Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC 2009 - ראלי קפריסין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

בזמן שאתם קוראים את השורות הללו ישראלים רבים עושים את דרכם בטיסה ארוכה בת 45 דקות אל עבר האי השכן שלנו, קפריסין, למה שהפך בשנים האחרונות להיות הראלי "הביתי שלנו" ולא, אני לא שם...:cry:

לראשונה מאז 2006 חוזר ראלי קפריסין לאליפות העולם בראלי ומביא עימו חידוש .

באם בשנים האחרונות התרגלנו שבמרוצי ראלי במסגרת אליפות העולם כל ראלי מתקיים רק על סוג משטח אחד (אספלט, עפר, שלג) הגיעו מארגני הראלי עם חידוש ולהפתעת כולם ה-FIA אישרו זאת.

מדובר על שילוב של אפסלט ועפר בראלי אחד . ביום הראשון יסעו כולם על אספלט קפריסאי "משובח" וביומיים שלאחר מכן , בשישי ושבת, יחזרו לדרוך על העפר הקפריסאי הכל כך מוכר .

אבל יש כמובן גם קוץ ... כי אי אפשר ללא.

כל המתחרים ללא יוצא מן הכלל יאלצו לנסוע את כל שלושת הימים עם צמיגי עפר , גם על האספלט כמובן. הדבר כבר זכה לביקורת רבה, בעיקר מצידו של סבסטיאן לואב שטען כי כל העניין הזה לא בטוח וצמיגי העפר יתפרקו לאחר 2 קטעי אספלט. טענותיו נפלו על אוזניים סתומות .

בעבר היו כבר מספר נהגים ישראלים שהתחרו בראלי קפריסין והשנה למרות שלא יהיה נהג ישראלי במקום יהיו דברים אחרים שימשכו את העין (ואני לא מתכוון לקפריסאיות המשופמות) .

פטר סולברג, אני חייב להתחיל איתו, מגיע במורל גבוה לאחר הסיפתח הנאה שעשה בראלי נורבגיה. הקסארה שלו קיבלה חיזוק בדמות מנוע וגיר טובים יותר וחזקים יותר מה שעשוי לחסוך לו את הבעיות שמהן סבל בראלי הביתי שלו, כמו גם לתת לו מעט יותר מהירות, לה הוא כל כך זקוק.

סבסטיאן לואב יהיה עסוק בקפריסין רק בדבר אחד, השגת הניצחון ה-50 שלו בקריירה.

אנחנו כבר בסיבוב השלישי של האליפות ובינתיים נהנה לואב מפתיחת עונה מושלמת , 20 נק' בקופה שלו .

מיקו הירבונן כבר הכריז כי הוא מתכוון לנהוג בזהירות בקפריסין ולראות כיצד יתפתח הראלי, אבל את זה גם ליברפול אמרו לפני המשחק באנפילד השבוע מול ריאל מדריד. זה נגמר 4:0 לאדומים ואני לא מפסיק לחגוג ...:lol:

לואב ניצח בקפריסין כבר 3 פעמים 2004-2006 ולא הרבה מהמרים נגדו אבל בעצם קשה לנו לחשוב מתי מישהו הימר נגדו, ביחוד מאז הניצחון בעונה שעברה בפינלנד . נראה כאילו אין מקום שבו הוא לא מסוגל לנצח , אולי רק במירוץ הבאגים שארגן דניאל אלנה לפני שבוע במונקו ובו סיים לואב "רק" במקום השני.

בפורד מנסים הכל בכדי לנצח את לואב. הירבונן ולאטבלה ערכו אימונים מאסיביים לקראת קפריסין בסרדיניה וגם בדרום צרפת, לא בטוח שזה יעזור להם . כחלק מהאימון הם נסעו אפילו יחד במכונית אחת וכל זה בכדי לנסות ולמקסם את האופציות שלהם. לאטבלה שמח על החוויה לשבת לצידו של מיקו הירבונן, דבר שלא קורה לעתים קרובות במבחנים ואמר כי למרות שלשניהם סגנון נהיגה שונה הם הפיקו מכך הרבה.

בפעם הקודמת, 2006 , שהראלי ביקר בקפריסין לואב נהג בקסארה הכחולה, סובארו עדיין היו קיימים , דני סורדו פגש את הכיכר בלימסול וגרונהולם נהג בפוקוס , תהנו מהתמונות.

עוד עדכונים בהמשך.

דובי

cyprus1.jpg

cyprus2.jpg

cyprus3.jpg

cyprus4.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממשיכים

מאז ראלי סן-רמו 1996 לא התקיים באליפות העולם בראלי ארוע שבו היה שילוב של שני סוגי משטחים - אספלט ועפר ונמסר מצד מארגני הראלי כי היו פניות רבות אליהם מצד מארגני מרוצי ראלי בעולם בכדי להתעדכן במצב. האם זה רומז שנראה את זה בעתיד בעוד מקומות ? נצטרך לחכות.

ראלי קפריסין נערך עד כה במסגרת אליפות העולם בראלי 7 פעמים , החל מעונת 2000 ועד 2006 ברציפות והוא נחשב לאיטי ביותר מבין כל מרוצי הראלי באליפות . חלק מהנהגים מקטרים כל כך וטוענים שהוא מיותר.

סיינז, מקריי, גרונהולם, פ.סולברג ניצחו בשנים הראשונות ואז הגיע לואב...

דובי

פורסם

אין משהו משהו מרגש יותר מלעלות על פודיום סיום ראלי באליפות עולם , פעמיים חווינו זאת בקפריסין

קבוצת המירוצים של"מרום הצמרת" היתה שם.

הסטייג'ים אותם סטייג'ים,הקהל המעודד,האירוח,הטירוף,הפרגון כל זה במרחק יריקה מכאן.

ואצלינו?

עולם כמנהגו נוהג,9 שנים עברו מהרגע שקומץ נהגים שם את כספו האישי בנסיון להפוך את ישראל למדינת ספורט מוטורי.(עדיין ללא הצלחה)

במיתון עולמי כל כך עמוק,עשרות מטוסים פורקים חובבי ספורט מוטורי בנמל התעופה של לרנקה,ופאפוס.

זו לא זריקת אנרגיה לכלכלה המקומית?

בינתיים תהנו מהתוכנית בערוץ 1 מוצ"ש 6 בערב.

בהצלחה למתחרים

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

בינתיים הצהרת כוונות ב SHAKEDOWN

סורדו באטרף בנסוי כלים מוביל במקצה הנסוי.

לואב רק רביעי,במקום השני סולברג מאותת עם הקסרה ה"ישישה" :"אני פה"

בגרופ N מוכיח הנהג הקפריסאי כריס תומא (בן 50 ) שיש לו מה למכור,הוא מקדים את אראי טושירו.

יהיה מעניין מאד מחר ואני מריח הפתעות.

תהנו

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

ערב טוב

סרט וידאו של השייקדאון -

http://www.youtube.com/watch?v=u-sBgRWtlIE&eurl דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ודבר קטן ששכחתי...סיטרואן התחפשו לכבוד פורים ושינו את הצביעה של ה-C4 .

דובי

citroen-racing-cyprus-rally.jpg

פורסם

סיטרואן לא צבעו סתם את הרכב,חדי העיין ישימו לב שהלוגו של סיטרואן השתנה,

זה מסע תדמיתי חדש של סיטרואן בכל העולם.

אגב זה כנראה חימם מנועים בסטייג' הראשון,לואב תוקף וכבר מוליך ביותר מ13 שניות מהירבונן.

מה יהיה?

מירוצי מכוניות

פורסם

כן כן נראה שפטר מתחמם ואני ממש לא יופתע שהוא יביא תוצאות טובות, הוא בעבר גם ניצח שם, ומה גם שנראה לי שהוא מתחיל להרגיש שהוא צריך להוכיח לעצמו שהוא לא נשכח, אני מקווה שהמכונית שלו עם המנוע ותיבת ההילוכים החדשים יחזיקו מעמד ואז נראה התמודדות יפה.אני נכנס לכוננות ספיגה :evil:

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

זלמן בוקר טוב , נעלמת לנו קצת...

החדשות הרעות בראלי קפריסין באות מצידו של הנינג סולברג .

הוא היה מעורב בתאונת דרכים בדרך לזינוק של SS1 עם מכונית מקומית . שתי המכוניות ניזוקו קשות.

המכונאים של סטובארט-פורד עובדים עכשיו בכדי להחזיר את הפוקוס הכתומה למחר, תחת סופר-ראלי . מאכזב עבור הנהג הנורבגי העיקר מכיוון שהצליח בשני מרוצי פתיחת העונה לסיים פעמיים במקום הרביעי .

דובי

פורסם

SS-2

לואב וסורדו קובעים את הזמנים המהירים (זה אספלט , לא ? ) .

מי שמפתיע הוא נוביקוב הרוסי עם ה-C4 שממוקם כעת שביעי .

אגב, סבסטיאן אוג'ייר מהיום נכנה אותו פה "היורש" - ח מ י ש י , לפני פטר סולברג !

אני מאד מקווה שפטר ישיג תוצאה טובה בקפריסין. הוא הגיע בשיא המוטיבציה מבחינתו .

דובי

104.jpg

106.jpg

פורסם

כן כן חבל בשביל הניג סולברג, מה שמעניין שבאליפות העולם עומדת משאית במסלול של ה SS אני מופתע על המארגנים שלא ראו מראש שישנה בעיה ולא עשו משהו בנידון. וכן הניג פרש הנזק גדול, הוא גם נשמע מאוד מאוכזב בשיחה איתו היום פה במידיה, נקווה שיהיה המשך מעניין.

המטיףף

פורסם

זלמן

התאונה קרתה ב ROAD SECTION הקפריסאי אותת ימינה ופנה שמאלה והניג החרמן הגיע ב"רייס" ותקע את עצמו מאחורי המשאית.

פטר סולברג מנסה בכל הכוח להתברג בשישייה הראשונה,בינתיים בהצלחה.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

סוף סוף הגיע הקטע השישי של היום ולכבודו סבסטיאן לואב לא ניצח. עד כה את כל חמשת הקטעים של היום הוא ניצח, פותח פער בצמרת של דקה על מיקו הירבונן במקום השלישי.

דני סורדו במקום השני אבל כולם יודעים שהוא לא באמת מאיים על לואב אלא רק נמצא שם "במקרה ו..." .

גשם הגיע לקפריסין וסבסטיאן לואב שמח לקראתו. הוא אמר כי הוא נמצא כעת במיקום האידיאלי מבחינתו לקראת היום של מחר ושם כבר נוסעים על עפר.

למרות כל החששות מפני נסיעה עם צמיגי עפר על אספלט, הכל עבר בשלום .

פטר סולברג הצליח לדלג למקום החמישי, להזכירכם, עם קסארתו הקשישה, עוקף בכך את "היורש" עם ה-C4 שלו.

אגב - למי שלא שם לב- קבוצת מונצ'י-פורד חזרה לסבב העולמי וזאת בעקבות התקנה החדשה של ה-FIA כי גם קבוצות עם מכונית אחת יכולות לצבור נקודות אליפות לקטגוריית קבוצות המשנה - M2 . הקבוצה מחוייבת ל-8 מרוצים השנה .

דובי

פורסם

דובי

אני רק רציתי להודות לך (ואני מאמין שאני לא לבד) על שחזרת לפורום

אתה עושה עבודת קודש , ומכניס הרבה עניין

:wink:
פורסם
דובי

אני רק רציתי להודות לך (ואני מאמין שאני לא לבד) על שחזרת לפורום

אתה עושה עבודת קודש , ומכניס הרבה עניין

תודה.

בקפריסין, בקבוצת סיטרואן מאד מרוצים מהתפתחות היום הראשון בראלי ומקווים שהפער הגדול שפתחו לואב וסורדו מול הירבונן ולאטבלה יספיק גם להמשך, ליום השני, שיערך על העפר הקפריסאי הקשוח והסלעי .

לגבי הקבוצה השנייה של סיטרואן, הג'וניורים , הדעה היא שהם בהחלט נותנים קצב טוב ומספקים יכולת מצויינת.

שלושת מכוניות הקבוצה ממוקמות בתוך העשירייה הראשונה כאשר "היורש" אוג'ייר מוליך את כולם במקום השישי, לאחר שהיה ממוקם כבר חמישי .

דובי

11.jpg

• תוכן חדש...