Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנסר 91' מתחמם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחרונה (כן, הקיץ הגיע) התחיל האוטו (לנסר GLX 1500) להתחמם.

בהתחלה הרגשתי שהוונטה לא פועלת בזמן, לפעמים שובתת.

אחר כבוד הגיעה העגלה למוסך (מוסך מכלול בפתח-תקוה), שם הפעילו את פיתרון הפלא - הוציאו לה את התרמוסטט (אני לא אוהב את זה, אבל לא שאלו אותי בזמן). לא גילו בעיה בוונטה או ביוניט או משהו אחר.

למחרת - האוטו שוב מתחמם, וגיליתי גם נזילת מים.

שוב למוסך - הפעם החליפו פלאנץ' מים וצינור מים תחתון שמהם היו נזילות.

שוב - לטענתם אין בעיה בוונטה והיא פועלת בזמן.

יצאתי מבסוט, האוטו שומר על חום תקין... למשך עשרים דקות. אחרי עשרים דקות של נסיעה עירונית שוב האוטו מעלה חום, והוונטה (למיטב הרגשתי) לפעמים פועלת, לפעמים לא, ולפעמים כן אבל לא בזמן.

ועכשיו גיליתי שני דברים חדשים: 1. אם אני נותן גז מהיר פעמיים-שלוש בניוטרל, חום המנוע חוזר לנורמלי. 2. לפעמים הוונטה עובדת ולמרות זאת החום לא יורד.

אני לא לגמרי מבין בזה, אבל זה נראה לי יותר כמו סתימה קטנה איפשהו ברדיאטור או בצנרת אחרת, שגורמת גם להתחממות, גם לעליית הלחץ שיצרה את הנזילות, וגם לכך שהיוניט לא מקבל חום ולא מפעיל את הוונטה בזמן. זו, לעניות הבנתי, גם הסיבה שכשאני נותן גז החום יורד - כי זה גורם סירקולציה יותר מהירה של המים במערכת ומשחרר זמנית את הסתימונת.

שאלות:

1. האם האבחנה שלי נראית לכם?

2. אם לא - יש לכם אבחנה אחרת?

3. האם כדאי לעשות ניקוי עצמאי בסיסי של מערכת המים?

4. איך עושים את זה עם חומרים ביתיים?

תודה,

דוד.

נ.ב.

עוד קצת פרטים: אני משתמש במים רגילים, כי זה מה שקיבלתי בירושה מהבעלים הקודמים. המים די חומים. מאז שקיבלתי את האוטו (קצת לפני פסח) עד הסיפורים האחרונים (בערך לפני שבוע) אף פעם לא הייתה לי בעיה של חוסר מים, וגם לא של התחממות - אפילו שנסעתי המון, בעומס מלא, ולכל מקום.

דוד.

פורסם

מהתיאור שלך עולה כי חלק מהמעברים ברדיאטור סתומים, ונוזל הקירור (במיקרה שלך מים) העובר ברדיאטור לא מספיק להתקרר.

פורסם

שלום רב !

בדוק חיווט ליוניט מאוור, חיווט חם, גורם למפל נתח ולירידה במהירות המאורר, או עש להפזקתו המוחלטת.

בדוק אפשרות לרדיאטור סתום.

פתח מכזה רדיאטור ובדוק סירוקלציית מי קירור בסרק, וסבסלד אוחה בהדרדב, ובדוק סירוקלציית מי קירור, ונטיית מפלס המים ברדיאטור להתערבל ולרדת פנימה, סירולצייה ירודה, נעידה על כנפי משאבת צים אכולים בגלל שימוש במי סרז, בחלף משאבת מים, מי קירור, ובדוק אפשרטת להחליף חגורת טיימינג בהזדמנות זאת, בנוסף הרכב תרצוסטט חדש, והחלף את מי הברז, למי קירור איכותיים גרמנים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה.

תוכל בבקשה לשלוח שוב את ההודעה שלך בתיקון שגיאות האיות? אני מנחש שכתבת ממקלדת בלי עברית או משהו כזה. היו כמה מילים שלא הצלחתי להבין.

תודה,

דוד.

פורסם

לאחר נסיעה ברכב, כשהוא הגיע לטמפרטורת עבודה, תיגע ברדיאטור באיזורים שונים ותבדוק אם יש איזורים קרים יחסית לאחרים. אם כן אז הרדיאטור סתום באותם איזורים קרים. לבטיחותך, בצע את הבדיקה כאשר הרכב דומם.

פורסם
שלום רב !

בדוק חיווט ליוניט מאוור, חיווט חם, גורם למפל מתח ולירידה במהירות המאורר, או עד להפסקתו המוחלטת.

בדוק אפשרות לרדיאטור סתום.

פתח מכסה רדיאטור ובדוק סירוקלציית מי קירור בסרק, ובסלד עולה בהדרגה, ובדוק סירוקלציית מי קירור, ונטיית מפלס המים ברדיאטור להתערבל ולרדת פנימה, סירקולצייה ירודה, מעידה על כנפי משאבת מים אכולים בגלל שימוש במי ברז, על כן יש להחליף משאבת מים, ולבדוק בהזדמנות, מצבם של חגורות אביזרים, אלטרנטור, מזגן והגה כוח, והחלפתם בהתאם למצבם, ולשקול החלפת רצועת טיימינג בהזדמנות זאת, הייתי ממליץ להרכיב טרמוסטט חדש, מיקירור איכותיים מתוצרת גרמנייה, ולא מים בצבע ירוק, הנמכר ברשתות עש זאת בעצמך, וברשתות השווק.

ערכתי שוב את תגובתי קודמת, שהייתה רצופה שגיאות כתיב ואיות, שנבעו מכתיבת תגובה בלחץ בהפסקת הפרסומות של הסדרה המסודרים.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום ותודה.

יש משהו שאפשר לעשות בבית כדי לפתוח את העסק (גם אם לא באופן מלא)?

דוד.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות בבית, זה לבצע את ההמלצה, שרשם לך המגיב מעלי.[ תגובה מספר 6].

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...