Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש וחצי פתחתי שרשור דומה, הבעיה היא שמאז מספר המכוניות שאנחנו מתלבטים בניהן רק גדל.

ההורים שלי מחפשים רכב משפחתי חדש, לא משנה סוג ת.הילוכים. הדרישות העיקריות הן צריכת דלק נמוכה, עלות תחזוקה לא גבוהה מדי (אנחנו נוסעים כ27 אלף בשנה) ואמינות. דרישות נוספות זה ביצועים יחסית טובים והתנהגות כביש טובה.

הרכבים שאנחנו מתלבטים בניהם הם:

1. הונדה סיוויק 1.8 ידנית חדשה - חסכונית בדלק, נראית טוב ויחסית מאובזרת. עשינו נסיעת מבחן בגרסה האוטומטית ואהבנו את הרכב (התנהגות, מראה מבפנים ומבחוץ וכדומה).

2. קורולה 1.6 ידנית/רובוטית חדשה - רכב אמין, אך פחות "מפואר" מההונדה, וגם פחות חסכוני בדלק (לפי מבחני דרכים שהשוותי בין השתיים). מצד שני זול בכ10 אלף מההונדה. נהגנו על רכב עם תיבה רובוטית של קרוב משפחה, וזה לא הפריע, אם כי ההונדה יותר מצאה חן בעיניינו.

3. ג'יטה/גולף 1.4 122 כ"ס TSI DSG מיד ראשונה - רכב חסכוני בדלק ועם זאת מהיר. הרכב גם די אמין לפי מה שבדקנו, אך יש רושם שהטיפולים והתחזוקה השוטפת יקרים יותר מאשר במתחרות. רכב חדש לא נכנס לנו בתקציב, לכן אם נקנה אז זה רכב מיד ראשונה שנמצא עד שנה על הכביש (קצת קשה למצוא כאלה, אך אפשרי).

נסיעת מבחן עשינו על ג'יטה 1.6 אוט' לכן מהמנוע לא יצא לנו להתרשם, אך מבחינת המראה והאיכות מבפנים ומבחוץ אין טענות.

4. סיאט איביזה 1.6 DSG חדשה - הרכב אומנם יותר קטן מהקודמים אך מהיר (מנוע 1.6 ומשקל יחסית נמוך), יחסית אמין ומאוד מאובזר יחסית למחיר (עולה כ114 אלף ומגיע עם גג נפתח, מגנזיום ועוד תוספות שונות). החסרון היחיד הוא אולי בתא מטען מעט קטן. השאלה היא מה עם צריכת הדלק ותחזוקה, עושה רושם שהיא אמורה להיות טובה, השאלה אם זה אכן כך במציאות.

יש לציין כי זה הרכב היחידי שלא עשינו עליו נסיעת מבחן אלא רק בדקנו באולם.

5. I30 דיזל אוטומטית חדשה - רכב אמין וחסכוני, נראה בסדר מבפנים ומבחוץ, ויחסית זול (פחות מ120 אלף).

הבעיה היא שלפי מבחני דרכים עושה רושם שהI30 דיזל לא בהכרח יותר חסכונית מסיוויק 1.8 ידנית, לכן אני לא בטוח שיש הצדקה במקרה הזה לרכוש דיזל (מה גם שהאגרה גבוהה יותר).

מכוניות שבדקנו ופסלנו: C4, 308, לאון, פאביה, I30 בנזין אוט'.

בהתחשב בדרישות שלנו מה לדעתכם הרכב שהכי יתאים לנו?

פורסם

הסיוויק הידנית תיתן תמורה מעולה וחדשה!! עולה 128K ,עם חיסכון בדלק ממש חשוב אז יש את ההונדה אינסייט (הייבריד) שגם קרובה לתקציב ובנוסף עם אני לא טועה אז יש את הI30 בנזין גם בידני.

פורסם

הI30 בנזין מגיעה עם תיבה ידנית רק במנוע 2 ליטרים.

לגבי הסיד, הגרסת דיזל עולה כ142 ש"ח (לפי האתר של קאיה), שזה הרחק מעבר לתקציב.

פורסם

כל המועמדות ראויות אך לכל אחת תכונות שונות.

אם המשוואה מתמקדת בעיקר בנוחות,חסכון,אמינות ואיכות,הייתי שוקל גם סקודה אוקטביה שבאה עם אבזור בטיחות מלא, מנוע ותיק ואמין,תא מטען שאין שני לו עם דלת חמישית,איכות ותא נוסעים מעל למקובל.

הביטוח מעט יקר אך יש לחפש הצעות מתאימות (הדגם הגניב הוא הדיזל היקר..) ואולי לרכוש מיגון מתאים.

האוקטביה אינה זולה אך כיום יש מבצע לחברי לשכת עורכי הדין/רו"ח שהופך את רכישתה כחדשה לכדאית (הנחה של 9000 ש"ח ואפשר אולי להוציא עוד חיישנים/אזעקה).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני לא רואה סיבה לקנות את הגולף 1.6 ידנית כשכמעט באותו מחיר אפשר לקנות סיוויק 1.8 ידנית שנותנת הרבה יותר.

אם זה גולף/ג'יטה אז זה רק עם המנוע TSI.

לגבי הסקודה - האפשרות הזאת גם עלתה, אבל הבעיה היא שהביטוח יחסית לאחרות יקר (בדקנו במספר חברות), וכמו כן הגרסה שהתעניינו לגביה (1.9 TDI ידנית) עולה כ135 אלף.

פורסם

אני לא ממש יודע איך היבואנים עובדים ומה העמדה הרשמית שהם מעבירים לאנשי המכירות שלהם, אבל מנסיון של שני רכבים (אאודי וסקודה) הנחות זה לא דבר בלתי אפשרי. בשני המקרים אצלי ניגשתי לסוכנות ב"יום מכירות" וקיבלתי הנחות נאות - גם בכסף וגם באבזור. בסקודה, לדוגמא, קנינו רכב שמחירו 113,500 ב- 104,000 (שני המחירים על הכביש). אין לי שמץ כמה ימי המכירות האלה באמת מיוחדים אבל העובדה היא שיש הנחות. אני לא בטוח כדאי לפסול רכב בגלל שמחיר המחירון שלו חורג בכך וכך אלפי שקלים. גש לסוכנות, תראה רצינות (או תגיע ביום מכירות) ותראה מה אתה יכול להשיג. מקסימום בזבזת כמה שעות.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

לאחר עוד כמה ביקורים באולמות תצוגה וכדומה, נותרנו עם 4 רכבים, כולם חדשים.

השיקולים כאמור הם קודם כל צריכת דלק נמוכה, אמינות ותחזוקה לא יקרה מדי. על הדרך גם קצת ביצועים והתנהגות לא יזיקו.

1. סקודה פאביה ספייס (סטיישן) 1.9 TDI ידנית - מצד אחד אמין, בעל ביצועים יחסית סבירים ועושה רושם שהכי חסכוני מבין ה4, ומגיע יחסית מאובזר במחיר של 124 אלף (ואפשר עוד להוריד כמה אלפים במיקוח לפי דעתי). מצד שני רכב קטן יותר מה3 האחרון (חוץ מהתא מטען), וגם לא נראה מי יודע מה.

2. הונדה סיוויק 1.8 ידנית - רכב אמין, בעל הביצועים הכי טובים, נראה טוב, מרווח וחסכוני. מצד שני עושה רושם שהביטוח מעט יותר יקר מאשר באחרות. המחיר כ125 ש"ח על הכביש.

3. יונדאי I30 דיזל אוט' - רכב יחסית חסכוני (אם כי פחות מהסקודה ולא בהכרח יותר מההונדה), אמין אך לא מאובזר, וגם פחות מהיר מ2 הרכבים הקודמים ומעט יקר יחסית לתמורה (125 אלף על הכביש, כאשר עושה רושם שביונדאי לא ממש מוכנים לרדת במחיר).

יתרון יחסית רציני הוא שביונדאי נותנים לנו מחיר כמעט מחירון על הרכב הישן בטרייד אין שבינתיים לא הצלחנו למכור (טוסון 2008).

4. טויוטה קורולה 1.6 רובוטית - רכב אמין, יחסית מרווח ודי מאובזר, אם כי בעל הביצועים הכי נחותים והכי פחות חסכוני בדלק מבין ה4. היתרון היחיד הוא במחיר המאוד נמוך (105 ש"ח על הכביש). התיבה הרובוטית לא ממש משנה.

מה המלצתכם בהתחשב בדרישות ובמחירים?

תודה.

פורסם

מה שאני לא מצליח להבין, זה איך יוצא לכם להתלבט בין סיאט איביזה (סופר מיני) לבין יונדאי I30 (שמרווחת ממנה) ועל הדרך גם לפסול 308 (שמרווחת משתיהן).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לפי מה שהבנתי ממך ככה האופציות שלך:

פאביה- חיסכון אך לא מעבר.

הונדה-האוטו שאתה באמת רוצה ומשתדל שלא למצוא חסרונות

I30- הכי משתלם כי אתם מקבלים מחירון על הישן (מה גם שכבר היה לכם יונדאי אז אולי תוכלו לקבל הנחה אולי על נאמנות למוותג(?):?)

קורולה - לדעתי אין בה יתרון יחסי על הI30 ועל ההונדה בכלל.

אני אומר שתהיה מרוצה עם ההונדה למרות אולי ביטוח קצת יקר, אבל זה אוטו מצוין עם מנוע חזק. אם הייתי במקומכם הייתי חושב ככה: אם אני לא מצליח למכור את הטוסון כבר כמה חודשים אני אלך על טרייד אין ועל הI30, אם בכל זאת יש תקווה שתוכלו למכור אז האופציה הכי טובה בהחלט היא הסיויק.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

ראשית, מהאיביזה ירדנו. ולגבי הI30 אנחנו שוקלים את דגם הדיזל (לא הבנזין).

לגבי ה308 - המרווח הוא לא השיקול העיקרי. כמו כן, הרכב מצד אחד לא נמרץ במיוחד ומצד שני לא חסכוני במיוחד (גם בגרסה הידנית).

• תוכן חדש...