Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזגן אצלי ברכב לא מקרר מספיק טוב (לדעתי) נבדקו לחצים , תקין.

לא חסר טיפה גז, הצינור שיוצא מהמדחס קפוא, אבל הצינור הקטן שיוצא מקיר האש די חם, האם זה תקין?

הבנתי (בעיון בספר ) שהוא אמור להיות קצת פחות קר, ולא חם , ואם הוא חם אז חסר גז , אבל אין בועות בעינית של המייבש, הטרמוסטט שאחראי לניתוק המדחס נעקף זמנית כדי לשלול תפקוד לא תקין שלו.

המאווררים תקינים ועובדים בכיון הנכון והרכב לא מתחמם,המעבה מזגן לא חסום, מה יכולה להיות הבעיה?

המדחס ברכב והמיבש והשסתום הוחלפו .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יציאת הקרר (גז) מהמדחס הנה בצנור חם (ובדרך כלל דק יותר) והקרר החוזר ממאדה המזגן שבתוך הרכב אל המדחס, הנה בצנור הקר (שבדרך כלל הוא עבה יותר) וניתן לראות את מעגל מערכת המזגן ברכב כאן:

http://www.autocool.co.il/heb/descriptions/conditioners/

יתכן שאתה חש בקור לא מספיק בגלל שדלתית כניסת אויר חיצוני (מיחזור) אינה תקינה וכך חודר אויר חיצוני חם שמתערבב באויר הקר שמוציא המזגן ואתה מקבל אויר מעורב פושר למדי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

האופציה של שאיבת אוויר מבחוץ מבוטלת הייתה קומבינה מטופשת שביטלה את הכפתור האורגינלי,

אז פתחתי את תא הכפפות איתרתי את הצינור וסתמתי אותו לחלוטין וככה יש אוויר שנשאב רק מתא הנוסעים,

התריס חום קור תקין סדרתי גם אותו , הייתה לו בעיה שהחוט לא הוזז אותו כמו שצריך, וככה לא היתה אטימה וסדרתי גם את זה,

פרטים בה"פ .

פורסם

אז מה זה יכול להיות? חשבתי דווקא בכיוון של השסתום למרות שהוא הוחלף לפני 3 שנים.

פרטים בה"פ .

פורסם

בדיקת תקינות של שסתום יכולה להעשות רק בעזרת טרמומטר שבודק את הטמפ' בסוף המאדה,נתון תקין יראה 10 מעלות צלזיוס כאשר לחץ היניקה יהיה 35-37 PSI .בהנחה שאין סתימה במאבה והמיבש הוחלף הייתי בודק אפשרות של החלפת הקרר באחר או מיחזור וואקום עמוק בכדאי להוציא לחות שעלולה לקפוא בשסתום.

פורסם

הייתה לי דליפה קטנה מהחיבורים של הצינורות, וסגרו לי אותם כמו שצריך ,

ראיתי פשוט בועות המייבש ואז בדקו דלפות( שמו זרחן בפעם האחרונה שמלאו גז) יכול להיות שבגלל זה נכנסה לחות או משהו כזה?

פרטים בה"פ .

פורסם

תבדוק מה מצבו של מסנן האוויר של המאייד (היחידה הפנימית).

ייתכן גם שמאייד נסתם באבק והאוויר "מחפש" דרכים אחרות לעבור ולא דרכו בצע טיפול שטיפה למאייד וחזור לדווח

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

פורסם

מסנן אויר סתום?

אני באוטו הקודם פשוט הוצאתי אותו לגמרי, מאז המזגן קירר יופי.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
תבדוק מה מצבו של מסנן האוויר של המאייד (היחידה הפנימית).

ייתכן גם שמאייד נסתם באבק והאוויר "מחפש" דרכים אחרות לעבור ולא דרכו בצע טיפול שטיפה למאייד וחזור לדווח

אין בלאונה מסנן, והיחידה הפנימית פורקה ועברה שטיפה רצינית והשרייה בחומר ניקוי והוחלף שסתום. הניקוי והחלפת השסתום בוצעו לפני 3 שנים

פרטים בה"פ .

פורסם

רק עוד הבהרה קטנה.

אל תפעיל את המזגן ללא טרמוסטט לאורך זמן.

המאייד עלול לקפוא, וכשיפשיר עלול לטפטף לך מים על השטיח של הסלון וזה במקרה הטוב במקרה הגרוע יותר יחזור לך קרר בצורת נוזל למדחס ואז אין דרך חזור המדחס יחזיר נשמתו לבורא.

או בקיצור תחבר את הטרמוסטט בחזרה.

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חיברתי בחזרה את הטרמוסטט עשיתי שוב וואקום והכל מחדש ,

תוצאה: בזבוז כסף לשוא ,

ניסיון אחרון: אני קניתי פקקים של מים ואני מתכוון לבטל את החימום ברכב , בתקווה שזה יעזור.

פרטים בה"פ .

פורסם

טוב חברים יש בפי בשורות משמחות ועצובות,

שמחות: תיקנתי בכוחות עצמי והמזגן כמו שנה שעברה,

עצובות: למרות שתיקנתי את המנוף של התריס ובאמת הוא יורד עד הסוף (אני שומע מין פאףף כזה שאני מוריד מהר עד הסוף משמע שהוא סגור וצמוד או לפחות ככה הוא אמור להיות) בכל מקרה 16 שקל עלות של 4 פקקי מים (לא ידעתי בדיוק איזה גודל לבחור, פירקתי אתמול וביטלתי את החימום , והיום נסעתי עם המזגן ויש שיפור משמעותי ביותר.

כנראה כל חורף אני אצטרך לחבר את הצינורות ובקיץ לבטל אותם.

סתם שאלה כללית כמה יעלה "לשפץ" את היחידה הזו? (אני מודע לזה שזה כרוך בפירוק מאסיבי של המון חלקים ברכב).

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...