Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני לא מדבר על מכוניות ספציפיות "מיוחדות" יותר, כמו המיאטה למשל.

אלא נניח מגאן, לאון, C5 או פביה. האם כשהמחירון מראה X צריך "לשקלל" זאת ל X-10%?

ברור שכל רכב לגופו של עניין, אבל יש מחיר מבוקש. ואם הוא X האם מקובל יהיה להוריד ממנו ישר כ-10% ואז להתחיל מו"מ רציני?

אני בעלים של הונדה ג'אז, חושב למכור את הרכב בקרוב, אבל חושש ש"ישחטו" אותי במחיר (למרות שרכב שמור).

האם זה מה שצפוי לי? האם דין הג'אז כדין הקליאו למשל?

תודה!

פורסם

דווקא המיקרה של הונדה ג'אז לא מייצג את המצב בשוק- ג'אז שמורה נחתפת במהירות, במחיר מלא של המחירון (לפעמים אפילו מעל).

אין הרבה רכבים האלה למכירה, יכול מאוד להיות שלא תצטרך לרדת ממחירון.

המצב עם קליאו קצת שונה..

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

במחירי רכב משומש אין כללים. הדרך הכי טובה לעשות את זה היא לבקש את המחיר שלדעתך מגיע לך ולחכות. אם מישהו יקנה - מצוין. אם לא - מורידים קצת את המחיר וממשיכים הלאה. זה הכל פונקציה של כמה זמן וסבלנות יש לך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במחירי רכב משומש אין כללים. הדרך הכי טובה לעשות את זה היא לבקש את המחיר שלדעתך מגיע לך ולחכות. אם מישהו יקנה - מצוין. אם לא - מורידים קצת את המחיר וממשיכים הלאה. זה הכל פונקציה של כמה זמן וסבלנות יש לך.

הבעיה שלי היא לא לחכות, אלא שאני צריך לנהוג על משהו. כלומר, אמכור את הג'אז ורק אח"כ אוכל לשלם בעבור רכב אחר.

עם זאת, אני מחפש רכבים שאינם נפוצים כלכך (סיאט לאון או הסקודה פביה 16V - כמובן שרק ידניים) והחשש הוא שיעברו חודשים מרגע המכירה ועד שאמצא תחליף.

חשבתי על טרייד-אין, אבל אני בספק אם אמצא במגרשים למיניהם את מבוקשי וכן אני מניח ששם אקבל פחות עבור הג'אז ממה שאקבל "בחוץ". האמנם?

פורסם

רוב הסיכויים שבמגרש טרייד אין תקבל פחות על הרכב שלך (המגרש צריך להרוויח, נכון?).

השאלה היא גם, מה אולי ינסו "לדחוף" לך במגרש סוחרים.

אולי תבדוק מה יש ב"אוטודיל" (טרייד אין קבוצת פולקסוואגן) מבחינת הרכבים שאתה מעוניין.

יש להם מבחר רכבים לא קטן (כמובן שחייבים לבדוק את הרכב שהם מוכרים ולא להסתמך על הסיפורים).

אני מאמין שלא תהיה לך בעיה למכור מהר (אלא אם תתעקש על מחיר שלא מתאים למה שקורה בשוק).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אגב, משהו יותר יעיל לעשות.

קח כמה שאתה חושב שמגיע לך על הרכב, ותוסיף קצת. נניח הרכב שווה כיום 50 אלף ש"ח? תרשום על החלון את הפרטים, בנוסף למחיר - 58 אלף ש"ח.

יתקשרו אלייך, תסכים לרדת איתם עד 52 וככה תחסוך לעצמך המון כאבי ראש.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם
אגב, משהו יותר יעיל לעשות.

קח כמה שאתה חושב שמגיע לך על הרכב, ותוסיף קצת. נניח הרכב שווה כיום 50 אלף ש"ח? תרשום על החלון את הפרטים, בנוסף למחיר - 58 אלף ש"ח.

יתקשרו אלייך, תסכים לרדת איתם עד 52 וככה תחסוך לעצמך המון כאבי ראש.

בעצם לבקש כ-12% אחוז מעל מחירון כדי למכור מחיר מחירון? ככה כולם עושים או שזה רק ברכבים מבוקשים ונדירים יותר?

פורסם
בעצם לבקש כ-12% אחוז מעל מחירון כדי למכור מחיר מחירון? ככה כולם עושים או שזה רק ברכבים מבוקשים ונדירים יותר?

לא יודע לגבי מה אנשים עושים, לא מדבר דווקא על 12%.

זרוק מחיר מעל המחירון, או שלא תרשום מחיר ובטלפון תתן מחיר טיפה מעל המחירון.

אנשים יתמחקו איתך לגבי המחיר, תוכל לרדת בראש שקט ולצאת "גבר".

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

כשאתה מוכר - תבקש מעל המחירון.

כשאתה קונה - תציע מחיר נמוך מהמחירון.

תקווה שזה שאתה קונה ממנו לא יודע מזה, וגם לא זה שאתה מוכר לו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כלל אצבע בסיסי - למצוא אוטו טוב הרבה הרבה יותר קשה מאשר למכור אוטו טוב.

קודם כל תתחיל לחפש רכב חדש. את אלו שאתה מחפש באמת יהיה לך קשה למצוא. תמיד תוכל להגיד לזה שירצה לקנות את האוטו שכרגע לא מתאים לך. ובלי כל קשר, כמו שאמרו לך, הונדה ג'אז (בטח ובטח אם הן שמורות היטב) נחטפות בצורה בלתי רגילה ותוכל כמעט בוודאות למכור אותן מעל המחירון. כי כוחות השוק הרבה יותר חזקים מלוי יצחק. בכל מקרה תעלה את הרכב שלך למכירה עם מחיר שהואע מעל המחירון. ביחס לרכב שלך בהנחנה שהוא באמת שמור, יש לך את הזכות הזו, ובלי כל קשר אין לך מה לדאוג כולם יתעקשו להתמקח איתך. אם תהיה לחוץ על קנייה יהיה לך הרבה יותר נוח להתפשר על המחיר כשאתה מתחיל מהרבה ולא מפחות.

בכל אופן, במקרה הכי בעייתי, אם תמצא רכב טוב שאתה ממש "חם" עליו ועדיין לא הצלחת למכור את הרכב שלך מסיבה עלומה שקשה לי להאמין שתופיע, תוכל לבקש מהבנק שלך הלוואת גישור לקניית רכב. יש הלוואות כאלו שנועדו בדיוק לעזור במקרים כמו שלך. ההללוואות הן קצרות מועד ועם ריבית מאוד נמוכה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי דני,

אני ממש לא מומחה גדול בתחום אבל אני בדיוק מחפש כרגע לקנות רכב סופר-מיני. לאחר קריאה מרובה בפורום והתייעצויות עם בעלים מרוצים, די התאהבתי בג'אז. אני מחפש on@off כבר די הרבה זמן בסבלנות אין קץ ואכן הרכב די נדיר וקשה למצוא משהו טוב שיהיה גם בסביבת איזור המגורים (כרגע אין לי רכב וכבר כמה פעמים עד שהתאפשר לי להגיע לראות רכב שהתפרסם באיזורים רחוקים הוא כבר נמכר).

ממה שיצא לי לראות בינתיים באמת הג'אז נמכרת היום לפחות באיזור המחירון ואף מעט מעליו במידה והרכב שמור. חשוב לציין שבחודש-חודשיים האחרונים המחירון של הג'אז לפי לוי-יצחק עלה(!!!) בכ-3000 ש"ח. לפני העלייה הזו הרכבים נמכרו כמעט תמיד מעל המחירון אבל עכשיו הם בערך בסביבתו.

בקיצור, אמנם אני לא יודע מה המצב של הרכב (אמנם כתבת שהוא שמור אבל לא ציינת ק"מ, יד וכו') אבל בגדול אני לא חושב שתהיה לך בעיה למכור אותו בסביבות המחירון (למרות שהייתי שמח אם היית מציע לי אותו במיר מציאה :roll:).

אם תחליט למכור אותו, אני אשמח לשמוע פרטים ([email protected]).

בהצלחה,

צבי

פורסם
ואני לא מדבר על מכוניות ספציפיות "מיוחדות" יותר, כמו המיאטה למשל.

אלא נניח מגאן, לאון, C5 או פביה. האם כשהמחירון מראה X צריך "לשקלל" זאת ל X-10%?

ברור שכל רכב לגופו של עניין, אבל יש מחיר מבוקש. ואם הוא X האם מקובל יהיה להוריד ממנו ישר כ-10% ואז להתחיל מו"מ רציני?

אני בעלים של הונדה ג'אז, חושב למכור את הרכב בקרוב, אבל חושש ש"ישחטו" אותי במחיר (למרות שרכב שמור).

האם זה מה שצפוי לי? האם דין הג'אז כדין הקליאו למשל?

תודה!

מחירון זו המלצה

דבר נוסף מחירון בא לבטא ערך טוטל לוסט ברגע הפיצוי

חוץ מזה את ההמלצה יכול הקונה לקבל או לסרב לה,יבוא מישהו אחר ? טוב הרווחת ! לא יבוא תמשיך להמתין,המתנת והורדת? בא מישהו חדש,מכרת הרווחת! לא מכרת תמתין...וחוזר חלילה.

השוק בונה את עצמו לבד,מלבד השווי באובדן כללי לביטוח אין כל מחויבות לשלם לך את מה שביקשת או למכור מתחת למחירון,אתה לא מתפשר אחרי המתנה ארוכה לקונה? תאחסן אותו ואת עקשנותך,התקשרו הרבה והם רוצים את הרכב גם מעל מחירון? הרווחת ! לא התקשר איש ? תתפשר,אתה לא מתפשר ? תשאר עם הרכב ! אתה מתפשר ? מכרת !

ככה מתנהל שוק והמחירון בשוק הוא המלצה בלבד.

פורסם

תראה לא על כל רכב אתה מוריד אוטומט 10 אחוז מהמחירון.

כמו שאמרו פה במחירון אין בדיוק כללים, יש את לוי יצחק בעקרון ומשם ממשיכים, יש כאלה שמבקשים מעל המחירון בגלל קילומטראז' נמוך, אוטו שמור, השקיעו בו כל מיני תוספות וכו'. אבל זה לא אומר בהכרח שזה מה שהם יקבלו.

אל תשכח שהקונה רוצה להוריד והמוכר רוצה לקבל כמה שיותר על הרכב שלו.

כמובן אתה לא יכול לדרוש יותר מדיי מעל המחירון של הרכב שלך ( באופן תאורטי כן ) כי בסופו של דבר לא תצליח למכור אותו ואנשים יעדיפו לחפש אלטרנטיבות אחרות.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

קרטר כתב: אגב, משהו יותר יעיל לעשות.

"קח כמה שאתה חושב שמגיע לך על הרכב, ותוסיף קצת. נניח הרכב שווה כיום 50 אלף ש"ח? תרשום על החלון את הפרטים, בנוסף למחיר - 58 אלף ש"ח.

יתקשרו אלייך, תסכים לרדת איתם עד 52 וככה תחסוך לעצמך המון כאבי ראש."

זו נאביות. מתאים לשוק רמלה לוד לא למכירת מוכונית. ברוב המכוניות הפופולריות, המחירון כן מנחה. לא תפרסם מחיר - אחוז הפונים אליך יקטן משמעותית. תפרסם מחיר מעל המחירון - גם אז אחוז הפונים אליך ירד משמעותית, אם ביכלל יפנו. כך שרק תפסיד קונים פוטנציאליים ותאריך את תקופת המכירה. תזכור, רכב שנמצא הרבה זמן בשוק, קשה יותר למכירה.

הנכון יותר כן לפרסם מחיר. פרסם את ייחודיותו של הרכב, שמור, מושקע וכיוצ"ב. ביחס למחיר פרסם מחיר ריאלי מתאים, השתדל שלא יעלה מעל מחיר המחירון - אולי להפך. אם הרכב טוב עמוד על המחיר שלך. כך תרוויח מתענינים רבים בינהם יימצא זה שיעריך את הרכב שלך וישלם.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...