Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מה לעשות , אני מדבר רק על עצמי עכשיו אבל כשקניתי זוג T1R חדשים לצמיגים הקדמיים במקום ה F1 שהיו, פתאום הרכב נמרח קצת בפניות, פחות מגיב, פחות פידבק בהגה על המגבלות. 4 פעמים שיחקתי עם לחץ אוויר בנסיון לשפר את זה אך לא ממש עזר.

מצד שני ההבדל לא גדול כך שבכל זאת הם בסדר. אבל אחרי חצי שנה כשהחזרתי קדימה את ה F1 שכבר היו די שחוקים, שמחתי להרגיש שוב שיפור. הם גם נוחים יותר ולא עושים רעש בפרפורים.

ברור שלטויו יש תמורה טובה יותר. לי ה F1 עלו 50 אחוז יותר.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שהגודיר שלי היו גמורים ושחוקים על ערד-מצדה הרגשתי הרבה יותר אוחז, טוב ובטוח מאשר הטויו הטריים שהחליפו אותם ברחבי ת"א.

החלפתי לטויו מסיבה אחת, שלא מצאתי גודיר טריים.

נהג רגוע - מסכים ומחזק!

פורסם

דווקא על האיביזה FR, מרגע שהוחלפו הF1 מקדימה (הם היו קצת יותר מחצי גמרים) בטויו המדוברים, האחיזה השתפרה.

גם לדעתי הטויו נותנים תמורה מצויינת לכסף.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

צריך להבדיל בין אחיזה לתחושה.

רוב הסיכויים שהאחיזה אכן תשתפר כאשר מחליפים צמיגים מ-F1 ישנים ל-T1R חדשים.

הרבה יותר מעניין האם יש הבדלי תחושה משמעותיים בין שני סוגי הצמיגים.

בלאון, בה תחושת ההיגוי קהה, יש משמעות רבה יותר לפידבק שנותנים הצמיגים מאשר במיאטה (למשל) בה תחושת ההיגוי מדוייקת ותשאר יחסית מדוייקת (אם כי אולי קצת פחות) עם צמיגים שנותנים פחות פידבק.

בלאון ההבדל בין הצמיגים יכול להיות הבדל של יש או אין פידבק במצבי קיצון.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

הקטע עם המפתח ונטילים זה אחד הדברים החזקים, שימי לו מצלמה נסתרת על הרכב, ע"מ לראות את הפרצוף שלו בפנצ'ריה כשמסבירים לו שאחד השכנים שלו החליט להתבדח מעט על חשבונו.

(כן, עשיתי את זה כבר כמה פעמים בחיים, יש לי מפתח כזה קבוע בתא כפפות, אבל לא לשימוש הזה)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
צריך להבדיל בין אחיזה לתחושה.

רוב הסיכויים שהאחיזה אכן תשתפר כאשר מחליפים צמיגים מ-F1 ישנים ל-T1R חדשים.

הרבה יותר מעניין האם יש הבדלי תחושה משמעותיים בין שני סוגי הצמיגים.

בלאון, בה תחושת ההיגוי קהה, יש משמעות רבה יותר לפידבק שנותנים הצמיגים מאשר במיאטה (למשל) בה תחושת ההיגוי מדוייקת ותשאר יחסית מדוייקת (אם כי אולי קצת פחות) עם צמיגים שנותנים פחות פידבק.

בלאון ההבדל בין הצמיגים יכול להיות הבדל של יש או אין פידבק במצבי קיצון.

את מתחילה להשמיץ את הליאון TTQ של בנאי בסמויה ואת לוקחת ריסק לא קטן.....:lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

הלו!! אל תסבך אותי עם בנאי!

לא אמרתי מילה על הלאון שלו, דיברתי על לאון באופן כללי ועל שלי באופן ספציפי (למרות ששלי מתקשרת יופי ביחס לשלו :rolleyes:).

בכל מקרה, בנתיים שמתי צמיג F1 יחיד מהסט הקודם שהורדתי מהרכב.

כיוון שהצמיג מורכב על גלגל ימני אחורי, אני מחפשת המלצות על פניות שמאלה חלקות ואיכותיות :yum:

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

אני מכיר לפחות שתי פניות שמאלה חלקות ואיכותיות !

הבעייה היא שבאחת מהן רכבים קופצים לך לכביש,

ובשנייה השוטרים נוהגים לקפוץ לך לאמצע הכביש...

איפה הימים שרק מדרכות היו מתאבדות על הנהגים ככה, איפה... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אם זה עוזר יש לי 3 צמיגים חדשים שלא הורכבו אף פעם F1 GSD3 במידה 215/50/17 תוצרת גרמניה... לא יודע עד כמה הם קלים או קשים למציאה.... אבל בכל זאת כתבתי :wink:.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מר אברגיל (ברשד) ותמר.

אל תערבבו אותי עם הבלאגן שלכם, הלאון "TTQ" שלי מושבת כבר כמה ימים, הלך מודול הצתה, הוחלף, וכמה דקות אחרי זה הלך השני, הערב הוחלפו כבר כל הארבעה, ככה שהלאון שייך היום למנהל הבנק שלי :mm_mad:

לגבי תחושות, נכון שזה לא הצד החזק של הלאון-4, או הלאון-2, אבל יש שתי אסכולות כמו שתמר אמרה:

תחושות - איך הרכב מרגיש עם הצמיגים, ויכול להיות שהלאון ירגיש פחות טוב עם ה T1R למרות שהם אוחזים.

אחיזה - כאן כבר השעון מדבר, אין שום קשר לתחושה, אלא לכמה מהר הרכב עובר מנקודה א' לנקודה ב'

השורה הראשונה מוקדשת לכל הצרפתיות של ברשד ולמיאטה של קונדסון

השורה השניה מוקדשת ללאון, עושה הכל מהר יותר ויעיל יותר, בלי יותר מידי דרמות.

בקיצור, תמר, יש לך רכב מהיר, אוחז, יפה, אמין, וללא תחושות, את תמיד יכולה להחליף לרכב הפוך: עם תחושות, רק פחות אוחז, פחות יפה, פחות אמין (מי אמר מיאטה, מי אמר קליאו ?)

*** יאללה, ירדתי למרתף ***

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

4Runner, אני לא בטוח (ואני רציני לשם שינוי, מה שלא קורה הרבה) שגם אם הליאון מהירה יותר,

זה בזכות אחיזה גבוהה יותר מהמיאטה, אלא בזכות מנוע עדיף (חזק יותר) ו"גמיש" יותר (רצועת כח יעילה יותר).

שים כרגע בצד את תחום ההתנהגות / חדות / פידבק (שדי ברור למי יש יתרון),

אם מתייחסים רק ל"תפירת" קטע מסויים, גם לכח מנוע יש משקל לא מבוטל,

מה שרכב אחד "מרוויח" בסיבובים - הוא יכול לאבד ביניהם (בישורות)...

נקודה למחשבה (או לבדיקה), לא ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
בקיצור, תמר, יש לך רכב מהיר, אוחז, יפה, אמין, וללא תחושות, את תמיד יכולה להחליף לרכב הפוך: עם תחושות, רק פחות אוחז, פחות יפה, פחות אמין (מי אמר מיאטה, מי אמר קליאו ?)

לפי ההגיון הזה כדאי לצאת/להתחתן עם פריג'ידית שנראית טוב ולא בוגדת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
4Runner, נקודה למחשבה (או לבדיקה), לא ?

אלדר - גלשנו מכותרת הדיון אבל אתה ביקשת.... :)

את הסוגיה כבר בדקנו בצורה מדעית עם ידידינו המשותף, און יעקובסון בגיליון "הגה" שהרים את הכפפה בעקבות ה"מלחמות" בפורום כאן ... http://www.moto4x4.co.il/article/7858.aspx

מבחינת זמני מסלול, שני הלאונים, דורגו בראש רשימת הזמנים, והשפילו את המיאטה, שדורגה אחרונה !!!

מבחינת תחושות, "פאן" "כיף" וכל החארטה שמסביב, המבחן פסק בדיוק להיפך, המיאטה בראש, מצ"ב:

http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=KMEH&pn6Vq=E

בלי שום קשר, אין לי התנגדות לבדיקה חוזרת של זמנים, התוואי לבחירתך :roll:

לפי ההגיון הזה כדאי לצאת/להתחתן עם פריג'ידית שנראית טוב ולא בוגדת.

אל תעביר נושא !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

את הסוגיה כבר בדקנו בצורה מדעית עם ידידינו המשותף, און יעקובסון בגיליון "הגה" שהרים את הכפפה בעקבות ה"מלחמות" בפורום כאן ... http://www.moto4x4.co.il/article/7858.aspx

עאלק "מדעית"...

ל-WRX במבחן היו צמיגים נחותים, גמורים ומתלה אחורי שבור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...