Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני מחפש רכב מסחרי פרטי (יד שניה )

שימש גם כרכב פרטי לרוב ורכב להובלת ציוד לא כבד,

המון אנשים המליצו לי על הרכב,ומצהירים על אמינות כמעט מוחלטת

אומנם טיפולים סדירים יקרים אבל משתלמים.

עכשיו שבדקתי ביד שניה על הברלינו\פרטנר

יש לדוגמא ברלינגו שנת 2001 שנמכרת ב 9 אלף, לעומת זאת עוד אחת אחרי שנמכרת ב 23 אלף שקל

עכשיו בתור חייל מושחרר שעובד בשביל רכב (מועדפת),

השאלה היא מה עלויות האחזקה וביטוח מול רכב פרטי.

והאם יהיה משתלם לרכוש ב 9 ולעשות לה יישור קו כללי (מכונאות פחחות וצבע).

מקווה שבתור משתמש חדש פה ייעזרו לי למצוא את מבוקשי , ואת הכב הראשון שלי.

פורסם

אתה צריך לבדוק את עבר הרכב. יכול להיות שהרכב שנמכר ש-23K היה בעיקר רכב משפחתי ולא ממש עבד והרכב שנמכר ב-9K היה רכב שרק עבד כל הזמן ולכן תצטרך להשקיע הרבה כסף כדי להביאו למצב שאתה יכול להיות בטוח שהוא לא יתקלקל.

כל רכב הוא אינדבדואלי ואתה צריך לבדוק אותו.

קשה להעריך את מצב הרכב על סמך מה שרשמת.

פורסם

בתור מי שנוהג על רכב כזה מזה שנתיים ועשה בשנתיים האלה מעל 100,000 ק"מ, ועובד בחברה שבה יש כמה ברלינגו \ פרטנר-

ברכבים האלה פחות חשוב השנתון, יותר חשוב מי נסע עליהם וכמה.

לרוב אלה רכבי עבודה, והרבה חברות קטנות מעגלות פינות בטיפולים ותיקונים. ועיגולי הפינות האלה עולים אח"כ ביוקר.

חשוב מאוד איך טיפלו בהם ואיך תיחזקו אותם.

יש רכבים משנת 2003 עם 400,000 ק"מ עליהם, ויש שנת 2000 עם 200,000 ק"מ והיסטוריית טיפולים מסודרת.

לכן השוני במחירים.

אחד הדברים הנפוצים והיקרים לתיקון - משאבת סולר - עולה כ 4000 - 5000 ש"ח.

שים לב - הדגמים שלפני 2001 או 2002 הם ללא טורבו. המנוע לא חזק (אבל סביר) וצריכת הדלק היא פחות טובה מאשר במנועים עם טורבו.

פורסם

באופן כללי - אם הרכב מטופל ולא "קרוע" - הוא מאוד נוח, מרווח, די נעים לנהיגה.

תתכונן לקבל טלפונים מחברים שרוצים להעביר ספות \ שידות \ ארונות \ שולחני שרטוט וכו'.

פלסטיקים מתפרקים אבל אפשר לחיות עם זה.

פורסם

מצטרף למה שנאמר פה,

חלק מהרכבים נמכרו לאנשים שממש עבדו עם הרכב להובלות ציוד וממש "קרעו" אותם. לעומת זאת לא מעט עסקים פרטיים או משפחתיים קטנים קנו את הרכב בעיקר כרכב משפחתי, ואולי פה ושם הובילו משהו קטן (לדוגמא: יש לי שכן מבוגר נגר ארונות הזזה, שיש לו ברלינגו 2004 , הוא לא מעמיס בו כלום כי יש לו פועל עם טנדר, קנה את הרכב כי פה ושם הוא צריך את החלל הפנימי שלו - תראה את האוטו, שמור ויפהפה שלא מהעולם הזה), שוב, כל ה"חפירה" הנ"ל היא כיוון שלדעתי אל תתפשר,

יש כאלו שמורות ומצויינות, לא כולם עוברות מאות אלפי ק"מ, חפש את הנדירות (יש כאלו - אל תתיאש).

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ואו תודה לכולם על התשובות המקצועיות!, היום קצת קשה למצוא רכב מסחרי קטן שמור בניגוד לרכב פרטי,

רוב המסחריות ביד-2 אותו דבר, הן נשארות לתקופה של כמה חודשים באתר וכנראה לא מצליחות להימכר,

כמו כן כמו שאמרו אסור להתפשר, לקנות מטרייד אין או כל מיני מגרשי רכב זה לא אופציה שבאה כ"כ בחשבון-לפחות לדעתי.

פורסם

תראה, אין בעיה לקנות מטרייד-אין, בתנאי שיש היסטורית טיפולים מפורטת וגם שלא תיהיה להם בעיה לנסוע למכון בדיקה שאתה בוחר. רצוי ללכת למגרשים הגדולים.

ניתן ליפול גם כאשר הרכב היה בבעלות פרטית ולכן תמיד יש צורך לבצע בדיקה.

פורסם

zx תודה רבה על התגובה הזריזה ,

לקנות ממגרשי רכב גדולים זה גם סיכון כי לא חסרים מגרשי רכב שעושים קומבינות עם מוסכים ובמיוחד עם מכוני טסטים ומכוני שטיפה שיתנו לרכב מראה של שמור ומושקע.

ברור מאליו שאפשר ללכת למכון שאני בוחר שלא יהיו קומבינות.

האם עלויות האחזקה התאזנו יחסית למחירי מכוניות הבנזין, בניגוד למחירים שהיו לפני כמה שנים?

פורסם

תוספת קטנה למה שנאמר כאן - אל תקנה רכב שנת 2001 ב 9000 ש"ח, כשהמחירון הוא נניח 28000, ורוב המכוניות מהשנה הזו נמכרות באיזור 20000-25000.

מניסיון, שום יישור קו לא יעזור, והאוטו ישאר גרוטאה בלויה ועייפה, עם תקלות והפתעות חדשות, לא משנה כמה כסף תשקיע בה.

תקנה את האוטו התקין והשמור ביותר שאתה יכול, וכזה, שלא דורש שיקום מייד לאחר הקניה.

• תוכן חדש...