Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע למה זה, אבל משום מה זאת תופעה די נפוצה ברכבים צרפתיים.

הסרן האחורי הוא תמיד קופצני כזה, קחו לדוגמא את הרנו קליאו B משנים 99 -2002,

בעת עצירה האוטו כאילו יורד, ואז ברגע שהוא ממשיך לסוע, כאילו הוא עולה ורק אז ממשיך לסוע.

מישהו יכול להסביר לי את הקטע הזה?

או בזמנו בסיטרואן BX, שבזמן שהאוטו היה מונע, רק אז האוטו היה מתרומם בצד האחורי שלו.

Polo 2012

פורסם

מבנה הסרן (+רמת הרכות שלו) ומיקומו, הם (על קצה המזלג) המשפיעים על התנהגות החלק האחורי של הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין קשר בין סיטרואן הידרו פניאומטית לבין צרפתיה שהיא לא הידרו פניאומטית.

ובסיטרואנים ההידרו פניאומטיות גם הסרן הקדמי שוקע זה רק לוקח יותר זמן-האחורי שוקע ראשון.

כל זה כשהמנוע כבוי כמובן.

פורסם

לא יודע אם זה קשור אבל גם לי יש שאלה בקשר לצרפתייה מסוימת, בפיזו 307 כשהרכב עומד במקום ומעבירים מP לD או לR ההרכב ממש עולה ויורד. למה זה קורה? (אין לי 307, אני שואל מתוך סקרנות)

פורסם

גיאומטריה של הסרן האחורי.

הוא שוכב כך שהגלגלים נמצאים אחרי נקודת החיבור לגוף וכשאתה משלב להילוך הגלגלים האחוריים מוחזקים ע"י בלם היד והקדמיים מושכים את האוטו קדימה/אחורה (בהתאם להילוך). נסה לצייר את הסרן על דף ותבין למה הוא מתרומם או שוקע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכון, ככה זה נראה שבלם היד מחזיק את הרכב שלא יזוז ואם שמים לב אפשר לראות כי הגלגלים הקידמיים זזים טיפה קדימה או אחורה.

פורסם

גם אם תשום קפיצים הוא יתנהג אותו הדבר. זה נובע מהעובדה שהוא שוכב כדי לא לתפוס מקום מיותר בתא המטען (בצילום שהעלת הוא עומד ב 90 מעלות למה שהוא אמור להיות כשהוא מורכב באוטו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם לא תסע עם בלם יד מורם, זה לא יקרה.

ברצינות, כשהייתה לי ZX, והייתי מחנה בעליה, החלק האחורי היה עולה. המסקנה - זה איכשהו קשור להנדברקס. ראיתי את התופעה הנ"ל גם ב-306 וגם בברלינגו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בצרפקקיות יש מוטות פיטול במקום קפיצים רגילים מאחורה. בגלל זה הרכב יותר ועולה.

ב-307 ובשאר רכבי PSA החדשים כבר אין מוטות פיתול במקום קפיצים

פורסם

ובסיטרואנים ההידרו פניאומטיות גם הסרן הקדמי שוקע זה רק לוקח יותר זמן-האחורי שוקע ראשון.

כל זה כשהמנוע כבוי כמובן.

מה שאתה מתאר שייך רק לדור ה BX הישן, בסיטרואן C5 שום דבר לא שוקע. אולי רק אם הרכב יעמוד שבועות רבים ללא הנעה.

גם ב BX מהדור האחרון שיצא תופעת השקיעה נעלמה כי שיפרו שם משהו שהיה קשור בין הבולמים ההידראולים למשאבת הבלמים המרכזית

פורסם
לא יודע אם זה קשור אבל גם לי יש שאלה בקשר לצרפתייה מסוימת, בפיזו 307 כשהרכב עומד במקום ומעבירים מP לD או לR ההרכב ממש עולה ויורד. למה זה קורה? (אין לי 307, אני שואל מתוך סקרנות)

כבעלים לשעבר במשך 4 שנים של 307 , אני יכול להגיד שזה ממש לא קורה שם.

פורסם

לא זה לא נכון! בכל הBX קיימת קיעת ה"זנב ". בקסנטיה הוסיפו עוד שתי "בומבות"

מאחור לשיפור עיניין השקיעה...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...