעוד חצי שנה,סגרנו מחיר שילמנו,באים לדואר הוא אומר " אה,יש האוטו עבר טסט(פיזית) אבל את הטסט אתה תשלם. הבנאדם היה אדיב עד לרגע הזה ואז ברח מהדואר כדי לפוצץ עסקה,כמובן ששילמנו אנחנו ולורק בגלל השיקול של הזמן והטרחה.

בקשר לויטו, המחיר שלו אומנם די נמוך בשביל רכב מסחרי ממותג כמו מרצדס,אבל הייתי מציע לך ללכת לכמה מוסכים ולשאול על עלויות חלקים וחלפים,כי נראה לי שזה ממש לא זול,

פורסם

אני הבנתי שהדגם ויטו כמעט חיסל את מותג המסחריות של מרצדס בארץ. ובמילים אחרות: לא אמין בלשון המעטה (והוא אגב, מיוצר בספרד ולא גרמניה, אם זה בכלל מעיד על משהו) אך בהחלט יקר לאחזקה, כי החלפים נושאים בגאווה את לוגו הכוכב היוקרתי...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...