Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיטת "שלם וקח"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הזמן דוחפים ברדיו פרסומת של רשת מסויימת למוצרי חשמל, שאין לי כל עניין לתת לה פרסום חינם ולכן לא אנקוב בשמה.

הרשת מתהדרת בפרסומת שלה בכך שכל המוצרים שלה הם בשיטת "שלם וקח".

ואני שואל: מה זה לעזאזל "שלם וקח"?! מה האופציות האחרות שעומדות בפני כלקוח - "שלם והשאר את המוצר אצלנו"?

אני מוכרח להודות שזה מזכיר לי את המערכון על רדיו לב המדינה שהיה ביום שישי האחרון ב"שבוע סוף" (ולמי שלא יודע במה מדובר, אספר שהם ראיינו את השדרן אליקו, שכל שניה וחצי תוקע פרסומת מטופשת בסגנון: "קנו זוג נעליים אחד - קבלו זוג נעליים אחד! קנו שני זוגות - קבלו שני זוגות!").

מה דעתכם?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

פעם וזה לא היה מזמן היית מזמין ומקבל את הסחורה בעוד X חודשים.

טלפון אנשים חיכו שנים. למקרר חודשים .

לפני שנים בן דודי שהה בשליחות בבוסטון כמה שנים . היה אמור לעבור בית. צלצל לחברת הטלפונים המקומית , אמר להם בעוד חודשיים אני אמור לעבור דירה אני רוצה שתבואו לבצע את ההעברה.

אמרו לו אז למה אתה מצלצל היום. צלצל באותו היום ונקבע , לפני הצהריים או אחר הצהריים.

היום שלם וקח כי מחר זה כבר מקולקל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מניח שהכוונה היא שלא תצטרך לחכות שהמוצר יישלח אליך הביתה (במקרה של טלויזיות\מסכי מחשב\אנערף) או לחכות שהמוצר יגיע למלאי.

פורסם

אלעד,

חנות חשמל ממוצעת מחזיקה 5-6 חברות מקררים.

לכל חברה יש 5-8 דגמים שונים(נפחים שונים, רגיל, הפוך, SBS, וכו')

לכל דגם יש 6-10 גימורים שונים (נירוסטה,מראה,לבן וכו')

תכלס, מה 5-6 חברות האלה הם אמורים להחזיק איזה 200 מקררים במלאי בשביל שאשכרה, תשלם ותיקח את המקרר שאתה רוצה. מרביתן לא עושות את זה ומי שכן, דואג להבליט את זה בפרסום.

אם לך מחר יתקלקל המקרר בבית אתה צריך מקרר מהיום להיום, זה שאתה רוצה אותו עוד היום, לא אומר שאתה צריך להתפשר ולקנות את מה שיש לחנות במלאי באותו רגע ולכן חנויות כאלה אטרקטיביות מאוד לקונה הלחוץ (שצריך עכשיו את המוצר).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

"שלם וקח" היה פעם שיטה מהפכנית, היום כולם עובדים ככה.

מצד שני, תראה מה שווים ה"יתרונות" האחרים של הרשת הזאת - "36 תשלומים, כפל הנחות, כפל מבצעים"...

זה פשוט אסטרטגיה שיווקית, כמו שבזמנו כתבו על אריזות של מרגרינה שאין בה כולסטרול (כאילו, מאיפה בדיוק יהיה כולסטרול בשומן צמחי?). באנגלית קוראים לזה "Stating the obvious".

פורסם

התעלקות:

למה באותה רשת חשמל שאלעד ציין, כשאין מוצר במלאי, וצריך להזמין, עדיין דורשים ממני תשלום של 100% מראש? למה אי אפשר לשלם חלק במעמד ההזמנה, והשאר כשמקבלים את המוצר?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

על זה בדיוק אני מדבר!

היום אני יכול להיכנס לכל פאקינג מרכול, לשלם כך וכך שקלים ולקחת טלויזיה חדשה, סטריאו, דוד (המילה העברית ל-DVD) או חצי קילו עגבניות.

העניין הוא שהם מפרסמים את זה כאילו מדובר כאן באיזה קונספט חדשני שטרם נראה כמותו במחוזותינו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
התעלקות:

למה באותה רשת חשמל שאלעד ציין, כשאין מוצר במלאי, וצריך להזמין, עדיין דורשים ממני תשלום של 100% מראש? למה אי אפשר לשלם חלק במעמד ההזמנה, והשאר כשמקבלים את המוצר?

כי אז זה כבר לא "שלם וקח" :lol:

פורסם

זאת פשוט אותה הססמה משנות ה-90', אף אחד לא טרח לעדכן אותה

משום שהיא הפכה להיות מזוהה עם הרשת. זה שרשתות החשמל המתחרות

עברו לאותה שיטה לא כל כך משנה (אבל טוב לנו, לצרכנים).

בכלל, כל מה שקשור לזמני אספקה בארץ השתפר מאוד,

לבעלי הזיכרון הארוך שביננו. פעם היית מחכה יובלות עד שמקרר/תנור/מכונת כביסה

היו מגיעים אליך הביתה, בימינו הכול נשלח ומותקן תוך פחות משבוע, למעט מקרים קיצוניים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אלעד, הפתעת אותי - בדיוק אותם המחשבות שהיו לי בראש בקשר לפרסומת המוזרה הזו :lol:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בתור אחד שקונה ברשת הנ"ל מדי פעם מוצר זה או אחר אני חייב לציין שהם דווקא רשת הוגנת ותחרותית,גם אם הם יקרים מחנות זאת או אחרת וניתן להביא להם הצעת מחיר מאותה חנות,סיכוי גדול שהם ישוו את ההצעה(לי זה כבר קרה פעמיים)על מנת שתרכוש אצלם,הדבר מהווה יתרון כאשר מצאת מוצר X בחנות כלשהיא בצפון נניח או חנות וירטואלית שלא קרובה אלייך ובסניף שלהם תוכל לרכוש באותו מחיר(כמובן כאשר הוכחת שהמוצר זהה והאחריות עליו זהה והיבואן זהה).

רוב חנויות מוצרי החשמל עובדות בשיטה שיש להם רק תצוגה והמוצר מגיע ישירות ממחסני היבואן ,ברשת הספציפית הזאת הם פשוט מאחסנים בסניף מלאי של רוב המוצרים שלהם ככה שניתן לקחת במקום את המוצר אותו רכשת.

פורסם
לבעלי הזיכרון הארוך שביננו. פעם היית מחכה יובלות עד שמקרר/תנור/מכונת כביסה

היו מגיעים אליך הביתה, בימינו הכול נשלח ומותקן תוך פחות משבוע, למעט מקרים קיצוניים.

כמה מקרים מהחיים.

1. ב-96' אימי קנתה את הפלאפון הראשון שלה (מוטורולה אלפא ברשת פלאפון, 300 ש"ח במזומן והתחייבות ל-3 שנים בתנאים דרקוניים). חיכינו למכשיר שבוע וחצי, אחרי זה עוד היינו צריכים להסחב בגשם (בלי אוטו) לאיזה חור באיזור תעשיה בחדרה בשביל לקבל אותו. מה גם שהוא הגיע עם סוללה ריקה לגמרי והיה צריך להטעין אותו 20 שעות.

היום כשאתה קונה טלפון, אתה מקבל אותו ישר מידי המוכר, מכניס סים, מגדיר תאריך ושעה, רינגטון ויכול להשתמש בו.

2. עוד חוויה. ב-2008 קנינו מזגן מחנות חשמל מסויימת שקשורה לרשת ה-"שלם וקח". אומנם קיבלנו את המזגן תוך יומיים (שכב בסלון בקופסאות), אבל לקח שבוע שהמתקין שלהם טרח לבוא. הגיע מישהו בן 200 והתחיל לבכות שקשה לו, צנרת לא מתאימה, בית גדול מדי, מזגן כבד מדי. שלחתי אותו לדרכו בלי להתקין, ודרשתי את עלות ההתקנה מהחנות חזרה. הרמתי טלפון לשכן מזגניסט (נציג "ענק המזגנים" בחדרה), הבחור הגיע, נתן מחיר סופי, ולמחרת בערב כבר נהנתי מטמפ' 20 מעלות באוגוסט.

המקרה מלמד אותנו על כך שיש הבדל בין איש שרות לאיש שרות גם עכשיו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קניתי מזגן ברשת "שלם וקח" לא מזמן, מאז אני קורא לה "שלם, חכה וקח".

חיכיתי למזגן הזה 7 ימי עסקים והוא הגיע ביום השמיני אחרי שאמרתי שאני הולך לבל את ההזמנה, אף אחד לא התקשר אליי לפני ואני זה שיצרתי איתם קשר.

האמת ברוב טיפשותי קניתי מהם כאשר חנות ליד הציעו לי את אותו מזגן באספקה ביום ראשון (זה היה יום שישי).

פיצו אותי בכך שלא שילמתי דמי הובלה (קומה רביעית), הסכמתי רק כי לא היה לי לנסוע לחנות אחרת ושוב לחכות למזגן אחר.

פורסם

גם היום בחנות המדוברת המון מכשירים נמצאים במלאי בחנות וניתן לשלם ולקחת במידה ויש לך איך.

ובמיוחד במכשירים חמשל הבידוריים הקטנים והבינוניים.

פורסם

שמע, אני מודה שטרם יצא לי לעשות רכישה של מכשירי חשמל גדולים, אבל דווקא בקטגוריה של הקטנים, בכל המקומות שיצא לי לבקר בהם, ויתכן שהיו כמה בודדים יוצאים מן הכלל, תמיד היה במלאי את מה שיש בתצוגה.

• תוכן חדש...