Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום :)

לאחר מספר דפדופים חפוזים בקהילות רכב שונות ובירורים שונים החלטתי לרכוש 206 1600 ידנית (110 כ"ס) בשנתון 2001.

השיקולים שלי היו:

רכב עד 33K - מתאים.

לא זולל דלק - די מתאים.

מתאים לנסיעה עירונית ומדי פעם בשבוע בערך בינעירונית לא ארוכה במיוחד - מתאים.

רכב מהנה לנהיגה - מתאים.

אמין - אממ... די מתאים :\

לא היה לי קריטי במיוחד אם זה יהיה רכב ידני או אוטומט אבל לאחר כמה בירורים מצאתי שכל הרכבים אוטומט במחיר הנ"ל הם גרוטאות לא אמינות.

לענייננו.

א. שמעתי פעם שדגם ה2001 בעייתי לעומת הדגמים הבאים אחריו והיות ו2001 זה כל מה שהתקציב שלי מאפשר לי יש לי קצת פחדים של הרגע האחרון. מישהו יכול להרחיב על הסוגיה?

ב. אפשר קצת ליטושים אחרונים, במה להתרכז בבדיקת הרכב מעבר לאטם ראש שהבנתי שהוא בעייתי, מערכת מיזוג האוויר ומערכת החשמל?

ג. בקשר לצריכת הדלק. האמת שברוב טיפשותי לא התעמקתי יותר מדי בהבדלי צריכת דלק בין דגמי ה206 השונים. מה דעתכם? משמעותי?

ד. האם אני בכלל עושה את הצעד הנכון? האם זהו הרכב הנכון לקנות כבנאדם שמחפש רכב לא בהכרח ספורטיבי (אך עם זאת הסטוריה ומשיכה לא קטנה בכלל לספורט מוטורי, מה שגרר אותי בסופו של דבר לדגם הנ"ל) אלא רכב שייקח אותו ממקום למקום בתוך העיר ויתאים לרמת מימון של חייל+הורים די תומכים..

אשמח לתשובות ביומיים הקרובים כי כנראה יום שני אני הולך לבדוק אחת.

תודה רבה :)

פורסם

חבל שהעלאת את הנקודה של התקציב. הכיס כואב כשאני מבין כמה כסף הפסדתי בשנה האחרונה בגלל ירידת ערך. לא שיש משהו לעשות בנידון, אבל :roll:

לא נכון לכתוב שכל המכוניות האוטומטיות התקציב הזה הם גרוטאות לא אמינות. גיר אוטומטי ישן הוא נעלם שקשה לקבוע בצורה חד משמעית לפני הקנייה ומכיוון שגיר ידני רגיש פחות הוא ההימור הבטוח בהבט האמינות. אפשר למצוא אוטומטיות משומשות טובות ואמינות.

למעט אותה סוגיית ראש מנוע שכבר הזכרת, דגם ה2001 לא בעייתי יותר (או פחות) משאר דגמי ה206.

צריכת הדלק אצלי - החל מ1:10 בתוך העיר ועד 1:13-14 מחוץ לעיר. אם הייתי נוהג קצת יותר רגוע אולי הייתי מצליח לסחוט עוד קצת קילומטרים בכל תדלוק.

הXS היא לא הספורטיבית החדה ביותר שאפשר למצוא בתקציב שלך, לא המכונית המהירה ביותר שתמצא בתקציב שלך וכנראה גם לא המכונית הספורטיבית ביותר בתקציב שלך (תכף יכנסו כמה חברי פורום ויזכירו את הקליאו ספורט, והם צודקים).

אבל אם אתה מחפש מכונית שהיא פשרה טובה בין התנהלות יום-יומית, עלות אחזקה ודלק שפויות וכמובן התנהגות ספורטיבית ומהנה - 206XS היא המכונית בשבילך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל אם אתה מחפש מכונית שהיא פשרה טובה בין התנהלות יום-יומית, עלות אחזקה ודלק שפויות וכמובן התנהגות ספורטיבית ומהנה - 206XS היא המכונית בשבילך.

הוצאת לי את המילים מהפה.

עוד תגובות בקשה? חבר'ה אני חייב תשובות דחוף כדי להגיע להחלטה, אני ממש לחוץ לא לפספס את ה206 שמצאתי, ממש מציאה.

פורסם
למעט אותה סוגיית ראש מנוע שכבר הזכרת, דגם ה2001 לא בעייתי יותר (או פחות) משאר דגמי ה206.

דווקא האקזמפלרים הראשונים מ-2001 פחות בעייתים מבחינת מערכת החשמל (ששודרגה בהמשך והפכה למסובכת יותר).

עוד דבר ששווה לבדוק הוא המשולשים, הם לא זולים ונוטים להצריך החלפה בגיל הזה.

פורסם

מתעלק על הנושא, אשמח גם לדעת יותר על הדגמים של 02+

למרות שהפכתי את מנוע החיפוש של הפורום אשמח לדעת עוד, בעלי XS להתפקד..

פורסם

היי

כפי שאמר tzvika..

ה-206 XS מהנה ביותר לנהיגה. זריזה, יפה, אמינה, נוחה, חסכונית..

בנהיגה רגועה יחסית (אצלי 80%-90% בינעירוני) צורכת 1:13.5-14.5,

בעלת גלגלים רחבים המעניקים תחושת היגוי מצויינת ואחיזת כביש מיטיבית.

אם אתה מחפש האצות מהירות ביותר.. חפש לך רכב אחר..

ה-XS מצטיינת (בעיני) בעיקר בכבישים מפותלים. מפגינה כוח רב יותר בסל"ד גבוה

כסאות נוחים, מקום ישיבה נוח גם מאחורה (אני מעל 1.80 מ' ויכול לשבת שם בנוחות) ביחס למכוניות 3 דלתות אחרות..

מחשב דרך המראה נתוני צריכת דלק רגעית וממוצעת, מספר קילומטרים עד לתדלוק הבא וכו'.

בין תדלוק לתדלוק אפשר בכיף (כמובן לפי אופי הנסיעה) לעבור את ה-600 ק"מ - קיבולת מיכל דלק - 50 ליטר.

המזגן מפנק ביותר - אחרי שתיים שלוש דקות כבר קריר ונעים באוטו גם בחום כבד ביותר.

מבחינת טיפולים.. חשוב לבצע אותם בזמן ולא למשוך.. הרכב רגיש מאוד להזנחה, אולי אפילו יותר מאחרים.

מחירי הטיפולים אינם יקרים ועלות החלפים לא בשמיים - כל זאת כמובן בהשוואה לרכבים אחרים בסגנון דומה.

צבע הרכב די רגיש לשמש הישראלית וחשוב אחת לכמה חודשים לעשות ווקס.. כמובן מומלץ גם לשטוף אחת לזמן מה..

חשוב לציין שאצלי מדובר ברכב משנת 2003.. יתכנו שינויים בין השנתונים הקודמים.

פורסם
ברשותך אשאל לגבי הסאנרוף, עד כמה הוא מוביל לצרות - במידה ויש לך. ולשאר חלקים שבירים ונקודות חולשה ברכב.

לפני שרכשתי את רכבי חשבתי באמת לקנות את הדגם עם הסאן רוף.. אבל חבר טוב המליץ לי להתרחק מהם, עקב נסיונו האישי והמר.

תמיד יש איתם בעיה ואם אין אז היא תופיעה בקרוב.

זה יכול להתחיל מגומיה קרועה שבעקבותיה נכנס גשם ומרטיב את כל פנים הגג ולהגיע גם למנגנון דפוק, סגירה לא הרמטית וכל מיני דברים טובים שמתחילים מכמה מאות בודדות של שקלים ויכולים להסתיים באלפים.

אם מצאת לך אחת עם סאן רוף תבדוק אותו טוב טוב - אטימה, גומיות, מנוע, רעשים מוזרים וכדומה.. וגם אז תכין כמה שקלים ליום גשום.

כל האמור מתייחס לסאן רוף המקורי של ה-206 XS

אם מדובר בהתקנה מקומית (משמר השבעה) אז לא אמורה להיות שום בעיה.

ההבדל בולט - המקורי הוא על כל הגג..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...