Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחי הפורום,

בשעה טובה ומוצלחת אני מחליף ניסן סאני 93 לאחר שגמעה 260K ובמצב סביר. באפשרותי לקנות קורולה אוט' 2001 מאבי במחיר טוב ( 40,000) ק"מ נמוך (63,000) יד 1 אשר טופלה רק במכונים טויוטה (שאיני בטוח שמלבד במחיר הם שונים מאחרים...).

קראתי שרשורים רבים לגבי בעיות בוצה במנועים אלו אך ברוב ההודעות הוזכרו דגמי 2003-4 ( להם אותו מנוע כמו ל2001).

שאלתי היא האם גם לדגמי 2001 בעיית בוצה ( ולצורך העניין האם בעיות קריטיות נוספות?)

אם כן בעיית בוצה ( גם ברכב שטופל באופן מסודר ), האם החלפות שמן תכופות יותר מונעות נזקים?

תודה,

יואל.

פורסם

אני "התחדשתי" במודל02 של קורולה. הרכב סה"כ מזדקן מצויין חזק ונעים מאוד על הכביש וגם חסכוני להפליא (1:14 בנסיעה שרובה בין עירונית).

כמה נקודות:

1. מחיר של 40 לא נראה לי כזה להיט. הקורולות מהמודל הזה יחסית (לקורולה כמובן) פחות מבוקשות ואפשר למצוא רכבים טובים ב2-4 אלפ"ש פחות מלוי יצחק.

2. שים לב שיש הבדל של 2000 ש"ח בין יד2 ללוי יצחק (יצחק זול יותר).

3. אצלי צצה תקלת הממיר המאוד יקרה לתיקון.

4. חוצמזה מומלץ בחום רב- מרגיש כמו אוטו חדש -תענוג

פורסם

ברשותי רכב דומה 2001 ועד עתה אין שום בעיות, רק טיפולים שוטפים.

הרכב חסכוני ומאיץ חזק באופן יחסי, אולם בעל תא מטען קטן ודי צפוף במושב האחורי.

בניגוד למה שנטען לעיל, לרכב יש ביקוש חזק (לפי השאלות ברמזור והפתקים ששמים לי בווישר).

מומלץ.

במוסך מורשה נאמר לי שרק למעט רכבים מהדגם 2001 ו 2002 היו בעיות של ממיר או בוצה. עיקר הבעיה בדגמים 2003 ו 2004, למרות שלמיטב ידיעתי המנועים זהים, כך שלא ברור לי מדוע זה קורה רק בדגמים היותר חדשים. למישהוא יש הסבר?

פורסם

ועוד הערה קטנה שלא נוגעת לך אלה לאחרים בסיטואציה דומה(אנסה להמנע מניסוח גזעני):

קורולות אהודות ביותר במיגזר. החלק הכפרי של המגזר משתשמש ברכבים הפרטיים לנסיעה בשדות ובדרכי כורכר.

אני ראיתי קרטרים דפוקים, מיכל דלק סדוק, צנרת פליטה ומממיר דפוקים ומעיכות בשאסי במקרים רבים.

מומלץ בחום לבדוק האם בקורולות מהשנים האלה יש היסטורייה של נסיעה בדרכים לא סלולות

פורסם

מכיוון שהרכב משרת כרכב שני לא מפריעים לי המרחב הפנימי ותא המטען. אבי אינו מהמגזר והרכב מטופח לעילא ולעילא כך שאיני מודאג מכך. אני יודע שאי אפשר לחזות כל בעיה אבל בכל זאת האם ניתן להפחית סבירות להיווצרות בוצה ע"י תדירות החלפת שמנים תכופה יותר ( כמובן עם שמן טוב)?

אפרופו ממיר קטליטי, כיצד אוכל לדעת מצבו טרם הקניה? האם יש בדיקה ספציפית עבורו?

יואל.

פורסם

כפי שהומלץ לי אני מחליף כל שנה שמן איכותי 5W30 של ROYAL PURPLE ופילטר מקורי. הדבר אמור למנוע בוצה. בהצצה לאיזור השסתומים דרך פתח מילוי השמן הכל ניראה נקי ללא עדות למשקעים (כולל גם כאשר מנסים עם האצבע לגרד איזה שהוא משקע).

אני מניח שמכון בדיקה יכול להעריך את מצב הממיר.

• תוכן חדש...