Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

השאלה שלי היא מה ההבדל בין רדיו דיסקים שה יש להם יציאה לסאב שהיא RCA אחד לעמת רדיו דיסק שהיציאה שלו לסאב היא שני יציאות

כרגע אצלי שני הRCA שמחוברים לסאב דרך המגבר הם יציאות שאמורים להתחבר לרמקולים האחוריים

נאמר לי שעדיף לחבר אותם מאשר את היציאה המיועדת לסאב שהיא בעלת ראש RCA אחד,ולשלוט עליו דרך המגבר ולא השליטה שרדיו דיסק מאפשר. אשמח אם מישהו יסביר לי למה זה עדיף?

פורסם

קצת סדר בדברים,

סאב וופר הוא אלמנט בודד, אי לכך הוא צריך סיגנל שהוא מונו - ולא סטריאו.

האודיו שאנחנו מנגנים, מוקלט בסטריאו ולא מונו.

מה שאומר שאיפשהו במהלך הדרך מהדיסק (שהוא למעשה המקור) עד הסאב (שהוא היעד),

צריכה להיות פעולה שנקראת MONO MIX, לקיחת אות סטריאו, ואיחוד שלה למונו.

זה יכול להתבצע בHU, ואז אתה רק עם RCA בודד עד מגבר הסאב שלך, ואין עם זה שום בעיה בכלל.

וזה יכול להתבצע במגבר, ואז אתה רץ עם זוג RCA עד המגבר והוא מבצע MONO-MIX,

שים לב שברוב המגברים יש כפתור "מונו\סטריאו" זה בדיוק בשביל זה.

בקיצור - שורה תחתונה, כל עוד הMONO MIX מתבצע איפשהו בדרך, זה לא משנה איך החיבור יעשה.

פורסם

איזו תגובה מתומצתת למופת, בתור אחד שלא ידע את זה הבנתי את העניין חד וחלק.

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם
קצת סדר בדברים,

סאב וופר הוא אלמנט בודד, אי לכך הוא צריך סיגנל שהוא מונו - ולא סטריאו.

האודיו שאנחנו מנגנים, מוקלט בסטריאו ולא מונו.

מה שאומר שאיפשהו במהלך הדרך מהדיסק (שהוא למעשה המקור) עד הסאב (שהוא היעד),

צריכה להיות פעולה שנקראת MONO MIX, לקיחת אות סטריאו, ואיחוד שלה למונו.

זה יכול להתבצע בHU, ואז אתה רק עם RCA בודד עד מגבר הסאב שלך, ואין עם זה שום בעיה בכלל.

וזה יכול להתבצע במגבר, ואז אתה רץ עם זוג RCA עד המגבר והוא מבצע MONO-MIX,

שים לב שברוב המגברים יש כפתור "מונו\סטריאו" זה בדיוק בשביל זה.

בקיצור - שורה תחתונה, כל עוד הMONO MIX מתבצע איפשהו בדרך, זה לא משנה איך החיבור יעשה.

כן אבל למה?? זה שהתקין לי את סאב השתמש בRCAים ששימשו את הרמקולים האחוריים כדי להעביר את האות לסאב במקום לקחת את הRCA היחיד שמיועד לסאב לפצל אותו לשתיים ואז לחבר אות וככה גם יש את פונקציית השליטה מהרדיו דיסק

שזה יותר נוח מאשר להתעסק אם זה במגבר עצמו

למקרה שלא מובן משעשו אצלי זה לקחת את שני הרמקולים האחוריים ולחבר אותם לערוצים איפה שהקידמיים מחוברים וככה בעצם לפנות מקום לסאב לעשות גישור ולחבר אותו ועל הדרך להשתמש כבר בRCAים שכבר מחוברים ששימשו את הרמקולים האחוריים

זה שהתקין לי את הסאב אמר שככה זה ישמע יותר איכותי כי רדיו דיסק מיקצועי תמיד בא אם שני RCAים לסאב ופה יש לי אחד

וזה אומר שהכיוון שניתן לעשות דרך הרדיו דיסק לסאב יהיה פחות מדוייק וככה דרך המגבר אפשר לכוון יותר טוב

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי :-)

• תוכן חדש...