Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הערת מנהל-

תחילת הדיון בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=267483

מצברי AGM לא דורשים שום שינוי בבקר הטעינה או מתח טעינה שונה. הסיבה העיקרית שייצרני הרכב מציינים במפורש בספרות האחזקה שיש להחליף מצבר AGM במצבר AGM הינו מההיבט הבטיחותי בלבד.

מצבר AGM הינו מצבר ממשפחת המצברים הרטובים חומצת עופרת לכן אינם דורשים אלוגריתם או מתח/זרם טעינה שונים ממצבר עופרת רגיל.

איזה כייף לי :)

פורסם

דורשים ועוד איך.

AGM אמנם מבוססים על מצברי Lead Acid אבל הם שייכים למשפחת ה-VRLA והם בהחלט רגישים בהרבה לנושא הטעינה וכן דורשים מתחי טעינה מעט שונים. בתחום הרכב אני לא ממש בקי במה הולך בפועל.

אני כן יודע שהמטענים החכמים שקונים לטעינה חיצונית לא מתאימים למצברי AGM. אם רוצים צריך לקנות מטען מיוחד שיש לו מצב AGM.

דובר על זה בעבר שברכבים מסויימים שיש בהם מצברי AGM יש ווסת טעינה חכם.

פורסם

אני לא מדבר על מטען חיצוני למצברי AGM. מצברי AGM מבחינה כימית מבוססי חומצת עופרת ככה שאין צורך בשינוי באופי הטעינה ברכב.

טעינה בעזרת מטען חיצוני של מצבר AGM דומה מאוד לכול משפחת מצברי VRLA קרי טעינה איטית בלבד.

מצבר מסוג AGM שייך לאותה משפחה של מצברים מסוג VRLA כגון: מצבר בוש סילבר או וורטה כחול.

למעשה כול הרכבים המודרנים מגיעים עם מצבר מסוג VRLA ויש כאלה שיש בהם עינית הקסם ואין שום שינוי במערכת הטעינה ברכב קרי מתח טעינה סטנדרטי של 14 וולט פלוס/מינוס 0.3 וולט.

אצלי מותקן מצבר מקורי של וורטא ממשפחת VRLA ואכן מתח הטעינה כמו בכול רכב אחר 14. וולט פלוס מינוס 0.3 וולט.

אתה יכול לבדוק עם בעלי המיאטות שהמצבר המקורי הינו מצבר AGM המותקן בתא המטען ומתח הטעינה הינו בסביבות 14 וולט ללא שום בקר מיוחד.

במידה ויש לך מקורות למידע של ייצרני הרכב או המצברים על שינוי שיש לבצע במערכת הטעינה ברכב בזמן שימוש במצבר AGM אשמח לקרוא.

פורסם
מצברי AGM מבחינה כימית מבוססי חומצת עופרת ככה שאין צורך בשינוי באופי הטעינה ברכב.

זה ממש לא קשור. גם מצברי VRLA מסוג ג'ל מבוססים עקרונית על אותם חומרים ועדיין צורת הטיפול בהם שונה.

למיטב ידיעתי ורטה הכחול וגם בוש סילבר אינם מצברי VRLA אלא מצברים מסוג MF בעלי אלקטרודות קלציום-סילבר או קלציום-קלציום.

אין לי מידע לגבי רכבים, אולי דניאל יוכל לעזור בנושא.

פורסם

אביב , אתה טועה וקושר קשרים לא נוכנים.

הכימיה של המצבר היא המרכיב העיקרי שקובע את אופי הטעינה של המצבר ברכב.

האם שמעת או קראת שייצרני האלטרנטורים או ייצרני הרכב שידרגו את מתח המוצא של האלטרנטורים מ-13.8-14.5 וולט למתח מוצא אחר ? אני לא.

נכון אמרת שהדור החדש של המצברים תוצרת וורטא/בוש/ ועוד הם בעלי אלקטרודות קלציום-סילבר או קלציום-קלציום.

מצבר AGM ומצברי ג'ל נחשבים למצברים רטובים השייכים למשפחת מצברי VRLA ככה שאופי טעינת המצבר היא כמו כול מצבר חומצת עופרת רגיל.

אתה מוזמן לשאול את בעלי המיאטות האם מתח הטעינה אצלם ברכב שונה מאשר בכול רכב אחר.

במצברי VRLA יש חשיבות להתקנה נכונה של המצבר כלומר כיוון השסתום לפליטת הגזים הנוצרים במצבר ומיקום ההתקנה.

מצבר וורטא מקורי שמותקן ברכבי גולף דור 5 הינו בעל שסתום לפריקת לחצים הנוצרים בזמן טעינת המצבר (טעינת ייתר בדרך כלל).

מצורפת תמונה של המצבר שלי עם סימון מיקום השסתום.

וורטא ייצרנית OEM עבור קונצרן VAG ייתכן שמסיבה זו או אחרת הם לא מציינים את העובדה שסידרת מצברי Blue Dynamic או Silver Dynamic מצוייידים בשסתום פריקה בשני הצדדים. בכול מקרה מבדיקה שערכתי באתר של וורטא המצבר הינו תחליף למצבר המקורי שמותקן ברכבי.

בתמונה במצורפת מתוך הקטלוג של וורטא סימנתי עבורך את מיקום השסתום.

מצברי בוש סילבר מצויידים ב-2 שסתומים אחד בכול צד. המצבר מגיע עם שקית ובה 2 פקקים שאחד מהם יש להרכיב על אחד השסתומים (תוכל לראות אצל רון במוסך מצבר כזה, אני אישית לימדתי אותו)

לא כול המידע נמצא לצערי בדף הנתונים.

אולי דף הנתונים המצורף יעזור לך.

Battery Side-2 (Large).jpg

Battery Top-1 (Large).jpg

1.pdf

untitled.JPG

פורסם

לגבי ההבדלים בטיפול במצברי VRLA לרגילים אני לא טועה- הם דורשים טיפול שונה. יכול להיות שבעולם הרכב עשו איתם פשרה כלשהי ושינויים קלים עבור המצברים שהם לאפליקציות של Starting וספציפית ברכב. אני לא רוצה לומר כי אני לא יודע בוודאות.

בכל מקרה לדעתי אתה מתבלבל והסוללות שהצגת הן סוללות מסוג MF עם צינורית שחרור ולא סוללות VRLA.

VRLA מיושם למיטב ידיעתי רק במצברי ג'ל ו-AGM. לא מדובר על שסתום פריקת לחץ אלא על שסתום שממחזר את הגזים ומחזיר אותם למצבר. בכל מקרה אני מפצל את השרשור כדי שלא נזבל את השאלה המקורית.

פורסם

במצברים אטומים או/גם ללא טיפול המיועדים לרכב פרטימ סוג AGM,ג'ל וגם מצברים של בוש או ורטה הנחשבים ללא טיפול הינם מצברים אטומים כלומר, הפקקים של המצבר מצויידים באטם למניעת בריחת גזים מחוץ למצבר והגזים ממוחזרים (חמצן ומימן) נהפכים למים ולכן המצבר לא מאבד נוזלים או מאבד כמות קטנה ולכן מצבר זה נחשב מצבר ללא טיפול.

על-מנת למנוע לחצים גבוהים במצבר שעלולים לגרום לפיצוץ המצבר במקרה של טעינת יתר או/גם טמפ' גבוהה המצבר מצוייד בשסתום לפריקת לחץ עודף. השסתום בנוי בצורה כזו שבזמן פריקת לחץ גבוה מחוץ למצבר וחלילה הגזים מוצתים קיימת דיסקה נוספת בשסתום אשר מונעת כניסה של להבות לתוך המצבר.

מצברים מסוג זה שייכים למשפחת מצברי VRLA - Valve Regulated Lead Acid Battery שתפקיד השסתום כפי שציינתי קודם לכן.

פורסם

מרק אתה חוזר על מה שכבר ידוע.

מה שאני אומר שלדעתי (יכול להיות שאני טועה) עשית סלט בין מצברי MF בעלי שסתום פריקה במקרה והלחץ עולה (כדוגמת בוש ווארטה שהבאת) לבין מצברי VRLA (ג'ל ו-AGM).

פורסם

אביב, בכול המצברים האטומים בעלי פקקים עם אטם או בלי פקקים קיים מיחזור של הגזים ולכן חייב להיות שסתום לפריקת לחצים, תאר לך מה היה קורה לו לא היה שסתום כזה.

מה שכתוב בויקיפדיה מועתק ממסמך של ייצרן המצברים MK אחד לאחד ואין להתייחס אל זה כתורה מסיני. הייצרן שציינתי פרסם מסמך מפורט מהו מצבר VRLA והתייחס אך ורק למצברי GEL ו-AGM

לא כול ייצרני המצברים במיוחד אלה המייצרים ציוד OEM מנדבים מידע מדוייק באתר או בדפי הנתונים.

שוב פעם אני חוזר לא קיים שום שסתום נוסף במצברים שבהם קיים מיחזור של הגזים (AGM,GEL,ומצברים רגילים אטומים) רק השסתום שציינתי ולכן המצבר נחשב מצבר ממשפחת VRLA.

סיכום שלי !

תוכל לקרוא בדף הנתונים המצורף של חברת בוש על מצברים אטומים רגילים (בוש סילבר) שקיים בהם שסתום לוויסות הגזים הנוצרים במצבר והמצבר בנוי בצורה כזו שהוא ממחזר את הגזים לכן הוא נחשב ללא טיפול והם לא מציינים שהמצבר שייך למשפחת VRLA.

כמובן תוכל לקרוא בקובץ הנוסף של חברת ורטא מהו השסתום לפריקת לחצים שנקרא VRLA והוא קיים בכול המצברים ולא רק במצברי AGM (בקובץ המצורף מדובר על מצבר AGM) למרות שהם לא מציינים זאת.

אכן יש ייצרנים שלא משתמשים במינוח VRLA בתיאור תכונות המצבר לדוגמא המצבר של ורטא או בוש סילבר, כבר כתבתי קודם לכן שאצלי ברכב מותקן מצבר של וורטא הנחשב ללא טיפול ואכן הוא כזה (לא הוספתי טיפת מים מזוקקים במשך 3 וחצי שנים מכיוון שקיים מיחזור) והמצבר מצוייד בשסתום VRLA.

בעתיד כאשר התקן בעניין הגדרות של מצברים מסוג 'אטומים' או 'ללא טיפול' או 'VRLA' או 'טיפול מועט' ייכנס לתוקף אני מקווה שהנושא יהייה יותר ברור.

לאחר שנסכים או לא נסכים נצטרך לברר את הסוגייה של טעינת המצבר הרכב (לפי כבר הכול ידוע)

האם תוכל בבקשה לערוך את ההודעה שלי לעברית תיקנית ?

אני אודה לך מאוד.

מתוך האתר של לדיקו

BOSCH SILVER

24 חודשי אחריות *

אורך חיים ארוך במיוחד

עוצמת התנעה גבוהה יותר

ללא צורך בתחזוקה

טכנולוגית קלציום המתקדמת ביותר מבטיחה את הדירוג הגבוה של מצברי BOSCH SILVER - בכל תנאי מזג אוויר, ביצועי המצבר יהיו האמינים והאופטימליים ביותר. עוצמת התנעה מרוכזת מבטיחה התנעה מהירה ואמינה של הרכב לאורך כל חיי המצבר. המצבר מסוגל לעמוד בתנאי טעינה בלתי רציפים מבלי לאבד מביצועיו.

הודות לשימוש בטכנולוגית הקלציום, יש למצבר 20% יותר אורך חיים.

המצבר מאופיין במבנה מוצק, המבוסס על כמות גדולה של חומצה ולוחות עבים יותר.

עוצמת זרם גבוהה הודות לגאומטרית הלוחות החדשנית.

המכסה החדשני בעל מבנה של מבוך המוגן מפני דליפות.

קל לנשיאה הודות לידית האחיזה השימושית שלו.

המכסה החדשני של BOSCH SILVER נשאר אטום לחלוטין.

הודות למבנה המבוך אשר פותח לצורך בטיחות מירבית, ניתן להבטיח שנוזל המצבר לא ידלוף החוצה או יתנדף כאשר נוצרים גזים.

ובעיקר למנוע את התפוצצות עקב תנאי האקלים בארץ.

מתאים במיוחד לרכבים מאובזרים (עמידות בעומס): מזגן, חלונות חשמל, הגה ומערכות ניהול מנוע ממוחשבות, בנזין או דיזל.

מוכן להרכבה, מוכן להתנעה, 100% חופשי מתחזוקה.

אמין עבור התנעה קרה - אפילו אחרי תקופה ארוכה של אי שימוש.

אפיונים יתרונות

טכנולוגית קלציום שיפור משמעותי בביצועים

שיפור עצום בעמידות נגד קורוזיה יחסית למצברים רגילים - במיוחד בתנאי טמפרטורה גבוהה

איבוד מינימלי של מים

מבנה רשת לוחות חדשנית יכולת טעינה מהירה יותר פי 2-3 מאשר במצברים רגילים

עמידות גבוהה יותר לשימוש של התנעות תכופות.

כמות גדולה יותר של חומצה מעל הלוחות

מכסה מצבר חדשני - מכסה מצבר חדשני במבנה של מבוך - גורם לייבוש אדי הגז ומחזיר את החומצה לתאי המצבר, מצמצם את איבוד המים.

Pages from VARTA- AGM ULTRA dynamic-2.jpg

פורסם

VRLA מיושם למיטב ידיעתי רק במצברי ג'ל ו-AGM. לא מדובר על שסתום פריקת לחץ אלא על שסתום שממחזר את הגזים ומחזיר אותם למצבר. בכל מקרה אני מפצל את השרשור כדי שלא נזבל את השאלה המקורית.

השסתום לא מיועד למחזר את הגזים אלא לשמור על לחץ תקין במצבר בזמן טעינת ייתר או טמפ' גבוהה. היישום של שסתום VRLA קיים לא רק במצברי GEL או AGM אלא גם במצברים חומצת עופרת אטומים.

פורסם

כנראה שבאמת יש איזה ערבוב בין המונחים ועל מה שיבואן ישראלי כותב אני ממש לא סומך. הם מנסים לתרגם בצורה קלוקלת מידע שיווקי מאנגלית.

אני עדיין חושב שבמצברי VRLA (ואין לבלבל את זה עם MF אטומים בעלי שסתום לפריקה בחירום) מטרת השסתום להחזיר את הגזים למצבר ולא להוציא אותם החוצה. מה שיכול להיות שיש לשסתום עוד פונקציונאליות שמשחרר את הגזים החוצה במקרה שהלחץ עלה מעל המותר בצורה קיצונית. רק מצברי AGM וג'ל הם מסוג VRLA.

בכל מקרה אין טעם להמשיך את הויכוח. אני מבין שקיים בלבול ואין לי פנאי כרגע לחקור לעומק את הנושא. אם למישהו יש להוסיף מידע מקצועי בדוק נשמח לשמוע.

• תוכן חדש...