Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב יד שנייה, עדיפות לקומפקטי אבל גם משפחתית בא בחשבון.

תקציב עד 45,000, שנת 2000 מינימום ועדיף כמה שיותר חדש.

עדיפות לידני, אבל אני יודע שהשוק לא מלא בכאלו אז בלית ברירה אסתפק גם באוטומטי.

במידה וקומפקטית אז לא מנועי 1200, אלא לפחות 1400, אם משפחתי אז כמובן לפחות 1600.

יש לי נטייה אישית לגרמניות (נסיון טוב עם אופל קורסה ונסיעות מזדמנות על אחרות) ולתחושה שהן משדרות לי לעומת למשל יפניות או קוריאניות שתמיד הרגישו לי רעועות.

אמרו לי שאירופאיות פחות אמינות וחשוב לי רכב אמין שלא יראה הרבה מוסך ושלא יהיה רגיש מדי לאחזקה לא מושלמת. קצת סותר את עצמו, אבל פה אתם תוכלו לבוא ולהמליץ.

הרכב לא אמור להיות בנוי לעומס מטורף, אבל שיהיה מסוגל לעשות נסיעות ארוכות בתדירות בינונית בלי לזייף. אין צורך ברכב עם ביצועים, אבל שלא ירגיש כמו לנסוע בעגלה עם סוס.

הסתכלתי קצת בלוחות, גם על קומפקטיות וגם על משפחתיות. קורסה, גולף, פולו, 206, 307, בורה, לאנטיס, פוקוס, אפילו ראיתי פאסאט שתמיד אהבתי מרחוק. כל אלו היו פחות או יותר בטווח התקציב והשנתון, ואליהם הנטייה הטבעית שלי, גם מהיכרות אצל אחרים וגם מבחינת טעם אישי.

השקעתי קצת זמן וקראתי הודעות קודמות פה בפורום אבל מהן לא הגיעה הישועה.

אני די לא מבין כלום בכל מה שקשור לזה, ושמח לשמוע מכם כמה שיותר מידע.

ויש לי עוד כמה שאלות לפני כן.

כמה קילוטמטראז הוא סביר לשנה לרכבים מהסוג האלו ?

מה לגבי קנייה מליסינג, השכרה, טרייד אין וכיו"ב ?אני משום מה די מפחד מהם, לא יודע למה, אולי סתם דיעה קדומה, למרות שכביכול יש בהם איזה ביטחון כי הם לא מישהו שייעלם והאחריות שהם נותנים לפעמים.

מה לגבי מכוני הבדיקה לפני קנייה ? הם שווים משהו או שעדיף להתאמץ למצוא מכר שהוא בעניינים ?

תודה מראש לכל המייעצים !

פורסם

הרבה שאלות, אנסה קצת לעזור ולחלק את התשובה למספר חלקים:

פרמטרים כללים:

1. ק"מ- 15K לשנה בממוצע ומטה (הממוצע הישראלי הוא בין 15 ל-20). קח בחשבון שקילומטראז' אינו ערובה למצב הרכב וגם לסוג הנסועה (עירונית/בינעירונית) יש משקל רב ביותר (נסיעה עירונית "מזיקה" לרכב הרבה יותר).

2. ליסינג, השכרה, טרייד אין וכיו"ב- הנושא נטחן עד דק בפורום תבצע חיפוש. על קצה המזלג- בד"כ היתרון הוא שיש אבא ואמא לרכב (לפעמים חורגים :evil:) וניתן למצוא רכב חדש יחסית במחיר נמוך יחסית. כיוון שאין מתנות חינם אז יש סיבה למחיר הנמוך. לפי דעתי האישית, עדיף מאדם פרטי (לא סוחר) ועדיף אחד שעושה עליך רושם רציני ואמין. בגדול, אנשים שמוכרים רכב מבוקש במצב שמור ומטופל, ככל אצבע יעדיפו למכור אותו בעצמם ולקבל מחיר גבוהה יותר בשוק החופשי.

3. מכוני בדיקה- סף נדרש אך לא מספק (בקיצור- חובה אבל לא רק). שווה להשקיע 420 ש"ח כדי לגלות בעיות שלדה וקומפרסיה. מומלץ מכר בעניינים לפני המכון ומוסך מתמחה בסוג הרכב אחרי המכון.

סוג הרכב:

בין המכונית שציינת יש גם סופר מיני (206) גם משפחתיות (לאנטיס) וגם מנהלים (פאסאט).

תנסה להגדיר מה הדרישות שלך מהרכב: כמה נוסעים אתה הולך להסיע ?(אם אתה נוסע בודד ולפעמים בזוג- תשקול סופר מיני), האם אתה צריך תא מטען גדול? האם יש באזורך מצוקת חנייה? (תשקול האצ'בק)? עד כמה חשוב לך החסכון בדלק? (תשקול מנוע קטן יותר ורכב ידני). בקיצור, הכיוון ברור..

צמצום לדגמים ספציפיים:

כנס ללוח יד 2, תגדיר חיפוש על פי פרמטרים כגון מחיר, גיל, גיר. מתוך מה שתמצא תברור 3-5 דגמים ותריץ עליהם חיפוש בפורום.

תהליך הקניה:

יש שרשור דביק על מה לעשות לפני קנייה ושרשור דביק נוסף על רמאות בקניית רכב, תכין כוס תה ו-3 שעות פנויות, קרא את שניהם ותלמד לא מעט.

בהצלחה,

ירין.

פורסם

צודק, באמת התפזרתי קצת, אולי ניסתי לאסוף מכם קצת יותר מדי מידע ולכן אמקד את השאלה קצת יותר.

הרכב מיועד בעיקר לנסיעות בתוך העיר. אבל כמובן שלא יתחמם לי בכל פעם שאני נוסע איתו לירושלים או לגליל. אין עדיפות היסטרית לחיסכון בדלק כי הוא לא אמור לעשות קילומטראז' רציני בכלל אם כי כמובן תמיד עדיף שיהיה חסכוני ככל שניתן.

הרכב מיועד לזוג וילד, אבל לא רוצה רכב מוגבל מדי, כי כמה שהיה לי נסיון טוב עם אופל קורסה תמיד כשהייתי צריך להסיע ארבעה אנשים ומעלה אז זה כבר היה לא נעים.

אני כבר עברתי ביד 2, אוהו כמה שעברתי שם, וזרקתי פה שמות של כל מה שנראה לי ונכנס בתקציב, ולא בהכרח דברים שהתבייתתי עליהם מסיבה מיוחדת. אולי בגלל זה הייתי נראה טיפה לא ממוקד.

בוא נרד לרגע מהסופר מיני. אמנם זה לא מיועד למשפחה גדולה אבל חשוב לי אוטו מרווח ותא מטעם מינמלי.

אין בעית חניה, יש לי חנייה בבית וגם באיזור העיקרי שאני הולך להתנייד בו עם האוטו כך שזה לא שיקול בכלל.

נראה לי שאחרי שהמשכתי לחרוש פה את הפורום בחיפושים התכווננתי יותר לכמה דגמים: 307, פוקוס, פאסאט, C5 שראיתי שלהפתעתי ראיתי שהרבה המליצו עליה. אני יודע שאמנם פתאום נטיתי יותר לכיוון המפשחתיות והגדלות יותר אבל פשוט הופתעתי לגלות לדעת שהן בהישג ידי והתקציב. בכל מקרה אני יותר מאשמח לשמוע המלצות על רכבים אחרים ו/או על יתרונות וחסרונות הרכבים שציינתי פה ובהתחלה.

תודה על התייחסותך ועל התשובות שעוד אקבל !

פורסם

היי,

אם עשית חיפוש בפורום על כך אחד מהרכבים, אז יש לך חוות דעת :lol:

אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות- אתה מוזמן לשאול.

אם לא- תעשה נסיעה על כל אחד מהרכבים ותבין מה יותר נח/כיף/מתאים לך.

פורסם

תראה בן אדם

המשפט המנחה פה הוא איש איש באמונתו יחייה כלומר כל אחד וצרכיו!!!

עכשיו תתאים את הקניה לצרכים!!!

א. רכבים מבית אסיאתי פחות יצטרכו שתיקח אותם לטיול במוסך מה שחוסך כסף וזמן

ב. רכבים אירופאים ואמרקאים הם ההפך מהאסיאתים לרוב האירופאים וגם החלפים יותר יקרים משמעותית אבל פה נכנס עניין הנוחות אירופאיות נחשבות הנוחות יותר והאמריקאיות מרווחות יותר.

ג. רכב קטן חסכוני אבל יותר חלש ורכב גדול בדיוק הפוך.

אם תשאל אותי אישית יש כמה שמשלבות את הכל יפה!

1. סיטרואן C3מנוע 1400 טורבו דיזל לוקחת 1 ל 23 נוחה יחסית לקומפקטית ויש כוח 100+- כוח סוס אבל חלקים יקרים

2. סובארו B3 פשוט תעשה 1+1

3. סוויפט

4. B4

5. סקודה רק תבחר אבל זה יותר כוח ויותר כסף

פורסם
תראה בן אדם

המשפט המנחה פה הוא איש איש באמונתו יחייה כלומר כל אחד וצרכיו!!! שילוב של קומוניזם עם התנ"ך? מה קשור? :roll:

עכשיו תתאים את הקניה לצרכים!!! למה להלחיץ את הבן אדם עם 3 סימני קריאה? למה אתה כועס עליו? :evil:

א. רכבים מבית אסיאתי פחות יצטרכו שתיקח אותם לטיול במוסך מה שחוסך כסף וזמן- הממ.. סטיגמה מס' 1

ב. רכבים אירופאים ואמרקאים הם ההפך מהאסיאתים לרוב האירופאים וגם החלפים יותר יקרים משמעותית אבל פה נכנס עניין הנוחות אירופאיות נחשבות הנוחות יותר והאמריקאיות מרווחות יותר. סטיגמה מס' 2

ג. רכב קטן חסכוני אבל יותר חלש ורכב גדול בדיוק הפוך. סטיגמה מס' 3

אם תשאל אותי אישית יש כמה שמשלבות את הכל יפה!

1. סיטרואן C3מנוע 1400 טורבו דיזל לוקחת 1 ל 23 נוחה יחסית לקומפקטית ויש כוח 100+- כוח סוס אבל חלקים יקרים

2. סובארו B3 פשוט תעשה 1+1

3. סוויפט

4. B4

5. סקודה רק תבחר אבל זה יותר כוח ויותר כסף

לפותח השרשור, סימנתי באדום את הערותי כדי שלא תתיחס להודעה הקודמת ביתר כובד ראש. על כל רכב מומלץ להריץ חיפוש מעמיק.

לכותב ההודעה- מה נסגר איתך? :shock:

פורסם

אם לתרום את חמשת הסנט שלי, בלי כל מיני סטיגמות מטופשות וחסרות כל ביסוס בעולם הרכב של ימינו -

המשפחתיות הגדולות אמנם נמצאות בהשג היד שלך, אבל באותה נשימה כדאי לשאול האם גם הוצאות האחזקה שלהם מתאימות לך. ברוב המקרים אחזקה של משפחתית בגודל מלא תיהיה יקרה יותר מסופר-מיני קומפקטית. את שנות השבעים העליזות כבר עברנו, ואני שמח להודיע לך שכל מכונית מהעשור האחרון תביא אותך לכל פינה בגבולות מדינת ישראל עם מזגן ובלי להתחמם גם בשיא הקיץ.

בתקציב שלך נכנסות כמה משפחתיות קומפקטיות חביבות, חלקן אפילו מגיעות בגרסא ידנית, שיכולות להתאים. לדוגמא - פוקוס, 307, קסארה2 ואולי אפילו מאזדה 3.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...