Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

לאחר שנתיים די אמינות עם השרייד , שבמסגרתן הרכב סבל בעיקר מבלאי טבעי של חלקים שפג תוקפם בעולם זה , החלטתי שהגיע הזמן להשתדרג .

לכבוד ההחלטה , החלטתי להעמיד תקציב של 20-25 אלף שקלים , לצורך רכישת רכב חדש .

האופציות , שלפחות אני נתקלתי בהן היו :

פיאט פונטו ספייס - שנתון 2001\2002 הדגם של ה 80 כ"ס ידני בלבד .

סיטרואן סקסו 1.4 , ידנית .

פיג'ו 106 1.4 או 1.6 ידנית .

דייהטסו סיריון (האופציה היקרה ביותר לצערי) משנת 2000 או 2001 , מנוע 1.3.

ברמת העיקרון , אני אשמח לשמוע המלצות על מגון רחב של רכבים , אני פתוח להצעות כל עוד אלו הצעות שפויות , על רכבים אמינים וכמובן חסכוניים בדלק .

בעוד כחצי שנה אסיים את שירותי , אך עדיין אזדקק לרכב שיכול לעמוד בכבוד בנסיעות כמעט על בסיס יום-יומי לעבודתי בר"ג וחזרה לראשל"צ , מבלי להתלונן יותר מדי .

חיפשתי בפורום ועמלתי רבות על חוות דעת , אך חשוב לי לשמוע זאת מעוד אנשים שימליצו ויכוונו אותי , מכיון שאם אני הולך לחפש רכב חדש יותר , אני הולך לבלות בזה הרבה מאוד זמן כי כידוע לכם , קשה מאוד למצוא רכב אמין בפרק זמן קצר .

תודה לכל העונים !

ליאור.

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

למיטב ידיעתי , אין בכלל טויוטה סטארלט בשנתונים האלו ואם כן - הן נדירות מאוד .

וחשוב לציין שאני דווקא כן רוצה הנאה מנהיגה , אבל בגילי הצעיר אני זקוק גם לאמינות וחסכוניות בדלק .

אז מה אתה בעצם אומר ? שהנאה מנהיגה צריכה לבוא על חשבון אמינות ?

אני לא חושב כך , אך תקן אותי אם מחשבתי מעוותת .

פורסם

לא אמרתי שאמינות באה על חשבון ההנאה ולהפך, פשוט לא ציינת שאתה מחפש רכב מהנה.

אם כך אתה מוזמן ללכת על אחת מהצרפתיות שהעלת פה, בעיקרון הסקסו וה106 הם אותה פלטפורמה, חפש אחת מהם הכי שמורה שתצליח למצוא ותתחדש :-)

פורסם

שאלה נוספת , מקווה לתגובות :

ליד הבית שלי עומדת למכירה טויוטה קורולה שנת 96 , הרכב גמע כ 202,000 ק"מ , הרכב יד שלישית , מטופל במוסך מורשה עם קבלות , הרכב אצל אדם מבוגר , נראה טוב חיצונית \ פנימית , פתחתי מכסה מנוע - נראה יבש .

כמו כן , אין סימן לעשן לבן או לדפיקות מהמנוע .

נוחות נסיעה מצויינת , כיאה לטויוטה קורולה .

אבל :

הרכב צריך לעבור טסט בעוד חודשיים שלושה - הוצאה בפני עצמה .

הרכב צריך לעבור טיפול - הטיפול האחרון היה במאי 2008 , לפי הקבלות .

מחירון הרכב שנת 96 לפי לוי יצחק הוא 24 אלף ש"ח והמוכר מבקש 22 אלף ש"ח .

לאחר התייעצות עם כמה אנשים , הגעתי למסקנה שאין לשלם על הרכב יותר מ 18-19 אלף ש"ח בשל מצבו הנוכחי , גילו וההוצאות העתידיות הקרובות הכרוכות ברכישתו .

ואני שואל אתכם : האם הרכב כדאי לרכישה ? באותו מחיר , אני יכול לרכוש רכב צרפתי או אירופאי משנת 00-02 בבערך אותו המחיר (הבעייתיות - הוא צרפתי או אירופאי .)

בקיצור , אני בלבטים .

הקורולה נראית ממש טוב , אבל כבר כמה חודשים שהם לא מכרו בגלל שהם כל כך עקשניים על המחיר .

מצד שני , אני אהבתי את איך שהרכב נראה ונוסע .

מה אתם אומרים ?

פורסם

בתקציב שלך אפשר לא רק להשיג רכב סופר מיני במודל גבוה יותר אלא גם במצב טוב יותר ואם פחות קילומטרים, לא חסר זקנות שנוסעות על סקסו אל תתפתה לרכב בגלל שהוא שכן ואתה מאמין לו.

אל תחשוב גם שההוצאות יגמרו בטסט בלבד, מה לגבי טיפול לפני טסט? רכב מיושן יחסית לרכבים שניתן להשיג בתקציב וגם הקילומטרז' גבוה יחסית וכמו שאומרים הגיל עושה את שלו.

פורסם

ואני שואל אתכם : האם הרכב כדאי לרכישה ? באותו מחיר , אני יכול לרכוש רכב צרפתי או אירופאי משנת 00-02 בבערך אותו המחיר (הבעייתיות - הוא צרפתי או אירופאי .)

הכדאיות היא בעיניי המתבונן.

אני מכיר לא מעט אנשים שהיו קונים כזאת קורולה ולא פוזלים אפילו לכיוון של רכב אירופאי חדיש, נוח, חסכוני ומהנה יותר מהקורולה. להם כדאי לרכוש רכב כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי , ירדתי מהקורולה .

בכללי , די קשה למצוא יפניות בשנתון מתקדם , בקתציב הנוכחי .

החלטתי ללכת על הרע במיעוטו - מכונית צרפתית \ אירופאית , שנחשבת יחסית אמינה לתדמיתה .

חשבתי על רנו קסארה , חשבתי על סקסו , חשבתי על פיג'ו 106 .

הבעיה עם קסארה - רובן היו מוניות \ ליסינג . כמו כן , רובן דיזל , קשה עד בלתי אפשרי למצוא רכב ידני כזה במצב טוב ועוד במנוע בנזין (דיזל לא משתלם , הגיר האוטומטי אסון לפי מה שהבנתי)

אותו הסיפור חוזר עם הסקסו , למרות ששם המצב קצת יותר טוב .

וה - 106 ? לא אוהב את הרכב הזה באופן כללי , אך הבנתי כי באופן יחסי הוא אמין ונוח לנהיגה (גם פרמטר חשוב).

חשבתי על פיאט פונטו ספייס , אך שוב - הסיוט חוזר חלילה . סיוט הליסינג .

אז מה ? אין דרך להתחמק מליסינג ?

זה כאילו (לדעתי , זה באמת) ששוק היד ה-2 רווי במכוניות ליסינג , לא נותרו מכוניות משומשות שמורות שלא עברו שחיטה אצל חברת ליסינג כלשהיא .

אז מה כן עושים ? לוקחים רכב מליסינג בעל כורחי ? (ונהנים מירידת מחיר דרסטית ואח"כ בוכים שאי אפשר למכור?) .

תודה לעונים המנוסים !

פורסם

רנו קסארה ,

!

מה זה רכב חדש שלהם?:-D

לא חסר קסארות שלא היו מוניות, זה לא כמו למצוא אוקטביה פרטית, קסארות פרטיות יש בשפע רק שכולם דיזל ואלה שלא הם אוטומטיות וזה יחסית נורא.

אם אתה לא אוהב את ה106 לך על הסקסו זה אותו הגברת בשינוי אדרת, לגבי הסקסו אין כאלה מוניות לא חסר בנזין בכלל בסקסו זה גם נפוץ למידי הייתי אומר, סקסו לא ממש הייתה בתחום הליסינג וידניות זה לא קשה למצוא.

בקיצור מכל הרכבים תבחר בסקסו וכמו שאמרתי לא חסרות זקנות שנוהגות בסקסו ידנית 1.4 בנזין.

פורסם

לי היתה התלבטות זהה לשלך לחלוטין. רציתי להשתדרג מהשרייד [שהיתה מעולה מלבד חלפים שהתיישנו. מודל 91].

בהתחלה קניתי קליאו 96 דגם אליזה המפואר - מאוד נוח ומפנק, בגרושים [יחסית 8500 ש"ח].

בשלושת החודשים הראשונים הוצאתי את אותו הסכום על תקלות [חיישנים ומחשבים למיניהם] כשבסיום הרומן הקצר שלנו יחד נמכרה לסוחר ב - 2500 ש"ח, שחודש אחרי הקניה גם החליף גיר ומחשב ויחידת התנעה ואימובילייזר ו ו ו..

בקיצור, היום אני על פונטו 01 80 כ"ס [ELX] שנקנה ב 19000 עקב טיפול טיימינג שצריך לבצע. במקום 22000.

אם אתה שואל לדעתי ומה שחשוב לך זה חסכון - תשאר עם השרייד [זה מה שאני הייתי עושה, למפרע]. למרות שאני מאוד מרוצה מהפונטו - חסכוני יפה ונוח.

בהצלחה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כנראה שהשעה אתמול עשתה את שלה :)

תיקון : סיטרואן קסרה .

לאברג'ל - תאמין לישהשרייד האוטומטית שיש לי ממש לא חסכונית , היא עושה 1-10 במידה ואני נוהג רגוע , עם מזגן בקיץ היא אוכלת 1ל 9 , אולי במשולב היא תיקח 1 ל 11 .

ממש לא חסכוני , ממש לא משתלם להמשיך להחזיק אותה מבחינת הוצאות דלק לפחות.

בנוסף , כל החלקים שיכלו להתקלקל באוטו הזה - התקלקלו .

אני חושש שהחלק הבא יהיה יקר מאוד שימנע את פעילותו התקינה (חמסה חמסה חמסה חח) ולאחר מכן איאלץ לזרוק את הרכב לפירוק .

אני מעדיף לקבל עליו אולי כמה אלפים מאשר 0 שקלים , לכן אעדיף למכור ולהקדים תרופה למכה .

פורסם

לפותח השרשור -

קסארה ידנית, אם תמצא - היא רכב נפלא לטעמי בו נהנים מהרבה עולמות יחדיו.

בשנתונים שאתה מדבר עליהם, בהם נכנסים לקסארה אחרי מתיחת הפנים - אני חושב שעוד יותר קשה להשיג ידניות.

כמו כן, לפני כשבועיים הייתי עסוק בחיפוש אחר מכונית לאקסית שלי ובחנו את רוב האפשרויות שדיברת עליהן. (106, סקסו, פונטו)

ובשלב מסוים, גם הוספנו לחיפושים רנו. זו גם נרכשה לבסוף - קליאו 2002, אחרי מתיחת פנים (4 כריות אוויר), מנוע 1.2 שהתחילה את דרכה בליסינג.

בדקנו בדרך אליה כמה וכמה קליאו 1.4 ו1.2 והגעתי עם עצמי למסקנה שזה כיף של רכב. נעים מאד לנהוג בה, גם ה1.2 לא מרגישה חלשה - כל עוד ברור שזה רכב שנועד לנסיעה רגועה (ובבדיקה נסענו שלושה אנשים, עם מזגן בירידה ועליה מזכרון - שזה לא מצפה רמון - אבל עדיין)

מול הפונטו ספייס, לטעמי (ובלי לפתוח שרשור התלהמויות בבקשה, זו רק דעתי) - היא מרגישה קצת יותר "רכב" ונותנת קצת יותר בטחון. אחרי מתיחת הפנים, שים לב שיש 4 כריות אוויר ולטעמי זה יתרון של ממש על דגמים עם 2 כריות.

בנוסף, לגבי ליסינג, זה לא הפריע לי בחיפוש המכוניות ובקליאו האמורה, וזה לא יפריע לי גם בעתיד - בטח לא אם זו תקופה קצרה בליסינג.

נכון, בליסינג / השכרה - יתכן שהיו שהתעללו ברכב (אבל זה לא מחויב המציאות...) ובליסינג לפחות - הרכב יעבור טיפולים לפי הספר ובזמן.

אם יש היסטורית טיפולים מסודרת, ק"מ הגיוני, התחושה הכללית היא של רכב שמור ובדיקת טרום קניה שנראית טובה - אני רואה בליסינג רק יתרון של הורדה ממחיר המחירון של הרכב.

בהצלחה

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

דיי אני לא יכול יותר:lol:

"צרפתי או אירופאי"

צרפת , לא באירופה ?:-D

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לפותח השרשור: השרייד שלי היתה ידני, 1300 16V, מאוד חסכונית ואפי' זריזה.

דברי לעיל אינם תקפים ביחס לאוטומאט, שידועה באי חסכוניות שלה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...